Pariz
- Bloo
- Globalna šefica
#1952 Re: Pariz
Ja se ne empatisem sa sirijcima i palestincima zbog islama, vec cisto ljudskizeina wrote: Ne trebaš crtati nego samo reći, po čemu je recimo Australiji i Brazilu bliža Francuska od recimo Sirije, Libana, Palestine....po čemu su to oni familija, znam ja da se za familijom više pati ali šta to njih čini familijom, a ovi drugi im nisu familija???
Analogija sa australijom, francuskom i sirijom...australija i francuska dijele zapadnjacke vrijednosti i time se blize
Iskreno, ko je nama pomagao za vrijeme rata?
Da sumiram...tesko mi je zbog svih poginulih, ali da budemo iskreni i francuske zrtve i palestinke nas ne pogadaju bas toliko..empatija je tu i treba biti, ali ne i prepiranje cije su vrijednije
-
SaPnA
#1953 Re: Pariz
Kad se kozojeb raznese u Sarajevu, Tuzli.. hocete i tad govoriti ali palestina, ali cetnici, ali sirija? Terorizam je terorizam i pokucat ce kad tad opet na vrata
- Fudo Bosna
#1954 Re: Pariz
Ovaj zločin, teroristički akt se mora, bez zadrške osuditi, to je , hvala dragom Bogu, mada ovo nema veze sa islamom ali se nažalost, ubice pozivaju na islam, osudila i naša IZBIH, kabinet Reis ul uleme, i to je za svaku pohvalu.
Naravno, svi koji potenciraju dvoličnost zapada, da je zapad u dobroj mjeri svojim rušenjem ondašnjih režima možda i nesvjesno/a nekad i svjesno proizveo horde poput ISIL-a,Al- Kide, Nusri..., je u pravu i to su fakti.
Ali ne treba zanemariti opasnost ni od jednog terorizma, pa ni onog u ime islama. Profesor FiIN-a u Sarajevu, Dr. Ahmet Alibašić, je na jednoj sesiji prije nekoliko godina upozorio na opasnog terorizma , poglavito ovog u ime islama. Naglasio je kako bi se upravo mi muslimani, trebali boriti protiv istog na sve načine , jer pored nevinih, žena, djece, civila općenito, iz Evrope i USA, daleko više stradaju ljudi u Pakistanu/skoro svakodnevno, Iraku/skoro svakodnevno Afganistanu..., ponavljam ljudi, civili i to je i unutarislamski problem , ništa manje, nego Evropski i USA, mada i tamo ima barem 50-tak milona muslimana.
Ne, "zabijati glavu u pijesak", ukazivati, poput uvaženog gospodina Mladena Marića na korjene problema,( zapadno licemjerje i one koji svjesno ili ne , podržavaju neljude poput IDIŠA, NUSRE, i sličnih kozoje..), ali rad sa muslimanskom omladinom i pariranje agresivnoj wehabijskoj ideologiji, onom njenom ekstremnom dijelu.(Ne govorim o svom selefijskom pokretu nego o "fanovima" ekstremizma)
Islamksa ulema, umjerena sunnijska pa i šijjska, mogu i moraju mnogo više učiniti na tome polju, a i naša IZBIH, da bošnjačku muslimansku omladinu ne prepušta "ulici", "kvazitribinama o islamu", raznoraznim "dawama i daijjama", kojekakvim polukvlifikovanim zlonamjernim kozojeb..., več da palicu obrazovanja i islamskoga odgoja, uzmu u svoje ruke !
Koliko to god djelovalo nedemokratski, ZABRANITI svaku selefijsku "dawu" mimo organizacije IZBIH, i strogo držati od kontrolom selefijski pokret u BIH, jer IZBIH ima ovlaštenje da tumači zvanično islam ovdje i čuva izvornu maturidjsku akidu i hanefijski mezheb.
A ovi, što se sa pravom osvrću na krščanske/hrišćanske učinjene ,pa i na desetina puta veče zločine, i od strane zapadnih sila i na domaćem terenu,prema muslimanima svijeta i u BiH, savjet:
Braćo u islamu, pometimo prvo svoju kuću, odstranimo vlastiti "kukolj", odbranimo čistoću vlastite vjere od zlonamjernih kvaziislamista/terorističkih bandita u naše "kao" ime , pa ćemo imati , a već imamo,još veće pravo ukazivati zapadu na njegove zločine, licemjerstvo i nemoral !!!
Naravno, svi koji potenciraju dvoličnost zapada, da je zapad u dobroj mjeri svojim rušenjem ondašnjih režima možda i nesvjesno/a nekad i svjesno proizveo horde poput ISIL-a,Al- Kide, Nusri..., je u pravu i to su fakti.
Ali ne treba zanemariti opasnost ni od jednog terorizma, pa ni onog u ime islama. Profesor FiIN-a u Sarajevu, Dr. Ahmet Alibašić, je na jednoj sesiji prije nekoliko godina upozorio na opasnog terorizma , poglavito ovog u ime islama. Naglasio je kako bi se upravo mi muslimani, trebali boriti protiv istog na sve načine , jer pored nevinih, žena, djece, civila općenito, iz Evrope i USA, daleko više stradaju ljudi u Pakistanu/skoro svakodnevno, Iraku/skoro svakodnevno Afganistanu..., ponavljam ljudi, civili i to je i unutarislamski problem , ništa manje, nego Evropski i USA, mada i tamo ima barem 50-tak milona muslimana.
Ne, "zabijati glavu u pijesak", ukazivati, poput uvaženog gospodina Mladena Marića na korjene problema,( zapadno licemjerje i one koji svjesno ili ne , podržavaju neljude poput IDIŠA, NUSRE, i sličnih kozoje..), ali rad sa muslimanskom omladinom i pariranje agresivnoj wehabijskoj ideologiji, onom njenom ekstremnom dijelu.(Ne govorim o svom selefijskom pokretu nego o "fanovima" ekstremizma)
Islamksa ulema, umjerena sunnijska pa i šijjska, mogu i moraju mnogo više učiniti na tome polju, a i naša IZBIH, da bošnjačku muslimansku omladinu ne prepušta "ulici", "kvazitribinama o islamu", raznoraznim "dawama i daijjama", kojekakvim polukvlifikovanim zlonamjernim kozojeb..., več da palicu obrazovanja i islamskoga odgoja, uzmu u svoje ruke !
Koliko to god djelovalo nedemokratski, ZABRANITI svaku selefijsku "dawu" mimo organizacije IZBIH, i strogo držati od kontrolom selefijski pokret u BIH, jer IZBIH ima ovlaštenje da tumači zvanično islam ovdje i čuva izvornu maturidjsku akidu i hanefijski mezheb.
A ovi, što se sa pravom osvrću na krščanske/hrišćanske učinjene ,pa i na desetina puta veče zločine, i od strane zapadnih sila i na domaćem terenu,prema muslimanima svijeta i u BiH, savjet:
Braćo u islamu, pometimo prvo svoju kuću, odstranimo vlastiti "kukolj", odbranimo čistoću vlastite vjere od zlonamjernih kvaziislamista/terorističkih bandita u naše "kao" ime , pa ćemo imati , a već imamo,još veće pravo ukazivati zapadu na njegove zločine, licemjerstvo i nemoral !!!
Last edited by Fudo Bosna on 15/11/2015 12:22, edited 3 times in total.
- KB9
#1955 Re: Pariz
SaPnA wrote:Kad se kozojeb raznese u Sarajevu, Tuzli.. hocete i tad govoriti ali palestina, ali cetnici, ali sirija? Terorizam je terorizam i pokucat ce kad tad opet na vrata
- gospodja profiterka
#1956 Re: Pariz
Pa niko i ne misli samo na kilometražu. Ovaj si post mogao odmah napisati i time završiti diskusiju, jer mislim da je zeina baš to i htjela reći. Dakle riječ je o "zapadnom svijetu", "određenoj kulturi", o nečemu "karakterističnom za Bliski istok" i tako to. I valjda je jasno da u globalnom selu ništa ne može biti karakteristično za neki region, a globalizaciju nisam ni promovirala ni sprovodila ja, već upravo korporativna oligarhija tog zapadnog svijeta o kojem govoriš, a to čini i dalje. Samo zabezeknutom puku, dok stoji na ulici poderan, garav i krvav, niko nije objasnio da ništa ne može biti "karakteristično za Bliski istok" ako se tvojim porezom puni budžet kojim se finansiraju vojne, političke i industrijske ofanzive na tom istom istoku.ne mislim doslovno, na kilometrazu tu samo. Australija kao i Europa, SAD se smatraju zapadnim svijetom, odredjenom kulturom i tu sad dolazi teror koji je desetljecima karakteristican za Bliski istok. A Francuzi bar, kako se meni cini, jos i prate situaciju u recimo Palestini i niko ne odrzava razno razne prosvjede sto zbog gladi u svijetu i sl. kao oni.
Ja samo pokušavam reći da je globalni terorizam demon novog doba, nešto sasvim novo što zahtijeva novu doktrinu i filozofiju, umjesto tragikomičnih buncanja o kulturi, susjedstvu, zapadnom svijetu i karakteristikama Bliskog istoka. Najbolji dokaz te teze, bolji i od onoga što se dešava u Parizu, je upravo naša zemlja. Ne tako davno, prije samo dvije decenije, više je razloga imao Francuz da se plaši nasilnog islamističkog ekstremizma, nego BiH. Ali to više nije tako i mi, kao i svi, imamo taj problem. Što se prije riješimo zastarjelih formula o "kulturama" i "Arapčinama", prije ćemo formulirati efikasan odgovor na prijetnju.
- tandmand
#1957 Re: Pariz
Francusku zvaničnu politiku za vrijeme rata, pamtim samo po zlu. Pojedinačni slučajevi ponašanja vojnika i jedinica sasvim su druga stvar. Što se tiče broja izbjeglica koje su primile pojedine zemlje:hrasno38 wrote:Koliko god da nisu valjali 95 godine su njihovi avioni i topovi iza kojih su stajali francuzi, bombardovali srpske polozaje oko Sarajeva. Isto tako koliko su ucinili losih stvari u BiH ucinili su i dobrih i ako se uporedjuju sa arapskim zemljama (mada ne svim) to se jednostavno ne moze uporediti. Sami broj izbjeglica govori koliko su pomagale arpaske zemlje a koliko zapadni svijet.
Bh. izbjeglica je bilo 1,2 miliona
Nažalost, historija se ponavlja, jer u sličnoj situaciji našli su se brojni Bosanci i Hercegovci u periodu 1992.-1995. I tada su, kao i danas, pojedine evropske zemlje uradile veoma malo, dok su neke primile i osnovnim životnim potrepštinama opskrbile stotine hiljada bh. izbjeglica.
Prema izvještaju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, našu zemlju je u periodu 1992.-1995. napustilo 1,2 miliona građana.
Apsolutni rekorder u prijemu bh. izbjeglica devedesetih godina prošlog stoljeća bila je Njemačka koja je primila 320.000 osoba.
U Srbiju i Crnu Goru otišlo je 297.000 osoba, dok su veliki broj izbjeglica primili i Hrvatska (170.000) i Austrija (86.500).
Bijeg u prekookeanske zemlje
Znatan broj izbjeglica primile su i Švedska, Slovenija, Danska, Holandija, Švicarska, Turska kao i prekookeanske zemlje Australija, SAD i Kanada koje su primile više izbjeglica nego li neke iznimno razvijene evropske zemlje. Francuska je tako otvorila vrata za svega 6.000 bh. građana.
-
budza
#1958 Re: Pariz
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da su podrzali.
Ali evo... Niste osudili genocid nad Yazidima? Slova ovdje o tome ne napisase veliki pravovjerni i nimalo licemjerni forumadi. Jer, ubijena palestinska beba zasluzuje okupljanje u centru grada i vikanje- Boycott Israel, a hiljade progonjenih Yazida ne.
U Afganistanu i Pakistanu, ubijaju ucitelje i ljekare koji ih cijepe. Slova niste napisali. Na Zapadnoj obali policija drzave Izrael privede neko dijete na par sati, hocete servere da oborite od cmizdrenja.
Zapravo, to se u psihologiji zove - kontratransfer. A u narodu - zalio se lonac loncu.
Licemjeri
kakav genocid nad jezidima? gde, kada, koliko? tamo je jos rat, mi smo prakticno bez informacija. tamo ne postoji aktivna zakonodavno-izvrsna vlast? ne postoje (ili ih ima vrlo malo) dokazi za strasne zlocine, i ti i tvoj mentor kikibonbona sve to nazivate genocidom. a jelde, genocid nije to sto je asad ubio 100 hiljada civila?
ps. laz je da se ovde nije pokazivala empatija prema jezidskoj i hriscanskoj zrtvi.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1959 Re: Pariz
U jednom selu masovno umirao narod. I ljudi sta ce, oni se obrate hodzi, kao najpametnijem u selu. Kazu oni hodzi kako masovno umire narod, a kaze hodza-ma nije to nista, samo mrljucka..SaPnA wrote:Kad se kozojeb raznese u Sarajevu, Tuzli.. hocete i tad govoriti ali palestina, ali cetnici, ali sirija? Terorizam je terorizam i pokucat ce kad tad opet na vrata
Odu ljudi kuci, ali nastavila se nevolja, pomrije svijet u selu. Oni opet kod hodze, a ovaj ponovi isto-nije to nista, samo mrljucka.
E kad dodje smrt i do hodzine kuce, izasao hodza na vrata pa vice-hej narode, pomrije svijet!
- zagortenej
#1960 Re: Pariz
plain vanilla wrote:U jednom selu masovno umirao narod. I ljudi sta ce, oni se obrate hodzi, kao najpametnijem u selu. Kazu oni hodzi kako masovno umire narod, a kaze hodza-ma nije to nista, samo mrljucka..SaPnA wrote:Kad se kozojeb raznese u Sarajevu, Tuzli.. hocete i tad govoriti ali palestina, ali cetnici, ali sirija? Terorizam je terorizam i pokucat ce kad tad opet na vrata
Odu ljudi kuci, ali nastavila se nevolja, pomrije svijet u selu. Oni opet kod hodze, a ovaj ponovi isto-nije to nista, samo mrljucka.
E kad dodje smrt i do hodzine kuce, izasao hodza na vrata pa vice-hej narode, pomrije svijet!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1961 Re: Pariz
Meni je trenutno veći problem od raznošenja to što doktori na Koševu zabušavaju... A valja se operisat' iduće sedmice 
- gospodja profiterka
#1962 Re: Pariz
Ovo je tačno, da. Ali nisam sigurna da je u ovoj fazi izvodljivo. Prije desetak godina je još postojala ta mogućnost, ali je otpor bio prevelik.It_is_a_Leclerc wrote:Tačno tako.KB9 wrote:empatisat cemo se mi kad zatucane bradonje iz maoce i slicnih zabiti pocnu radit, samo sto ce tad bit kasno
Realno opasnost postoji i kad ministar Mektić kaže da terorizam prijeti da uništi državu, to naiđe na niz osuda, zato što je ministar Srbin, pa odmah ide salva - "A šta ćemo sa četnicima" relativizacija.
Nažaost, bh. država kao sistem, sistem obrazovanja, obavještajno-sigurnosnih struktura i sistema represije i zatvora, gube bitku sa vehabizmom koji predstavlja teoriju terorizma, i kao takav mora biti sveden na minimum.
Sada, u ovako klimavoj zemlji kržljavih institucija, pitanje je da li su oni koji bi je branili od ekstremizma brojniji i bolje opremljeni od nosilaca ekstremizma. Veliko je to pitanje. Veliko je pitanje i da li bi ulazak u obračun s njima doveo do građanskog rata, jer zapravo nemamo pojma koliku podršku oni uživaju među običnim narodom, naročito u provinciji i na selu. Pogotovo ne znamo kakvu bi podršku privukli u slučaju otvorenog obračuna. Moguće je pretpostaviti da bi mnogi umjereni apologeti otkrili u sebi ratnika u takvim okolnostima. Događaji u Parizu nam otkrivaju da im nije nikakav problem opremiti se oružjem i municijom, pogotovo na Balkanu. Kladila bih se da su te nepoznanice (ako su nepoznanice) razlog za mlaki odgovor naših sigurnosnih struktura.
- Fudo Bosna
#1963 Re: Pariz
It_is_a_Leclerc wrote:Tačno tako.KB9 wrote:empatisat cemo se mi kad zatucane bradonje iz maoce i slicnih zabiti pocnu radit, samo sto ce tad bit kasno
Realno opasnost postoji i kad ministar Mektić kaže da terorizam prijeti da uništi državu, to naiđe na niz osuda, zato što je ministar Srbin, pa odmah ide salva - "A šta ćemo sa četnicima" relativizacija.
Nažaost, bh. država kao sistem, sistem obrazovanja, obavještajno-sigurnosnih struktura i sistema represije i zatvora, gube bitku sa vehabizmom koji predstavlja teoriju terorizma, i kao takav mora biti sveden na minimum.
Naravno da ne treba relativizacija ima gospodin Mektić pravo da to kaže, ali pročitajte moj zadnji post, npr gospodin Dodik, nema moralno pravo da proziva muslimane/Bošnjake ili priča o terorizmu, sve dok omladina npr U Prijedoru pjeva četničke pjesme i hodaju nagi da ponize bošnjačku dženazu.
Dakle u pravu ste ne treba ni za jotu popuštati kozoje... pa zvali se i onako kako se ja zovem i bili islamske vjere kao i ja, ali treba biti dosljedan i onaj koji se "zdušno zalaže za bezbjednost u RS", kao Dodik npr, a zatvori jedno ili oba oka na četnička divljanja ...
Terorizam i islamski i pravoslavni i katolički je zlo i treba ih sasječi u korjenu, četništvo, kozoje.. koji podržavaju ISIL, "domoljube" sa U i šahovnicama i slično smeće...
Last edited by Fudo Bosna on 15/11/2015 12:31, edited 1 time in total.
-
Niemand
#1964 Re: Pariz
Tvoja logika je pogresna. Uopce se ne radi o vrijednosti necijeg zivota, vec o reakciji ljudi na odredjen dogadjaj. Da u francuskoj ljudi ginu uzastopno svaki dan duzi vremenski period-ljudi bi ogluhali na to. Medijsko prezasicenje. Jes ruzno za cuti, al ljudska priroda je takva i to je naprosto tako.zeina wrote:Šta Charlie Hebdo veli na sve ovo? Znajući njihovu reakciju na utapanje malog sirijskog dječaka i reakciju na rušenje ruskog aviona, red je da slične naslovnice naprave i nakon ovog masakra u Parizu.
Nego od juće mi se povraća od tolike količine licemjernog svijeta, oplakivanja i patetike. Svakodnevne pogibije u Siriji, teroristički napad u Libanonu od prije par dana, svakodnevne pogibije nevinih ljudi širom svijeta i nikom ništa, jedva da se medijski proprati...kakav je to svijet u kojem je život jednog prosječnog Francuza vrijedniji od života jednog prosječnog Sirijca, Libanonca i sl, oni nisu ljudi možda??
Rekla bih još svašta ali imaću toliko poštovanja prema žrtvama pa ću tu stati, samo bih voljela doživjeti dan kada će se svi ljudi treatirati jednako i svi životi cijeniti jednako...ali dok god ima onih koji na pomen žrtava u Siriji kažu "je*ala te Sirija" a istovremeno oplakuje žrtve u Parizu ovaj svijet neće biti bolji.
Medjutim, iznenadni napad i smrt vise ljudi na jednom mjestu je-sok.
Ne mozes reci da nikog nije briga za siriju jer su ljudi sokirani ovim masakrom u francuskoj.
Rat je nemilosrdan i svakom je jasno sta je rat, medjutim iznenadna smrt ce uvijek biti sok.
Svidjelo se to tebi il ne, zrtve u francuskoj ce imati i moraju imati drugaciji tretman od zrtava nekog rata jer se radi o dvije razlicite stvari-ovo je terorizam, jednako kao brejvikove zrtve il zrtve 11.9.
A prica o komparaciji vrijednosti necijeg zivota je smijesna. Ne radi se o "vrijednosti zivota", vec momentu smrti. Ljudi u siriji zive sa smrcu i ocekuju je na neki nacin, slicno kao sto su ljudi u bosni se maltene salili sa granatama nakon odredjenog vremena jer su znali da mogu isti taj dan poginuti. Medjutim, kad odes na veceru sa zenom, mozda ocekujes da te taksi pregazi, infarkt ti presudi il eventualno da te ubije neki kriminalac, mada i sve ovo rijetko ko ocekuje jer ne moze covjek zivjeti umotan u celofan i kontati sta ce mu se desiti. Poenta je medjutim, masakar u zemlji na cijoj teritoriji se ne ratuje-ne ocekujes.
Stoga je razumljivo da je sok.
Last edited by Niemand on 15/11/2015 12:34, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#1965 Re: Pariz
ne zelim sad o globalizaciji... ja kazem samo zasto ljudi, ljudski, reagiraju drugacije na ovaj napad, teroristicki, u odnosu na skoro pa svakodnevna ubijanja, sto u ratu, sto van rata "tamo negdje" u svijetu. jednostavno osjete da nisu imuni i da nisu vise izolirani i sigurni od svega toga (terorizma) kako su mislili. ja se definitivno osjetim ugrozenijim kad drmne bomba u Parizu u odnosu kad se Izraelci i Palestinci ubijaju ili kad drmne bomba u Siriji gdje je rat, ili kad otmu nekog bijelca dole pa ga ubiju.gospodja profiterka wrote:Pa niko i ne misli samo na kilometražu. Ovaj si post mogao odmah napisati i time završiti diskusiju, jer mislim da je zeina baš to i htjela reći. Dakle riječ je o "zapadnom svijetu", "određenoj kulturi", o nečemu "karakterističnom za Bliski istok" i tako to. I valjda je jasno da u globalnom selu ništa ne može biti karakteristično za neki region, a globalizaciju nisam ni promovirala ni sprovodila ja, već upravo korporativna oligarhija tog zapadnog svijeta o kojem govoriš, a to čini i dalje. Samo zabezeknutom puku, dok stoji na ulici poderan, garav i krvav, niko nije objasnio da ništa ne može biti "karakteristično za Bliski istok" ako se tvojim porezom puni budžet kojim se finansiraju vojne, političke i industrijske ofanzive na tom istom istoku.ne mislim doslovno, na kilometrazu tu samo. Australija kao i Europa, SAD se smatraju zapadnim svijetom, odredjenom kulturom i tu sad dolazi teror koji je desetljecima karakteristican za Bliski istok. A Francuzi bar, kako se meni cini, jos i prate situaciju u recimo Palestini i niko ne odrzava razno razne prosvjede sto zbog gladi u svijetu i sl. kao oni.
Ja samo pokušavam reći da je globalni terorizam demon novog doba, nešto sasvim novo što zahtijeva novu doktrinu i filozofiju, umjesto tragikomičnih buncanja o kulturi, susjedstvu, zapadnom svijetu i karakteristikama Bliskog istoka. Najbolji dokaz te teze, bolji i od onoga što se dešava u Parizu, je upravo naša zemlja. Ne tako davno, prije samo dvije decenije, više je razloga imao Francuz da se plaši nasilnog islamističkog ekstremizma, nego BiH. Ali to više nije tako i mi, kao i svi, imamo taj problem. Što se prije riješimo zastarjelih formula o "kulturama" i "Arapčinama", prije ćemo formulirati efikasan odgovor na prijetnju.
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 12:36, edited 3 times in total.
-
costacurta
#1966 Re: Pariz
Možda vas dvojica imate nekih obavještajnih podataka i informacija vezano za BH vehabije i Fahdovu dzamiju i Maoču a koristice SIPAi u istrazi.It_is_a_Leclerc wrote:dječak sa šibicama wrote:Jest vala, uvijek isti likovi relativiziraju, pametuju, okrecu teze, a jave se uvijek zadnji tek kad im bude jasno da nema sanse da za pokolj, teroristicki napad optuze Crvene Kmere ili Tamilske tigrove.
Uz sufliranje ovih "sto su francuski zivoti vazniji od bla bla".
Zaboli njih patka za poginule ljude, bitno je samo bracu kratkih pantolica oprati koliko se moze. Nisu oni svi isti, to samo budale medju njima cine zlo i naopako, mentalno bolesni![]()
I tako iz godine u godinu. Od Pariza do Zvornika, od Bugojna do Pariza. Nedo Bog da se konacno neko pozabavi Maocom, Bukovicom, Fahdovom dzamijom, islamofoooobija!![]()
Uz onu pricu -"A sto se cetnicima ne bave, a bave se vehabijama".
Kad su, uz podrsku Palestine i Hamasa, ginula jemenska djeca, nisam cuo kako veliki muslimani ovdje zale zbog ubijanja.
Licemjeri s dna kace
Jbga
Toliko puta su pretresali Maoču a slabo su sta našli. Vidim da vi znate mnogo toga,
Bujrum. Podijelite informacije sa organima gonjenja. Uveli su i opciju ANONIMNO. Pa opletite internetlije gdje treba.
- JanuaryJones
#1967 Re: Pariz
Možda zato što svoje 'ali' upotrebljavaš isključivo u kontekstu arapa i muslimana (koji su ti rodbinski bliski) a ne i u slučaju ukrajinaca, jezida, rusa, manjinskih naroda i plemena u Aziji, Africi, južnoj Americi?zeina wrote:Itekako sam objektivna, zašto je neobjektivnost želja da se svako ljudsko biće na ovom svijetu tretira jednako, da svačiji život vrijedi jednako bez obzira na boju kože, vjeru, naciju, bogatstvo i td., to je moja poenta, ali mnogi to žele izokrenuti i shvatiti onako kako njihovim rasističkim stavovima odgovara, daleko od istineJanuaryJones wrote:@zeina teško da možeš biti objektivna po ovim pitanjima s obzirom da ti je suprug egipćanin (a samim tim i bliža i dalja familija).
-
SaPnA
#1968 Re: Pariz
plain vanilla wrote:U jednom selu masovno umirao narod. I ljudi sta ce, oni se obrate hodzi, kao najpametnijem u selu. Kazu oni hodzi kako masovno umire narod, a kaze hodza-ma nije to nista, samo mrljucka..SaPnA wrote:Kad se kozojeb raznese u Sarajevu, Tuzli.. hocete i tad govoriti ali palestina, ali cetnici, ali sirija? Terorizam je terorizam i pokucat ce kad tad opet na vrata
nece oni nas, mi smo muslimani, aaha
- Warashii
#1969 Re: Pariz
Ne ide to tako. Sa takvim razmišljanjem ne razlikujemo se skoro pa nista od ovih sto prave terorističke napade sirom svijeta. Naravno govorim kada bi se poduzele takve akcije sirom BiH i Evrope. Zalažemo se za neke prava a onda pravimo izuzetke.KB9 wrote: naravno da ce nam neke nazovimo ih ekonomske brige ostat uz nase normalne domace "moji, nasi, vasi" al one su mi dosta draze i normalnije nego ove bradonje totalno ispranih mozgova koje izgleda kod nas i dalje niko ne shvata za ozbiljno, bolje ih je sto prije sravnit sve redom, sutnut iz drzave ili nesto slicno nego kasnije totalno zaglibit u jos jednom smislu zbog istih, ako ti to ne shvatas onda mi te pravo zao
Znamo da niko nije kriv dok mu se ne dokaze suprotno.
I ne nemoj me sazaljevati.
-
Ci-Nick
#1970 Re: Pariz
Hoće li se neko u BiH sjetiti da organizuje proteste protiv terorizma i nasilja ?
- dr socrates
#1971 Re: Pariz
Pitanje saosjećanja sa žrtvama nije ni rasno ni vjersko već više civilizacijsko pitanje.
Prosječan Amerikanac ili Kanađanin smatra da dijeli iste civlizacijske vrijednosti sa Francuzom i napad u Parizu doživljava kao atak na vrijednosti te civlizacije i zapadni način života.
Dokaz za to su teroristički napadi na ruske građane, pa evo i poslednji na Sinaju,zbog kojih se na Zapadu nisu pretjerano uzbudili.
Najgrozomorniji zločin koji su islamski teroristi počinili bio je napad na školu u Beslanu prije nešto više od deset godina kada je stradalo više stotina civila, među kojima je bilo polovina djece.
Sjećam se da su zapadni lideri uz saučešće Rusima dijelili packe kako je to posljedica njihove politike u Čečeniji.
Ljudski život i sudbina nema istu cijenu ne samo u očima nekog Evropljanina ili Amerikanca već je je to slučaj svuda u svijetu,pa i kod nas.
Koliko puta recimo prođete pored djece koja prose na ulici a da vas to pretjerano ne uzbudi,jer su u pitanju romska djeca.
Prosječan Amerikanac ili Kanađanin smatra da dijeli iste civlizacijske vrijednosti sa Francuzom i napad u Parizu doživljava kao atak na vrijednosti te civlizacije i zapadni način života.
Dokaz za to su teroristički napadi na ruske građane, pa evo i poslednji na Sinaju,zbog kojih se na Zapadu nisu pretjerano uzbudili.
Najgrozomorniji zločin koji su islamski teroristi počinili bio je napad na školu u Beslanu prije nešto više od deset godina kada je stradalo više stotina civila, među kojima je bilo polovina djece.
Sjećam se da su zapadni lideri uz saučešće Rusima dijelili packe kako je to posljedica njihove politike u Čečeniji.
Ljudski život i sudbina nema istu cijenu ne samo u očima nekog Evropljanina ili Amerikanca već je je to slučaj svuda u svijetu,pa i kod nas.
Koliko puta recimo prođete pored djece koja prose na ulici a da vas to pretjerano ne uzbudi,jer su u pitanju romska djeca.
- Warashii
#1972 Re: Pariz
Nemoj pretjerivati kojih 80%? Skoro pa cu da pomislim da namjerno ovako pises.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:mali_balon wrote: Ti mamlazi zive po stanisitma tipa gluhe bukovice a to je 80% BiH samim tim je nekih 80% ruralnog stanovnistva taj mamlaz samo sto oni nemaju pristup twiteru i ostalim modernom vidovima komunikacije ili ih ne znaju koristiti....![]()
Eto, ti ih znas koristiti i ne zivis u tom ruralnom stanistu...pa si opet mamlaz.
- Kikibombona
#1973 Re: Pariz
Nemoj se sada izvlaciti. Jasno si optuzila zapad za skidanje Sadama i njegovo uklanjanje okarakterisala kao tragediju za Iracane.KatarinaKosaca wrote:
Kao i predhodniku ti kažem nađi citat. Gdje ja to kao slavim bombardovanje.A i da jeste tako, hajdemo pretpostaviti, Srbija nije ostala opustošena kao Irak ili u stalnom građanskom ratu kao Libija ili sjebana kao Sirija, nego je dobila Koštunicu i veliku podršku zapada. Što je uspavani Koštunica nije iskoristio njegova stvar. Dakle, jedino licemjerje je uspoređivati te dvije stvari, a jedina patetika cmizdriti nad Srbijom. To što mene karakterišeš licemjerom, pod cijenu bana.. licemjeri su ti oni koji su te tako odgojili..
Srbija se predala nakon par tomahavki. Sadam se nije predao do posljednjeg trentuka. Arapi su pruzali zestok otpor i zbog toga su sjebani.
Teritorij gdje zive Kurdi je ostao netaknut. Kurdi su pomogli Amerikancima da sruse manijaka i njegov manijakalni rezim. Kurdistan je nakon toga procvjetao. To je sada jedno od najvecih gradilista na BI. Nezaposlenost 6% a prosjecna plata 800 dolara. Aj to sada uporedi sa Srbijom.
Arapi se od dolaska Amerikanaca medjusobno kolju. Sija Arapi su zeljni osvete radi visedecenijske torture a suni Arapi ne zele da njima vlada siitska vecina. I eto belaja.
Sadama su pogubili sija Arapi po irackom zakonu. Neko od njih je to snimio i namjerno snimak pustio u javnost.
Sta tek reci za Sadamov zlocinacki pir usmjeren protiv Irana?
Agresija na Kuvajt?
Bolesnik i genocidas. Radije priznaj da nemas pojma o temi i bice ti oprosteno. U suprotnom, bice jasno da imas dvostruke standarde i da si licemjerna, naklonjena islamistima...
- uglavnomja
#1974 Re: Pariz
Fudo Bosna wrote: priča o terorizmu, sve dok omladina npr U Prijedoru pjeva četničke pjesme i hodaju nagi da ponize bošnjačku dženazu.
.
znaci tebi je isto ovo dvoje isto
ubijanje ljudi i pjevanje ili "nudizam"?
isto ti je fizicko unistavnje i moralno podhebavanje, ponizavanje?
-
Niemand
#1975 Re: Pariz
Da recimo italija udje u rat, nakon svakodnevnih izvjestaja o smrti, nakon par godina, bil nas to pogodilo jednako?dr socrates wrote:Pitanje saosjećanja sa žrtvama nije ni rasno ni vjersko već više civilizacijsko pitanje.
Ne bi. Tada bi zrtve postale brojke, a raspravljalo bi se o polozajima i cemu god vec.
Medjutim, da italija dozivi jedan napad, ne rat, nego samo jedan napad, ljudi bi bili sokirani. Pa dje god.