dakine wrote:Mislim da se previse potencira to, koliko je nihovih igraca povrijedjeno, ko ce igrati, istrcati...ok fino znati, al nasi igraci i cijeli strucni stab trebaju da zaborave na sve to. Ko god da im igra, nek igra. Nek izadju u najjacem sastavu, ok! Mi treba da se spremimo kao da igramo protiv njemacke/brazila, e jedino onda mozemo nesto traziti, a kalkulacije ko im igra, oslabljeni su, sad je lakse kad nemaju njega i njega, treba zaboraviti.
To treba ubjasniti nasim medijima, inzistiranjem na prici o povrijedjenim irskim igracima svjesno ili nesvjesno sabotiraju reprezentaciju. Irci namjernu plasiraju te price, a nasi prevode svaki tekst gdje je neko spomenuo kako je Irska oslabljena.
Onda stalno smaraju strucni stab i igrace sa spominjanjem kako je Irska oslabljena. I mediji ce snositi dio odgovornosti ako ispadnemo od Irske. Ono kad su Spahic i Dzeko odjebali domace novinare je najbolji moguci potez, kad bi bar svi igraci tako.
Kad su Irci izvukli 1 : 1 u gostima sa Njemackom nisu igrali Coleman i McCarthy, po meni dvojica njihovih najkvalitetnijih igraca. U odlucujucoj utakmici protiv Poljske su izgubili iako su igrali u najacem mogucem sastavu, sa O'Sheom, Colemanom, McCarthyem, Waltersom, Longom...Jednostavno oni se oslanjaju na kolektiv a ne na individualni kvalitet, a svakako i nemaju ni jednog igraca koji bas toliko odskace klasom da ga je nemoguce zamjeniti.