Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#1951 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Zanimljiv launcher ali su mi ikone sitne a ne mogu veličinu da promijenim i to me živcira...
Također nisam našao ove ikonice od s8 da rade bez root... Dok još malo ispeglaju biće to dobro :thumbup:
exampLe.

#1952 Re: Galaxy S7

Post by exampLe. »

Ispade mi fon i ogrebah ekran, pu. :D

Koliko je zamjena ekrana ako ne daj Boze nekad pukne? :D
Cupko_

#1953 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

exampLe. wrote:Ispade mi fon i ogrebah ekran, pu. :D

Kompletan displej nije ispod 500 nov, i to ako imaš sreće, a samo staklo ja lično ne znam ni radi li ko ni koliko košta..
exampLe.

#1954 Re: Galaxy S7

Post by exampLe. »

Cupko_ wrote:

Kompletan displej nije ispod 500 nov, i to ako imaš sreće, a samo staklo ja lično ne znam ni radi li ko ni koliko košta..
Ja mislim da je samo staklo oko 2 glave. Sreca pa je samo mala ogrebotina. :D
arnes_king

#1955 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

exampLe. wrote:
Cupko_ wrote:

Ja mislim da je samo staklo oko 2 glave. Sreca pa je samo mala ogrebotina. :D
A kako vi mislite da bi bilo uopste moguce zamijeniti samo staklo na edge display-u? Ja znam da je to bilo veoma tesko izvodivo na obicnim displejima te da su bile velike sanse ostecivanja kompletnog displeja pri pokusaju, tako da ne vjerujem da je na edge to izvodivo.
Dr Kova

#1956 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Dobar launcher od osmice na sedmici, manje ikone, samim tim i ljepše, a nekako uglađen, prebrz. Baš mjerica :thumbup:
arnes_king

#1957 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Buckethead wrote:Dobar launcher od osmice na sedmici, manje ikone, samim tim i ljepše, a nekako uglađen, prebrz. Baš mjerica :thumbup:
Instalirao sam slijedece aplikacije (S8) i sve rade bez problema:

New Launcher
Bixby
Music Player
My Files
Internet Beta
Gallery
SoundAlive
S Health
Tastatura

Kazu na xda da rade i kontakti i phone dialer ali nisam probavao jer se neki zale da ne radi a phone apk ja nisam ni nasao novi, samo kontakte.

Postavim jos onu pozadinu i haman s8 hahah
Last edited by arnes_king on 05/04/2017 10:25, edited 1 time in total.
edys

#1958 Re: Galaxy S7

Post by edys »

Dr Kova

#1959 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

arnes_king wrote:
Buckethead wrote:Dobar launcher od osmice na sedmici, manje ikone, samim tim i ljepše, a nekako uglađen, prebrz. Baš mjerica :thumbup:
Instalirao sam slijedece aplikacije (S8) i sve rade bez problema:

New Launcher
Bixby
Music Player
My Files
Internet Beta
Gallery
SoundAlive
S Health

Kazu na xda da rade i kontakti i phone dialer ali nisam probavao jer se neki zale da ne radi a phone apk ja nisam ni nasao novi, samo kontakte.

Postavim jos onu pozadinu i haman s8 hahah
:lol: :lol: :thumbup: dobro dođe osvježenje u svakom smislu :thumbup:
Dr Kova

#1960 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

edys wrote:http://www.smartphonehrvatska.com/2017/ ... allpapera/

Evo ovdje imaju pozadine :)
hvala :thumbup:
arnes_king

#1961 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Super, hvala, sad cu instalirati i kontakte nove kazu da se samo uradi azuriranje i phone apk pa bi trebalo raditi, nadam se.

Samo napomena, u slucaju da imate problema sa nekim app, smao idite u postavke aplikacija te obrisite Azuriranje za odredjenu aplikaciju i biti ce vam po starom.

Jao kako mocno sa ovim novim ikonama sad izgleda sve :D

EDIT: Kontakti jedini prave problem, odnosno ne oni nego phone apk jer cim se u nju udje nestane mreze tako da sam vratio nju na staru verziju. Šteta, nekima radi.
edys

#1962 Re: Galaxy S7

Post by edys »

Ja sam na s6 instalirao launcher i weather i za sada rade bez problema...cak mi se cini da launcher dosta bolje i brze radi
Dr Kova

#1963 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

arnes_king wrote:

Super, hvala, sad cu instalirati i kontakte nove kazu da se samo uradi azuriranje i phone apk pa bi trebalo raditi, nadam se.

Samo napomena, u slucaju da imate problema sa nekim app, smao idite u postavke aplikacija te obrisite Azuriranje za odredjenu aplikaciju i biti ce vam po starom.

Jao kako mocno sa ovim novim ikonama sad izgleda sve :D

EDIT: Kontakti jedini prave problem, odnosno ne oni nego phone apk jer cim se u nju udje nestane mreze tako da sam vratio nju na staru verziju. Šteta, nekima radi.
@arnese, de postavi par screenshotova galerije, ikona i slično, čisto da vidim.
arnes_king

#1964 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Postavit cu dok uhvatim malo vremena, na poslu sam :D A ako ti se ne da cekati ima po xda i bug.hr forumu na temama s7 ljudi stavljaju :D
exampLe.

#1965 Re: Galaxy S7

Post by exampLe. »

arnes_king wrote:A kako vi mislite da bi bilo uopste moguce zamijeniti samo staklo na edge display-u? Ja znam da je to bilo veoma tesko izvodivo na obicnim displejima te da su bile velike sanse ostecivanja kompletnog displeja pri pokusaju, tako da ne vjerujem da je na edge to izvodivo.
Cek, znaci ako mi ne daj Boze ispadne, pukne mu samo staklo moram platit 5 stoja i mijenjat ce i touch i staklo? :D
arnes_king

#1966 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

exampLe. wrote:
arnes_king wrote:A kako vi mislite da bi bilo uopste moguce zamijeniti samo staklo na edge display-u? Ja znam da je to bilo veoma tesko izvodivo na obicnim displejima te da su bile velike sanse ostecivanja kompletnog displeja pri pokusaju, tako da ne vjerujem da je na edge to izvodivo.
Cek, znaci ako mi ne daj Boze ispadne, pukne mu samo staklo moram platit 5 stoja i mijenjat ce i touch i staklo? :D
Tako je, zbog iznad navedenih razloga ne vjerujem da iko radi zamjenu samo stakla, jer ne vjerujem da je svakako i moguce jer se na obicnim display-ima to razdvajanje radilo bukvalno žicom koja je razdvajala dijelove koji nisu namijenjeni da se razdvajaju.

Znaci pazi da ne ispada :D
brazzo19

#1967 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Mora li se rootat tel il tako nesto da bih se nabacio taj s8 launcher orginali i teme ili moze i na normalnoj verziji androida .... s7 obicni je u pitanju ....
exampLe.

#1968 Re: Galaxy S7

Post by exampLe. »

arnes_king wrote:
exampLe. wrote:
Tako je, zbog iznad navedenih razloga ne vjerujem da iko radi zamjenu samo stakla, jer ne vjerujem da je svakako i moguce jer se na obicnim display-ima to razdvajanje radilo bukvalno žicom koja je razdvajala dijelove koji nisu namijenjeni da se razdvajaju.

Znaci pazi da ne ispada :D
Onda su sve prilike da su se vratit na Iphone. :lol:
Dr Kova

#1969 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

brazzo19 wrote:Mora li se rootat tel il tako nesto da bih se nabacio taj s8 launcher orginali i teme ili moze i na normalnoj verziji androida .... s7 obicni je u pitanju ....
ne mora. I kod mene je obični s7 na Nougatu. Skini s prvog linka, instaliraj i toeto

http://www.phonearena.com/news/Heres-ho ... at_id92733
arnes_king

#1970 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Evo vam sve sto je Samsung uploadovao, dolazi stalno nesto novo.

http://www.apkmirror.com/uploads/?q=sam ... ics-co-ltd

Pretezno su zadnje verzije od S8, i skoro sve radi bez problema, a ako sta i ne radi samo u postavkama aplikacije "Deinstalirati azuriranja".
Radar71

#1971 Re: Galaxy S7

Post by Radar71 »

Buckethead wrote:
brazzo19 wrote:Mora li se rootat tel il tako nesto da bih se nabacio taj s8 launcher orginali i teme ili moze i na normalnoj verziji androida .... s7 obicni je u pitanju ....
ne mora. I kod mene je obični s7 na Nougatu. Skini s prvog linka, instaliraj i toeto

Može li na s6?
Dr Kova

#1972 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Radar71 wrote:
Buckethead wrote:

Može li na s6?

Može, eno iznad kolega @edys napisao :thumbup:
Radar71

#1973 Re: Galaxy S7

Post by Radar71 »

Hvala :kiss:
MOSALJOZE

#1974 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

Instaliram i sad mi dole stoje ikonice
Facebook,poruke,pozivi i meni
I sad ja gledam i ništa mi nije jasno pa tipkaj,pa nesto pokusavaj ne znam mu ništa,i onda skontam da se povuče prema gore. :-)
Radar71

#1975 Re: Galaxy S7

Post by Radar71 »

Izgleda da na moj s6 edge + ne može :cry:
Post Reply