Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Kitrona

#1951 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

greatful_and_dead wrote:
AmADin_gospo wrote:
strong69 wrote:Hrvatski proizvod ne treba uci ni u jednu kucu u BiH. Neka Hrvati dobiju bolje uslove sa BiH. Prodaja njihovih proizvoda zavisi od nas a ne od njih. Svi ti sporazumi nece promijeniti nista ako svijest BH gradjana bude na nivou na kojem bi morala biti.
reče neko i ode u konzum kupiti Dukat mlijeko, Krašovu Bajaderu i Vindijino pile. Koji poltronizam

De boga vam, prestanite filozofirati po forumima i dizati tenzije gdje ih nema.

Kvalitetan proizvod će u mojoj kući UVIJEK biti bez obzira jeli iz hrvatske, turske, srbije, kirgistana il njemačke

i samo da znate, država, največi pojedinačni investitor u BiH, je upravo Republika Hvatska.
Ima li neki izvor koji ovo može potvrditi? Ja koliko znam Austrija je največi investitor.

I da, složio bi se ovo za kvalitet. Za svoje pare kupujem ono što mi odgovara, a odgovara mi kvalitetno.

Hrvatska je nekad bila najveci investitor:

http://arhiva.nacional.hr/clanak/17728/ ... tori-u-bih

Pretekle su Austrija i Rusija...
greatful_and_dead

#1952 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by greatful_and_dead »

Kitrona wrote:

Hrvatska je nekad bila najveci investitor:

http://arhiva.nacional.hr/clanak/17728/ ... tori-u-bih

Pretekle su Austrija i Rusija...
Da, evo našao sam podatke Centralne banke za 2014., i pomalo sam iznenađen. Rusija, Velika Britanija, Austrija, Luksemburg :-) , Hrvatska.
titinpionir

#1953 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by titinpionir »

greatful_and_dead wrote:
AmADin_gospo wrote:
strong69 wrote:Hrvatski proizvod ne treba uci ni u jednu kucu u BiH. Neka Hrvati dobiju bolje uslove sa BiH. Prodaja njihovih proizvoda zavisi od nas a ne od njih. Svi ti sporazumi nece promijeniti nista ako svijest BH gradjana bude na nivou na kojem bi morala biti.
reče neko i ode u konzum kupiti Dukat mlijeko, Krašovu Bajaderu i Vindijino pile. Koji poltronizam

Kvalitetan proizvod će u mojoj kući UVIJEK biti bez obzira jeli iz hrvatske, turske, srbije, kirgistana il njemačke

i samo da znate, država, največi pojedinačni investitor u BiH, je upravo Republika Hvatska.
Ima li neki izvor koji ovo može potvrditi? Ja koliko znam Austrija je največi investitor.

I da, složio bi se ovo za kvalitet. Za svoje pare kupujem ono što mi odgovara, a odgovara mi kvalitetno.
Super onda, sto se onda bunite kada privatnici razmisljaju isto tako da dobiju sto bolji kvalitet za manje pare :thumbup:
Kada privatnici plate sto manje da bi dobili sto vise profita onda trazite zastitu drzave, trazite da vas narod podrzi , kukate da je nepravda ali kada se kupuje onda od drzave ni D, od naroda ni N, samo sebi i samo kratkovidno :thumbup:

I kao sto je ovdje ranije receno prodaja njihovih prozivoda zavisi od nas samih. Potpuno jednostavno pa neka uvoze koliko zele ako nema ko da im kupi. A ako ima da kupi onda niko nema pravo da se zale ne nekoga sto uvozi ili na politicare sto to dopustaju.
greatful_and_dead

#1954 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

titinpionir wrote:
Super onda, sto se onda bunite kada privatnici razmisljaju isto tako da dobiju sto bolji kvalitet za manje pare :thumbup:
Kada privatnici plate sto manje da bi dobili sto vise profita onda trazite zastitu drzave, trazite da vas narod podrzi , kukate da je nepravda ali kada se kupuje onda od drzave ni D, od naroda ni N, samo sebi i samo kratkovidno :thumbup:

I kao sto je ovdje ranije receno prodaja njihovih prozivoda zavisi od nas samih. Potpuno jednostavno pa neka uvoze koliko zele ako nema ko da im kupi. A ako ima da kupi onda niko nema pravo da se zale ne nekoga sto uvozi ili na politicare sto to dopustaju.
Pa ako neko misli da privatnici, bilo gdje na svijetu, razmišljaju o nećemu drugome, a ne profitu, onda je taj neko za mene budala.

Ko smo mi u ovoj tvojoj priči? Ko traži zaštitu, koji narod koga da podrži, ko kuka? Prodaja čijih proizvoda, hrvatskih?

Shvatite da je vrijeme slobodne trgovine, ne može se zabraniti plasiranje proizvoda, ako se ispoštuju sve procedure. Neka uvoze, naravno.

Postoje kontra mjere koje država treba poduzeti, u slučajevima kao nedavno sa izvozom mlijeka i mliječnih proizvoda. Te mjere ne poduzimaju građani i ne smiju se spuštati na nivo pojedinca.

Kupujmo domaće, uvijek i sve. Ali pod uslovom da zbog kupovine domaćeg neće ispaštati moj digestivni trakt a ni moj ograničeni budžet. Uvijek ću kupiti Megle, Ovako, Ditu, Borac, Kiseljak iz prostog razloga što su proizvodi dobri i cijenom mi odgovaraju. Ali isto tako, uvijek ću kupiti Argetu prije nego Bajru, jer je razlika u kvaliteti tolika da je razlika u cijeni ne može nadjačati.

Država se ne brine za domaće proizvođaće, ne pomaže im, oni nisu našli načina da se izbore s tim. PA hajmo sad sve svesti na pojedinca, pojedinac je kriv za sve.

De prođite se šuplje priče.
titinpionir

#1955 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by titinpionir »

greatful_and_dead wrote:
titinpionir wrote:

Pa ako neko misli da privatnici, bilo gdje na svijetu, razmišljaju o nećemu drugome, a ne profitu, onda je taj neko za mene budala.

Ko smo mi u ovoj tvojoj priči? Ko traži zaštitu, koji narod koga da podrži, ko kuka? Prodaja čijih proizvoda, hrvatskih?

Shvatite da je vrijeme slobodne trgovine, ne može se zabraniti plasiranje proizvoda, ako se ispoštuju sve procedure. Neka uvoze, naravno.

Kupujmo domaće, uvijek i sve. Ali pod uslovom da zbog kupovine domaćeg neće ispaštati moj digestivni trakt a ni moj ograničeni budžet. Uvijek ću kupiti Megle, Ovako, Ditu, Borac, Kiseljak iz prostog razloga što su proizvodi dobri i cijenom mi odgovaraju. Ali isto tako, uvijek ću kupiti Argetu prije nego Bajru, jer je razlika u kvaliteti tolika da je razlika u cijeni ne može nadjačati.

Država se ne brine za domaće proizvođaće, ne pomaže im, oni nisu našli načina da se izbore s tim. PA hajmo sad sve svesti na pojedinca, pojedinac je kriv za sve.

Pa vidis da je drzava pokusala da se brine o domacim proizvodacima ali hrvatska se pobrinula da preko EU zabrani plasiranje BiH proizvoda. Kako to da nema price o kvaliteti, kako to da nema da se neko iz hrvatske ne pobuni pa kaze " mi hocemo kvalitetne produkte iz BiH " kao sto se ovdje neki bune " mi hocemo kvalitetne produkte iz hr " ? Kako to da neki , a svi znamo ko, gledaju da u Bosni i Hercegovini ciljano uvaljuju i kupuju produkte drugih zemalja a kada se ukaze na to , da je kupovina domaceg dugorosno najbolje za sviju , onda se poteze neki " kvalitet " :-)

Tako da se manite te suplje price.
greatful_and_dead

#1956 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

titinpionir wrote:
greatful_and_dead wrote:
titinpionir wrote:

Pa vidis da je drzava pokusala da se brine o domacim proizvodacima ali hrvatska se pobrinula da preko EU zabrani plasiranje BiH proizvoda. Kako to da nema price o kvaliteti, kako to da nema da se neko iz hrvatske ne pobuni pa kaze " mi hocemo kvalitetne produkte iz BiH " kao sto se ovdje neki bune " mi hocemo kvalitetne produkte iz hr " ? Kako to da neki , a svi znamo ko, gledaju da u Bosni i Hercegovini ciljano uvaljuju i kupuju produkte drugih zemalja a kada se ukaze na to , da je kupovina domaceg dugorosno najbolje za sviju , onda se poteze neki " kvalitet " :-)

Tako da se manite te suplje price.
Ja nisam nigdje rekao da hoću kvalitetne proizvode iz Hrvatske, nego da hoću kvalitetne proizvode za svoje pare. Apsolutno me ne interesuje jesu li iz Hrvatske ili Nigerije. Ono što neću je da bacam svoje pare na loše stvari koje neću iskoristiti. Nisam dovoljno bogat.

Država pokušala? Mašala, prvi pokušaj u zadnjih 25 godina. To što na sve druge načine koče razvoj privrede ćemo im halaliti jel? To što nema subvencija, olakšica, što ti treba tona para i vremena samo za osnivanje firme, to ćemo zažmiriti.

Kupovina domaćeg dugoročno jeste najbolja, ali nema nigdje na svijetu kupovine domaćeg ako ne valja. To što neko ciljano negdje "uvaljuje" svgoje proizvode je znak ozbiljnog pristupa i istraživanja tržišta. To što brojne domaće proizvoiđaće boli klinac za tim stvarim, što misle da je dovoljno uvalit proizvod u kesu i napisati proizvedeno u BiH, to je njihov problem.

Pogrešno shvataš stvari. Nije Hrvatska kriva što im sve prolazi u Bosni. Kriva je Bosna, ali ne na nivou pojedinca koji će kupiti hrvatsku tunu, nehgo na nivou ekonomske politike koja skoro i ne postoji. Sve dovoljno govori slučaj Mirka Šarovića, koji je najzaslužniji za sve pozitivno oko plasmana mlijeka. Prije par godina je taj čovjek bio otjeran, a i tad je mislio dobro našoj privredi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1957 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Chmoljo »

počet ću banovati zbog off topica.

držite se teme.
AmADin_gospo

#1958 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by AmADin_gospo »

cijelu ovu halabuku, bolje reć. 80% je nadigao Milkos, i on je dobio dozvolu, a ni dece mlijeka nije u HR izvezao. trebao im je EU broj, kako bi preko EU mogao da kamionima transportuje za Tursku, što do sada nisu mogli.

kažu, kupi "domače milkos mljeko", a niko ne kaže što radnicima plate kasne, što učenici srednje prerambene na "praxi" rade za nula KM u pogonu milkosa, niko to ne kaže...
Bosnjak333

#1959 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

AmADin_gospo wrote:

Jest investitor, ali u Zapadnu Hercegovinu, zajebi ti to...
mekaba

#1960 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

Bosnjak333 wrote:
AmADin_gospo wrote:

Jest investitor, ali u Zapadnu Hercegovinu, zajebi ti to...
I svi zaposleni croati. Bosnjaci su njima samo trziste za plasiranje svojih roba i nista vishe. Jos uvijek mi je nejasno kako je vecina Bosnjaka ovako lakovjerna :cry:
Kitrona

#1961 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

mekaba wrote:
I svi zaposleni croati. Bosnjaci su njima samo trziste za plasiranje svojih roba i nista vishe. Jos uvijek mi je nejasno kako je vecina Bosnjaka ovako lakovjerna :cry:
Ne širite laži. Opet se isfuravate u žrtve. I šta kažete austrijske ili neke druge investitore ne zanima profit?
strucnjak_kofol

#1962 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by strucnjak_kofol »

Koji su lazovi ova dvojca Bosnja, maslaju za 10, ovakve teme sluze samo za ispucavanje nacionalno frustiranih pojedinaca,sirenje mrznje i zlobe i nista drugo, ko da je njima stalo da neko ili nesto uspije u ovoj zemlji,ma jok, glavno je da prikriveno pljunu na Hrvate....providno
Bosnjak333

#1963 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Hajde da vas genijalce cujem gdje je to neki hrvatski investitor konkretno ulozio lovu u Bosni, ne u Hercegovini?
Kitrona

#1964 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:Hajde da vas genijalce cujem gdje je to neki hrvatski investitor konkretno ulozio lovu u Bosni, ne u Hercegovini?

- Mira Prijedor
Integracijom MIRE u poslovni sistem Kraša ostvarene su brojne pretpostavke za uspješnije poslovanje, kao što su: implementiranje informatičkog sistema komplementarnog Krašu; značajniji investicioni radovi u proizvodnji, skladištu i fabričkom krugu; stvaranje preduslova za uvođenje ISO 14000; umnožavanje aktivnosti značajnih za vizuelni identitet, itd.
http://www.mira.ba/o-nama/

- ATLANTIC GRUPA

ATLANTIC GRUPA U BOSNI I HERCEGOVINI
U okviru Atlantic Grupe u Bosni i Hercegovini posluju operativne kompanije Argeta d.o.o. Sarajevo, i Grand Prom d.o.o. Bijeljina, Glavičice.

Na tržištu Bosne i Hercegovine u Atlantic Grupi ima 150 zaposlenih. Osim Grand Prom d.o.o. čije je sjedište u Bijeljini, glavno sjedište društava je u poslovnoj zgradi u Donji Hadžići 138 u Sarajevu, gdje su smještene i sve zajedničke službe korporativnih aktivnosti- Odjel ljudskih resursa, Odjel pravnih poslova, Odjel proizvodnje, Odjel osiguranja kvalitete, Odjel za korporativnu sigurnost, Odjel prodaje, Centralne financije, IT i Centralna nabava.

Proizvodnja delikatesnog namaza nalazi se u Sarajevu, a Grand kafe u Glavičicama, Bijeljina.
http://www.atlantic.hr/hr/o-nama/trzista/6

- INA-MOL ENERGOPETROL
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1965 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by _BataZiv_0809 »

strucnjak_kofol wrote:Koji su lazovi ova dvojca Bosnja, maslaju za 10, ovakve teme sluze samo za ispucavanje nacionalno frustiranih pojedinaca,sirenje mrznje i zlobe i nista drugo, ko da je njima stalo da neko ili nesto uspije u ovoj zemlji,ma jok, glavno je da prikriveno pljunu na Hrvate....providno
Ko im govori....

O tempora o mores
strucnjak_kofol

#1966 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

ko im govori ? onaj u cijim postovima ces naci da kritikuje i Bingo i Konzum , onaj koji propagira kvalitet a ne nacionalni ekskluzivitet , citaj njihove postove ,Konzum kad reklamira domace , onda su lopovi , foliranti ,a kad Bingo to radi onda bravo , klap , klap ....providni su ko ...
Bosnjak333

#1967 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Ja govorim u posljednjih par godina. Mislim da je Mira i prije rata bila vlasnistvo krasa, a Argeta je slovenska, ne hrvatska.
strucnjak_kofol

#1968 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Argeta je hrvatska, atlanic grup,sad se izvini za svoje nacinalisticko baljezganje, eto smo ti dali vise primjera...
tututuuuu

#1969 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Jos sto kupujemo, kupili smo Merkatorje a sad vise ni Argetu ne mogu jesti. :mrgreen:
Bosnjak333

#1970 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

strucnjak_kofol wrote:Argeta je hrvatska, atlanic grup,sad se izvini za svoje nacinalisticko baljezganje, eto smo ti dali vise primjera...
Sta si mi konkretno dao? Tebi INA primjer? Ako cemo tako gledati onda ni INA nije hrvatska nego madjarska jer su vlasnici koliko znam Madjari.Druga stvar je proizvodnja. Gdje su to hrvatske firme ulozile u proizvodnju na prostoru bosnjackih opcina? To INA, Konzum i ostale zajebancije ostavi po strani. Fabrike se otvaraju po Hercegovini, a Bosnji se prodaje mudo pod bubreg zato ce Konzum aBd i propasti. Nismo mi vise toliko naivni da nas koriste samo kad vide da na nama mogu zaraditi.

Edit: Nasao sam i za Argetu, bila je slovenska ne znam sta se pravis pametan. 2010. je kupila Atlantic Gruop, a mnogo prije toga je otvoren pogon u BiH. Znaci nisu ga otvorili Hrvati nego Slovenci.
neki

#1971 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by neki »

Bosnjak333 wrote:
strucnjak_kofol wrote:Argeta je hrvatska, atlanic grup,sad se izvini za svoje nacinalisticko baljezganje, eto smo ti dali vise primjera...
Sta si mi konkretno dao? Tebi INA primjer? Ako cemo tako gledati onda ni INA nije hrvatska nego madjarska jer su vlasnici koliko znam Madjari.Druga stvar je proizvodnja. Gdje su to hrvatske firme ulozile u proizvodnju na prostoru bosnjackih opcina? To INA, Konzum i ostale zajebancije ostavi po strani. Fabrike se otvaraju po Hercegovini, a Bosnji se prodaje mudo pod bubreg zato ce Konzum aBd i propasti. Nismo mi vise toliko naivni da nas koriste samo kad vide da na nama mogu zaraditi.

Edit: Nasao sam i za Argetu, bila je slovenska ne znam sta se pravis pametan. 2010. je kupila Atlantic Gruop, a mnogo prije toga je otvoren pogon u BiH. Znaci nisu ga otvorili Hrvati nego Slovenci.
Nexe tvornica opeke sarajevo, Gredelj revom dobosnica, mljekara inmer Gradačac,..
U uslužnoj djelatnosti hr firme daleko vise zapošljavaju u "bošnjačkim" opstinama nego u "hrvatskim"
Polemises s iskompleksiranim licemjerom ali čitajući tvoje stavove, uzevši u obzir koji ti je nick, čudi me da ikako Hrvati investiraju u Bošnjake..
mekaba

#1972 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mekaba »

strucnjak_kofol wrote:Koji su lazovi ova dvojca Bosnja, maslaju za 10, ovakve teme sluze samo za ispucavanje nacionalno frustiranih pojedinaca,sirenje mrznje i zlobe i nista drugo, ko da je njima stalo da neko ili nesto uspije u ovoj zemlji,ma jok, glavno je da prikriveno pljunu na Hrvate....providno
Nista nije prikriveno ja javno pljujem na ono sto rade. U Sarajevu hrvatske firme grade stanove i citave blokove dok u Sirokom ili zapadnom Mostaru Bosnjak ni granapa otvoriti nemoze ???? Hrak ,pljuc.
tututuuuu

#1973 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

mekaba wrote:
Nista nije prikriveno ja javno pljujem na ono sto rade. U Sarajevu hrvatske firme grade stanove i citave blokove dok u Sirokom ili zapadnom Mostaru Bosnjak ni granapa otvoriti nemoze ???? Hrak ,pljuc.
Onda bi bilo najpostenije da se podijelimo. :D

Nego, nije ti palo na pamet da Bosnjak ne otvara "ni grap" po Hercegovini zato sto ne zna i/ili ne zeli? Ha? Ha? :D Pa mozda zato Hrvati i grade po Sarajevu jer Bosnjaci ne znaju/ne zele/nemaju ili i u Sarajevu Bosnjacima brane Bosnjaci. Jah. :D
bumerangss

#1974 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bumerangss »

Pametno zboris :thumbup:
tututuuuu

#1975 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by tututuuuu »

Bosnjak333 wrote:

50%. :D

A DZe je Bosnjak uloziJo u Hrvate? I sto to uopce ti mislis da bi neko morao/trebao nesto ulagati u vas? Naucili ste samo da vam sve neko nesto servira i kao da je vama neko nesto duzan. Sadaka mentalitet poznati. :D

Konzum ce propasti i eto. :D Mada evo ti kontradikcije. Smeta ti Konzum a prozivas Hrvate sto ne ulazu. Koliko Bosnjaka je zaposleno u Konzumu? Ja mislim vise nego Hrvata. Pametnice moja.

A Argeta je sad hrvatska, pa ti gledaj kako hoces, sad kupujes hrvatski prozvod. :D
Post Reply