Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
-
Last December
#1951 Re: Gdje na more? - 2017
znači pon i uto sunčano a u srijedu opet kiša?
- pirmin
#1952 Re: Gdje na more? - 2017

Jedan poyy iz debele hladovine.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1953 Re: Gdje na more? - 2017
Koje mjesto je u pitanju???pirmin wrote:
- pirmin
#1954 Re: Gdje na more? - 2017
Kastel Stafilic, da je bila bolja vidljivost tog dana vidio bi se Poljud na slicikonektovan wrote:Koje mjesto je u pitanju???pirmin wrote:
Ovo je kod hotela "Resnik"
- plaza i more 9/10 , ostale plaze u okolini prosjecne do ispod prosjecne i lose.
-
LikeLike
#1955 Re: Gdje na more? - 2017
Na Doljanima dva auta ispred nas, cekali nekih 4-5 minNed071 wrote:u subotu ujutro oko sedam sati na bijaci je bilo pet-sest auta. u nedjelju navece crveni grm/prolog, dignuta rampa na obje strane, samo prosao... doljani neka budu bas zadnja opcijaLikeLike wrote:Zna li neko kakva je situacija na granicnim prelazima? Ima li guzve na doljanima? Gdje mogu uopste provjeriti to?
- sheilak
#1956 Re: Gdje na more? - 2017
sramota cccccpirmin wrote:
ja ove godine bila u podaci, pa u puli i rovinju, pa u omisu. i za kraj orebic i korcula.
rovinj ima najljepse plaze, odmah tu je i pula.
kod omisa stanici (i mjesta u blizini) su me iznenadili cistocom mora i lijepom plazom.
korcula me odusevila, pogotovo jer sam upoznala super ljude tamo. no u orebicu mi nije lijepo morsko dno, puno onoh velikog kamenja (onog krznenog
- shake69
#1957 Re: Gdje na more? - 2017
Ali zato na Peljescu i u Podacama studio apartmani 35 eura noc za 4 osobe i u spici sezone! Sarajlije i Cesi okupirali Podace jer tesko da mogu jeftinije negdje naci smjestaj.sheilak wrote:sramota cccccpirmin wrote:
Jedan poyy iz debele hladovine.:*
ja ove godine bila u podaci, pa u puli i rovinju, pa u omisu. i za kraj orebic i korcula.
rovinj ima najljepse plaze, odmah tu je i pula.
kod omisa stanici (i mjesta u blizini) su me iznenadili cistocom mora i lijepom plazom.
korcula me odusevila, pogotovo jer sam upoznala super ljude tamo. no u orebicu mi nije lijepo morsko dno, puno onoh velikog kamenja (onog krznenog), jezeva, plus sto je plicak 10 m najmanje duzinom nit se mozes baciti u more niti zaplivati kako treba.
- beni-bu-man
#1958 Re: Gdje na more? - 2017
shooooj ja u podacama nisam bio ima 10ak godina 
- sheilak
#1959 Re: Gdje na more? - 2017
ja sam tamo bila krajem juna. meni se svidja makarska rivijera zbog cistoce i plaza, iako ne u spici sezone, previse je ljudi. to je jedini razlog zasto je izbjegavam. a u podaci je bilo lijepo, u blizini odmah kafic, iz vode, odes na kafu. 
i btw jel podaca ili podace?
- konektovan
#1960 Re: Gdje na more? - 2017
Podaca.sheilak wrote:ja sam tamo bila krajem juna. meni se svidja makarska rivijera zbog cistoce i plaza, iako ne u spici sezone, previse je ljudi. to je jedini razlog zasto je izbjegavam. a u podaci je bilo lijepo, u blizini odmah kafic, iz vode, odes na kafu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1961 Re: Gdje na more? - 2017
Kako sam dužan objašnjenje....moonca wrote:Tomahawk11 wrote:Ova zadnja rečenica - nigdje vezemoonca wrote:Mislim da je septembar idealan za one koji ne vole guzvu. Bila sam , ali nisam se kupala. Cijene jesu malo nize , vrijeme odlicno-opet nema garancije sto se toga tice.
Ja sam uvijek za privatni smjestaj -jer mi treba komocija koju u hotelu nemogu postici.![]()
Nisi bila u pravom hotelu.
Više o tome kad se vratim.
I samo da kažem onom Raigooru da pojma nema![]()
Lijepo se odmaraj .![]()
Bas me intereresuje objasnjenje.
Dakle, privatni smještaj: kombinacija namaži nešt ujutro, kome se da, pripremi neki doručak, neka jaja, kafa, ovo ono....ručak negdje u restoranu, dakle biraš jelo između 10-ak ponuđenih ili gora varijanta, pile u tepsiju s rižom i krompirom i udri
Večera isto tako....ako ćeš šta popiti, kupi, ponesi na plažu ili popij u nekom objektu. Ponesi peškir na plažu i bori se za komad mjesta pod suncem. Ili platiš ležaljku i eventualno suncobran i ista ti probada leđa. A ima i varijanta duboke hladovine u borovini
E onda hotel....pet zvjezdica, all inclusive, doručak, ručak, užina, večera, uz sve to piće neograničeno, kao i između toga 00-24, peškiri svaki dan čisti, na plaži te čeka ležaljka gdje želiš i kako želiš uz dušek koji dolazi preko, sve to sa tendom, palmom ili borovinom, zavisno koji dio plaže. Ukratko, ja vidim tu puno veću komociju.
Ako gledamo soba vs apartman, tu je to negdje. S tim da sobu svaki dan neko namješta, a apartman sam sebi namještaš
Cijena onog što dobiješ u hotelu vs cijena onog što dobiješ u apartmanu je meni neuporediva. Ko god se tješi da je prošao jeftinije, tješi sam sebe.
Bio sam i ranije, lupam, po 7 dana na Jadranu u privatnom smještaju, kad su cijene bile niže i ispod 1000 KM nisi mogao proći ni kao mađioničar. Naravno, ako je partizansko ljetovanje, onda ok
Uostalom, nešto sumnjam da su svi oni silni Nijemci budale pa ljetuju po Antaliji, a pred nosom im Jadran sa svojom fantastičnom ponudom.
- Raigor Stonehoof
#1962 Re: Gdje na more? - 2017
i medju nijemcima levata, jebiga

- konektovan
#1963 Re: Gdje na more? - 2017
I sta kazes, jesi li se hairli najeo???
Ono plaza, more , taj ambijent, kupanje, brckanje, ima li toga u Turciji???
kazu samo 200 tisuca svaba ove godine u Turciji, sramota, pa na Jadranu ih ima toliko.

kazu samo 200 tisuca svaba ove godine u Turciji, sramota, pa na Jadranu ih ima toliko.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1964 Re: Gdje na more? - 2017
Nisam vala nikad bio gladan, ali nije to poenta.konektovan wrote:I sta kazes, jesi li se hairli najeo???![]()
![]()
Ono plaza, more , taj ambijent, kupanje, brckanje, ima li toga u Turciji???
kazu samo 200 tisuca svaba ove godine u Turciji, sramota, pa na Jadranu ih ima toliko.![]()
![]()
Poenta je da ne moram kontati šta ću za doručak, gdje ću za ručak, to je sekundarno, vrijeme trošiš na kupanje, sunčanje, ispijanje koktela, pića, zajebanciju.
Plaža grmi, nemam ja ništa ni protiv šljunkovitih plaža Jadrana, ali mi se sviđa i ova gdje imaš kum ilitiga pijesak, nema ježeva, ne očekuješ da ćeš se rasjeći na nešto, voda je ujutro i do podne odlična, popodne istina bude malo pretopla, ali dobro se izbanjaš
- konektovan
#1965 Re: Gdje na more? - 2017
Koliko je kostala ta Turska I koliko dana si bio Tomahavce, ako nije tajna????????
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1966 Re: Gdje na more? - 2017
Turska je koštala 1000 eura po glavi i bio sam 10 dana.konektovan wrote:Koliko je kostala ta Turska I koliko dana si bio Tomahavce, ako nije tajna????????
- konektovan
#1967 Re: Gdje na more? - 2017
Ja za te pare mogu biti u Hrvackoj 30 dana, kako ti kazes, onog partizanskog ljetovanja.Tomahawk11 wrote:Turska je koštala 1000 eura po glavi i bio sam 10 dana.konektovan wrote:Koliko je kostala ta Turska I koliko dana si bio Tomahavce, ako nije tajna????????
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1968 Re: Gdje na more? - 2017
Ček, ček.... 30x50=1500 ti treba samo za smještaj...možeš, ako budeš na argetikonektovan wrote:Ja za te pare mogu biti u Hrvackoj 30 dana, kako ti kazes, onog partizanskog ljetovanja.Tomahawk11 wrote:Turska je koštala 1000 eura po glavi i bio sam 10 dana.konektovan wrote:Koliko je kostala ta Turska I koliko dana si bio Tomahavce, ako nije tajna????????![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane, nadosto sam se tog po Jadranu, istina, nisam ni tad išao u toj strogo partizanskoj varijanti, šta mi se jelo, jeo sam, šta mi se pilo, pio sam. Nije bilo loše, ali ovo je bilo puno bolje. Ko kaže drugačije, ne može više, pa se tješi. I ok, razumijem. Svako prema svom džepu ide gdje može
- Raigor Stonehoof
#1969 Re: Gdje na more? - 2017
znaci zato sto si ti rekao tako, drugi se tjese
e moj tomo. 1000 eura po osobi

-
moonca
#1970 Re: Gdje na more? - 2017
Tomahawk11 wrote:
Kako sam dužan objašnjenje....
Dakle, privatni smještaj: kombinacija namaži nešt ujutro, kome se da, pripremi neki doručak, neka jaja, kafa, ovo ono....ručak negdje u restoranu, dakle biraš jelo između 10-ak ponuđenih ili gora varijanta, pile u tepsiju s rižom i krompirom i udri![]()
Večera isto tako....ako ćeš šta popiti, kupi, ponesi na plažu ili popij u nekom objektu. Ponesi peškir na plažu i bori se za komad mjesta pod suncem. Ili platiš ležaljku i eventualno suncobran i ista ti probada leđa. A ima i varijanta duboke hladovine u borovini![]()
E onda hotel....pet zvjezdica, all inclusive, doručak, ručak, užina, večera, uz sve to piće neograničeno, kao i između toga 00-24, peškiri svaki dan čisti, na plaži te čeka ležaljka gdje želiš i kako želiš uz dušek koji dolazi preko, sve to sa tendom, palmom ili borovinom, zavisno koji dio plaže. Ukratko, ja vidim tu puno veću komociju.
Ako gledamo soba vs apartman, tu je to negdje. S tim da sobu svaki dan neko namješta, a apartman sam sebi namještaš![]()
Cijena onog što dobiješ u hotelu vs cijena onog što dobiješ u apartmanu je meni neuporediva. Ko god se tješi da je prošao jeftinije, tješi sam sebe.
Bio sam i ranije, lupam, po 7 dana na Jadranu u privatnom smještaju, kad su cijene bile niže i ispod 1000 KM nisi mogao proći ni kao mađioničar. Naravno, ako je partizansko ljetovanje, onda okSad je to pak u domenu naučne fantastike. Koliko dođe apartman na Jadranu? Sumnjam da ima išta normalno ispod 50 eura po danu.
Uostalom, nešto sumnjam da su svi oni silni Nijemci budale pa ljetuju po Antaliji, a pred nosom im Jadran sa svojom fantastičnom ponudom.
Lijepo si ti to sve naveo, prednosti i mane.
Ali, svejedno ja preferiram privatni smjestaj.Ne zbog cijena,a vecinom je niza nego li hotel -ukljucujuci i hranu.
Moji godisnji se razlikuju od vecine- jer ja ne idem na more (zivim na moru).Recimo posjeta Sarajevu.Stan mora biti u centru grada, negdje izmedju BBI centra i Bezistana. Sve mi blizu.Jutarnja setnja, pijaca , pravljene dorucka, odmor, onda jelo oko podne i opet izlazak u grad. Nema frke ,nema pravila.
U Hotelu , moras se obuci, silazak da nesto pojedes , losa kafa.Prije toga moram sobu pripremiti za spremacicu, da moze da pocisti
U stanu imam masinu za ves-sto mi je jako bitno u hotelu je to meni ne prihvatljivo.
Kuvanje hrane mi je razonoda, poslije obilaska pijace.Tako upoznajes ili evociras uspomene na drugaciji ukus hrane. Par godine je proslo od mog zadnjeg dolazka jos uvijek mi je u sjecanju -zuta u zelena izraelska (rekli su mi da se tako zove)buranija koja je imala nezaboravni ukus. Ako te ista veze i vraca sjecanje na lijepe trenutke ,to je hrana. U hotelu to ne mozes osjetiti.
Sve se slicno moze i za odmor na moru. Moras trcati sa plaze da bi jeo u odredjeno vrijeme-to je meni bez veze. Puno pravila moras da pratis , da mi to bas i ne lici na odmor.
U stanu ili apartmanu -po razpolozenju-radis sta ti volja i jedes kad ti volja.
Cijena nije u pitanju- jednostavno -sloboda.
To sto Njemci idu u Tursku me ne iznenadjuje- oni su skrti , sterilni, ne uzivaju u tudjim ljepotama , jer je njihova Njemacka najljepsa. Destinacija Turska je samo pitanje cijene.
- mO k3
#1971 Re: Gdje na more? - 2017
@moonca
napisala si podosta gluposti ...
napisala si podosta gluposti ...
U Hotelu , moras se obuci, silazak da nesto pojedes , losa kafa.Prije toga moram sobu pripremiti za spremacicu, da moze da pocististo mi je veca muka nego li da sama zategnem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1972 Re: Gdje na more? - 2017
OK, jasno, živiš na moru. Zato je to tako.moonca wrote:![]()
Lijepo si ti to sve naveo, prednosti i mane.
Ali, svejedno ja preferiram privatni smjestaj.Ne zbog cijena,a vecinom je niza nego li hotel -ukljucujuci i hranu.
Moji godisnji se razlikuju od vecine- jer ja ne idem na more (zivim na moru).Recimo posjeta Sarajevu.Stan mora biti u centru grada, negdje izmedju BBI centra i Bezistana. Sve mi blizu.Jutarnja setnja, pijaca , pravljene dorucka, odmor, onda jelo oko podne i opet izlazak u grad. Nema frke ,nema pravila.
U Hotelu , moras se obuci, silazak da nesto pojedes , losa kafa.Prije toga moram sobu pripremiti za spremacicu, da moze da pocististo mi je veca muka nego li da sama zategnem.
U stanu imam masinu za ves-sto mi je jako bitno u hotelu je to meni ne prihvatljivo.
Kuvanje hrane mi je razonoda, poslije obilaska pijace.Tako upoznajes ili evociras uspomene na drugaciji ukus hrane. Par godine je proslo od mog zadnjeg dolazka jos uvijek mi je u sjecanju -zuta u zelena izraelska (rekli su mi da se tako zove)buranija koja je imala nezaboravni ukus. Ako te ista veze i vraca sjecanje na lijepe trenutke ,to je hrana. U hotelu to ne mozes osjetiti.
Sve se slicno moze i za odmor na moru. Moras trcati sa plaze da bi jeo u odredjeno vrijeme-to je meni bez veze. Puno pravila moras da pratis , da mi to bas i ne lici na odmor.
U stanu ili apartmanu -po razpolozenju-radis sta ti volja i jedes kad ti volja.
Cijena nije u pitanju- jednostavno -sloboda.
To sto Njemci idu u Tursku me ne iznenadjuje- oni su skrti , sterilni, ne uzivaju u tudjim ljepotama , jer je njihova Njemacka najljepsa. Destinacija Turska je samo pitanje cijene.
Ok i ovo za Sarajevo, s tim da ja neću da pravim doručak kad sam na odmoru. Neću da kuham. Pogotovo neću na moru, pa to je patnja
Neću ni da perem veš. Pa na odmoru sam
Ne pripremam sobu za spremačicu, samo izađem.
Kafa je bila odlična, obična crna, s mlijekom, macchiatto, cappuccino....
Nisam nikad trčao s plaže da bih jeo. Ručak je, recimo, počinjao u 12:00, ali je trajao sve do užine koja je u 16:00. Dakle, nema govora trčanju
Uglavnom, većina razloga koje si navela važi za hotele na Jadranu. Slažem se, ne bih ni ja nikad u tom aranžmanu ljetovao
Ne znam za Nijemce, ali ja sam uživao. I siguran sam da je sve na onako visokom nivou, a sasvim prilagođeno gostu kako bi u potpunosti uživao u odmoru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1973 Re: Gdje na more? - 2017
Šta zato što sam ja rekao? Naravno da se tješiš.Raigor Stonehoof wrote:znaci zato sto si ti rekao tako, drugi se tjesee moj tomo. 1000 eura po osobi
![]()
![]()
Puno je li? Vjeruj da nije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1974 Re: Gdje na more? - 2017
@mO k3, nije ona slagala, ovako ti je kad odeš u neki hotel u NeumumO k3 wrote:@moonca
napisala si podosta gluposti ...U Hotelu , moras se obuci, silazak da nesto pojedes , losa kafa.Prije toga moram sobu pripremiti za spremacicu, da moze da pocististo mi je veca muka nego li da sama zategnem.
- mO k3
#1975 Re: Gdje na more? - 2017
ahaaaaaa pa zasto joj pripremiti sobu ne kontam ??Tomahawk11 wrote:@mO k3, nije ona slagala, ovako ti je kad odeš u neki hotel u NeumumO k3 wrote:@moonca
napisala si podosta gluposti ...U Hotelu , moras se obuci, silazak da nesto pojedes , losa kafa.Prije toga moram sobu pripremiti za spremacicu, da moze da pocististo mi je veca muka nego li da sama zategnem.