Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
piupiu

#1951 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

HAVANA wrote:
Vidi je dusa moja,ovo je i 62-ge...i do italije dobacila a ne do zenice...
Image

I sad da nju pitas za misljenje,50 i kusur godina poslije,smije li joj unuka sama do zenice? :lol: Haj ko smije nek pita. :D
:lol:

:thumbup: za mamu, carica! :sretan:
piupiu

#1952 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

skupljac_zeljeza wrote:
Vjeronauku u školama ima Njemačka, Austrija, Hrvatska, Belgija. Irska itd. Od čega njih okreću čemu?
Ne radi se o vjeronauku u školama, nego o široj društvenoj ulozi religije kao primarnog izvora političke kohezije.

Što se vjeronauka tiče, i u sekularnim društvima pristup je različit:
  • - Negdje država odlučuje kakvi se sadržaji mogu prezentirati djeci kroz vjeronauk (Turska, na primjer)
    - Negdje imaš izbor izmedju vjeronauka i etike (Austrija, Australija, itd)
    - Negdje se pravi razlika izmedju teološkog nauka i studija kulture religija, pa, vjeronauka u državnim školama zapravo predstavlja studiju kulture religija, a roditelji djece koji žele religijske instrukcije upisuju djecu u škole koje vode religijske institucije, a koje su subvencionirane od države i ostatak obrazovnog programa baziraju na državnom programu
    - Negdje je u okviru vjeronauka zabranjen prozelitizam
    - Negdje je vjeronauk obavezan, a negdje nije
Itd, pristupi su različiti u različitim državama ...
muha_sa

#1953 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Ono na šta si zažmirio je kao danas, ni onda nisu imali svi kao ti.

https://www.youtube.com/watch?v=6CYWDAsZzGo

https://www.youtube.com/watch?v=SdVgc9z49xU

Nisam ni pogledao sta je,neki film ,garant nesta tako...
Vidi je dusa moja,ovo je i 62-ge...i do italije dobacila a ne do zenice...
Image
Zena koja je radila i zivjela zivot dostojan covjeka,zavrsila skolu,zaposlila se,odgojila djecu...Totalno neopterecena,nije ni u partiji bila,ko ni stari...Roditelji im klanjali svih pet vakata,jel se ono vako kaze :D ali nikoga opterecavali nisu, nit im je ko sta branio...
I sad da nju pitas za misljenje,50 i kusur godina poslije,smije li joj unuka sama do zenice? :lol: Haj ko smije nek pita. :D
:-D :-D za mamu :kiss:

žiku starog lijepog bulevara :-D
Point.

#1954 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

ultimativan88 wrote:
Svako zivi kako hoce, i ne treba niko da ti govori, samo ti po svom, jer si TI baja kontas.

A mi, mi cemo onako kako nam je nas Gospodar propisao, naredio i regulisao sunnetom svoga miljenika, salallahu alejhi we seleme. Onako kako je On subhanehu we teala zadovoljan. A svi cemo u rupu, pa cemo da ravnamo racune.
Gospodar Safet? Gospodar Sejk Almir? Gospodar Bosnic? Ko?

Zahvaljujem Allahu dragom pa mi dao pamet da ne moram pitati likove poput Safeta za svaku zivotnu sitnicu, da mogu sam odrediti zivotni put bez uplitanja sarlatana poput Safeta, da zeni ne branim da ide sama do Zenice i da joj kuca nije zatvor. Amin.

Zivi ti kako hoces, ali pusti i ostale da zive kako hoce, jer vi veliki instant vjernici imate tendenciju da ganjate mlade cure i mladice po carsiji ako nisu obucene "po propisu" i da pametujete svima ko je musliman a ko ne. Nije vam to dobro.
Bodkin

#1955 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bodkin »

Samo hoce mi neko objasniti sto su sve ove vehabije i ovi sa slika u dvoranama namrsteni i ljuti. Zar nije da su tu nasli neki unutrasnji mir?
statixx

#1956 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

indiana_nije_dzons wrote:Bugojno

Image
Muskadija se oplemenjuje i produhovljuje uz primitivne sektase, dok zene to cine sa stilom. :roll:

Bugojno - predstava Ilhamija
Image
kritichar

#1957 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Pozdrav za radničku klasu i antiislamske borce :vozdra:
Image
kritichar

#1958 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Ovi stvarno ne misle na žene, one nemaju nikakvih prava kod ovih bradonja :mrgreen:
asurbanipal

#1959 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by asurbanipal »

skupljac_zeljeza wrote:
Nisam priznao jer je iza smajli, ali ako si uporan pa neka ti bude :mrgreen: , nego da nije islam aktuelan, ne bi rastao broj pristalica i to najviše u mladoj populaciji. Primjećuješ i sam da je religija o kojoj se najviše piše i priča.

To tvrde sve religije. Tvoja teza je da je kvantitet bolji i jači od kvaliteta, što je zanimljivo, u suprotnosti sa Kur'anom. :mrgreen:
asurbanipal

#1960 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by asurbanipal »

skupljac_zeljeza wrote:
Eto....što Iranu ne daju atomsku bombu koliko dugo? Pravi li šta Turska? List Economist zanimljivo je vrlo optimističan što se tiče islamskog svijeta. Prate pomake u pozitivnom smjeru. Ako islamski svijet ograničiš na 4-5 država od njih preko 50, možda si u pravu.

Dobro neko reče. Kada im to odgovara onda i 200 miliona šijja utrpaju u ono milijardu i kusur muslimana...Zar su Iranci muslimani ? Do prije nekoliko stranica su pojedinci protekfirili i pokjafirili 70 % umeta, a među njima i reisa Kavazovića... :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#1961 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

asurbanipal wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Nisam priznao jer je iza smajli, ali ako si uporan pa neka ti bude :mrgreen: , nego da nije islam aktuelan, ne bi rastao broj pristalica i to najviše u mladoj populaciji. Primjećuješ i sam da je religija o kojoj se najviše piše i priča.

To tvrde sve religije. Tvoja teza je da je kvantitet bolji i jači od kvaliteta, što je zanimljivo, u suprotnosti sa Kur'anom. :mrgreen:
Ne zastupam tezu da je kvantitet bolji od kvaliteta. Mrzi me sada tražiti u kontekstu čega sam ovo napisao što je činjenica i ništa više.
“Islam is the world’s fastest-growing religion. In 1990, 935 million people were Muslims and this figure had escalated to around 1.2 billion by 2000, meaning that around one in five people follow Islam. Although the religion began in Arabia, by 2002 80% of all believers in Islam lived outside the Arab world. In the period 1990-2000, approximately 12.5 million MORE people CONVERTED to Islam than to Christianity” (Guinness World Records 2003, pg 102)

“Islam is the fastest-growing religion in America, a guide and pillar of stability for many of our people…” – Hillary Rodham Clinton (Larry B. Stammer, Times Religion writer, First Lady Breaks Ground with Muslims,” Los Angeles Times, Home Edition, Metro Section Part B, May 31, 1996,
“Moslems are the world’s fastest-growing group…” – Timothy Kenny, “Elsewhere in the world,” USA Today, Final Edition, News section, February 17, 1989, P. 4A.
“….Islam is the fastest-growing religion in the country.” – Geraldine baum, “For Love of Allah,” Newsday, Nassau and Suffolk Edition, Part II, March 7, 1989, P. 4
“Islam, the fastest-growing religion in the United states…” – ari L. Goldman, “Mainstream Islam rapidly Embraced by Black Americans, “ New York Times, Late city Final Edition, February 21, 1989, P. 1.
Last edited by skupljac_zeljeza on 04/08/2015 12:22, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#1962 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kamberovica polje »

Ne mogu vjerovat da se nakucalo skoro 80 str. o šizofrenom orangutanu i njegovim zaostalim sljedbenicima. Dok ljudi na zapadu razvijaju tehnologije i metode liječenja, šalju ljude u svemir, grade svoje države ovdje u BiH vode se rasprave s mentalnim bolesnicima.
asurbanipal

#1963 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by asurbanipal »

skupljac_zeljeza wrote: Znaš li koliko je MM oslobođeno zahvaljujući Naseru? Šta je Gadafi govorio u intervjuima za TVBG što nisu prevodili narodu, ali bilo je ljudi koji su znali arapski?

Evo, sad odjednom Naser i Gadafi dobri. Znaš li koliko je zatvora Naser napunio MB-ovcima ? :mrgreen:

skupljac_zeljeza wrote:
Istjerana iz škola i reducirana. Na videu koji sam postavio par stranica unazad Mustafa Spahić kaže da je odrobijao što je u džamiji rekao da muslimani djeci nadivaju muslimanska imena.

Koja su to muslimanska imena ? :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#1964 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

asurbanipal wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Znaš li koliko je MM oslobođeno zahvaljujući Naseru? Šta je Gadafi govorio u intervjuima za TVBG što nisu prevodili narodu, ali bilo je ljudi koji su znali arapski?

Evo, sad odjednom Naser i Gadafi dobri. Znaš li koliko je zatvora Naser napunio MB-ovcima ? :mrgreen:
Koliko su dobri ili nisu, nije tema, ali da su pomagali muslimane u BiH to nije nikakva tajna. Kako je rahmetli Đozo izašao iz zatvora? Zašto su Gadafiju razapinjali šatore na Dedinju i šta je pričao zašto sve to radi za Jugoslaviju?
skupljac_zeljeza

#1965 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

asurbanipal wrote: Koja su to muslimanska imena ? :mrgreen:
Muhammed, Mustafa, Hasan, Husejn, Fatima, Hatidža, Omer....ili nisu? :wink:
madner

#1966 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Vise je Gadafiju trebala Jugoslavija nego obrnuto, vracamo se opet na nemogucnost da se sastavi bilo sta sto treba upustvo bez strane pomoci.

Dakle znak dominacije islama je sto Bosnjaci bjeze iz Bosne u Njemacku? :D
ultimativan88

#1967 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

A ko kaze da je ovo sekularna drzava, i ko kaze da zelimo sekularnu drzavu, i ko kaze da sekularizam valja?
madner

#1968 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Ustav, izbori, svi sa IQom preko 95.
ultimativan88

#1969 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

madner wrote:Ustav, izbori, svi sa IQom preko 95.

Daj mi taj dokument, gdje se definise sekularnom. A i da jeste, jedno je na papiru, drugo je u praksi. I sekularna je u domenu drzavnih institucija, u smislu da na zidu ne moze stajati krst, jer i druge konfesije rade tu, i ne osjecaju taj krst. Ali drustvo generalno, porodica, nacin zivljenja je daleko od sekularnog. Elhamdulillah..
Last edited by ultimativan88 on 04/08/2015 12:41, edited 1 time in total.
Leo_alfa

#1970 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Leo_alfa »

Ovo je vec preostro @madner... ccc :mrgreen:
madner

#1971 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

ultimativan88 wrote:

Daj mi taj dokument, gdje se definise sekularnom. A i da jeste, jedno je na papiru, drugo je u praksi. Drustvo je daleko od sekularnog. Elhamdulillah..
Do mene je, nisam bio dovoljno jasan.

Ustav je dokument.
piupiu

#1972 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by piupiu »

skupljac_zeljeza wrote:
asurbanipal wrote: Koja su to muslimanska imena ? :mrgreen:
Muhammed, Mustafa, Hasan, Husejn, Fatima, Hatidža, Omer....ili nisu? :wink:
Zar to nisu arapska imena koja su postojala i prije islama? Ja koliko znam imena su se kod ranih muslimana mijenjala samo ako su imala neprimjereno značenje, a muslimansko ime ne postoji kao takvo? Ispravite me ako griješim.
ultimativan88

#1973 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

madner wrote:
ultimativan88 wrote:

Daj mi taj dokument, gdje se definise sekularnom. A i da jeste, jedno je na papiru, drugo je u praksi. Drustvo je daleko od sekularnog. Elhamdulillah..
Do mene je, nisam bio dovoljno jasan.

Ustav je dokument.

Znam ja sta je ustav. Slabi su ti pokusaji ponizavanja sugovornika zarad ojacavanja vlastitih stavova. Daj mi napismeno, clan u ustavu gdje pise da je sekularna.

A i da jeste, jedno je na papiru, drugo je u praksi. I sekularna je u domenu drzavnih institucija, u smislu da na zidu ne moze stajati krst, jer i druge konfesije rade tu, i ne osjecaju taj krst. Ali drustvo generalno, porodica, nacin zivljenja je daleko od sekularnog. Elhamdulillah..
madner

#1974 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Da znas sta je ustav, ne bi se tako provaljivao. Temeljni pravni dokument koji je pazi sad, iznad svakog drugog.

Mislim da je tvoj problem sto ne znas ni sta sekularisam znaci, pa mjesas laicizam.
skupljac_zeljeza

#1975 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

madner wrote:Vise je Gadafiju trebala Jugoslavija nego obrnuto, vracamo se opet na nemogucnost da se sastavi bilo sta sto treba upustvo bez strane pomoci.

Dakle znak dominacije islama je sto Bosnjaci bjeze iz Bosne u Njemacku? :D
Tito je svu industriju zasnovao na nafti i onda idu jedan pa drugi naftni udari i cijena nafte skače pa itekako je bilo važno zadržati dobre odnose sa Arapima. Tito je poslije smrti reisa Kemure 1974. poslao Bahrudina u Sarajevo da utiče na biranje reisa koji će znati uspostaviti diplomatske odnose sa Saudijskom Arabijom koja nije htjela bilo kakvih odnosa sa komunističkim državama. Da ne duljim...

Svijet postaje globalno selo. Znaš li možda da više džamija ima u Njemačkoj nego u Bosni? Druga i treća generacija muslimana tamo studira na Heidelbergu.
Locked