Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#1951 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

Towelie wrote: Nisam ni kazao da se zene moraju terati u rudnik. Naravno da ne. Ali, zar nije indikativno sto žene hoce biti CEOi i uvek se takva zanimanja pominju pri prici o ravnopravnosti, dok se nikad ne prica o ženama koje hoce raditi kao varioci?

Ako iskreno i objektivno sagledas ovo, kakav zaključak mozes izvući?
CEO je nesto kompleksniji od zanimanja za zavarivaca a uz to privlacan je zbog novca kojeg mozes imati,ugleda i poznanstava
danas je ako nisi znao od 500 zavarivaca tesko naci 10 da valjaju i da znaju zanat,koji je takodjer kompleksan,kao i svi zanati,u sta smo se svi a vremenom uvjerili
prica se o zenama u tezim bransama ali jako malo
mediji forsiraju zene kao sexualno roblje,izgled,a ne sposobnost i inteligenciju,da se domognes danas novca koji je jako potreban,sljokice i fanfare su zanimljive,ali su prolazne
Connaisseur Karlin

#1952 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote: Feminizam nije borba za ravnopravnost. Da jeste, ne bi se zvala feminizam. Feminizam je borba za žene. Koja može biti i borba za žensku dominaciju. Ko kaže da ne može?
Etymologically "Feminism" is derived from "female" and historically it has referred to women's rights. But the term — as a sociological term as well as a social movement — has evolved in many ways, so while for some "feminism" is the struggle for women's rights in society, others will explain that feminism is the struggle to remove gender-biases from society, and as such applies to men's rights as well as women's.
Hajde dadni ideje kako bi se pravilnije mogla identificirati borba zena za emancipaciju, koju rijec bi ti izabrao?

Koju rijec bi izabrao borbu muskraca za ravnopravost?
Borbu za ravnopravnost bih nazvao vrlo čudnim imenom: Borba za ravnopravnost.
pa ima i takvih organizacija :thumbup:

feminizam je ideologija, a koja se moze pravilno usmjeriti ili jednsotavno zloupotrijebiti :-D
Hakiz

#1953 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
ja necu glumiti , jer ne znam :lol: ja cu te napsati jer zelim da se igramo :lol:
Ja ću glumiti da se branim. Samo, kako sam slab muškarac, sigurno ću pokleknuti...
slab prema zenama u crvenoj cipki :lol: :kiss:
I u bijeloj. I u drugim bojama. Jedino mi crna nekako nije po volji.
Hakiz

#1954 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:

feminizam je ideologija, a koja se moze pravilno usmjeriti ili jednsotavno zloupotrijebiti :-D
To i ja govorim.
Towelie

#1955 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

vješalica wrote:
Towelie wrote: Nisam ni kazao da se zene moraju terati u rudnik. Naravno da ne. Ali, zar nije indikativno sto žene hoce biti CEOi i uvek se takva zanimanja pominju pri prici o ravnopravnosti, dok se nikad ne prica o ženama koje hoce raditi kao varioci?

CEO je nesto kompleksniji od zanimanja za zavarivaca a uz to privlacan je zbog novca kojeg mozes imati,ugleda i poznanstava
danas je ako nisi znao od 500 zavarivaca tesko naci 10 da valjaju i da znaju zanat,koji je takodjer kompleksan,kao i svi zanati,u sta smo se svi a vremenom uvjerili
mediji forsiraju zene kao sexualno roblje,izgled,a ne sposobnost i inteligenciju,da se domognes danas novca koji je jako potreban,sljokice i fanfare su zanimljive,ali su prolazne
Ti radis isto sto i Karlinka, samo malo suptilnije. :D Menjanje teza ostaje u sustini menjanje teza, makar bilo fino upakovano. Zar ne vidis nekonzistentost stavova da zene hoce biti direktorke telekomunikacionih kompanija, ali nece biti autoelektricari u znacajnim procentima,i jos nam sve to prodaju pod pricu o selektivnoj ravnopravnosti?

Znam da vidis, vidi i Karlinka, to su cinjenice. Ali to onda rusi ceo koncept za koji se feminizam zalaze, a to je no-no za izgovoriti. Narocito ako si zena. :izet:
Connaisseur Karlin

#1956 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:

To i ja govorim.
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#1957 Re: Danasnji "feminizam"

vješalica wrote:
triconja wrote: Vec vidim kolona ispred drvosjece za cijepanje drva :lol:
pa vi muskraci, zenama, ne bi ni dozvolili, u tome je poanta :)

nedate znama da rade muski posao, jer bi to znacilo, da morate poceti raditi zenske psolove, odlicna vam je taktika :lol:

l:
bio clanak u avazu prije par godina o zeni koja radi u drvosjeci i cijepa drva,
poenta kod nas je da zena ne moze raditi taj posao,jer je tezak,a predispozicije fizicke prirode kod kandidatkinja koje bi se odlucile na to su nikakve,norme koje se ne postuju su prevelik zalogaj i za zene na steroidima
osim toga u 99% lsucajeva bi je odbili zato sto je zena,razlog bi bio jednostavan a to je da u ovom drustvu ne bi bilo ok da imas zenu na fizickim poslovima,jer bi 'svijet' svasta pricao kako o gazdi tako i o zeni,a posao je tezak
a s druge strane,zene koje rade neke druge poslove da se namjerno pogresno izrazim 'zenske' dozivljavaju mobing i spolno zlostavljanje od strane muskaraca na poslu kao vrhunac dominacije (iz njihove perspektive) i sovinistickog sadizma kojeg preferijaju kao produkt kompleksa svoje licnosti
pricala sam sa.mnogim zenama koje su radile razne poslove i bile su izlozene tim tretmanima,a trpile su jer im je to egzistencija
karlin,kod nas drugi faktori su zasto zena ne moze biti ravopravna u svakom poslu bar kad je u pitanju nase okruzenje ovdje exYU a eto i BiH
razumijem, kod vas ne postoji adekvatan zakon zastite osoba na radu, ili se njegovo neprimjenjivanje ne kaznjava :)
Hakiz

#1958 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

razumijem, kod vas ne postoji adekvatan zakon zastite osoba na radu, ili se njegovo neprimjenjivanje ne kaznjava :)
Da.
Connaisseur Karlin

#1959 Re: Danasnji "feminizam"

arzuhal wrote:Nema šta žensko to učit, ženskinju je zavaravanje urođito...
vama je tepanje zenama urođito :oops:
Hakiz

#1960 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Dalo bi se to razviti u priču o mačizmu balkanoida kromanjonskog tipa i davanjem infantilne uloge ženama u kulturi i društvu, ali nećemo o tome.
arzuhal

#1961 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

Image
hAZNADAR

#1962 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

ja ne mislim da su zene ili muskarci bolji u kuhanju, to nema veze sa spolovima , ali si ti prvi postavio blesavo pitanje :lol:

ti razmisljas tradicionalno :) good oldfashion boy :D

sovnisti su drugacija visa katerogija, oni su najcesce sirovi divljaci :)
Cuj. Ja spomenuo da zenski fudbal nepotrebno oponasa muski nacin igranja fudbala a odjednom ti i kolegica o kuhanju, gdje ja jedem, modi,....
hAZNADAR

#1963 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

Hakiz wrote:
hAZNADAR wrote:
Samo nastavite - poslije cemo se vratiti na moju pocetnu izjavu o stereotipima i malogradjanstini. I mjerim vrijeme dok me neko ne proglasi sovinistom - interesuje me hocu li postaviti rekord. :D
Ja sam već proglašen. Kasniš.
Hakiz, ko je tebe proglasio sovinnistom :shock:

hAZNADAR isto nije sovinista, ali je tradicionalni nacin razmisljanja na njega ostavio veci trag :)
nisi kao djete odrastao uz zenski fudbal , zato tako razmisljas
Cuj,.... niti dolazim iz tradicionalne porodice, niti tradicionalne sredine, niti zivim tradicionalno. Niti su tradicionalizam kod mene primijetili koji me znaju ukljucujuci familiju i prijatelje i strance. I ti na osnovu zenskog fudbala zakljucujes da sam tradicionalista.
Citajuci tvoje komentare i kolegice ti - rekao bih prije da olako napravite neciji profil.
Da, nacin kako zene igraju fudbal danas a to ponekad pratim najcesce oponasa muski nacin igranja. Mislim prvenstveno na agresivnu formu igranja napada.
Connaisseur Karlin

#1964 Re: Danasnji "feminizam"

arzuhal wrote:
Image
hm hm hmmmmmm nananananaaaaaa lalalallalaaaaaaaaaaaaaaaaaa :oops:

Image

:D
Connaisseur Karlin

#1965 Re: Danasnji "feminizam"

hAZNADAR wrote:
Hakiz wrote:
Ja sam već proglašen. Kasniš.
Hakiz, ko je tebe proglasio sovinnistom :shock:

hAZNADAR isto nije sovinista, ali je tradicionalni nacin razmisljanja na njega ostavio veci trag :)
nisi kao djete odrastao uz zenski fudbal , zato tako razmisljas
Cuj,.... niti dolazim iz tradicionalne porodice, niti tradicionalne sredine, niti zivim tradicionalno. Niti su tradicionalizam kod mene primijetili koji me znaju ukljucujuci familiju i prijatelje i strance. I ti na osnovu zenskog fudbala zakljucujes da sam tradicionalista.
Citajuci tvoje komentare i kolegice ti - rekao bih prije da olako napravite neciji profil.
Da, nacin kako zene igraju fudbal danas a to ponekad pratim najcesce oponasa muski nacin igranja. Mislim prvenstveno na agresivnu formu igranja napada.
kako mislis OPONASA muski nacin igranja :-) pa vecina sprotova imaju agreivnu karatersitiku :D
Connaisseur Karlin

#1966 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
Dalo bi se to razviti u priču o mačizmu balkanoida kromanjonskog tipa i davanjem infantilne uloge ženama u kulturi i društvu, ali nećemo o tome.
torperdiram muskarce nakon prvog pokusaja tepanja :D
hAZNADAR

#1967 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

kako mislis OPONASA muski nacin igranja :-) pa vecina sprotova imaju agreivnu karatersitiku :D
Ne bas. U timskim sportovima poput fudbala testosteron ima itekako ulogu kada gledamo agresivnost, ratnicku grupnu motivaciju prema protivniku, kurcenje na terenu, unosenja u lice, prljave poteze,....

Kada to gledam u zenskom - nekako mi ne izgleda kao nesto spontano vec vise kao tako valjda treba.
Connaisseur Karlin

#1968 Re: Danasnji "feminizam"

hAZNADAR wrote:

Ne bas. U timskim sportovima poput fudbala testosteron ima itekako ulogu kada gledamo agresivnost, ratnicku grupnu motivaciju prema protivniku, kurcenje na terenu, unosenja u lice, prljave poteze,....

Kada to gledam u zenskom - nekako mi ne izgleda kao nesto spontano vec vise kao tako valjda treba.
:-)

svi tokom sporta postanemo agresivniji , nije to novitet

ni meni nije jasnu zasto fudbaleri jasu jedni druge , skoce u zagrljaj ili legnu na jednog od srece :D
hAZNADAR

#1969 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

vješalica wrote:

Kada zene same forsiraju svoj izgled i kada trose toliko vremena i novca na to,... - sta ocekivati od medija?
Vole kompliment da su inteligentne ali ipak malo vise da su lijepe i privlacne.

A vezano za poslove - uistinu je teze definisati zenski posao nego muski posao. Danas kada muskarci rade u velikom broju u svim bransama i zanimanjima.
hAZNADAR

#1970 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:

ni meni nije jasnu zasto fudbaleri jasu jedni druge , skoce u zagrljaj ili legnu na jednog od srece :D
Navikli da nemaju sise i ne moraju paziti da to ne povrijede.
Connaisseur Karlin

#1971 Re: Danasnji "feminizam"

hAZNADAR wrote:
hAZNADAR wrote:

Navikli da nemaju sise i ne moraju paziti da to ne povrijede.
pa skakanje u zagrljaj drugom msukracu jeste cudno :D jel i ti tako skaces i jases drugoog muskraca tokom igranja utakmice :D

ili to rade da malo ceskaju jojca, jer ne nose suspenzorij :D
hAZNADAR

#1972 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

Hakiz wrote:

Feminizam je barem na zapadu davno ugusio i zatro macho kromanjonca. I danas ga ponovo trazi. Sve cesce cujem zenske price u stilu "sta je sa pravim muskarcima, gdje su nestali pravi muskarci, sve neke sonje,....". Potrose silu love i vremena na sminku, kvarcanje, depilacije, frizuru,... i niko im navecer u gradu ne pridje. A i ako pridje - mora nastupiti kao prijatelj - inace biva "torpediran". :D
hAZNADAR

#1973 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

pa skakanje u zagrljaj drugom msukracu jeste cudno :D jel i ti tako skaces i jases drugoog muskraca tokom igranja utakmice :D

Cuj, pa imamo ruke - koga zasvrbe jajca fino ih sam pocese. :)
Muski koji su sigurni u svoje seksualno opredjeljenje,.... nemaju problem sa bilo kojim fizickim dodirom prijateljske vrste poput zagrljaja, udarca sakom u rame, skakanjem na ledja, glavom o glavu, kamaranjem,..... Ibrahimovic zna od milja i nogom spucati i niko se ne ljuti. :D
To je stvar povjerenja i prijateljstva,.. ne moze to bilo ko. Ne skacem, grlim od milja spucam,.. bilo koga - samo jarane. I tako i mene ne moze bilo ko. Isto kao u prici i sali jarani jedni drugom kazu shupcina, budala, hebem ti sestru,... sto ne moze bilo ko.
Connaisseur Karlin

#1974 Re: Danasnji "feminizam"

hAZNADAR wrote:

Muski koji su sigurni u svoje seksualno opredjeljenje,.... nemaju problem sa bilo kojim fizickim dodirom prijateljske vrste poput zagrljaja, udarca sakom u rame, skakanjem na ledja, glavom o glavu, kamaranjem,..... Ibrahimovic zna od milja i nogom spucati i niko se ne ljuti. :D
To je stvar povjerenje i prijateljstva,.. ne moze to bilo ko. Ne skacem, grlim od milja spucam,.. bilo koga - samo jarane. I tako i mene ne moze bilo ko. Isto kao u prici i sali jarani jedni drugom kazu shupcina, budala, hebem ti sestru,... sto ne moze bilo ko.

skakcete i u narucje, ne iskljucivo na ledja :D

ma mozete vi od milja se mejdusobno stipati za dupe, ali je ponata price, da bih sad to sve mogla kao zlocka feminsiticki reci da korsitite feminizirnae elemente ponasnja ( jos samo ne setate sa rukom u ruci) a nema veze sa gej populacijom :)

tako dozivljavam tvoje obrzalozenje zenskog fudbala a koji je posudio elemente muskoga fudbala :D
hAZNADAR

#1975 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:

To je stvar povjerenje i prijateljstva,.. ne moze to bilo ko. Ne skacem, grlim od milja spucam,.. bilo koga - samo jarane. I tako i mene ne moze bilo ko. Isto kao u prici i sali jarani jedni drugom kazu shupcina, budala, hebem ti sestru,... sto ne moze bilo ko.

skakcete i u narucje, ne iskljucivo na ledja :D

ma mozete vi od milja se mejdusobno stipati za dupe, ali je ponata price, da bih sad to sve mogla kao zlocka feminsiticki reci da korsitite feminizirnae elemente ponasnja ( jos samo ne setate sa rukom u ruci) a nema veze sa gej populacijom :)

tako dozivljavam tvoje obrzalozenje zenskog fudbala a koji je posudio elemente muskoga fudbala :D
Da i u narucje, spomenuo sam zagrljaje i sve druge od milja fizicke kontakte koje je moja mama znala nazvati grmaljskim, međedskim,.. :D
E sad ako ti tu i dalje vidis nesto seksualno ili feministicki,... - hebiga do tebe je. Supercali mozda moze rijesiti tvoj problem.
Last edited by hAZNADAR on 07/01/2018 20:57, edited 1 time in total.
Post Reply