Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
megaman4

#1951 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by megaman4 »

E Bogami srbi najebali ste ga i popusit ce te opasno ovaj put.

Jebat ce dodika amerika za ovo. Doci ce mu putin glave.
Roccohljup

#1952 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

šta se dešava sa Reufom? evo citam po forumu i spekulacije da je napustio GS :? ......
putokaz1

#1953 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Roccohljup wrote:šta se dešava sa Reufom? evo citam po forumu i spekulacije da je napustio GS :? ......
Pa i vrijeme bio je
SDP-DF-GS jel bio i SDAkratko ili SDU????
Capsicum

#1954 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:šta se dešava sa Reufom? evo citam po forumu i spekulacije da je napustio GS :? ......
Ma pusti budale :)
Nidje veze. Sto je babi milo, to joj se i snilo :)
Roccohljup

#1955 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
Ma pusti budale :)
Nidje veze. Sto je babi milo, to joj se i snilo :)
Ok hva.a....ti si mi najmjerodavniji jer izgledas imas neke insider info :P

Šteta bi bilo....iskreno on je glavni razlog sto bih za GS glasao......ali ako njega nema a suljagić preuzme kormilo....eh onda.... :twisted:
GandalfSivi

#1956 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Refa se bori za drzavu gdje se pika. Drugim rijecima, pije kafe sa mnom po DC-u :)
Roccohljup

#1957 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Refa se bori za drzavu gdje se pika. Drugim rijecima, pije kafe sa mnom po DC-u :)
jel se muvate po Dupontu ili u Georgetown? :D :D :D
Capsicum

#1958 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote:
Ma 'ta ce tamo neki Washington Post, Guardian, LA Times itd. Nek prica ko sta hoce, ali mi boljeg covjeka za kontakte sa medjunarodnom zajednicom (tamo gdje se pika i gdje imamo koristi za drzavu) nemamo.

Inace, evo malo i Emira... Za one koji ga vole, a i one druge :D
http://source.ba/clanak/Alen/457746/dt
GandalfSivi

#1959 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:
GandalfSivi wrote:
Ma 'ta ce tamo neki Washington Post, Guardian, LA Times itd. Nek prica ko sta hoce, ali mi boljeg covjeka za kontakte sa medjunarodnom zajednicom (tamo gdje se pika i gdje imamo koristi za drzavu) nemamo.

Nisam ja nista lose mislio, covjek radi svoj posao...
Capsicum

#1960 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote:
Capsicum wrote:
GandalfSivi wrote:Refa se bori za drzavu gdje se pika. Drugim rijecima, pije kafe sa mnom po DC-u :)

Nisam ja nista lose mislio, covjek radi svoj posao...
Nije tebi bilo upuceno, vec ovima koji se sprdaju sa Reufom i GS-om generalno. :thumbup:
putokaz1

#1961 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Ko omaložava Mali GS
Roccohljup

#1962 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

mene je fakat samo zanimalo što ga nema jer se dugo niti javlja niti dolazi.... :D :D :D :D a vidim vec pocele fake news da je napustio. ....hebiga osipa mi se glasački listic :) :D
Capsicum

#1963 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ma fake news je postao sredstvo specijalnog rata. Rusi su svoje pipke pruzili u sred amerike, a da ne koriste ovdje svoje pijune SNSD i HDZ i njihove satelite.
Banksy

#1964 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Lijeno mi slušati intervju, ali vidim naslov,

"Ja nisam ni Sabina Ćudić ni Peđa Kojović, ja znam ko će u rov a ko da snima kamerom"
Jel to Emir bio u rovu? :mrgreen:

Ili je on taj koji je 'nosio kameru'?

rođen je 1975. godine u Ljuboviji (Srbija),

od 1993. do 1995. radio je kao prevodilac u misiji Ujedinjenih nacija u Srebrenici.

stric

#1965 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by stric »

iz biografije E.S.
savjetnik Adnana Terzića (predsjedavajući VM)
savjetnik Alije Behmena gradonačelnika
:bih:
pemanapemani

#1966 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Banksy wrote:Lijeno mi slušati intervju, ali vidim naslov,

"Ja nisam ni Sabina Ćudić ni Peđa Kojović, ja znam ko će u rov a ko da snima kamerom"
Jel to Emir bio u rovu? :mrgreen:

Ili je on taj koji je 'nosio kameru'?

rođen je 1975. godine u Ljuboviji (Srbija),

od 1993. do 1995. radio je kao prevodilac u misiji Ujedinjenih nacija u Srebrenici.

Šta će takav intelektualac u rovu.

Fino je pozvao SDA da naoruža Bošnjake, a prije mjesec dana tražio da se čitava opozicija izjasni kako nikad neće koalirati sa SDA. :-)
Capsicum

#1967 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

@pemanapemani
Ko je pozvao SDA da naoruza Bosnjake?
pemanapemani

#1968 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Capsicum wrote:@pemanapemani
Ko je pozvao SDA da naoruza Bosnjake?
Vidio sam samo naslov, jer nemam više volje da čitam saopštenja GS.

Uglavnom, zajebao sam se, pozvali su SDA da jača policijske kapacitete u kantonima u kojima HDZ nema većinu.

Opet, sereš konstantno po SDA kako su nesposobni, a onda ih pozivaš na neko strateško planiranje odbrane. :-)

Ne znam zašto ih Emir i Reuf nisu ojačali dok su bili u vlasti sa SDP i DF.
Capsicum

#1969 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Pa potrudi se ubuduce da prvo procitas tekst, a ne da se povodis bombasticnim fake news portalima.

Btw. Emir je na jacanje kapaciteta drzave za odbranu od kojekakvih paravojnih trupa uticao tamo gdje je mogao, odnosno konkretno uknjizbom perspektivne vojne imovine na drzavu, sto je i jedan od najbitnijih uslova na putu pristupanja NATO savezu (23 lokacije). Od kada on nije u ministarstvu odbrane, uknjizene su samo 3 i prakticno je taj proces integracija u NATO zaustavljen.

Reuf je bio na malo drugacijoj poziciji, ali je isto tako odmah stao na zulj HDZ-u i procesu raspodjele upravljanja javnim preduzecima kao svojom babovinom. Kad je smijenjen, SDA, SBBi HDZ su se brzo dogovorili i nastavili po starom.

I da, to stratesko planiranje je u stvari fancy naziv za totalno pucanje po etnickim savovima oruzanih snaga. Jedinu jedinicu koja nije bila etnicki obojena su tom velikom strategijom sjebali. De facto su oruzane snage potpuno podijeljene, a vidjeli smo kako ih postrojava kako ko stigne i niko ne odgovara za to.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#1970 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by wonkaw »

:thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za promjenu od mene ima jedan glas, ne zbog toga što nudi nešto novo i radikalno već kada vidim ko ga sve kudi na forumu ipak Refko ima nešto kvalitetno. :thumbup:
razvaljuje na twitteru, i na bosanskom i na engleskom jeziku, milina citati, ima moj glas :thumbup:

nego kad sam vec ovdje da pitam na ovoj temi jer neda mi se listati forum da nadjem temu o bosanskom jeziku, a kako su postavili ovu g00gle trazilicu u gornjem desnom uglu sve izlazi bez' ze @cmoljo vrati nam staru trazilicu

1. u Ustavu BiH stoji da je i bosanski jezik sluzbeni jezik kojim se govori u BiH - slazemo se, cinjenica, to stoji

2. razumijem da je obrazovanje u nadleznosti entiteta, ali pravo na upotrebu jezika i naziv jezika nije, jer je utkano u ustav drzave, dok su ustavi entiteta, kantona i distrikta ustavi NIZEG nivoa vlasti koji moraju da budu u skladu sa drzanim ustavom - tako treba da bude ali nije

zasto nije i zasto niko ne reaguje na krsenje drzavnog ustava?

btw. ovo isto vazi i za konstutivnost naroda koji je utkan u ustav drzave koji nizi nivoi vlasti nemaju pravo da prekrajaju, jer nije u nadleznosti kantona, entiteta i distrikta da odredzuje ko je konstutivan a ko nije, nego da postuju ustav drzave... vec dokazano u praksi kada je genocidni entitet morao da izmjeni svoj ustav u kojem je stajalo da je to ''entitet srpskog naroda i drugih naroda koji u njemu zive''...

slazemo se, pa sto svi sute jebo ih patak banjalucki?
Stari_demagog

#1971 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Stari_demagog »

Sudar titana GS-a i Naše Stranke, ali u qrcu titana :lol:
pemanapemani

#1972 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Iako si SDA trol, ima istine u tvojoj ironiji.

Pustis Emira Suljagica i Sabinu Cudic na drustvene mreze i ocekujes ujedinjenje ljevice.
Jebi ga, ptsp-egomanijakalno-narcisoidna kombinacija koja bi i givikt razvalila.
Stari_demagog

#1973 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Stari_demagog »

pemanapemani wrote:Iako si SDA trol, ima istine u tvojoj ironiji.

Pustis Emira Suljagica i Sabinu Cudic na drustvene mreze i ocekujes ujedinjenje ljevice.
Jebi ga, ptsp-egomanijakalno-narcisoidna kombinacija koja bi i givikt razvalila.
Reci to njihovim ovčicama, izbost će te. Vidiš da su stvorili veći kult ličnosti od Staljina, Pol Pota ili Tita, a lideri stranaka koje nemaju ni 2000 članova. :lol:
Heartbeats

#1974 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

Uglavnom GS ne valja ni SDA ni NS ni SDP-u ni DF-u.
Oko toga se možemo složiti.
JThomas

#1975 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

iako oni svi dokazano ne valjaju, ipak bi pogrešan silogizam bio SAMO na osnovu toga zaključiti da gs valja... :mrgreen:
Locked