Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- KB9
-
asker
#1952 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ti da si ovdje postavio sliku alternatora iz FAP-a, i pitao a sta je ovo, ja prvi ne bih znao. Kontas li ti to? Kako mozes postaviti olupinu necega i skakati po ljudima ovdje da ti dokazu sta je to? Ti postavio, ti objasni.Dozer wrote:![]()
![]()
Svasta je moguce
Evo za Kinu. Cisto da se ima o cemu razmisljati, ali i diskutovati.
http://www.ufosightingsdaily.com/2014/0 ... ssian.html
Dakle, taj dan u Kini nije pao samo 1 taj objekat, nego - 8 njih. I to istih. I to na malo sirem podrucju od jedne provincije.
A pali su ne nakon sto se raspala Ruska raketa sama od sebe i radi nekog kvara, nego nakon sto je ta raketa pogodjena tim UFO-ima. Drugim rijecima - ta raketa je oborena.
Sjecate li se misije Apollo 13 i onoga sto je procurilo nakon tog "neuspjeha"? Istrazite malo. Nemojte da sve ja moram
Ali ako kazes kako je ovo dio intergalakticke letjelice, vanzemaljskog naoruzanja koji rusi ruske rakete..................onda se od tebe ocekuje snazno, uvjerljivo objasnjenje i dokazi.
Po ko zna koji put, najeminentniji strucnjaci planete zemlje, ne iskljucuju mogucnost postojanja vanzemaljaca. Toliko toga na ovu temu govore redovno, toliko uvjerljivo, sa tolikom vjerovatnoscu da nema potrebe da se izmislja i ono sto je zaista, ali zaista smijesno.
Ako ti ista znaci, ne vjerujem da bilo ko ima nesto protiv tebe. Al brate skaces sam sebi u stomak, lupis sliku ili video i ljudi kazu sta misle. Ti onda kazes to nije diskusija, debata, vi ad hoc odbacujete moje tvrdnje. Pa naravno kad su smijesne, a na ovoj temi si ih imao kamaru.
Eno obrusio se Semirov tunel u Visokom, momak povrijedjen. Ti me podsjecas na Semira. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze perfektna orjentacija prema kosmickom sjeveru. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze kiloherci, megaherci. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze tuneli. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze negativni joni, lijecenje bubrega itd. I sve to nadobudno, pun sebe sa osmjehom na licu. Dokaza NULA.
Skoro sam pogledao neku emisiju s njim, gdje lik kaze bez da u zemlju propadne, kako onih par crtica nekakvih na nekom kamenu u prevodu znaci ni manje ni vise nego "kapija je zatvorena, ostat' cemo ovdje da se borimo dok se kapija ponovo ne otvori".
Sve ovo tvoje vuce na takav pristup.
- Dozer
#1953 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ne, ne uzima se nista kao cinjenica. Dao sam link na 1 site, a na njemu ima linkova na druge koji su objavili istu stvar. Dakle, sve je podlozno diskusiji.Maxxtro wrote:A je li i taj dio otvoren za diskusiju, ili se to mora prihvatit ko cinjenica? Kad ti uzimas informacije sa tih svojih "alternativnih" sajtova, jel prvo "postavljas pitanja" kao sto inace volis reci, ili jednostavno uzmes to za cinjenicu?Dozer wrote:A pali su ne nakon sto se raspala Ruska raketa sama od sebe i radi nekog kvara, nego nakon sto je ta raketa pogodjena tim UFO-ima. Drugim rijecima - ta raketa je oborena.
Sjecate li se misije Apollo 13 i onoga sto je procurilo nakon tog "neuspjeha"? Istrazite malo. Nemojte da sve ja moram
Ne pise da su isti ni u ovom tvom clanku. Odakle ti ta informacija?Dozer wrote:Dakle, taj dan u Kini nije pao samo 1 taj objekat, nego - 8 njih. I to istih.
I nisi mi odgovorio, gdje u wikileaks dokumentima se spominje bas ime Bob Lazara, to me fakat interesuje?
Ali - diskusiji, a ne budalesanju tipa "haha, cuj ove gluposti" i sl.
Pogledaj slike. Ocito su s razlicitih lokacija, a na svima je ista stvar.
A za WL... pa dao sam sve linkove odakle je sta uzeto, pobogu...
- Dozer
#1954 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Prvo, ne skacem ja ni po kome. Ja napisem neko svoje misljenje o necemu, a vi ste, zapravo, ti koji onda pocnete skakati po meni. Ako ne vjerujes, vrati se kroz temu, i sigurano ces se uvjeriti.asker wrote: Ti da si ovdje postavio sliku alternatora iz FAP-a, i pitao a sta je ovo, ja prvi ne bih znao. Kontas li ti to? Kako mozes postaviti olupinu necega i skakati po ljudima ovdje da ti dokazu sta je to? Ti postavio, ti objasni.
Ali ako kazes kako je ovo dio intergalakticke letjelice, vanzemaljskog naoruzanja koji rusi ruske rakete..................onda se od tebe ocekuje snazno, uvjerljivo objasnjenje i dokazi.
Po ko zna koji put, najeminentniji strucnjaci planete zemlje, ne iskljucuju mogucnost postojanja vanzemaljaca. Toliko toga na ovu temu govore redovno, toliko uvjerljivo, sa tolikom vjerovatnoscu da nema potrebe da se izmislja i ono sto je zaista, ali zaista smijesno.
Ako ti ista znaci, ne vjerujem da bilo ko ima nesto protiv tebe. Al brate skaces sam sebi u stomak, lupis sliku ili video i ljudi kazu sta misle. Ti onda kazes to nije diskusija, debata, vi ad hoc odbacujete moje tvrdnje. Pa naravno kad su smijesne, a na ovoj temi si ih imao kamaru.
Eno obrusio se Semirov tunel u Visokom, momak povrijedjen. Ti me podsjecas na Semira. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze perfektna orjentacija prema kosmickom sjeveru. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze kiloherci, megaherci. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze tuneli. Ljudi pitaju gdje je piramida? Semir kaze negativni joni, lijecenje bubrega itd. I sve to nadobudno, pun sebe sa osmjehom na licu. Dokaza NULA.
Skoro sam pogledao neku emisiju s njim, gdje lik kaze bez da u zemlju propadne, kako onih par crtica nekakvih na nekom kamenu u prevodu znaci ni manje ni vise nego "kapija je zatvorena, ostat' cemo ovdje da se borimo dok se kapija ponovo ne otvori".
Sve ovo tvoje vuce na takav pristup.
Drugo, nadji gdje sam ja rekao da je to dio intergalakticke letjelice...
Ali, upravo tu treba da pocne diskusija, a diskusija nije = diskreditacija sagovornika na bilo koji nacin. Diskusija u konkretnom slucaju bi trebala da bude nekakva analiza, ili bar pokusaj iste, a u cilju da se dodje na nekog rezultata koji bi bio bar najpriblizniji nekakvoj istini.
Kazu da slika vrijedi vise od 1000 rijeci... A slike imamo. Fali - diskusija.
Da li neko nesto ima protiv mene - savrseno me ne zanima. Znam da ja nemam nista protiv bilo koga. Jos jednom, i to cu podebljati, jer ocigledno neki nikako ne mogu da shvate - Ja nista ne tvrdim, pa samim tim niko ne odbacuje moje tvrdnje! A odbacivanje necijeg misljenja je vec prilicno besmislena konstrukcija, jer niko ne moze odbaciti necije misljenje. Moze se s njim samo sloziti ili ne.
I, kako vec rekoh - debata i/ili diskusija treba da su zasnovani na argumentaciji, a ne licnom misljenju, jer misljenje nije = agument.
Mislim....ako ste vec svi dosli na ovu temu, onda je zaista krajnje vrijeme da je pocnete citati s razumijevanjem. Nadam se da znate sta znaci nesto citati ili slusati s razumijevanjem.... Za pocetak, to znaci NE iskrivljavati napisano/receno.
Last edited by Dozer on 29/03/2016 14:45, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#1955 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Znaci Karadzic i Co, Hitler i Co, itd. se nisu udruzili u zavjeru da pocine zlocinacki udruzeniKB9 wrote:
poduhvat i genocid.
Nisu se udruzili Amerikanci i drugi narodi u Drzave.
Sadam je imao Oruzje za Masovno Unistenje.
Itd.
Jbjg Ja sam onda bas Teoreticar Zavjere sto Mislim Da Jesu.
Last edited by Sanjarko on 29/03/2016 11:03, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1956 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Banned user for reason “uvrede.”-7 dana-
» hrastov žižak
» hrastov žižak
- Sanjarko
#1957 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
PS. Osim da Sadam nije imao WMD.Vizionar 1985 wrote:Znaci Karadzic i Co, Hitler i Co, itd. se nisu udruzili u zavjeru da pocine zlocinacki udruzeniKB9 wrote:
poduhvat i genocid.
Itd.
- Sanjarko
#1958 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ma imao je.Vizionar 1985 wrote: PS. Osim da Sadam nije imao WMD.
Ti si Lud bolan, Budala, Paranoican, i Drugi Komplimenti Sizifinja.
Jbjg on je to napisao i to je istina jer to on tvrdi.
Kao sto je istina da je Sadam imao WMD jer je Bush to rekao
i tvrdio.
Niko ne Laze.
Ti si Lud Vizionaru sto Mislis da Mnogi Ljudi pa Cak i Skoro svi
stalno ili ponekad Lazu.
Ti si Lud.
Niko ne Laze.
- stari_rastafari
#1959 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Treba biti realan i reci da u dosta tih youtube klipova ima i onih koji baljezgaju gluposti, al jbg, informaciju treba filtrirati i provjeriti. Sto opet ne znaci da zavjera ne postoji. I isto tako treba priznati da nijedan medij nikada u javnosti o tim stvarima nece pricati zato i postoje takvi izvori poput youtube klipova. Medjutim, sto se tice zavjere, vec sam pominjao par puta ovdje, al eto, nikako da mi neko da prikladan odgovor - zasto je ubijen JFK (pa onda mozemo probati rasvijetliti zasto su ubijeni jos neki drugi). I neka mi neko onda objasni zasto je Henry Ford pokrenuo svoj casopis i sta i zasto je tamo pisao. Ili zasto je Churchil izjavljivao to sto je izjavljivao. Eto, samo neke male tacke iz ne tako davne historije. Da ne ulazimo sad u ostale tematike.Vizionar 1985 wrote:Znaci Karadzic i Co, Hitler i Co, itd. se nisu udruzili u zavjeru da pocine zlocinacki udruzeniKB9 wrote:
poduhvat i genocid.
Itd.
Najlakse je reci, maaaa stipu gatibo, teorija zavjere, gluposti. Priznali mi to sebi ili ne, ali na tu se kartu upravo i igra - ko god pocne pricati "o tim nekim stvarima" odmah je diskreditovan kao teorista zavjere dakle glupan koji veze nema u zivotu. A nije to bas tako... Zanimljivo je da obicno kod ovih nekih ubistava se uvijek radi o nekom "mentalno poremecenom" ubici.
Problem ljudi u globalu je da ne znaju svoju niti tudju historiju. Da se ne zanimaju za historiju. I ne pokusavaju shvatiti historijske dogadjaje. Isto tako se ne zanimaju za politku, ostaju zabavljeni eventualno dnevnom politikom bez da razmisle o eventualnim skritim interesima politickih odluka.
No eto, da vam ne trolujem temu ali sa njom u vezi sve sto mogu da kazem/ponovim je cinjenica da sva prica ovdje oko vanzemaljaca je dio jednog veceg plana. Sto ne znaci da ne mozemo nad tim lamentirati al mislim da nema svrhe i da je pogresna tema razgovora dok okolo nas gore drzave i umiru ljudi.
EDIT:
Jednom jedan pametan covjek rece slijedece:
Voltaire wrote:Optimism is the madness of insisting that all is well when we are miserable.
Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.
Many are destined to reason wrongly; others, not to reason at all; and others, to persecute those who do reason.
"To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticise"
- stari_rastafari
#1960 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
I jos nesto, super mi je postavljanje John Olivera kao neku referencu ali mi nije jasno zasto onda kao referencu ne mozemo uzeti i George Carlin-a
BTW, da sa vama podijelim ovdje jednu sjajnu stranicu: They Rule. Stranica sumarizuje globalne korporacije i nacin na koje su medjusobno uvezane. (Onda se treba vratiti na TTIP).
BTW, da sa vama podijelim ovdje jednu sjajnu stranicu: They Rule. Stranica sumarizuje globalne korporacije i nacin na koje su medjusobno uvezane. (Onda se treba vratiti na TTIP).
- KB9
#1961 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
referenca nije pojam koji trazis
- KB9
#1962 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
referenca nije pojam koji trazis
- stari_rastafari
#1963 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Upravo rijec koju sam trazio jer kada podupires svoju tvrdnju nekim dokumentom (IT jezikom) kao u ovom slucaju tvoje slaganje sa John Oliverom onda pravis referencu na taj dokument.

Posto mi se ipak obracas mada si sam trazio da se ne obracam ja tebi, onda, da ti kazem "Many are destined to reason wrongly; others, not to reason at all; and others, to persecute those who do reason."
Mislim da sam bio sasvim jasan. A i moja referenca na Georg-a je kratka i vrlo jasna.referenca (fr. reference, njem.Referenz)trg. izvještaj, obavještenje; preporuka od poznate i ugledne trgovaèke kuæe; podaci oslužbovanju neke osobe, ocjene (dobre ili loše) koje mogu poslužiti nekomkao povoljna ili nepovoljna preporuka
http://onlinerjecnik.com/rjecnik/strane-rijeci
Posto mi se ipak obracas mada si sam trazio da se ne obracam ja tebi, onda, da ti kazem "Many are destined to reason wrongly; others, not to reason at all; and others, to persecute those who do reason."
-
sizifinho
#1964 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Vizionar 1985 wrote:Ma imao je.Vizionar 1985 wrote: PS. Osim da Sadam nije imao WMD.
Ti si Lud bolan, Budala, Paranoican, i Drugi Komplimenti Sizifinja.
Jbjg on je to napisao i to je istina jer to on tvrdi.
Kao sto je istina da je Sadam imao WMD jer je Bush to rekao
i tvrdio.
Niko ne Laze.
Ti si Lud Vizionaru sto Mislis da Mnogi Ljudi pa Cak i Skoro svi
stalno ili ponekad Lazu.
Ti si Lud.
Niko ne Laze.
no comment
- KB9
#1965 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
nisi ispostovo podvucenostari_rastafari wrote:Upravo rijec koju sam trazio jer kada podupires svoju tvrdnju nekim dokumentom (IT jezikom) kao u ovom slucaju tvoje slaganje sa John Oliverom onda pravis referencu na taj dokument.
Mislim da sam bio sasvim jasan. A i moja referenca na Georg-a je kratka i vrlo jasna.referenca (fr. reference, njem.Referenz)trg. izvještaj, obavještenje; preporuka od poznate i ugledne trgovaèke kuæe; podaci oslužbovanju neke osobe, ocjene (dobre ili loše) koje mogu poslužiti nekomkao povoljna ili nepovoljna preporuka
http://onlinerjecnik.com/rjecnik/strane-rijeci
Posto mi se ipak obracas [img]mada%20si%20sam%20trazio%20da%20se%20ne%20obracam%20ja%20tebi[/img], onda, da ti kazem "Many are destined to reason wrongly; others, not to reason at all; and others, to persecute those who do reason."
ponavljam, referenca nije pojam koji trazis oko videa sto sam ja postavio
- stari_rastafari
#1966 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Nisam siguran o cemu govoris. Referenca je referenca pa kakva god. A ti de meni reci koji pojam trazim?
- Dozer
#1967 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Inteligentni ljudi uvijek preispituju sebe i svoju okolinu, neinteligentni su ubijedjeni da su uvijek u pravu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1968 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Cija je ovo izreka?Dozer wrote:Inteligentni ljudi uvijek preispituju sebe i svoju okolinu, neinteligentni su ubijedjeni da su uvijek u pravu.
Nije da nema istine u njoj, onako pitam. Da nije kakav mudrac ostavio.
Nema toga ko je uvijek u pravu.
Naravno, sto se tice ovog prvog dijela recenice
- stari_rastafari
#1969 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ja mislim da bismo se svi kolektivno trebali zapitati oko ove izjave jednog Voltaire-a
"To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticise"
Zapitajte se, koga u danasnjem svijetu ne smijemo kritikovati niti osporavati. Kljucno pitanje...
Zapitajte se, koga u danasnjem svijetu ne smijemo kritikovati niti osporavati. Kljucno pitanje...
- Dozer
#1970 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Autor izreke - Dozer
I naravno da ne postoji niko ko je uvijek u pravu.
Ima i drugi dio:
Objektivnost je uvijek rezultat kombinacije formalnog obrazovanja i stecenih iskustava. Subjektivnost je suprotnost toga.
I naravno da ne postoji niko ko je uvijek u pravu.
Ima i drugi dio:
Objektivnost je uvijek rezultat kombinacije formalnog obrazovanja i stecenih iskustava. Subjektivnost je suprotnost toga.
- Dozer
#1971 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Vlast, bogati i mocni, a mocni su oni koji imaju vlast jer im vlast daje tu moc, zajedno s bogatstvom. Jasno kao dan.stari_rastafari wrote:Ja mislim da bismo se svi kolektivno trebali zapitati oko ove izjave jednog Voltaire-a
-
statixx
#1972 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Vidi cija je izreka i u kojem kontekstu je izrecena:https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Alfred_Stromstari_rastafari wrote:Ja mislim da bismo se svi kolektivno trebali zapitati oko ove izjave jednog Voltaire-a
Dr Paul Gibbard, of the University of Western Australia, one of the world’s leading experts in Voltaire who worked as a researcher at the Voltaire Foundation in Oxford, said it was one of the many that were falsely attributed to the writer.
- KB9
#1973 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
sad doslo na red bubanje random izreka
- stari_rastafari
#1974 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ja bih te uputio onda na ovo:statixx wrote:Vidi cija je izreka i u kojem kontekstu je izrecena:https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Alfred_Stromstari_rastafari wrote:Ja mislim da bismo se svi kolektivno trebali zapitati oko ove izjave jednog Voltaire-a
Dr Paul Gibbard, of the University of Western Australia, one of the world’s leading experts in Voltaire who worked as a researcher at the Voltaire Foundation in Oxford, said it was one of the many that were falsely attributed to the writer.
Uglavnom, trebas znati da je Voltaire bio protjerivan iz Francuske koliko se sjecam dva puta zbog svog dugackog jezika i britke misli. I dosta je osporavan zbog svojih stavova
Cinjenica, ali moze to jos dublje... Mislim, necu ovdje da iznosim neke stvari jer bih bio proglasen za 'tice znaju sta...Dozer wrote:Vlast, bogati i mocni, a mocni su oni koji imaju vlast jer im vlast daje tu moc, zajedno s bogatstvom. Jasno kao dan.
Procitaj i ti stagod pa da i tebi koja uletiKB9 wrote:sad doslo na red bubanje random izreka
-
sizifinho
#1975 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
nakon sto su vidjeli da im prica ne pije vodu, ide sad duboka mudrost, iskustvo, nekakav poredak, haha, uglavnom offtopic