Jadni tvoj Bake - nizašta nije nadležan, a za sve ga ljudi krive.So What! wrote:S obzirom da ova tema obuhvata sve puteve, magistralne, lokalne i regionalne, mislim da je veći problem što dosta ljudi ne shvata, koliko u ovoj ludoj državi instanci vlasti odgovara za cestogradnju i koliko je to sve isprepleteno.
- Entitetski / distrikt nivo - trebali bi biti najaktivniji u cijeloj toj hijerarhiji, ali eto šta je tu je ...
U FBiH za cestogradnju su zadužene od ranije poznata (organima gonjenja) javna preduzeća Ceste FBiH i Autoceste FBiH, ne zna se puno ko pije, a ko plaća, Ceste FBiH su uzjahali ovi iz HDZ-a, dok su Autoceste uzjahali ovi iz SBB-a, a samo ministarstvo je pod kontrolom HDZ-a. Ovisno o mandatima rade, za vrijeme SDP-ove vlade bili su veoma aktivni, dok ovo zadnjih godina, teško je komentarisati i većinom smo sve rekli na ovoj temi.
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
-
The BEN10
#1951 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
- So What!
#1952 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Hahhahaha, sve razumijem, ali kako si Bogati me povezao sa SDA to mi nikako nije jasno ...The BEN10 wrote:Jadni tvoj Bake - nizašta nije nadležan, a za sve ga ljudi krive.
Znam da te zaboli kad ti dokažem da nisi upravu oko nekih stvari, ali druže SDA nema nikakve veze s cestogradnjom, ne zato što ne može, jer zato što neće i ne znaju uglavnom, oni su od toga davno odustali, kada su shvatili da izbore mogu dobijati i bez toga, tako da kada već ne znaš šta ćeš napisati, de odvadi malo.
-
The BEN10
#1953 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Uh, halali, bit će da sam te pomiješao sa nekim drugim. Ko bi mogao i pomisliti da gajiš simpatije prema vlasti. Brate.So What! wrote:Hahhahaha, sve razumijem, ali kako si Bogati me povezao sa SDA to mi nikako nije jasno ...The BEN10 wrote:Jadni tvoj Bake - nizašta nije nadležan, a za sve ga ljudi krive.
Znam da te zaboli kad ti dokažem da nisi upravu oko nekih stvari, ali druže SDA nema nikakve veze s cestogradnjom, ne zato što ne može, jer zato što neće i ne znaju uglavnom, oni su od toga davno odustali, kada su shvatili da izbore mogu dobijati i bez toga, tako da kada već ne znaš šta ćeš napisati, de odvadi malo.
- So What!
#1954 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ne gajim sipmatije prema nijednoj vlasti osim eventualno onoj onoj u KS, donekle.The BEN10 wrote: Uh, halali, bit će da sam te pomiješao sa nekim drugim. Ko bi mogao i pomisliti da gajiš simpatije prema vlasti. Brate.
Vaš problem je što vi to tako shvatate, meni ide na živac što se prosječan Bosanac i forumaš razumije u cestogradnju kao Mara u krivo drvo, a daje sebi za pravo da komentarišu neke stvari u koje se fakat ne razumiju i to svakodnevno demonstiraju pišući ovdje.
Mene više istriggeruje liječenje frustracija na ovoj temi, nego konkretno žalba na bilo šta. A konkretno ono što mene zanima je cestogradnja, aposlutno nije mi bitno da li vrpcu presijeca Dodik, Novalić, Konaković, Šteta, Pravdić, Gutić ili Fazlić, mene konkretno zanima da li je izgrađena, kako izgleda, je li funkcionalno i koliki je značaj.
Moja filozofija je, nešto je uglavnom bolje od ničega, osim u određenim slučajevima, ali poredeći stanje u većini sredina u BiH prije 20, 15, 10 godina i sada uvijek mogu reći da je situacija bolja, ali da je trebala biti mnogo bolja.
Politički uvijek navijam za opciju koja daje više rezultata, statistički to je do sada bio SDP i kao što rekoh iznad, potencijal za sličnu stvar ima šestorka u Kantonu Sarajevo.
Ali me boli briga, svakako ako Fadil, Željka ili neko treći završi nešto, što je funkcionalno, ma koliko kasnilo i kontraverzi bilo vezano, ja ću to pozdraviti kao nešto novo za ovo društvo, a prateće probleme ću svakako naglasiti, iako većina raje iste zaboravi, vrlo brzo nakon što se nešto otvori u pusti u promet.
- So What!
#1955 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tunel Ormanica neće biti saniran u predviđenom roku, za sada nema gubitaka za privredu
RTV Slon
Sanacija tunela Ormanica počela je 4. maja. Rok za izvođenje je pet mjeseci, što znači da bi početkom septembra trebali biti radovi završeni. No, kao što vidimo iza mojih leđa, radovi su u punom jeku i sve je izvjesnije da taj rok neće biti ispoštovan. Ono što saznajemo od izvođača radova je da bi radovi mogli potrajati i do Nove godine.
Vrijednost ugovora za izvođenje radova je oko dva miliona KM, a investitor je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH u čijoj je nadležnosti ovaj magistralni put. Iz tog preduzeća u odgovoru na naš upit navode da su očekivali kako će projekat biti završen u planiranom roku, te da ne postoje problemi zbog same rekonstrukcije.
”Rekonstrukcija tunela Ormanica će rezultirati saniranim tunelom sigurnim za odvijanje prometa, bez prisustva ledenica i curenja vode što je do sada ugrožavalo učesnike u prometu”, navode iz JP Ceste FBiH.
To će svakako imati koristi za privrednike u kantonu, što i sami potvrđuju.
”Nama je sva infrastruktura vrlo bitna, pogotovo putna infrastruktura, jer kada je to sve uredu, mi smo brži u isporuci roba i usluga prema Evropskoj uniji. Ono što imamo protiv je intenzitet radova, jer smatramo da se neće ostvariti dinamički plan koji je predviđen”, navodi Ramiz Karić, predsjednik Udruženja poslodavaca TK.
U jednom momentu dok bude trajala rekonstrukcija odnosno sanacija gornjeg dijela tunela bit će obustavljen u potpunosti saobraćaj. To će značiti da će automobili i ostala vozila koristiti alternativne putne pravce.
Već tada, privrednici bi mogli imati gubitke i osjetiti posljedice, što nije bio slučaj u dosadašnjem toku sanacije tunela Ormanica.
”Ukoliko dođe do takvog zatvaranja, izazvat će dodatne troškove privredi Tuzlanskog kantona imajući u vidu da je privreda TK izvozno orjentisana i da je to najbliži izlaz prema Evropskoj uniji”, rekao je Karić.
Manja vozila u periodu potpune obustave saobraćaja kroz tunel, koristit će alternativni pravac predviđen uz sami tunel koji je kako je vidljivo za sada neuređen, dok bi kamioni, autobusi i ostala veća vozila trebali koristiti drugi putni pravac Srebrenik – Bukva. Taj alternativni pravac je izgrađen, međutim Karić navodi da će se uz svakodnevnu upotrebu, ovaj put vrlo brzo oštetiti. U tom slučaju trebat će ga ponovo rekonstruisati, ako tunel Ormanica bude zatvoren u potpunosti duže od mjesec dana.
- escobar__
#1956 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moram se razumjeti u cestogradnju da bih vlastitim očima vidio šta se radi odnosno ne radi u ovoj zemlji? Aferim.So What! wrote:Vaš problem je što vi to tako shvatate, meni ide na živac što se prosječan Bosanac i forumaš razumije u cestogradnju kao Mara u krivo drvo, a daje sebi za pravo da komentarišu neke stvari u koje se fakat ne razumiju i to svakodnevno demonstiraju pišući ovdje.
Komentarišem i komentarisat ću kao što ću se i sada (opet) slatko nasmijati na kašnjenje u izvođenju radova na Ormanici. Jer projekte pokreću i sprovode debili i ološ. Bukvalno ni jedan jedini jebeni projekat nije sproveden u zadatom roku.
- Alfons Kauders
#1957 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa nije ni riječ o politici. Zaboli me ko će biti na vlasti ako će se raditi posao, ako će se nešto napraviti. Međutim, Karaula i Ormanica su dokazi da se ne radi kako treba i naravno da ću to kritikovati... A to što nisam stručnjak za cestogradnju ne znači da ne mogu primjetiti kad se rok probije za 50 ili 100%, ili kad se nešto ne uradi kako treba. Za to ne treba diploma, već oči i trocifren IQ.So What! wrote:Ne gajim sipmatije prema nijednoj vlasti osim eventualno onoj onoj u KS, donekle.The BEN10 wrote: Uh, halali, bit će da sam te pomiješao sa nekim drugim. Ko bi mogao i pomisliti da gajiš simpatije prema vlasti. Brate.
Vaš problem je što vi to tako shvatate, meni ide na živac što se prosječan Bosanac i forumaš razumije u cestogradnju kao Mara u krivo drvo, a daje sebi za pravo da komentarišu neke stvari u koje se fakat ne razumiju i to svakodnevno demonstiraju pišući ovdje.
Mene više istriggeruje liječenje frustracija na ovoj temi, nego konkretno žalba na bilo šta. A konkretno ono što mene zanima je cestogradnja, aposlutno nije mi bitno da li vrpcu presijeca Dodik, Novalić, Konaković, Šteta, Pravdić, Gutić ili Fazlić, mene konkretno zanima da li je izgrađena, kako izgleda, je li funkcionalno i koliki je značaj.
Moja filozofija je, nešto je uglavnom bolje od ničega, osim u određenim slučajevima, ali poredeći stanje u većini sredina u BiH prije 20, 15, 10 godina i sada uvijek mogu reći da je situacija bolja, ali da je trebala biti mnogo bolja.
Politički uvijek navijam za opciju koja daje više rezultata, statistički to je do sada bio SDP i kao što rekoh iznad, potencijal za sličnu stvar ima šestorka u Kantonu Sarajevo.
Ali me boli briga, svakako ako Fadil, Željka ili neko treći završi nešto, što je funkcionalno, ma koliko kasnilo i kontraverzi bilo vezano, ja ću to pozdraviti kao nešto novo za ovo društvo, a prateće probleme ću svakako naglasiti, iako većina raje iste zaboravi, vrlo brzo nakon što se nešto otvori u pusti u promet.
Moje pare, putevi po kojim ja vozim, moja zemlja - imam pravo komentarisati i kritikovati. Ako ti se ne sviđa, niko te ne tjera da čitaš, dodaj me na foe i doviđenja. Po ko zna koji put, nećeš ti ovdje određivati ko ima pravo komentarisati. Ako imaš problem s tim, žali se moderaciji.
- drug_profi
#1958 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja plaćam pive ako se prestanete svađat.
Ovo je ono kao kad ti se dva dobra jarana međusobno zakače radi gluposti, a ti ne možeš biti ni na čijoj strani, i samo patiš i nadaš se da će se uhavizat.
Ovo je ono kao kad ti se dva dobra jarana međusobno zakače radi gluposti, a ti ne možeš biti ni na čijoj strani, i samo patiš i nadaš se da će se uhavizat.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1959 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da bi ovako nesto tvrdio, trebas biti bezobrazan ili slijep...eventualno samo naivan.So What! wrote:Hahhahaha, sve razumijem, ali kako si Bogati me povezao sa SDA to mi nikako nije jasno ...The BEN10 wrote:Jadni tvoj Bake - nizašta nije nadležan, a za sve ga ljudi krive.
- So What!
#1960 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa šefe pomozi mi da progledam ...izvrsni direktor wrote: Da bi ovako nesto tvrdio, trebas biti bezobrazan ili slijep...eventualno samo naivan.
SDA je populistička stranka koju zanimaju druge stvari, cestogradnju eventualno kontrolišu u nekim kantonima i opštinama, na državnom i federalnom nivou to je nadležnost HDZ-a i SBB-a.
- Alfons Kauders
#1961 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ovdje se slažem u potpunosti. SDA je shvatila da cestogradnja ne osvaja izbore, i satrala je SDP nakon što su ovi 2014 napravili autoput okosnicom kampanje. Prosječnog glasača SDA zaboli i za magistralama i autoputevima. Oni vladaju na klijentelizmu, sadaka programima, i džamiji. Njima je nebitno da li će izgraditi 10 ili 100 kilometara asfalta u mandatu.So What! wrote:Pa šefe pomozi mi da progledam ...izvrsni direktor wrote: Da bi ovako nesto tvrdio, trebas biti bezobrazan ili slijep...eventualno samo naivan.
SDA je populistička stranka koju zanimaju druge stvari, cestogradnju eventualno kontrolišu u nekim kantonima i opštinama, na državnom i federalnom nivou to je nadležnost HDZ-a i SBB-a.
- So What!
#1962 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Odlične vijesti: Počelo probijanje tunela između Sarajeva i Goražda
AvazVrijednost radova na izgradnji tunela s glavnom i servisnom cijevi je 82 miliona KM.
Izgrađene su pristupne saobraćajnice do portala, osiguran teren za pristup teških građevinskih mašina i počelo je bušenje ulaza u tunel Hranjen, najvažniji infrastrukturni objekt za Goražde i prostor jugoistočne Bosne.
Radnici firme „Euro Asfalt“ na gradilištima su s obje strane tunela, kod Goražda i Hrenovice kod Pala.
Glavna cijev
- Počelo je bušenje tunela, jer portali su ulazi u tunel, ali prije zime se mora ući unutra i početi iskop glavne cijevi. Tada radnici mogu nesmetano raditi, bez obzira na snijeg i vremenske uvjete. Uglavnom, u ovaj projekt se krenulo ozbiljno i nema vraćanja. „Autocestama FBiH“ je prioritet povezivanje Sarajeva s istočnom Bosnom, Krajinom, Tuzlom i Mostarom, jer interes svih je da imamo brzu vezu svih dijelova s glavnim gradom države – kaže Adem Zolj, izvršni direktor „Autocesta FBiH“.
On podsjeća da je izvođač radova imao obavezu da na osnovu idejnog projekta uradi glavni projekt, ali zbog niza izmjena idejnih rješenja to još nije urađeno pa kasni i izdavanje građevinske dozvole.
– Tunel Hranjen se gradi po tzv. žutom FIDIC-u. U sklopu urbanističke saglasnosti i načelne građevinske saglasnosti, koja je gotova, oni mogu izvoditi radove koje ste vidjeli na terenu. To su radovi oko sjevernog i južnog portala. Oni su dostavili glavni projekt, a onda u međuvremenu urade nekakvu izmjenu, pa to mora proći reviziju. Mi smo im sada, zbog čestih izmjena, dali rok da više nema izmjena i da nam u septembru dostave glavni projekt kako bismo dobili građevinsku dozvolu – pojašnjava Zolj.
Iako je procijenjena dužina tunela bila 5,5 kilometara, pomjeranjem portala ona je smanjena za oko 500 metara. Radove na izgradnji tunela Hranjen prati i poseban odbor koji je formirala Vlada BPK Goražde.
Otvaranje deponije
- Mi kao kanton pratimo realizaciju projekta i donosimo odluke koje su bitne za njegovu implementaciju. Posljednja odluka, usvojena na sjednici Vlade u četvrtak, vezana je za utvrđivanje javnog interesa za otvaranje deponije zemljanog materijala koji će se deponirati prilikom iskopa tunela i proslijedili je Skupštini. Radi se o lokaciji površine 13.000 kvadratnih metara – kazala nam je premijerka BPK Aida Obuća.
Vrijednost radova na izgradnji tunela s glavnom i servisnom cijevi je 82 miliona KM. Ranijim zaključkom Vlada FBiH je za ovaj projekt osigurala 63 miliona KM iz dobiti „BH Telecoma“, a naknadno je izdvojila i dodatnih 45 miliona KM, tako da će ubrzo „Autoceste FBiH“ raspisati i tender za izradu projekta pristupnih puteva iz pravca Goražda, odnosno Hrenovice.
Udaljenost smanjena za 56 kilometara
Radit će se projektno rješenje brze ceste, koja podrazumijeva četiri odvojene trake, ali će u ovoj fazi, zbog niske frekvencije saobraćaja, pristupne saobraćajnice biti u rangu magistrale s dvije trake.
Izgradnja tunela Hranjen predstavlja historijski projekt za Goražde, jer će se cestovna udaljenost od Sarajeva sa sadašnjih 95,6 smanjiti na 56 kilometara, a vožnja bi, prema najavama investitora, umjesto sadašnjih sat i po, trebala trajati oko 45 minuta.
-
Gray
#1963 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Zna li ko u kakvom je stanju put Stolac - Bileća? Često idem za Herceg Novi iz Sarajeva, ali me nervira dio od Stoca do Ljubinja pa od Ljubinja do Trebinja, pa bih rado presjekao i išao na Bileću i onda na Trebinje.
Znam da može i preko Foče i Tjentišta ali je i taj put loš, a pošto idem sa dvoje male djece gledam da je što lakši put za podnijet
Znam da može i preko Foče i Tjentišta ali je i taj put loš, a pošto idem sa dvoje male djece gledam da je što lakši put za podnijet
- drug_profi
#1964 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
https://www.youtube.com/watch?v=A-p8Hb4FX18
Bileca - Stolac, Bosnian roads 2018
I za vecinu nasih dionica ima neki klip na YT.
Bileca - Stolac, Bosnian roads 2018
I za vecinu nasih dionica ima neki klip na YT.
- Dope_Man
#1965 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja sam prolazio nedavno, odlicn put. Losiji je u zadnjih 10tak km do Stoca, i negdje na pola puta ima 1.5 km gdje se suzava i ispucao asfalt. Ali ostatak je uzitak za voziti.Gray wrote:Zna li ko u kakvom je stanju put Stolac - Bileća? Često idem za Herceg Novi iz Sarajeva, ali me nervira dio od Stoca do Ljubinja pa od Ljubinja do Trebinja, pa bih rado presjekao i išao na Bileću i onda na Trebinje.
- geralt
#1966 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dobar je prilicno, kao sto rekose jedan od ljepsih puteva za voziti. Jedino kad dodjes do tog suzenja od par kilometara (fino je oznaceno i najavljeno), tu stvarno moras oprezno voziti jer su nepregledne krivine.Gray wrote:Zna li ko u kakvom je stanju put Stolac - Bileća? Često idem za Herceg Novi iz Sarajeva, ali me nervira dio od Stoca do Ljubinja pa od Ljubinja do Trebinja, pa bih rado presjekao i išao na Bileću i onda na Trebinje.
-
Gray
#1967 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
E super, onda ću baš probati naredni put. I put Stolac Ljubinje je katastrofa što se tiče širine, dva kamiona se ne mogu mimoići bez da jedan siđe na šljunak, a dalje od Ljubinja do Trebinja je put da plombe ispadaju, strašno neravan i ispucao asfalt.
- So What!
#1968 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
USK značajno zastupljen u programu Modernizacije cesta JP Ceste FBiH
Akta
Radovi na izgradnji treće trake na prevoju Lanište nadomak Ključa uveliko su u toku, a na sličan način očekuje se i proširenje ceste u dijelu Bihaća poznatom kao Ripački klanac.
U toku je priprema dokumentacije i za više kružnih tokova i magistralnih pravaca, mostova, te sanaciju kritičnih tačaka. O svemu tome bilo je govora na sastanku najviših kantonalnih zvaničnika i menadžmenta JP Ceste Federacije. USK je značajno zastupljen u programu Modernizacije cesta čiji su implementator Ceste Federacije.
Direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić izjavio je da to poduzeće implementira program modernizaicje cesta koji finansiraju Svjetska banka, Evropske investicijske banke i EBRD-a u ukupnom iznosu od 173 miliona eura i da je implenetacija tih projekata počela prije dvije godine.
Činjenica je, međutim, da se s milionskim ulaganjima u magistralne ceste u kantonu značajno kasni, a glavni razlog tome je sporost u pribavljanju mnogoborojne dokumentacije koje je implementator dužan osigurati prije početka radova.
Pravdić je naveo da je trebala biti završena devijacija u samom Bihaću ali zbog usporene procedure u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa nisu u mogućnosti.
Ista situacija je i u slučaju treće trake na lokalitetu Ripačkog klanca. Zbog nedobijanja urbanističke saglasnosti ne može biti pokrenuta procedura odabira izvođača radova. U proteklom periodu izgubljeno je dosta vremena na dobijanju neophodnih dozvola, te se u tom pogledu stvari, ističu kantonalni zvaničnici, moraju mijenjati.
Premijer USK Mustafa Ružnić istakao je da sve dozvole i svu projektnu dokumentaciju riješavaju gradovi u saradnji s kantonalnim ministarstvom građenja.
"U kratkom roku od decembra do februara jednostavno je jedna ekipa okupljena i ona je radila da bi otvorili nekoliko gradilišta u USK", rekao je Ružnić.
U Ministarstvu prostornog uređenja ističu da su sada kadrovski ojačani i da su spremni na sve podnesene zahtjeve na vrijeme odgovoriti. Podsjećaju međutim da problem često nije do njih.
Ministar Adnan Alagić kazao je da su u ministarstvu maksimalno angažirani da zbog njih radovi ne čekali, ali da za dobjanje urbanističke dozvole treba puno saglasnosti, mišljenja željeznice, elektrodistribucije i drugih.
Ohrabrujuće je da su dogovori i sastanci proteklih mjeseci između zvaničnika Kantona i uprave Cesta Federacije rezultirali značajnim rješavanjem ovih i sličnih poteškoća na putu ka modernizaciji cesta u Kantonu. U ovoj godini i Kantonalna direkcija za ceste implementira značajne projekte na regionalnim putnim pravcima.
-
neki
#1969 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ako već ideš na bilecu predlažem ti da odmah skreneš na gp deleusa. Do Herceg novog je otprilike iste dužine a put je većim dijelom potpuno nova magistrala..Gray wrote:E super, onda ću baš probati naredni put. I put Stolac Ljubinje je katastrofa što se tiče širine, dva kamiona se ne mogu mimoići bez da jedan siđe na šljunak, a dalje od Ljubinja do Trebinja je put da plombe ispadaju, strašno neravan i ispucao asfalt.
-
Gray
#1970 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Hvala, vidim da google kaže d aje to 20 km i 20 minuta duži put nego preko Trebinja?
-
neki
#1971 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
vjerovatno zato što je po google-u i dalje od granice do magistrale za Nikšić seoska cesta u dužini cca 20km. Inače je taj put prošle godine u cijeloj dužini proširen i modernizovan na nivo magistraleGray wrote:Hvala, vidim da google kaže d aje to 20 km i 20 minuta duži put nego preko Trebinja?
-
Nadzorna_ploca
#1972 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ni meni so what nije najomiljeniji forumas ali ovaj orkestrirani napad na njega je dokaz koliko je mocan u ovom dijelu foruma. Cestitam ti ja na tome.
-
Gray
#1973 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Hvala na info, baš ću probati kada budem išao naredni put 
-
mijonja
#1974 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Onda se ovim izbjegava i naplata putarine od 3 eura Trebinja do Herceg Novog?neki wrote:Ako već ideš na bilecu predlažem ti da odmah skreneš na gp deleusa. Do Herceg novog je otprilike iste dužine a put je većim dijelom potpuno nova magistrala..Gray wrote:E super, onda ću baš probati naredni put. I put Stolac Ljubinje je katastrofa što se tiče širine, dva kamiona se ne mogu mimoići bez da jedan siđe na šljunak, a dalje od Ljubinja do Trebinja je put da plombe ispadaju, strašno neravan i ispucao asfalt.
-
neki
#1975 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tako jemijonja wrote:Onda se ovim izbjegava i naplata putarine od 3 eura Trebinja do Herceg Novog?neki wrote:Ako već ideš na bilecu predlažem ti da odmah skreneš na gp deleusa. Do Herceg novog je otprilike iste dužine a put je većim dijelom potpuno nova magistrala..Gray wrote:E super, onda ću baš probati naredni put. I put Stolac Ljubinje je katastrofa što se tiče širine, dva kamiona se ne mogu mimoići bez da jedan siđe na šljunak, a dalje od Ljubinja do Trebinja je put da plombe ispadaju, strašno neravan i ispucao asfalt.