Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

fatamorgana

#1951 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Towelie wrote:
jasko_ba wrote:Image
Opa brale, bice i alkohola :lol: Gdje treba potpisati? :-)
Ceo Dzennet je metafora, bezalkoholno vino je samo podmetafora. :)
Da se tad znalo za Coca Colu možda bi nju uvrstili, ko danas pije više mlijeko, ni bebe ga ne piju, a sad ima i Jegermaister, Redbull, a mogla je vala i boza da proteče, a zimi i jedan potok vrućeg salepa!

Fali tu puno toga, čuj med, pa to više ni papci ne konzumiraju ....

Čuj metafora, a ovi što se raznesu to ne rade nimalo metaforički ....
Smrcak15

#1952 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
Nemoze biti metafora kad je jasno naznaceno da to pice nece opijati niti ce glava boljeti od njega, ako je sve metafora svi oni detalji o dzennetu su uzaludni, to je bas velika zabluda da je cijeli dzennet metafora.
Znaci svi detaljni opisi dzeneta od strane Allaha i poslanika su lazni i uzaludni po tebi.
skupljac_zeljeza

#1953 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

fatamorgana wrote: Fali tu puno toga...
Šta je Tesnim? :kiss:
Smrcak15

#1954 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Towelie wrote:
Da se tad znalo za Coca Colu možda bi nju uvrstili, ko danas pije više mlijeko, ni bebe ga ne piju, a sad ima i Jegermaister, Redbull, a mogla je vala i boza da proteče, a zimi i jedan potok vrućeg salepa!

Čuj metafora, a ovi što se raznesu to ne rade nimalo metaforički ....
ko danas pije više mlijeko, ni bebe ga ne piju
stani malo, ti uopste nepoznajes cjelokupnu situaciju nije to tako bas kao sto pise ili kao sto ti se cini

ono jeste mlijeko ali kakvo mlijeko, mlijeko koje je slatko, koje ima jak lijep miris, ukusn a ne kao ovo nase mlijeko, to je samo naziv mlijeko a nista skoro nije slicno , jedino je naziv isti.

kazes ni bebe ga nepiju, sta mislis da je ono Milkshake ako si nekad pio u McDonaldsu
Image

sta mislis da rijeke ovakvog mlijeka teku , fantasticno bi bilo, ali jok, nego je dzenetsko mlijeko jos ukusnije i ljepse i ljepseg miris.

A Ako mislis da je dzenetsko mlijeko isto kao ovo nase obicno mlijeko, onda si se zestoko prevario.

tako kad se kaze mlijeko tece, sta mislis rijeke milkshake teku, za njih je Milkshake nepoznanica bila, pa je onda dovoljno bilo reci mlijeko, a evo da jeste milkshake, super, ali nije nego je daleko ljepse i ukusnije, jer takvog mlijeka na ovom svijetu nema.

isto objasnjenje kao za mlijeko, nije to med kao ovaj nas, to je naziv za dzenetski med koji je sladji, ljepsi ukusniji, mirisljavi sve naj naj, jer ako mislis da je to kao ovaj med onda si se opet zafrkao.

sta mislis dodjes u raj kad tamo nesto Ovako
Image

pa ti vidis i kontas a jesam ja budala bio kontao bas doslovce med tece a ono pice od meda napravljeno, jos i stoji Honey(Med sa oznakom pcele)

ovo je samo primjer kako pogresno shvatas ajete i hadise o dzennetu, jer nije ni bilzu ono sto ti mislis
Smrcak15

#1955 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

skupljac_zeljeza wrote:
Jedna vrsta dzenetskog pica, koja ce moci mijesati sa drugim picima . znas kako to u party ovdje ide, mijesaju se kokteli, malo ovog malo onog.
Towelie

#1956 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Nemoze biti metafora kad je jasno naznaceno da to pice nece opijati niti ce glava boljeti od njega, ako je sve metafora svi oni detalji o dzennetu su uzaludni, to je bas velika zabluda da je cijeli dzennet metafora.
Znaci svi detaljni opisi dzeneta od strane Allaha i poslanika su lazni i uzaludni po tebi.
Moze biti metafora, kao i sto i jeste. Dzabe si stavljao slike dunjaluckih basti sa cvecem i rekama koje teku. :D
Dzennet sa svim svojim podmetaforama je metafora za ULTIMATIVNO UZIVANJE, koje se kod svakog insana manifestuje na razlicit nacin. Vec ti je receno da nekoga s dunjaluka ne impresioniraju previse vrtovi, voce, baste, palate...jer je sve to vec imao ovde.
Medjutim, ja nemam nista protiv da ti ostanes na doslovnom tumacenju. Vecina muslimana nikad i ne makne od tog tumacenja. To je, na kraju, pitanje senzibiliteta i sta ljudi koji su vernici ocekuju kao nagradu od svog Gospodara.
Towelie

#1957 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Smrcak15 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Jedna vrsta dzenetskog pica, koja ce moci mijesati sa drugim picima . znas kako to u party ovdje ide, mijesaju se kokteli, malo ovog malo onog.
:lol: :lol: :lol:
Sta li si ti mesao jutros od pica? I to od sabaha si poceo.
skupljac_zeljeza

#1958 Re: Svijet bez religija

Smrcak15 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Nije ga još niko probao. Jel' tako?
Osnovno značenje korijena đNN (iz koga je izvedena imenica džennet) je "skriti", "zakriti", pa se kao riječ koja je u najbližem susjedstvu ovom korijenu navodi korijen STR, što znači "pokriti". Međutim, korijen đNN uvijek znači pokrivanje, skrivanje, zakrivanje itd. u smislu da je nešto sklonjeno od pogleda, ali i da je, naročito, zaštićeno. Otuda je čitav niz derivacija iz ovoga korijena: al-Đanan=srce (skriveno i zaštićeno u grudima); al-Đunna=oklop (skriva i štiti grudi); al-Đanin=embrion (skriven i zaštićen u utrobi majke), itd. Al-đanna(t) označava vrt (u kome mora biti, osim drveća, vinove loze i palmi - inače je to al-Hadiqa - čije bilje je tako gusto da čovjeka koji boravi u njemu naprosto skriva gustišem i štiti ga debelim hladom. Ima mnogo čitalaca koji uopće ne znaju ovako iznijansirano značenje riječi džennet i njenu etimologiju, ali valja reći da ta riječ ni u znalca jezika ne izaziva uvijek ovako složene asocijacije.

Kur"an je pronašao u arapskome jeziku riječ kojom najuspješnije opisuje nešto neiskustveno i onostrano nečim što jest iskustveno, što je čovjeku veoma dobro poznato. Prihvatimo li - nužno i privremeno - tradicionalno shvaćanje metafore prema kome je u njenoj osnovi sličnost i poređenje (a u nastavku ću dokazivati upravo na metafori Džennet kako su za metaforu, nakon početne sličnosti konstituenata, važnije njihove razlike), onda se može reći da u metafori Džennet imamo dva poredbena korelata: ono što se poredi (Raj) i ono s čim se poredi (vrt), odnosno ono što pozajmljuje ime i ono čije ime se pozajmljuje. Drugim riječima, neko buduće iskustvo, nama potpuno nepoznato u svojoj onostranosti, a koje se želi predstaviti kao najveći mogući užitak, predstavlja se izuzetno gustim vrtom i spasonosnom njegovom hladovinom (džennet). To poređenje realizira se uvjerljivošću i snagom metafore koja počiva na imaginativnom i razvija imaginaciju optimalno. To je poređenje realizirano na način metafore: ne kaže se da je Raj kao vrt. Ako bi to bila figura poređenja (sa dva eksplicirana poredbena korelata i poredbenom partikulom kao), onda bi to bilo poređenje "na nižem nivou", pa bi i oni čitaoci koji površno čitaju Kur"an shvatili da je Raj samo kao vrt, ali - zahvaljujući strukturi metafore - oni misle da je to ipak i upravo vrt. Naime, osnovno svojstvo metafore je to što iščezavaju jedan poredbeni korelat i poredbena čestica (kao), te što se jedan poredbeni korelat (Raj) predstavlja imenom drugoga korelata (vrt), ali tako što uzima ono što je najbitnije, što je sama bit korelata čije ime se pozajmljuje da bi se istaklo svojstvo(a) onoga za koga se pozajmljuje (Raj). Kada za igrača kažem: Napada naš soko, to znači da igrač, koji se ne vidi u iskazu kao morfem, ima najvažnija svojstva sokola (srčanost, strjelovitost, opasnost, istrajnost itd.), ali on, naravno, nije soko, jer u metaforičkome poređenju mora postojati kontekst (ar. qarina) koji onemogućava doslovno shvaćanje metaforički upotrijebljene riječi.

http://balkanbosna.tripod.com/id77.html
shbc

#1959 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Malo viski, malo Coca-Cola
72 hurije oko moga stola
Svi gledaju i svi mi se dive
Sta im mogu nece u sehide

Opaaaa :igrac:
Smrcak15

#1960 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
Moze biti metafora, kao i sto i jeste. Dzabe si stavljao slike dunjaluckih basti sa cvecem i rekama koje teku. :D
Dzennet sa svim svojim podmetaforama je metafora za ULTIMATIVNO UZIVANJE, koje se kod svakog insana manifestuje na razlicit nacin. Vec ti je receno da nekoga s dunjaluka ne impresioniraju previse vrtovi, voce, baste, palate...jer je sve to vec imao ovde.
Medjutim, ja nemam nista protiv da ti ostanes na doslovnom tumacenju. Vecina muslimana nikad i ne makne od tog tumacenja. To je, na kraju, pitanje senzibiliteta i sta ljudi koji su vernici ocekuju kao nagradu od svog Gospodara.
Vec ti je receno da nekoga s dunjaluka ne impresioniraju previse vrtovi, voce, baste, palate...jer je sve to vec imao ovde.
ali to sto sam ja postirao je samo da se barem malo docara iakjo je to daleko od dzenetskog uzivanja i kako to stvarno jeste u dzennetu. to je postirano radi lakseg poimanja stvari.

ali u dzennetu ce biti stvari koje ce impresionirati svakoga ko udje tamo nemoze niko ravnodusan ostati u dzennetu, pa kako god to izgledalo

dovoljno je jedan hadis koji opisuje kolika ce impresioniranost biti dzennetom da covjek najnizeg ranga koji udje u najdonji dio dzenneta, to jeste koji dobije najmanju nagradu u dzennetu sbog svoje impresioniranosti ce reci "nikome nije dato sto je meni dato" a fakticki siromah dzennetski naspram sta drugi imaju.
Smrcak15

#1961 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

skupljac_zeljeza wrote:
Smrcak15 wrote: Jedna vrsta dzenetskog pica, koja ce moci mijesati sa drugim picima . znas kako to u party ovdje ide, mijesaju se kokteli, malo ovog malo onog.
Nije ga još niko probao. Jel' tako?
nije, naravno da niko nije probao to.
fatamorgana

#1962 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

skupljac_zeljeza wrote:
Šta mai pretplaćeni SDA dženetlija, jes' to dobio tapiju na parcelu? :lol:
fatamorgana

#1963 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
Towelie wrote:
Tako je Smrčko, onda je i Islam metafora! :thumbup:
fatamorgana

#1964 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
stani malo, ti uopste nepoznajes cjelokupnu situaciju nije to tako bas kao sto pise ili kao sto ti se cini

ono jeste mlijeko ali kakvo mlijeko, mlijeko koje je slatko, koje ima jak lijep miris, ukusn a ne kao ovo nase mlijeko, to je samo naziv mlijeko a nista skoro nije slicno , jedino je naziv isti.

kazes ni bebe ga nepiju, sta mislis da je ono Milkshake ako si nekad pio u McDonaldsu
Image

sta mislis da rijeke ovakvog mlijeka teku , fantasticno bi bilo, ali jok, nego je dzenetsko mlijeko jos ukusnije i ljepse i ljepseg miris.

A Ako mislis da je dzenetsko mlijeko isto kao ovo nase obicno mlijeko, onda si se zestoko prevario.

tako kad se kaze mlijeko tece, sta mislis rijeke milkshake teku, za njih je Milkshake nepoznanica bila, pa je onda dovoljno bilo reci mlijeko, a evo da jeste milkshake, super, ali nije nego je daleko ljepse i ukusnije, jer takvog mlijeka na ovom svijetu nema.

isto objasnjenje kao za mlijeko, nije to med kao ovaj nas, to je naziv za dzenetski med koji je sladji, ljepsi ukusniji, mirisljavi sve naj naj, jer ako mislis da je to kao ovaj med onda si se opet zafrkao.

Image

pa ti vidis i kontas a jesam ja budala bio kontao bas doslovce med tece a ono pice od meda napravljeno, jos i stoji Honey(Med sa oznakom pcele)

ovo je samo primjer kako pogresno shvatas ajete i hadise o dzennetu, jer nije ni bilzu ono sto ti mislis
:thumbup: Ko zna zna!

A kako bi ti opisao hurije, onda su ljepše i od Karleuše, od one Bajrami, nije to lako zamisliti, možeš li to malo približiti, može i slikovno ako ima nešto nalik a da nije metaforički!
Smrcak15

#1965 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:

Image

Image

:thumbup: Ko zna zna!

A kako bi ti opisao hurije, onda su ljepše i od Karleuše, od one Bajrami, nije to lako zamisliti, možeš li to malo približiti, može i slikovno ako ima nešto nalik a da nije metaforički!
A kako bi ti opisao hurije, onda su ljepše i od Karleuše, od one Bajrami, nije to lako zamisliti, možeš li to malo približiti, može i slikovno ako ima nešto nalik a da nije metaforički
de te cekaju ovakve bili se bunio??? :D

Image
Image

ja nebi, a zene u dzennetu i ove koje udju sa zemlje i one vec koje su tamo su daleko ljepse nego ovo sto vidis na slikama sad, znaci pomnozi ljepotu sa x100 :D

Posto Allah zna tebe bolje nego ti sam sebe, zna tacno u bocu sta hoces i sta te privlaci, pa ce ti dati bas onako, da bude sve naj naj, znaci nemoze poslije reci pa volio bi da je malo nos ovakav ili onakav, ili oci ovakve i onakve, ne, znaci to sto dobijes bit ce savrseno po tvom ukusu da ostanes bez rijeci.
To isto vazi i za zene, dobit ce muskarce savrsenog izgleda po njihovom ukusu da nemoze naci ni jedne jedine primjedbe.

Najniži stepen u Džennetu
Prenosi Ebu Se`id, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
“Zaista, najniži položaj od džennetlija imaće čovjek čije će lice Allah okrenuti od Vatre prema Džennetu i predočiti mu drvo koje će imati sjenu. On će reči: `Gospodaru, primakni me ovom drvetu kako bi bio u njegovom hladu.` Allah će reči: `Možda ćeš me moliti i nešto drugo?` Reči će: `Ne, tako mi Tvoga veličanstva!` Pa će ga Allah primaći njemu a onda će mu se predočiti drvo sa sjenom i plodovima. On će reči: ``Gospodaru, primakni me ovom drvetu kako bi bio u njegovom hladu i kako bih jeo njegovih plodova.` Allah će reči: `Možda, ako ti to dam, da ćeš me moliti i nešto drugo?` Reče: `Ne, tako mi Tvoga veličanstva!` Pa će ga Allah primaći njemu`.
A onda će mu se predočiti jedno drugo drvo sa sjenom, plodovima i vodom. On će reči: ``Gospodaru, primakni me ovom drvetu kako bi bio u njegovom hladu, kako bih jeo njegovih plodova i kako bih pio njegovu vodu.` Allah će reči: `Možda, ako ti to učinim, da ćeš me moliti i nešto drugo?` Reče: `Ne, tako mi Tvoga veličanstva, neću te moliti ništa drugo!` Pa će ga Allah primaći njemu te će mu se pokazati džennetska kapija i on će reči: `Gospodaru, primakni me džennetskoj kapiji kako bih bio pod džennetskim zastorom i vidio njegove stanovnike!` Pa će ga Allah primaći njemu i on će vidjeti Džennet i ono što je u njemu te reči: `Gospodaru, uvedi me u Džennet!`
Pa će ući u Džennet a kada uđe u Džennet reči će: `Je li ovo moje?` Allah će mu reči: `Poželi!` Pa će poželjeti a Uzvišeni Allah će ga potsjećati `moli za to i to` sve dok mu njegove želje ne prestanu. Allah će reči: `To je tvoje i još koliko je to deset puta.` Zatim će ga Allah uvesti u Džennet i kod njega će ući dvije njegove žene od hurija te reči: `Hvala Allahu koji te nam je oživio a nas oživio tebi!` On će reči: `Nikom nije dato kao što je dato meni!`
A najnižu patnju od džehennemlija imaće onaj koji će nazuti obuću od vatre gdje će mu mozak ključati od vreline njegove obuće.”

(Hadis je sahih a bilježe ga imam Ahmed i Muslim).

Ebu Hurejre radiellahu te 'ala anhum prenosi da je Allahov Poslanik salallahu alejhi we selem rekao: "Uzviseni Allah kaze:-Pripremio sam Mojim dobrim robovima ono sto oci nisu vidjele niti usi cule, i sto nikada nikom nije na um palo!"
Proucite, ako hocete, ajet: "I niko ne zna kakve ih skrivene blagodati cekaju kao nagrada za njihova djela." (Es-Sedzde, 17)

Hadis je (Muttefekun alejhi)

Sad se pitaj sta ti radis da zasluzis dzennet? :)

Allah zna za cim muskarci zude, pa ih sa tim i pripamljiva u Dzennet na taj nacin podstakuje ih da slijede bozije zakone i budu poslusni kako bi zasluzili te vjecne nagrade

Allah kaze za njih:

37:48. Pored njih će biti one koje će preda se gledati, očiju prekrasnih,

Kaže Uzvišeni u prijevodu značenja: ''Ljudima se čini da je lijepo samo ono za čim žude: žene, sinovi, gomile zlata i srebra, divni konji(bijesna auta), stoka i usjevi (Imanje)...''
( Ali Imran, 14 ).

kao sto vidis na prvom mjestu su zene pa sve ostalo dolazi :D
skupljac_zeljeza

#1966 Re: Svijet bez religija

fatamorgana wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Šta mai pretplaćeni SDA dženetlija, jes' to dobio tapiju na parcelu? :lol:
InšaAllah, a ti mi se nešto zadever'o šta ćeš ku'ćeš. :mrgreen:
RNG_25

#1967 Re: Svijet bez religija

Post by RNG_25 »

Smrcak15 wrote:Sad se pitaj sta ti radis da zasluzis dzennet?
Image
fatamorgana

#1968 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

skupljac_zeljeza wrote:
InšaAllah, a ti mi se nešto zadever'o šta ćeš ku'ćeš. :mrgreen:
Zar će te išta dopasti od velikih riba i prvoboraca, ops, prvosaffovaca?
fatamorgana

#1969 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:

Image
Image

ja nebi, a zene u dzennetu i ove koje udju sa zemlje i one vec koje su tamo su daleko ljepse nego ovo sto vidis na slikama sad, znaci pomnozi ljepotu sa x100 :D

Posto Allah zna tebe bolje nego ti sam sebe, zna tacno u bocu sta hoces i sta te privlaci, pa ce ti dati bas onako, da bude sve naj naj, znaci nemoze poslije reci pa volio bi da je malo nos ovakav ili onakav, ili oci ovakve i onakve, ne, znaci to sto dobijes bit ce savrseno po tvom ukusu da ostanes bez rijeci.
To isto vazi i za zene, dobit ce muskarce savrsenog izgleda po njihovom ukusu da nemoze naci ni jedne jedine primjedbe.

Prenosi Ebu Se`id, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
“Zaista, najniži položaj od džennetlija imaće čovjek čije će lice Allah okrenuti od Vatre prema Džennetu i predočiti mu drvo koje će imati sjenu. On će reči: `Gospodaru, primakni me ovom drvetu kako bi bio u njegovom hladu.` Allah će reči: `Možda ćeš me moliti i nešto drugo?` Reči će: `Ne, tako mi Tvoga veličanstva!` Pa će ga Allah primaći njemu a onda će mu se predočiti drvo sa sjenom i plodovima. On će reči: ``Gospodaru, primakni me ovom drvetu kako bi bio u njegovom hladu i kako bih jeo njegovih plodova.` Allah će reči: `Možda, ako ti to dam, da ćeš me moliti i nešto drugo?` Reče: `Ne, tako mi Tvoga veličanstva!` Pa će ga Allah primaći njemu`.
A onda će mu se predočiti jedno drugo drvo sa sjenom, plodovima i vodom. On će reči: ``Gospodaru, primakni me ovom drvetu kako bi bio u njegovom hladu, kako bih jeo njegovih plodova i kako bih pio njegovu vodu.` Allah će reči: `Možda, ako ti to učinim, da ćeš me moliti i nešto drugo?` Reče: `Ne, tako mi Tvoga veličanstva, neću te moliti ništa drugo!` Pa će ga Allah primaći njemu te će mu se pokazati džennetska kapija i on će reči: `Gospodaru, primakni me džennetskoj kapiji kako bih bio pod džennetskim zastorom i vidio njegove stanovnike!` Pa će ga Allah primaći njemu i on će vidjeti Džennet i ono što je u njemu te reči: `Gospodaru, uvedi me u Džennet!`
Pa će ući u Džennet a kada uđe u Džennet reči će: `Je li ovo moje?` Allah će mu reči: `Poželi!` Pa će poželjeti a Uzvišeni Allah će ga potsjećati `moli za to i to` sve dok mu njegove želje ne prestanu. Allah će reči: `To je tvoje i još koliko je to deset puta.` Zatim će ga Allah uvesti u Džennet i kod njega će ući dvije njegove žene od hurija te reči: `Hvala Allahu koji te nam je oživio a nas oživio tebi!` On će reči: `Nikom nije dato kao što je dato meni!`
A najnižu patnju od džehennemlija imaće onaj koji će nazuti obuću od vatre gdje će mu mozak ključati od vreline njegove obuće.”

Ebu Hurejre radiellahu te 'ala anhum prenosi da je Allahov Poslanik salallahu alejhi we selem rekao: "Uzviseni Allah kaze:-Pripremio sam Mojim dobrim robovima ono sto oci nisu vidjele niti usi cule, i sto nikada nikom nije na um palo!"
Proucite, ako hocete, ajet: "I niko ne zna kakve ih skrivene blagodati cekaju kao nagrada za njihova djela." (Es-Sedzde, 17)

Allah zna za cim muskarci zude, pa ih sa tim i pripamljiva u Dzennet na taj nacin podstakuje ih da slijede bozije zakone i budu poslusni kako bi zasluzili te vjecne nagrade

Allah kaze za njih:

Kaže Uzvišeni u prijevodu značenja: ''Ljudima se čini da je lijepo samo ono za čim žude: žene, sinovi, gomile zlata i srebra, divni konji(bijesna auta), stoka i usjevi (Imanje)...''
( Ali Imran, 14 ).

Zaboravih pitati kakva je situacija gora sa kiselim mlijekom, eto ja pite ne mogu da je od zlata i dragog kamenja ako nema kiselog mlijeka i to onog točenog, ne volim nešto ono iz frižidera i plastične čaše.
Kad je pita u pitanju nisam toliko izbirljiv al' kiselo mlijeko mi je što bi hanglosaksonci rekli "the must"!

P.S. Ove dvije koke nisu loše ima i boljih a i gorih, ovu donju od srca prepuštam Arziki ili skupljaču perja!
Smrcak15

#1970 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:

Image
Image

Allah kaze za njih:

( Ali Imran, 14 ).

Zaboravih pitati kakva je situacija gora sa kiselim mlijekom, eto ja pite ne mogu da je od zlata i dragog kamenja ako nema kiselog mlijeka i to onog točenog, ne volim nešto ono iz frižidera i plastične čaše.
Kad je pita u pitanju nisam toliko izbirljiv al' kiselo mlijeko mi je što bi hanglosaksonci rekli "the must"!

P.S. Ove dvije koke nisu loše ima i boljih a i gorih, ovu donju od srca prepuštam Arziki ili skupljaču perja!
Kur´an
43:71. Oni će biti služeni iz posuda i čaša od zlata, u njemu će biti sve što duše zažele i čime se oči naslađuju, i u njemu ćete vječno boraviti.
jasko_ba

#1971 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Image
Smrcak15

#1972 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

nije to tako bilo kao sto hoces da prestavis

Kabil se rodio sa sestrom blizakinjom, Habil sa sestrom blizakinjom

posto nije bilo covjecanstva, da bi se mogli nastaviti razmnozavati, morao je Kabil se razmnoziti sa sestrom blizakinjom starijeg brata, a Habil sa sestrom blizakinjom mladjeg brata i na taj nacin da se razdvoji razmnozavanje izmedju blizanaca dok se to nije razgranalo i onda vise se nije smjelo imati odnosi izmedju brace i sestara.
jasko_ba

#1973 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Znam da nije bilo tako, a sad kako si ti to predstavio, covjek bi pomislio sasvim normalni odnosi :-)
Smrcak15

#1974 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

jasko_ba wrote:Znam da nije bilo tako, a sad kako si ti to predstavio, covjek bi pomislio sasvim normalni odnosi :-)
takvi su uslovi bili, ali ipak i u tim uslovima su bila neka pravila ukrstavanja
jasko_ba

#1975 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Jebeno je kad neko fakat vjeruje u to :roll:
Locked