Ne sudi,da ti ne bi sudilo.insomnia78 wrote:Zidov dos'o i nacer'o ove magarce iz Bosne i Sandzaka da idu sehiditi po sirijskim vukojebinama
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
goodbar
#1951 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
prog321
#1952 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ovim uvozom izbjeglica se destabilizira EU.
I to ide u korist Americi, UK i cionistima.
Pogotovo od kako je euro postao prijetnja vladavini dolara.
- insomnia78
#1953 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A nista, "idi i ne grijesi vise"?goodbar wrote:Ne sudi,da ti ne bi sudilo.insomnia78 wrote:Zidov dos'o i nacer'o ove magarce iz Bosne i Sandzaka da idu sehiditi po sirijskim vukojebinama
- insomnia78
#1954 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A citava EU glupa i coravaprog321 wrote:Ovim uvozom izbjeglica se destabilizira EU.
- animals
#1955 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ove izbjeglice, mogu destabilizrati samo Njemacku, i Austriju..u stvari, samo su na teret gradjanima ti drzava..
koncernima koji vladaju i bijedno placaju, dolaze po narudzbi..
a i EU, nikad gore nije stajala..
niko je i ne uzima za ozbiljno..
koncernima koji vladaju i bijedno placaju, dolaze po narudzbi..
a i EU, nikad gore nije stajala..
niko je i ne uzima za ozbiljno..
- Arteta
#1956 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne bi se smio kladiti na njih, ali kada je Turska u pitanju vjerujem da im je najmanje mrzak ISIL nego ikome, zato sto mrze Kurde, a oni ratuju protiv ISIL-a.animals wrote:
I Saudijska Arabija....
- insomnia78
#1957 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I evo ga, opet prica o starim industrijalcima sa BI i sjevera Afrike 
- Challenger__
#1958 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Prvo ih zvala kod sebe a sada bi da ih zadrži na Balkanu.

-
prog321
#1959 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vjerujem da su Njemačka i Francuska svjesni o kojoj je igri riječ; Ali ne mogu ništa uraditi o tome.insomnia78 wrote:A citava EU glupa i coravaprog321 wrote:Ovim uvozom izbjeglica se destabilizira EU.
ISIL šalje teroriste na njih ako ne učestvuju u ovom teatralnom dijelu.
- animals
#1960 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma kakvi teroristi, ko se jos njih boji..prog321 wrote:Vjerujem da su Njemačka i Francuska svjesni o kojoj je igri riječ; Ali ne mogu ništa uraditi o tome.insomnia78 wrote:A citava EU glupa i coravaprog321 wrote:Ovim uvozom izbjeglica se destabilizira EU.
potrosni materijal..
- insomnia78
#1961 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Broj imigranata u Fr je, poredeci Njemacku i ostale, zanemarivo maliprog321 wrote:Vjerujem da su Njemačka i Francuska svjesni o kojoj je igri riječ; Ali ne mogu ništa uraditi o tome.insomnia78 wrote:A citava EU glupa i coravaprog321 wrote:Ovim uvozom izbjeglica se destabilizira EU.
Nije bas da se otimaju za doci u Fr
I ovi koji dodju urade to samo da bi se docepali Engleske
-
prog321
#1962 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Teroristi su dio pozorišta.
EU je svjesna da ne moze ništa uraditi. Ako ukinu Shengen onda ideja ujedinjene EU propada , a sa njom i euro.
EU je svjesna da ne moze ništa uraditi. Ako ukinu Shengen onda ideja ujedinjene EU propada , a sa njom i euro.
- BHCluster
#1963 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ovako pizde oko milion izbjeglica sta da im Rusija posalje 2 ili 3 korpusa naoruzanih do zuba pa nebi prenocili.
- BHCluster
#1964 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Koliko ce to radnih mjesta kostati, i dovesti sari kontinet u destabilizaciju.prog321 wrote:Teroristi su dio pozorišta.
- animals
#1965 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ko ne bi prenocio, ne kontam..BHCluster wrote:Ovako pizde oko milion izbjeglica sta da im Rusija posalje 2 ili 3 korpusa naoruzanih do zuba pa nebi prenocili.
-
prog321
#1966 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nacionalizacija pojedinih država, ukidanje šengena i kraj eura. To što USA. UK i Izrael hoće.BHCluster wrote:Koliko ce to radnih mjesta kostati, i dovesti sari kontinet u destabilizaciju.prog321 wrote:Teroristi su dio pozorišta.
Radna mjesta. ?
Ne shvataš globalnu sliku.
- BHCluster
#1967 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Europa.animals wrote:Ko ne bi prenocio, ne kontam..BHCluster wrote:Ovako pizde oko milion izbjeglica sta da im Rusija posalje 2 ili 3 korpusa naoruzanih do zuba pa nebi prenocili.
- animals
#1968 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Merkel uskoro ide, steta,koju je napravila, ce ostati godinama..BHCluster wrote:Europa.animals wrote:Ko ne bi prenocio, ne kontam..BHCluster wrote:Ovako pizde oko milion izbjeglica sta da im Rusija posalje 2 ili 3 korpusa naoruzanih do zuba pa nebi prenocili.
to mogu samo razumijeti gradjani koji zive u tim drzavama..
nikako neko ko zivi u Bosni..
a to sa Rusima, pa vidjeli smo kako su njih kulturno sjebali sa cijenama nafte i gasa..
- BHCluster
#1969 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Njemacka zavrsava godinu sa suficitom do 18 milijardi ne znam kakvu stetu pravi?animals wrote: Merkel uskoro ide, steta,koju je napravila, ce ostati godinama..
a to sa Rusima, pa vidjeli smo kako su njih kulturno sjebali sa cijenama nafte i gasa..
- animals
#1970 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa drzava ko drzava Njemacka, nikad jaca..imas pravo..BHCluster wrote:Njemacka zavrsava godinu sa suficitom do 18 milijardi ne znam kakvu stetu pravi?animals wrote: Merkel uskoro ide, steta,koju je napravila, ce ostati godinama..
cak mislim da ima je izvoz za proslu god najaci u svijetu bio..
ali uzimaju ono Americko u posljednji godina..
surovi kapitalizam, bogati , nikad bogatiji..
a gradjani nikad nezadovoljniji..
veliki koncerni, trebaju sve vecu dobit, pod svaku cijenu..
znaci sanovi milion ljudi, dobivaju svjezu radnu snagu, i nadasve jeftinu.
jer domaci nece da rade za sitnis..
evo primjer u Austriji, naci dobar posao je lutrija postao..
zasto.. ponuda , potraznja..stari zakoni..
imas visak radne snage..
-
ST11
#1971 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Samo da pokomentarišem onu sliku gore, gdje se lako može dobiti pogriješan utisak, da je već sve prema istoku ogradjeno žicom.
Slovenija je postavila oko 130km ograde na malo više od 600 km granice sa Hrvatskom, još uvijek se postavlja i najvjerovatnije će se zagraditi sve kritične dijelove. Neće je biti samo tamo, gdje su prirodne prepreke neprohodljive.
Austrija je od 330 km granice sa Slovenijom ogradila samo nekoliko kilometara oko Šentilja. Granični prijelaz Korensko sedlo, na primjer, još uvijek se prelazi bez kontrole, na granici nema ni jedne uniformirane osobe (juče), isto je na granici sa Italijom.
Slovenija je postavila oko 130km ograde na malo više od 600 km granice sa Hrvatskom, još uvijek se postavlja i najvjerovatnije će se zagraditi sve kritične dijelove. Neće je biti samo tamo, gdje su prirodne prepreke neprohodljive.
Austrija je od 330 km granice sa Slovenijom ogradila samo nekoliko kilometara oko Šentilja. Granični prijelaz Korensko sedlo, na primjer, još uvijek se prelazi bez kontrole, na granici nema ni jedne uniformirane osobe (juče), isto je na granici sa Italijom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1972 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa jel ih Njemacka zvala da dodju? Kakve sad raspodjele?pirmin wrote:Ne zna se ko je veca fukara od tih "visegradjana".Challenger__ wrote:Mislim, preciznije znam, da se već mogu izvući određeni politički zaključci i vrlo izvjesna predviđanja:
ZemljeVišegradske skupine ne dozvoljavaju niti će u budućnosti dozvoliti relevantan priliv imigranata/izbjeglica u svoje države. Svojom voljom, biće izvan dometa aktuelne socijalne alhemije koju dirgiju krugovi koji su direktno i indirektno pokrenuli ovaj talas.
Višegradsku skupinu možemo gledati kao skupinu zemalja koje imaju potencijal da se u budućnosti, kao zasebna skupina država, izdvoje iz EU ( one već danas ne slijede kurs Brisela/Berlina).
Kad je vrijeme kasiranja love iz EU-fondova prvi su u redu. Sad u krizi, kad treba pokazati solidarnost, oni kao nesto teze, glume velicine, supljiraju, pricaju o raspadu.
Fukare.
- pirmin
#1973 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nemam apsolutno nikakvog interesa.animals wrote: Ajd ti meni objasni fino kakvog ti interesa imas da dodje recimo 200 tisuca ljudi u Austriju..
kako kazu politicari,pobjegli od ISILA..sve mladi ljudi izmedju 20 i 30 god..
pa ISIL-ovaca ima 50 tisuca...a nji milion pobjegli od 50 tisuca..mladi ljudi,da su se ostali boriti, oslobodili bi cijelu Siriju..
Ja samo pokusavam reci da je njih Njemacka pozvala da bi dobila jeftinu radnu snagu..usput uvalila i Austriji 100 tisuca..
necija je politika, da se raseli Sirija i podjeli..jer time Izrael gubi prijetnju..
i tu je sva poenta price..i kakve to ima veze sa islamofobijom..
vi imate ocito paranoju..
Ako njih 80% trazi zastitu i bolji zivot ne vidim razloga zasto da im se ne pruzi makar osnovna prilika kakvu sam i ja dobio kad sam dosao ovamo.
Jedan dio firme u kojoj sam zaposlen je zaradio silne milione u ratnim podrucjima tako da vidim i neku moralnu satisfakciju. Sve se u zivotu vraca,
ili sto pise na onom jednom transparentu... "Ko oruzje sadi, bere izbjeglice". Krivo mi je jedino sto oni koji vuku konce nece snositi posljedice. Ali opet, ko zna.
Puki je slucaj da zivim u jednoj sredjenoj drzavi, nikakvim ucinkom to nisam zasluzio. Zasto onda da se borim da se tim ljudima ne pruzi pomoc
kad im je stvarno potrebna? Ko sam ja da im stajem put?
Imam u komsiluku te, kako ih paranoja-mediji nazivaju, potencijalne ISIL-ovce.
Smjesteni su u univerzitet publicistike (18.bez). Svratio sam prekjuce oko 18:00 da vidim kako im je.
Opustena atmosfera, djeca trckraju okolo, zahvalna lica roditelja krajnje pristojnog ponasanja.
Totalna suprotnost od onoga sto se predstavlja u medijima kojima ste ti i tebi slicni izlozeni.
A najjace mi je ovo: "Trebali su se ostati boriti!" Ma naravno!
Za koga? Pa kod njih u svakoj ulici ima 9 interesnih sfera najmanje, za koju bi oni svoje zivote trebali zrtvovati? Pojasni im.
Ili pojasni meni za koga sam se `92 druge trebao boriti u Banjaluci? Za Dodika ili Eseda Radeljasa? Za ciji jebeni interes?
Vidis i sam da je ostalo nerjeseno, odnosno da je velika vecina izgubila i da nebo molimo da ne dodje do produzetaka.
Nema vise ratova prsa u prsa junacki pa kom opanci, kom...
U XXI smo vijeku naveliko.
- insomnia78
#1974 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Treb'o si sa boriti za sebe
Jedino za sebe
Eto, i i zborio si se
Ccc
Cuj za koga se treb'o boriti
Treb'o si se boriti da te cetnik ne zakolje
Jedino za sebe
Eto, i i zborio si se
Ccc
Cuj za koga se treb'o boriti
Treb'o si se boriti da te cetnik ne zakolje
-
prog321
#1975 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I kad dodje drugi kancelar opet ce morati isto postupiti sa izbjeglicama.animals wrote: Merkel uskoro ide, steta,koju je napravila, ce ostati godinama..
Dati im Duldung i trpiti preseravanja Amerikanaca.
Morate razumjeti da EU ne moze ograditi shengesku zonu sa bodljikavom zicom jer onda se odbacuje citav smisao postojanja EU
Pogotovo kada je Amerika protiv takvog stava.
A to nijedan kancelar ne moze dopustiti.