Novi rat
-
cekek
#1951 Re: Novi rat
Realno gledajući, nemaš tu neke razlike, i oni se vode onom starom "Kud svi Turci, tu i mali Mujo".
Ova pat-pozicija ti može durati još 100 godina, ti ćeš njih zvati genocidašima, većina njih će te izbjegavati i šutiti u svom toru, oni vatreniji će ti ulijetati na forume i lupati kontru.
Ok, skontali smo da ipak nekako moramo sa njima, kakvi su - takvi su. A situaciju će Bošnjaci preokrenuti u svoju stranu kada se okrenu sebi, svojim STVARNIM problemima i porade na njima.
Sredi prvo ispred svog praga. Idi školuj se, uči jezike, razvijaj se, širi svoje potencijale i prijatelje. Potrudi se da nađeš prijatelje izvan svog tora, takvi kontakti će biti obostrano korisni. Dokaži njima i sebi da ovo nije Džamahirija, Teheran ili kako nas već zovu. Time što ćeš sebe poboljšati kao čovjeka ćeš ojačati Bošnjake, Bošnjaštvo i Bosnu. Okreni se budućnosti, pogledaj šta ti sam možeš poboljšati, unaprijediti, stvoriti.
Neki trune o odljevu mladih mozAKA. Neka idu, i to je dobro, dijaspora je potencijal koji ne koristimo već naprotiv, odbijamo ih.
Prestanimo više kukati, uvijek je neko drugi kriv, uvijek je neko drugi izabrao pogrešnu vladu, u svemu je problem. Pravi je problem što npr Arapi pumpaju lovu u Srbiju a mi (BiH) nismo znali uzeti tu lovu i niko se ne pita zašto?
Ima toga još ali mi se ne da više pisati i detaljisati
Ova pat-pozicija ti može durati još 100 godina, ti ćeš njih zvati genocidašima, većina njih će te izbjegavati i šutiti u svom toru, oni vatreniji će ti ulijetati na forume i lupati kontru.
Ok, skontali smo da ipak nekako moramo sa njima, kakvi su - takvi su. A situaciju će Bošnjaci preokrenuti u svoju stranu kada se okrenu sebi, svojim STVARNIM problemima i porade na njima.
Sredi prvo ispred svog praga. Idi školuj se, uči jezike, razvijaj se, širi svoje potencijale i prijatelje. Potrudi se da nađeš prijatelje izvan svog tora, takvi kontakti će biti obostrano korisni. Dokaži njima i sebi da ovo nije Džamahirija, Teheran ili kako nas već zovu. Time što ćeš sebe poboljšati kao čovjeka ćeš ojačati Bošnjake, Bošnjaštvo i Bosnu. Okreni se budućnosti, pogledaj šta ti sam možeš poboljšati, unaprijediti, stvoriti.
Neki trune o odljevu mladih mozAKA. Neka idu, i to je dobro, dijaspora je potencijal koji ne koristimo već naprotiv, odbijamo ih.
Prestanimo više kukati, uvijek je neko drugi kriv, uvijek je neko drugi izabrao pogrešnu vladu, u svemu je problem. Pravi je problem što npr Arapi pumpaju lovu u Srbiju a mi (BiH) nismo znali uzeti tu lovu i niko se ne pita zašto?
Ima toga još ali mi se ne da više pisati i detaljisati
- tandmand
#1952 Re: Novi rat
Prijateljstva na osobnom nivou i mješoviti brakovi ne mogu promijeniti politiku Srba u RSu koja zastupa dominaciju jednog naroda, pravoslavni fundamentalizam i aparthejd. Neka svaki Bošnjak upita svoga prijatelja, komšiju iz RS da li je za ukidanje RS i BiH kao državu ravnopravnih naroda i građana, pa će vidjeti koji će odgovor dobiti. Kafanska, poslovna pa i ljubavna druženja su jedna stvar a kolektivna politika Srba sasvim druga. Još jedna jako važna stvar je da se u tim prijateljstvima Bošnjak ne uzima zdravo za gotovo onakvim kakav je, već se od njega očekuje da se kulturno posrbi.General_Jackson wrote:http://www.avaz.ba/clanak/186862/ljubav ... ckog-uzasa
-
daddy-kool
#1953 Re: Novi rat
Ako je prošli rat ličio na wwi sa linijama, tranšeima, artiljerijom i sl, ovaj bi ličio na ww2 blitzkrieg i brze akcije.eduscho wrote:...
To bi bilo u nekoj prvoj fazi rata, e sad kako bi islo dalje, zavisi od geopolitke, logistike i srece...
- Partijaner
-
cekek
#1955 Re: Novi rat
gle "zanimljivih" komentara, sve na isti kalup, a ni nama ne fali istih
- tandmand
#1956 Re: Novi rat
Sve dok getoizirani Bošnjaci, koji su žrtva raspada Jugoslavije, budu agresoru dokazivali da su sekularni biti će naroda n-tog reda. Podijeli ti domovinu, desetine hiljada strpa u masovne grobnice, stotine hiljada raseli, spali im kuće; i onda mu ti poslije svega trebas dokazivati kako si dobar,ispravan, SEKULARAN a on i dalje provodi pravoslavni fundametalizam i aparthejd ... haloocekek wrote:Dokaži njima i sebi da ovo nije Džamahirija, Teheran ili kako nas već zovu.
-
Novak20
#1957 Re: Novi rat
Novi rat ličio bi na trenutnu bježaniju 50% domicilnog stanovništva iz BiH i rat bezbrojnih grupa pljačkaša, milicija, sekti, vjerskih fanatika i ko zna čega još.daddy-kool wrote:Ako je prošli rat ličio na wwi sa linijama, tranšeima, artiljerijom i sl, ovaj bi ličio na ww2 blitzkrieg i brze akcije.eduscho wrote:...
To bi bilo u nekoj prvoj fazi rata, e sad kako bi islo dalje, zavisi od geopolitke, logistike i srece...
Jedna je bitna odrednica novog rata. Ako nemaš mogućnost snabdijevanja preko susjednih država ili iz zraka, (geopolitika, logistika, sreća) bolje ne započinji rat. BiH taj rat ne bi preživjela.
-
daddy-kool
#1958 Re: Novi rat
Jašta bi nego BiH preživila.
-
cekek
#1959 Re: Novi rat
Mi bi po običaju bili i j*beni i pošteni.tandmand wrote:Sve dok getoizirani Bošnjaci, koji su žrtva raspada Jugoslavije, budu agresoru dokazivali da su sekularni biti će naroda n-tog reda. Podijeli ti domovinu, desetine hiljada strpa u masovne grobnice, stotine hiljada raseli, spali im kuće; i onda mu ti poslije svega trebas dokazivati kako si dobar,ispravan, SEKULARAN a on i dalje provodi pravoslavni fundametalizam i aparthejd ... haloocekek wrote:Dokaži njima i sebi da ovo nije Džamahirija, Teheran ili kako nas već zovu.I šta onda? Valjda će ti oprostiti što te ubijao, getoizirao i što te i dan danas šikanira u vlastitoj državi.
Ne možeš mi reći da je sekularno npr što u se Bristolu (prije rata striptizete) ne toči alkohol ili ga u šoping-centru nema za kupiti. I usput na ovom istom forumu imamo temu o Sarajevu metropoli.
Ja kao Nebošnjak nemam neki veliki problem sa time, ali se osjećam GLUPO kada mi neko sa strane kaže "Čuj nema alkohola". Hoćemo biti Evropa, ili Azija, sekularna ili vjerska država, svejedno mi je više, samo daj da se odlučimo za NEŠTO.
A onda odbijamo Arapske investitore jer im govorimo maslim bradr a prodaje se i toči alkohol. E hebiga sad.
I zato kažem, dokaži sebi i svima ostalima, šta god, samo daj dosljednosti u nečemu.
Ova država u kompletu može izvoziti licemjerstvo, samo moramo naći kupca.
-
Drinski
#1960 Re: Novi rat
ja bih, u pogledu alkohola, da slijedimo švedski primjer. sto se tice svinjetine, neka je jede ko hoce i kako hoce. ali mi se sviđa pristup u Sknadinavaiji u prodaji alkohola.
i to ne odbija arapske investitore, jer ih to ne odbija niti od USA.
- tandmand
#1961 Re: Novi rat
Srbi u BiH ne žele sekularnu i građansku BiH na cijelom njenom teritoriju. Pošto neće, šta im se sada neko ima pravdati i objašnjavati koliko ima sekularizma tamo gdje oni ne vladaju.
-
sumirprimus
#1962 Re: Novi rat
a nista deratizacija?Novak20 wrote:
Novi rat ličio bi na trenutnu bježaniju 50% domicilnog stanovništva iz BiH i rat bezbrojnih grupa pljačkaša, milicija, sekti, vjerskih fanatika i ko zna čega još.
Jedna je bitna odrednica novog rata. Ako nemaš mogućnost snabdijevanja preko susjednih država ili iz zraka, (geopolitika, logistika, sreća) bolje ne započinji rat. BiH taj rat ne bi preživjela.
giv pis a ćens?
-
bwin
#1963 Re: Novi rat
Nadam se da klix forum nije stvarno stanje uma bosnjackog. Sve pickice, oni bi da bjeze ako rata bude a neka lojavi cetalji kolju njihov narod i useljavaju u njihove kuce i na njihova imanja. Bravo bosnje glupe, bravoooo
-
sumirprimus
#1964 Re: Novi rat
mislim da ljudi nemaju nista protiv naroda,al nisu ni slijepi na svu nepravdu koja je ucinjena u ime njih i za njih,a nakon rata..bwin wrote:Nadam se da klix forum nije stvarno stanje uma bosnjackog. Sve pickice, oni bi da bjeze ako rata bude a neka lojavi cetalji kolju njihov narod i useljavaju u njihove kuce i na njihova imanja. Bravo bosnje glupe, bravoooo
-
cekek
#1965 Re: Novi rat
Mislim da ih odbija naše licemjerstvo u tome + činjenica da se pokrade lova na izgradnji džamije (Hint: Dobro nam došao Prinče Selmane)Drinski wrote:ja bih, u pogledu alkohola, da slijedimo švedski primjer. sto se tice svinjetine, neka je jede ko hoce i kako hoce. ali mi se sviđa pristup u Sknadinavaiji u prodaji alkohola.
-
Drinski
#1966 Re: Novi rat
Ja opet mislim da njih ne zanima niti licimjerstvo niti to kako se prave dzamije, nego profitna stopa.cekek wrote:Mislim da ih odbija naše licemjerstvo u tome + činjenica da se pokrade lova na izgradnji džamije (Hint: Dobro nam došao Prinče Selmane)Drinski wrote:ja bih, u pogledu alkohola, da slijedimo švedski primjer. sto se tice svinjetine, neka je jede ko hoce i kako hoce. ali mi se sviđa pristup u Sknadinavaiji u prodaji alkohola.
-
bwin
#1967 Re: Novi rat
Bude li rata i ako vecina Bosnjaka odluci braniti domovinu a ne bjezati kao najvece hinje BiH ce biti odbranjena i okupirani teritorij oslobodjen u roku od 6 mjeseci. Ako smo 93. lovackim puskama se organizovali i odbranili BiH sta ce biti sad, a vi hinje i kukavice koje ce te pobjeci u dijasporu ce te se stiditi i Boga i naroda zbog svoje bjezanije, licno cu ako prezivim eventualni rat jednog po jednog izdajicu invalidom uciniti pa onda uzivaj u dijaspori.
-
stafi
#1968 Re: Novi rat
ma pusti ih, to su uglavnom zamaskirani salonci. samo im viči jes, jes.bwin wrote:Nadam se da klix forum nije stvarno stanje uma bosnjackog. Sve pickice, oni bi da bjeze ako rata bude a neka lojavi cetalji kolju njihov narod i useljavaju u njihove kuce i na njihova imanja. Bravo bosnje glupe, bravoooo
-
cekek
#1969 Re: Novi rat
Znači u naske niska profitna stopa a kod genocidaša visoka? A po statistici žive gore od nas.
A šoping centri se grade samo tako...tu je profitna stopa odjednom ok?
Niđe veze.
Ajmo malo čistiti ovu našu avliju...biće bolje svima
Niđe veze.
- General_Jackson
#1970 Re: Novi rat
Pa što ne kreneš junačino? evo ti pun qrac izdajnika i dezertera iz prošlog rata, što ovdje, što u dijaspori, pa kreni prvo njih očisti pa onda počinji novi rat!bwin wrote:Bude li rata i ako vecina Bosnjaka odluci braniti domovinu a ne bjezati kao najvece hinje BiH ce biti odbranjena i okupirani teritorij oslobodjen u roku od 6 mjeseci. Ako smo 93. lovackim puskama se organizovali i odbranili BiH sta ce biti sad, a vi hinje i kukavice koje ce te pobjeci u dijasporu ce te se stiditi i Boga i naroda zbog svoje bjezanije, licno cu ako prezivim eventualni rat jednog po jednog izdajicu invalidom uciniti pa onda uzivaj u dijaspori.
-
Drinski
#1971 Re: Novi rat
ma koliko ja vidim, ti pišeš samo da nešto napišeš, smisao je u drugom planu. šoping centri ti nisu mjerilo atraktivnosti za strane investicije, a niti poređenje sa RS-om, to su dva džepa istog ofucanog kaputa.cekek wrote:Znači u naske niska profitna stopa a kod genocidaša visoka? A po statistici žive gore od nas.
Niđe veze.
-
PM72
#1972 Re: Novi rat
bwin wrote:Bude li rata i ako vecina Bosnjaka odluci braniti domovinu a ne bjezati kao najvece hinje BiH ce biti odbranjena i okupirani teritorij oslobodjen u roku od 6 mjeseci. Ako smo 93. lovackim puskama se organizovali i odbranili BiH sta ce biti sad, a vi hinje i kukavice koje ce te pobjeci u dijasporu ce te se stiditi i Boga i naroda zbog svoje bjezanije, licno cu ako prezivim eventualni rat jednog po jednog izdajicu invalidom uciniti pa onda uzivaj u dijaspori.
Ratnik,
Da si ti nama živ i zdrav,te 1993 smo ratovali već godinu dana...a to da ćeš nekog napraviti invalidom...
-
cekek
#1973 Re: Novi rat
Izvini, ali ako ti ne vidiš smisao u ovom što pišem, ja ti ne mogu pomoći.
Ako se ne slažeš, to je drugi par rukava.
Ako se ne slažeš, to je drugi par rukava.
- tandmand
#1974 Re: Novi rat
Šoping centri, striptiz, alkohol i svinjetina, arapi i đamije. Je li se tema vrti oko ovog?
Ili je ovo bitno:
Ili je ovo bitno:
НС РС о расписивању референдума
Посланик СДС-а Соња Караџић Јовичевић сматра да Суд и Тужилаштво БиХ није требало да буду формирани.
-
Drinski
#1975 Re: Novi rat
cekek wrote:Izvini, ali ako ti ne vidiš smisao u ovom što pišem, ja ti ne mogu pomoći.