Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
medvjed23

#1951 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

Bloo wrote:
medvjed23 wrote:zeko, šta kažeš na ovu obradu?

:D
medo uzvraća udarac :lol: :lol:
neslušljiv cover :| wtf
meni je ok, umirujući, sanjiv.. mada, nisam siguran da sam ikad preslušo original pa ne mogu porediti :D
Bloo
Globalna šefica

#1952 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

medvjed23 wrote:
Bloo wrote:
medvjed23 wrote:zeko, šta kažeš na ovu obradu?

:D
medo uzvraća udarac :lol: :lol:
neslušljiv cover :| wtf
meni je ok, umirujući, sanjiv.. mada, nisam siguran da sam ikad preslušo original pa ne mogu porediti :D
naka kakafonija oko 3:40 minute..loš cover loš iskreno :D meni
medvjed23

#1953 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

možda je, što bi nihilo reko, grower :D no dobro, svakom njegovo
Bloo
Globalna šefica

#1954 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

jedna za laku noć :D
new wave i NINovska at the same time :mrgreen:

medvjed23

#1955 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

vuče malo na đoj diviziju.. što je čini prikladnom za laku noć :D
omar little

#1956 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

dale cooper wrote:
omar little wrote:ja ih vise cuti ne mogu. retroaktivno mi se gadi i ono sto je u svoje vrijeme bilo okej. nesto kao jugoslovenski novi val. prije bi si nozne nokte nazivo vadila nego stavila na plej nesto od toga. :D
Ti se onda uklapaš u onaj Hornbyev citat o neopraštanju grijeha nekada sjajnih izvođača. :mrgreen:

ic a kozbi svetaa kooozbi SVETAAAA to mu je bila i ostala uloga zivota. :D

kad se vec spominje, sa stivijem, recimo, nemam nikakvih problema. njegove sedamdesete cesti gosti mog plejera. u2 nikad. jedino u bosnu kada dodjem cujem ih iz kafica ili na radiju. :D nikov postulat ocito vrijedi samo u nekim slucajevima. :D
listopad

#1957 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by listopad »

Jeste da mrzim Bonu, ali ovu pjesmu pravo gotivim kao i grupu Clannad:

Da ne ispadne da mislim da su U2 uvijek bili smece, priznajem da je Rattle and Hum dobar live album. Ima jos par pjesmica iz tog perioda zbog kojih necu ugasiti radio, ali U2 je za mene zvaka bend, rock za cool poduzetnike 21. stoljeca.
dale cooper

#1958 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:
omar little wrote:ja ih vise cuti ne mogu. retroaktivno mi se gadi i ono sto je u svoje vrijeme bilo okej. nesto kao jugoslovenski novi val. prije bi si nozne nokte nazivo vadila nego stavila na plej nesto od toga. :D
Ti se onda uklapaš u onaj Hornbyev citat o neopraštanju grijeha nekada sjajnih izvođača. :mrgreen:

ic a kozbi svetaa kooozbi SVETAAAA to mu je bila i ostala uloga zivota. :D

kad se vec spominje, sa stivijem, recimo, nemam nikakvih problema. njegove sedamdesete cesti gosti mog plejera. u2 nikad. jedino u bosnu kada dodjem cujem ih iz kafica ili na radiju. :D nikov postulat ocito vrijedi samo u nekim slucajevima. :D
70-te su bile Steviev vrhunac. Barry u ovom klipu govori o njegovim muzičkim zločinima iz 80-tih
uključujući I Just Called To Say I Love You. :D I ako ćemo pošteno ta pjesma i jeste totalna
cheesy patetika. Podsjeća na Olivera Dragojevića ili Jasnu Zlokić iz 80-tih. :mrgreen:
omar little

#1959 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

dale cooper wrote:
70-te su bile Steviev vrhunac. Barry u ovom klipu govori o njegovim muzičkim zločinima iz 80-tih
uključujući I Just Called To Say I Love You. :D I ako ćemo pošteno ta pjesma i jeste totalna
cheesy patetika. Podsjeća na Olivera Dragojevića ili Jasnu Zlokić iz 80-tih. :mrgreen:

sasvim mi je jasno o cemu govore u filmu. ja velim kako mi uopce ne smeta stivijev kasniji, liftovskiji, money making, repertoar, ne pase mi pa ga i ne slusam. slusam ono sto mi se svidjalo i sto mi se svidja. docim, kod nekih drugih bendova to ne cinim, ne slusam ih uopce. u2 sam slusala, i to aktivno, u vrijeme kada su se pojavili no iz mnostva razloga sam se potpuno distancirala od njih. stavise, sada me iritiraju. :D bona bih svom silinom nabijala gradjevinskom cipelom, ali to najmanje ima veze sa muzikom. :D

zapravo, ja, opcenito, ne operiram u tim matricama "zlocina" i "lose muzike". nema lose muzike, ako mi pase uhu, raspolozenju, atmosferi, stomaku, kicmi, bubrezima, bilo cemu, onda je okej. funkcija i bit uspjesni. da li je nesto muzicki inventivno, eksperimentalno, sviracki zanimljivo ili originalno, produkcijski interesantno, liricki izvanredno, opcenito revolucionarno i utjecajno, bla bla bla, to su druge kategorije koje mi nuzno ne odredjuju da li cu nesto slusati ili vrednovati. ima dosta bendova ili izvodjaca ciji utjecaj/vaznost razumijem na intelektualnoj razini, ali ih nikada ne slusam jer me ne doticu.

oliver iz osamdesetih mi donosi sjecanja i miris jadranskih hotelskih terasa djetinjstva, moze proci, okej. :D blitva na leso, hobotnica sa zara ili lignje, sladoled u onim metalnim zdjelicama sa postoljem sto ti smrzne prste nemres taknut, brkati oberkelner sa leptir masnom, ides, napravim vinjetu sa saundtrekom. :D
Bloo
Globalna šefica

#1960 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

omar little wrote:
zapravo, ja, opcenito, ne operiram u tim matricama "zlocina" i "lose muzike". nema lose muzike, ako mi pase uhu, raspolozenju, atmosferi, stomaku, kicmi, bubrezima, bilo cemu, onda je okej. funkcija i bit uspjesni. da li je nesto muzicki inventivno, eksperimentalno, sviracki zanimljivo ili originalno, produkcijski interesantno, liricki izvanredno, opcenito revolucionarno i utjecajno, bla bla bla, to su druge kategorije koje mi nuzno ne odredjuju da li cu nesto slusati ili vrednovati. ima dosta bendova ili izvodjaca ciji utjecaj/vaznost razumijem na intelektualnoj razini, ali ih nikada ne slusam jer me ne doticu.

oliver iz osamdesetih mi donosi sjecanja i miris jadranskih hotelskih terasa djetinjstva, moze proci, okej. :D blitva na leso, hobotnica sa zara ili lignje, sladoled u onim metalnim zdjelicama sa postoljem sto ti smrzne prste nemres taknut, brkati oberkelner sa leptir masnom, ides, napravim vinjetu sa saundtrekom. :D
nešto mi se oči oznojile
dale cooper

#1961 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
omar little wrote:

nešto mi se oči oznojile
Ovaj opis je totalno ono što ja vidim kad čujem I just called to say I love you. :mrgreen:
Zato sam i spomenuo Olivera i Jasnu. Ne znam, vjerovatno je do klavijatura i same melodije.
omar little

#1962 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

ja kad cujem i just called vidim ili lift ili zubarsku ordinaciju :D
dale cooper

#1963 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

omar little wrote:ja kad cujem i just called vidim ili lift ili zubarsku ordinaciju :D
Pa vidim kako bi ova pjesma mogla da funkcioniše kao muzak. :D
listopad

#1964 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by listopad »

Tko uziva u glazbi iz starih igrica?

ExNihilo

#1965 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija

#1966 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Tito_i_Partija »

listopad

#1967 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by listopad »

ExNihilo wrote:
Nice. Meni je glazba iz FF7 ostala najbolje u sjecanju, ali mozda zato sto je to bio i jedini dio koji sam igrao.

Ovaj je isto mocan:

ExNihilo

#1968 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by ExNihilo »

Moćan Doom. :zekzek:

Alestorm je na prethodnom albumu imao moćan 8-bitni uvod u pjesmu 1741 (The Battle of Cartagena) koji me vazda podsjeti na ove stare melodije iz igara.

Saian

#1969 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Saian »

medvjed23

#1970 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

zanimljivo.. to kako lik repetira desnu obrvu, a i ono što priča..
ExNihilo

#1971 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by ExNihilo »

> Recent study in 2012 by the Spanish National Research Council revealed that the suspicions of somewhat antiquated individuals such as myself are very true. Music is getting worse.

Image
Saian

#1972 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Saian »

Ne primijetih obrvu ili sam primijetio i zaboravio.

Ovo podijelih, jer je nabrojao neke metrike koje meni imaju smisla (mogu se izraziti brojcano) te cak i bez da se slozimo da su nam ti elementi svima jednako vazni kad se radi o "dobroj pjesmi", cinjenica, da se mogu izmjeriti/izbrojati, daje finu osnovu za usporedbu muzike relativno nezavisnu od ukusa. Helem, kad usporedimo timber, kompleksnost melodije, text ... izgleda da postoji trend u svakom od ovih, ka Kejti Peri :D

medvjed23

#1973 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

meni je posebno zanimljiv dio gdje kaže da tekstove za većinu popularnih pjesama pišu svega dva čovjeka.. kod nas je situacija slična, možda i trunku gora, jer tekst za haman svaku pop-pjesmu je napisao fahrudin pecikoza..

strašan nepotizam ili izvanredan talenat spomenute gospode, pitanje je sad..
Saian

#1974 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Saian »

Kakav nepotizam, nema tu nepotizma, eto ova dvojica tuHnu pjevacima genge u padje da bi im se ovi obratili. Jah, nego ce prije bit' da su ova dvojica uboli ispocetka 2, 3 broja jedan u kratkom vremenskom razmaku, a onda se "proculo" da su to profesori za hitove, jer svi pop "umjetnici" i ljudi koji ih okruzuju danas ne zamjeraju slicnost nicemu, pa im ni ne smeta kad im pjesma zvuci k'o permutirana verzija konkurencije. Naucili su naime da je to taj zvuk kojim se sigurno dolazi do vrha top liste. Onda ti "umjetnici" ulozhe u ove da im naprave hitA, a kako ovi ne prijete da bi uskoro mogli postat hitova siti, napisu nesto nalik na ona prethodna 2 ili 3 uspjeha. I sto vise pogadjaju na sta se raja zari i pali to, hem vise "znaju" sta se prodaje, hem' "muzickim oblikovanjem" tih novih generacija slusatelja uslovljavaju i odredjuju u kom' pravcu ide ono sto se prodaje / ce se prodavat. I tu je zmija progutala rep :D Ovi naizobrazbili i oblikovali musterije, ljudi imaju proizvod koji sam sebi pravi trziste. Dva lika su svakako talentovana, al koliko god bili talentovani, nije u redu da 2 covjeka pisu 75% danasnjeg pop-a i izrazavaju sentiment 15-20 izvodjaca dugi niz godina. Tako da, meschini, talent, nije bitan ovdje uopce ukoliko odlucujemo trebaju li ova dvojica imati toliko utjecaja na pop-muziku ili ne trebaju.
medvjed23

#1975 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by medvjed23 »

da, povratna sprega.. ta dvojica istovremeno i zadovoljavaju i oblikuju potražnju tržišta..
Post Reply