Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
It_is_a_Leclerc

#1951 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

Kojih 200 miliona maraka :lol:

I lijepo vam je objašnjeno da je financiranje boračkih organizacija u nadležnosti kantonalnih vlada, tako da je ovaj zahtjev potpuno pogrešno usmjeren i adresiran.
General War

#1952 Re: Blokada puteva

Post by General War »

Benjo34 wrote:@PM72

Pa ni oni ne traže da se bogate. Na njihov račun su se podrumaši obogatili. Iz grada iz kojeg ja dolazim, sad ugledni privrednici su ratni profiteri, i cijela čaršija zna šta su radili u ratu i poslije rata. Ovi ljudi su svi mogli tako pokušat, kao i ti sam. Cijelo društvo je dužno pomoći im da žive ako nisu sposobni za rad, a beu te sposobnosti su ostali braneći guzice svima nama
Eno poratni profiteri se oko njih okupili i setkaju...i niko da ih pripupita cime ih podrzavaju?
BlueBlood

#1953 Re: Blokada puteva

Post by BlueBlood »

Nama trebaju ovakve promjene ako hocemo bolje

mishic

#1954 Re: Blokada puteva

Post by mishic »

Jooooj, kao da opštinski i kantonalni budžeti nisu "državni prihodi" odnosno poreska sredstva. Grantovi i jesu "spušteni" na taj nivo da bi se njima moglo efikasnije manipulisati. Zbog toga što su na tom nivou i može se efikasno uticati i na spiskove, i na grantove i sve druge privilegije koje grupe i pojedinci ostvaruju na račun desetina hiljada obespravljenih. Evo jedan primjer iz KS, indikativan je, molim vas obratite pažnju!!!
PM72

#1955 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

Benjo34 wrote:@PM72

Pa ni oni ne traže da se bogate. Na njihov račun su se podrumaši obogatili. Iz grada iz kojeg ja dolazim, sad ugledni privrednici su ratni profiteri, i cijela čaršija zna šta su radili u ratu i poslije rata. Ovi ljudi su svi mogli tako pokušat, kao i ti sam. Cijelo društvo je dužno pomoći im da žive ako nisu sposobni za rad, a beu te sposobnosti su ostali braneći guzice svima nama
ja o podrumašima i pričam,oni koriste boračka udruženja.Od ovih par stotina "boraca" što su izašli da blokiraju ceste ,daj Bože da je 10 % bilo u rovu i da nema primanja.Kad su se bunili Zlatni ljiljani i navaljivali na vrata vlade Federacije,među prvima je bio moj rođak a niti ima Zlatni ljiljan a mobilisan 1994,žena mu doktorica što uzima lopatom ,uvalio se u tuđi stan ali je član Zelenih beretki,kako i neće kad mu je predsjednik gori podrumaš nego on...
i o čemu mi pričamo? Dokle više ? kakav bolan patriotizam,od rata prošlo 23 godine,ko se rodio prilikom zadnje ofanzive sad završava fakultet.
Kikibombona

#1956 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

hAZNADAR wrote:Halo ba,.. 23 godine, 23 duge godine. Gdje se vecina demobilianih kako-tako snasla.
Ako za 23 god nisi niti nasao bio kakav posao(siromasni ne biraju), nisi mogao zadrzati postojeci ili promijeniti posao, nisi nista naucio novo u smislu prekvalifikacije na trzistu rada, nikakav kurs zavrsio, nisi razgulio vam drzave, nisi poceo nesto privatno, nisi se jednstavno snasao - ti jarane nisi ni prevaren, ni izigran, ni izdan,... ti si nesposoban i budzetska rupa bez dna.

Pa sad kada bi vlast lijepo isplatila punu cifru do penzije svih mjesecnih plata plus zaostatke - to bi bilo spiskano u brzom vremenu kod takvih ljudi. Evo fino da izracunas svakome koliko godina ima do penzije, pomnozis to sa 12 i sve sa jednom realnom cifrom mjesecne plae - lijepo isplatis i skines sa budzeta - mislis da bi to rijesio problem? Znamo i ti ja da nebi.

A sto se tice bezosjecajnosti - empatiju zasluzuju oni koji imaju obzira prema ostatku drustva. Kada ti blokiras glavne saobracajnice i time blokiras ljude i robu - ti samo pokazujes da se boris samo za sebe. Osim toga - ovdje su izgleda u pitanju placenici. Ne borci dobrovoljci, patrioti,... vec cisto placenici koji pokusavaju naplatiti satnicu iz rata. Ispravi me ako grijesim.
Vidi se da si dijasporac i da nemas blage veze o cemu pricas. Dosao si u uredjenu i razvijenu drzavu i kontas da si sposoban, pokupio svu pamet svijeta.

Dodji u BiH, zaposli se gdje vlast drze SDA, HDZ i SNSD.

Ovu pricu fura vecina dijasporaca, pocevsi od moje rodbine i prijatelja. Jedan je ovdje camio 5 godina bez posla, pa sada kada je otisao u Ameriku, odjednom je postao super pametan i sposban.

Nisam sreo covjeka koji nece raditi. Svi zele raditi, ali nema posla za sve. Vidis covjece da mladi idu vani, da nemaju posla, ko ce zaposliti krezavog i orunolog covjeka od 40-50 godina? I mladima je potrebna veza u SDA, ako nisu eksperti, da bi dobili posao.

Ovi ljudi sto protestuju itekako rade. Kako bi drugacije prezivjeli od 25 eura mjesecno? To ti je dovoljno samo struju da platis, u ljetnom periodu. Ti ljudi se bore kao lavovi. Pitam se kako uopste prezive sa 25 eura mjesecnih prihoda. Vecina radi fizicke poslove za dnevnicu, skuplja sekundarne sirovine, prodaje cigare na ulici itd. Moj komsija prodaje cigare na ulici. Demobilisani borac. Ima 40 godina staza, ali od toga 10-15 nije uplacivano. Nema nikakva primanja, ni marke. Prodaje cigare na ulici i pomazu ga djece. Takvih je slucajeva milion.

Ponavljam ti, shvati jednom, u ovoj drzavi nema posla za stotine hiljada gradja. Neko mora izvisiti. Svako ce prije zaposliti mladog momka nego demobilisanog borca, starog i izranjavanog, psihicki oboljelog. Ko ce ih bolan zaposliti, gdje?? Znas li da ti, da bi se zaposlio u Rudnik Zenica, da bi bio rudar, trebas imati jebenu vezu u SDA? Gdje ces se zaposliti, kako? U Zenici nijedna firma nije otvorena u proteklih 10 godina. Nema posla covjece, moze li ti to doci do mozga? Nije ovo Svedska.

Blokada je itekako dala rezultate. Radnici Zeljezara Zenica su strajkovali i niko ih nije bendao 2%. Blokirali su cestu i odmah se izborili da im uvezu staz i da se mogu penzionisati. I ovi borci ce nesto dobiti nakon ovog poteza. Vec su tu neke najave.

Zanimljivo je da tebi problem predstavljaju borci koji imaju apsolutno legitimne zahtjeve, koji ce ustediti pare svih gradjana BiH. Borci traze da se uradi revizija i skinu SDA-HDZ lazni vojnici sa liste i da se prestane izdvajati stotine miliona za lazne borce, lazne udruge i ostale koji su se neopravdano nakacili na budzet. To ti nije problem.
zenit dozic

#1957 Re: Blokada puteva

Post by zenit dozic »

Leuhljebu to rece sam novalic sinoc
A to za blokiranje puteva normalno da treba blokirat i jebat narod kad ih mogu jebat politicari 25 godina sto nebi i borci.
kapljica kise

#1958 Re: Blokada puteva

Post by kapljica kise »

Koja kolicina bezosjecajnosti i kuknjave jer nam je cijenjeno Sarajevo bilo u blokadi par sati, nevjerovatno.
Umjesto da se solidarisemo s ovom ugrozenom i obespravljenom kategorijom, treba je ismijavati i nazivati nesposobnom.
Mi koji smo sposobni za rad i radimo trebamo biti bahati i arogantni, jer zaboga

SIROTINJO, SKLONITE SE, DA VAS NE GLEDAMO, SMETATE NAS I OMETATE???

Kakvi smo mi to ljudi :(
Benjo34

#1959 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

kapljica kise wrote:Koja kolicina bezosjecajnosti i kuknjave jer nam je cijenjeno Sarajevo bilo u blokadi par sati, nevjerovatno.
Umjesto da se solidarisemo s ovom ugrozenom i obespravljenom kategorijom, treba je ismijavati i nazivati nesposobnom.
Mi koji smo sposobni za rad i radimo trebamo biti bahati i arogantni, jer zaboga

To od samog početka govorim. Sit se gladnom ne vjeruje a gladni su mnogi. Kad sam vidio sinoć na FTV, koje medijsko crnilo, puštaju samo one uhljebe da pričaju i nazivaju jadnike otmičarima...
General War

#1960 Re: Blokada puteva

Post by General War »

zenit dozic wrote:Leuhljebu to rece sam novalic sinoc
A to za blokiranje puteva normalno da treba blokirat i jebat narod kad ih mogu jebat politicari 25 godina sto nebi i borci.
Da bog da samo i ti budes sljedeci put u koloni na minus dvadeset negdje u vukojebini :thumbup:
JThomas

#1961 Re: Blokada puteva

Post by JThomas »

puno toga se u ovih 4-5 sedmica navalilo i natovarilo našoj dragoj ezdea...više nego u nekih drugih desetak godina. toliko da teško može biti slučajno...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1962 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

Treba vidjeti ove sto su bili blokirani u kolonama da im se da kakve penzije, ljudi se zivi napatili skoro 24 sata.
Sad cemo danima, mjesecima slusati pljuvanje po borcima, sad ih smijemo i teroristima zvati. Ko im je kriv sto i oni u ratu nisu pobjegli ili se bar drzali pozadine ili ratnog profiterstva.

Sramota je reci da drzava nema para za borce, a jedan Deen ima status zasluznog umjetnika i placaju mu doprinose. I koliko je jos takvih. A da ne govorimo koliko se trosi na politicare, naknade za odvojeni zivot, auta, vozace...koliko se ljudi uhljebilo u opstinama, kantonima, guzicama se udaraju i platu dobijaju...
PM72

#1963 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

plain vanilla wrote:Treba vidjeti ove sto su bili blokirani u kolonama da im se da kakve penzije, ljudi se zivi napatili skoro 24 sata.
Sad cemo danima, mjesecima slusati pljuvanje po borcima, sad ih smijemo i teroristima zvati. Ko im je kriv sto i oni u ratu nisu pobjegli ili se bar drzali pozadine ili ratnog profiterstva.

Sramota je reci da drzava nema para za borce, a jedan Deen ima status zasluznog umjetnika i placaju mu doprinose. I koliko je jos takvih. A da ne govorimo koliko se trosi na politicare, naknade za odvojeni zivot, auta, vozace...koliko se ljudi uhljebilo u opstinama, kantonima, guzicama se udaraju i platu dobijaju...
Vidiš kako griješiš.Njegov babo je "organizator" otpora,oslobodioc srpskog stana na Ciglanama,poslanik u više parlamenata,od federalnog do kantonalnog...pobrinuo se za svog geja...
Kikibombona

#1964 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

kapljica kise wrote:Koja kolicina bezosjecajnosti i kuknjave jer nam je cijenjeno Sarajevo bilo u blokadi par sati, nevjerovatno.

Nikakvi ljudi.

Gledamo decenijama kriminalce na vlasti a vristimo na ove jadnike kao da su najveci zlocinci.

Veci problem ovi jadnici koji primaju 40-50km jer su izranjavani nego vlast koja je pokrala milijarde.

I niko da se osvrne na pokradenu lovu od strane laznih boraca i borackih udruzenja!?? :idea: :idea: :idea: :idea:
General War

#1965 Re: Blokada puteva

Post by General War »

BH novinari / Zabrinutost zbog napada grupe demobiliziranih boraca na ekipu BHT1

pravni odbor Udruženja BH novinari izražava zabrinutost zbog napada i prijetnji ekipi BHT1, koja je jučer napadnuta tokom praćenja protesta demobiliziranih boraca u Tuzli i blokade saobraćaja na Šićkoj petlji na izlazu iz tog grada.

Kako se navodi u saopćenju Udruženja, jedan dio demobiliziranih boraca je verbalno vrijeđao reportera Marka Divkovića i kamermana BHT1 Enesa Muratovića, prijetili im razbijanjem opreme i naguravali se s njima, pokušavajući spriječiti snimanje.

Nakon tog incidenta, dio novinara je napustio mjesto protesta, solidarišući se sa ekipom BHT1 i odbijajući snimati osobe koje ne poštuju elementarne medijske slobode niti pravo novinara na siguran i dostojanstven rad.

Upravni odbor BH novinara podsjeća kako protesti demobiliziranih boraca, njihovi napori na traženju pravde i normalnih uvjeta za život, ne bi doprli do javnosti da nije bilo novinara, snimatelja i fotoreportera koji su jučer i tokom cijele noći predano radili i snimali izjave o zahtjevima boračkih organizacija, pratili što se događa na mjestima protesta i u institucijama odgovornim za rješavanje problema demobiliziranih boraca.

Zbog toga je neprihvatljivo da, u traženju vlastitih prava, demobilizirani borci sami ugrožavaju prava novinara i novinarskih ekipa, te dovode u pitanje njihovu sigurnost i slobodan rad.

U tom kontekstu, Upravni odbor BH novinara zahtijeva od boračkih organizacija i vođa protesta u Tuzli javno izvinjenje ekipi BHT1 zbog nasilničkog ponašanja jednog broja njihovih kolega, te traži stvaranje normalnih uvjeta za rad novinara i medijskih ekipa na tuzlanskom području, ali i na svim drugim mjestima širom Federacije BiH gdje se i ako se budu organizirali protesti.
baxus

#1966 Re: Blokada puteva

Post by baxus »

Kikibombona wrote:
hAZNADAR wrote:Halo ba,.. 23 godine, 23 duge godine. Gdje se vecina demobilianih kako-tako snasla.
Ako za 23 god nisi niti nasao bio kakav posao(siromasni ne biraju), nisi mogao zadrzati postojeci ili promijeniti posao, nisi nista naucio novo u smislu prekvalifikacije na trzistu rada, nikakav kurs zavrsio, nisi razgulio vam drzave, nisi poceo nesto privatno, nisi se jednstavno snasao - ti jarane nisi ni prevaren, ni izigran, ni izdan,... ti si nesposoban i budzetska rupa bez dna.

Pa sad kada bi vlast lijepo isplatila punu cifru do penzije svih mjesecnih plata plus zaostatke - to bi bilo spiskano u brzom vremenu kod takvih ljudi. Evo fino da izracunas svakome koliko godina ima do penzije, pomnozis to sa 12 i sve sa jednom realnom cifrom mjesecne plae - lijepo isplatis i skines sa budzeta - mislis da bi to rijesio problem? Znamo i ti ja da nebi.

A sto se tice bezosjecajnosti - empatiju zasluzuju oni koji imaju obzira prema ostatku drustva. Kada ti blokiras glavne saobracajnice i time blokiras ljude i robu - ti samo pokazujes da se boris samo za sebe. Osim toga - ovdje su izgleda u pitanju placenici. Ne borci dobrovoljci, patrioti,... vec cisto placenici koji pokusavaju naplatiti satnicu iz rata. Ispravi me ako grijesim.
Vidi se da si dijasporac i da nemas blage veze o cemu pricas. Dosao si u uredjenu i razvijenu drzavu i kontas da si sposoban, pokupio svu pamet svijeta.

Dodji u BiH, zaposli se gdje vlast drze SDA, HDZ i SNSD.

Ovu pricu fura vecina dijasporaca, pocevsi od moje rodbine i prijatelja. Jedan je ovdje camio 5 godina bez posla, pa sada kada je otisao u Ameriku, odjednom je postao super pametan i sposban.

Nisam sreo covjeka koji nece raditi. Svi zele raditi, ali nema posla za sve. Vidis covjece da mladi idu vani, da nemaju posla, ko ce zaposliti krezavog i orunolog covjeka od 40-50 godina? I mladima je potrebna veza u SDA, ako nisu eksperti, da bi dobili posao.

Ovi ljudi sto protestuju itekako rade. Kako bi drugacije prezivjeli od 25 eura mjesecno? To ti je dovoljno samo struju da platis, u ljetnom periodu. Ti ljudi se bore kao lavovi. Pitam se kako uopste prezive sa 25 eura mjesecnih prihoda. Vecina radi fizicke poslove za dnevnicu, skuplja sekundarne sirovine, prodaje cigare na ulici itd. Moj komsija prodaje cigare na ulici. Demobilisani borac. Ima 40 godina staza, ali od toga 10-15 nije uplacivano. Nema nikakva primanja, ni marke. Prodaje cigare na ulici i pomazu ga djece. Takvih je slucajeva milion.

Ponavljam ti, shvati jednom, u ovoj drzavi nema posla za stotine hiljada gradja. Neko mora izvisiti. Svako ce prije zaposliti mladog momka nego demobilisanog borca, starog i izranjavanog, psihicki oboljelog. Ko ce ih bolan zaposliti, gdje?? Znas li da ti, da bi se zaposlio u Rudnik Zenica, da bi bio rudar, trebas imati jebenu vezu u SDA? Gdje ces se zaposliti, kako? U Zenici nijedna firma nije otvorena u proteklih 10 godina. Nema posla covjece, moze li ti to doci do mozga? Nije ovo Svedska.

Blokada je itekako dala rezultate. Radnici Zeljezara Zenica su strajkovali i niko ih nije bendao 2%. Blokirali su cestu i odmah se izborili da im uvezu staz i da se mogu penzionisati. I ovi borci ce nesto dobiti nakon ovog poteza. Vec su tu neke najave.

Zanimljivo je da tebi problem predstavljaju borci koji imaju apsolutno legitimne zahtjeve, koji ce ustediti pare svih gradjana BiH. Borci traze da se uradi revizija i skinu SDA-HDZ lazni vojnici sa liste i da se prestane izdvajati stotine miliona za lazne borce, lazne udruge i ostale koji su se neopravdano nakacili na budzet. To ti nije problem.
Tako je :thumbup:
General War

#1967 Re: Blokada puteva

Post by General War »

plain vanilla wrote:Treba vidjeti ove sto su bili blokirani u kolonama da im se da kakve penzije, ljudi se zivi napatili skoro 24 sata.

A Deen je zasluzan zbog koga, ciji je sin?
Ispadas smjesna, jer zapravo opet prozivas boracku populaciju koja se je uhljebila mahom bivsi oficiri i komandanti uletili u politiku i u nadzorne odbore.
invincible1921

#1968 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

zenit dozic wrote:
Johnny071 wrote:
BlueBlood wrote:Radi vas bas danas i bas svima su puna usta Bosne i Hercegovine. Svi kao nesta cestitaju, stavljaju zastave a vidi cinizma ujedno i okrecu glave od vas i napadaju vas jer boze blokirali ste puteve. Hej, slave praznik a okrecu glave od vas vas koji ste po kisi, snijegu, zimi i minusima vecim od ovog danasnjeg branili tu istu drzavu. Svi kukaju kako su putevi blokirani a niko od njih ne zna kako je na -20 sa neadekvatnom opremom ganjati se sa neprijateljima po tamo nekoj vukojebini.

Ovo je samo vas praznik i zali boze sto ste primorani ovako da ga docekujute

Tuga jad i cemer!!!
Svi su ovdje il borci il djeca boraca, il bar vecina. A ti sad hoces da kazes da je ovo na ulici vecina ? Halo covjece, proslo je 23 godina od tog rata... pa jel treba za sve drzava da se krivi ? Nema vise komunizma ni socijalizma, dosla demokratija i kapitalizam za sta su se upravo borili ti borci. I sad opet ne valja, pa dokle ? Mislim, imaju ljudi problema, al ulica nije mjesto da se to rjesava jer blokiraju ostale, gube ljudi pare isto koji su se borili, koji su djeca sehida itd, sta je sa njima ? Ili su oni sad manje vrijedni ? Smjesno majke mi...
Normano da je drzava to jest vlast kriva kad daje 200 miliona na finansiranje 1600 udruzenja. Ta nisam ja ili oni jadni borci krivi :skoljka:
Jesu ljudino borci su krivi. Izabrali su i pristali da ih vode isti ti podrumasi koje navodno prozivaju ali naravno nikad poimenično....što pm72 kaže svak zna makar 50 ljudi iz svoje jedinice u dan gdje su bili ali šuti o tom. Da sutra kažu haj dodji pokaži na spisku ko je lažni borac...naravno Reko bi nemoj mene bgt i izgrlio se sa svrakicem ko sa rodom rodjenim...Hoćeš ti otići i prijavite brata, komsiju, prijatelja koji dobija 100 maraka a čitav rat u merhametu i radnoj obavezi bio? Hoćeš ali u qurcu
mishic

#1969 Re: Blokada puteva

Post by mishic »

Čovjek se školovao u SA od 1973., završio i poćeo raditi 1984., i naravno kao uposlenik (prosvjeta) plačao sve obaveze prema Državi, neposredno pred agresiju našao se van BiH, s teškom mukom pri ulasku u BiH vratio se sredinim maja 92. kako bi branio Zemlju. Nije mogao ući u Sa i Armiji se priključio u SB te proveo pune četiri (4) godine u ARBiH. Demobilisao se, vratio na predratno radno mjesto i nastavio da radi.
Podstanar je u Sa od 1973. do dana današnjeg. Prije nekoliko godina podnosi dokumentaciju (more papira) za rješavanje stambenog pitanja "pod povoljnijim" uvjetima kao borac i odbijen je sa obrazloženjem: "Pošto dotični... od tad do tad nije boravio u KS (vrijeme koje je od prvog do zadnjeg dana bio u ARBiH) ne može ostvariti nikakvo pravo u KS po osnovu pripadnosti ARBiH. "
Da ne govorimo o detaljima poput onoga da je počeo kao borac a demobilisao se kao major (PK Korpusa), da je kao vojnik obišao više od deset opština na čijoj teritoriji se ratovalo, da ni jednu jedinu, nikakvu povlasticu, privilegiju, benificiju i bilo šta drugo sem onih certifikata nije dobio. Mnogi kažu da to naprosto nije vjerovatno a ja vas uvjeravam da na žalost jeste i da je istina. Da ne govorimo da je sam školovao svoju djecu, da je jedno od njih deset godina na birou, drugo zdušilo van... i da ne nabrajam.
Eto čemu služe ta boračka udruženja!!! Lokalne skupine močnika uvezane da sebi i svojima namiću iz opštinskih i kantonalnih budžeta strogo se protiveći ukrupnjavanju i unificiranju jer bi onda umjesto samo njima i njihovima trebalo i drugima ponešto dati.
mishic

#1970 Re: Blokada puteva

Post by mishic »

Ko ne vjeruje ovim navodima neka klikne na PP poslat ću mu kopije rješenja!!!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1971 Re: Blokada puteva

Post by Velkoski »

tl; dr od jučer i danas

nama je u ovoj državi jako dobro, a čim iduća osoba počne kukati treba je opalit' štoCOm... :D
mali jomu

#1972 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

Navlakusa za pravljenje nereda, izazivanje haosa i nabacivanje politickih poena za suplju pred naredne izbore...... :oops:
Benjo34

#1973 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

General War wrote:BH novinari / Zabrinutost zbog napada grupe demobiliziranih boraca na ekipu BHT1

pravni odbor Udruženja BH novinari izražava zabrinutost zbog napada i prijetnji ekipi BHT1, koja je jučer napadnuta tokom praćenja protesta demobiliziranih boraca u Tuzli i blokade saobraćaja na Šićkoj petlji na izlazu iz tog grada.

Kako se navodi u saopćenju Udruženja, jedan dio demobiliziranih boraca je verbalno vrijeđao reportera Marka Divkovića i kamermana BHT1 Enesa Muratovića, prijetili im razbijanjem opreme i naguravali se s njima, pokušavajući spriječiti snimanje.

Nakon tog incidenta, dio novinara je napustio mjesto protesta, solidarišući se sa ekipom BHT1 i odbijajući snimati osobe koje ne poštuju elementarne medijske slobode niti pravo novinara na siguran i dostojanstven rad.

Upravni odbor BH novinara podsjeća kako protesti demobiliziranih boraca, njihovi napori na traženju pravde i normalnih uvjeta za život, ne bi doprli do javnosti da nije bilo novinara, snimatelja i fotoreportera koji su jučer i tokom cijele noći predano radili i snimali izjave o zahtjevima boračkih organizacija, pratili što se događa na mjestima protesta i u institucijama odgovornim za rješavanje problema demobiliziranih boraca.

Zbog toga je neprihvatljivo da, u traženju vlastitih prava, demobilizirani borci sami ugrožavaju prava novinara i novinarskih ekipa, te dovode u pitanje njihovu sigurnost i slobodan rad.

U tom kontekstu, Upravni odbor BH novinara zahtijeva od boračkih organizacija i vođa protesta u Tuzli javno izvinjenje ekipi BHT1 zbog nasilničkog ponašanja jednog broja njihovih kolega, te traži stvaranje normalnih uvjeta za rad novinara i medijskih ekipa na tuzlanskom području, ali i na svim drugim mjestima širom Federacije BiH gdje se i ako se budu organizirali protesti.
Kad se Rudonja iz Laktasa izvine novinarima nek se izvinu i borci.
costacurta

#1974 Re: Blokada puteva

Post by costacurta »

Ja sve kontam ti sarkastična, :roll:
pa u ovome i jest problem ovih nazovi protesta. Niti jednu od ovih stvari koje si spomenula "borci" nisu tražili da se ispita, provjeri, istraži, ukine, već samo hoće naknadu. To je konretno problem. Zašto nisu tražili posao? ili kreiranje uslova za zapošljavanje njih koji su na birou, a ne daj nam naknadu!! Ukini tamo neka udruženja pa daj njima koji su na birou. Iz šuplje u prazno, Dokle više?
Sad traže 300KM, za dvije godine će tražiti 500! A odakle?! Ko će da plati?!Ko će zaraditi za njih, ua invalide, za poginule, za nezaposlene, za političare, za administraciju, za bolesne, za vodnu naknadu, za poplave, za šume------------
Da su tražili išta od ovoga što si ti napisala, ili bilo šta vezano za zdravstvo, liječenje, korupciju, kriminal itd ja bih bio sa njima. Ovako traže samo nešto čega mi je ionako pun qrac.
Daj im posao pri zapošljavanju, daj njihovim potomcima prednost, daj im kredite, daj im beneficirani status, daj im certifikate, daj bespovratne kredite, daj otpremnine, daj penzije sa 35 godina starosti, daj im svakomalo nekakve klix pomoći, subvencioniranje zapošljavanja, beskamatne poticaje......... daj im qrac više da izbiju oči.
Što se oni nisu uključili u proteste 2014.? Nisu jer pazi ironije rekoše tada da su ti protesti politički instruirani, pa samo najebashe oni navijači Slobode, djeca ona, optužiše ih za terorizam... avaj! Sad kad se njima spočitava da i ovi protesti imaju politički bekgraund onda pjene! Narode, priključite nam se! Opet nema studenata, nema nezaposlenih, nema rudara, nema invalida niše nikog ko ni na protesima 2014. a zašto?
I onda kamikaze izlete meni na haubu, jer eto digo mu se qrac da hebe mamu Fadilu i Bakiru pa stao pred mene!
MA FAK OF MADAFAKa!
mishic

#1975 Re: Blokada puteva

Post by mishic »

Bilo bi daleko bolje da borci blokiraju sjedišta Udruženja boračkih organizacija, izbace one koji tamo sjede, izaberu ljude koje znaju i stave im u zadatak da naprave reviziju poslovanja tih organizacija, obavijeste javnost, tužilaštva i sudove i na taj način krenu u konačno i definitivno raščišćavanje odnosa unutar boračke populacije (jako puno lopovluka je tamo) a time i raščišćavanje odnosa u državi...
Locked