meni su prebačene pare s paypal-a. jesi li verifikovao account? u kojoj si banci?dobojlija81 wrote:
nije meni,bas htjedoh pitati da ne trebam mozda sta podesiti na pp nalogu ili oni cekaju ponedjeljak
Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
- mikrozadatak
#1951 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
- dobojlija81
#1952 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
meni su prebačene pare s paypal-a. jesi li verifikovao account? u kojoj si banci?[/quotsberbank bih,kupovao sam neke stvari sa pp preko kartice vec,pa mislim da je verifikovanmikrozadatak wrote:dobojlija81 wrote:
nije meni,bas htjedoh pitati da ne trebam mozda sta podesiti na pp nalogu ili oni cekaju ponedjeljak
pozz
- babaroga1x
#1953 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
ja budem čekao ponedjeljak, možda je vikend pa su malo sporiji... ako ne proslijede do tad, šaljem support ticket paypalu...
makar, ako i ne proslijede, ne bi bilo loše uštediti tih 100 dolara... ovako ću ih spizditi
makar, ako i ne proslijede, ne bi bilo loše uštediti tih 100 dolara... ovako ću ih spizditi
- mikrozadatak
#1954 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st
Kod mene pise:dobojlija81 wrote:sberbank bih,kupovao sam neke stvari sa pp preko kartice vec,pa mislim da je verifikovan,ako sta treba gdje kliknuti dodatno reci,jbg otvorio sam ga prije nekih dva mjeseca tako da
ne snalazim se bas profi ono
pozz
Account type: Premier, zatim link na Upgrade, Status: Verified
Negdje ranije sam vec objasnjavao kako ide verifikacija vise se i ne sjecam tacno ... znam da u NLB banci moras otici na salter i traziti da ti omoguce. U Rajfajzen banci ide automatski ... procackaj malo na paypal-u
-
Merengues
#1955 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ..... foruuuum haooooossss

- mikrozadatak
#1956 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Vala baš, sve naopako 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1957 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Tamko danas totalno, ne mogu dolar jos da uhvatim.
Juce licni rekord 17 dolara, ubio sa bonusima sa Find CEo And Direktor
-
uvijek_ista
#1958 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
meni taj Find Ceo bla bla nista nije jasanSlo Burner wrote:Tamko danas totalno, ne mogu dolar jos da uhvatim.
- Slo Burner
#1959 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Imas dvije vrste.uvijek_ista wrote:meni taj Find Ceo bla bla nista nije jasanSlo Burner wrote:Tamko danas totalno, ne mogu dolar jos da uhvatim.
prva u kojoj mozes biti expeled su ti dati imaginarni liovi sa njihovim funkcijama, trebas odgovoriti bi li ga unajmila. Ako je njegova trenutna funkcija ono troje koje navode: CEO pressident ,MAn, direktor, onda da.
Eh druga vrstja zanimljiva dobijes ime firme i trebas pronaci njene lidere, uglavnom ih ne mozes naci ali ako uspijes onda dobijes pola dolara po lideru
-
uvijek_ista
#1960 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
okinu ja opet, svejedno hvalaSlo Burner wrote:Imas dvije vrste.uvijek_ista wrote:meni taj Find Ceo bla bla nista nije jasanSlo Burner wrote:Tamko danas totalno, ne mogu dolar jos da uhvatim.
prva u kojoj mozes biti expeled su ti dati imaginarni liovi sa njihovim funkcijama, trebas odgovoriti bi li ga unajmila. Ako je njegova trenutna funkcija ono troje koje navode: CEO pressident ,MAn, direktor, onda da.
Eh druga vrstja zanimljiva dobijes ime firme i trebas pronaci njene lidere, uglavnom ih ne mozes naci ali ako uspijes onda dobijes pola dolara po lideru
-
Adriatic20
#1961 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Meni nikako da sinkronizira Elite sa Clixsenseom, na elitu se puno bolje plaćaju koliko vidim.. valjda im moram slat mail..
A taj za CEO-ima i kompanijom, jako glupav zadatak, ali sad vidim kao što kolega kaže - daju i do 70 centi ako prođeš review taj poslije, znači nije loše, ali dok čovjek uopće skonta šta treba napravit, ubi se
Poslije ponoći bi danas trebalo biti hrpa dobrih zadataka, ipak je ponedjeljak..
A taj za CEO-ima i kompanijom, jako glupav zadatak, ali sad vidim kao što kolega kaže - daju i do 70 centi ako prođeš review taj poslije, znači nije loše, ali dok čovjek uopće skonta šta treba napravit, ubi se
- Slo Burner
#1962 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Adriatic20 wrote:Meni nikako da sinkronizira Elite sa Clixsenseom, na elitu se puno bolje plaćaju koliko vidim.. valjda im moram slat mail..
A taj za CEO-ima i kompanijom, jako glupav zadatak, ali sad vidim kao što kolega kaže - daju i do 70 centi ako prođeš review taj poslije, znači nije loše, ali dok čovjek uopće skonta šta treba napravit, ubi sePoslije ponoći bi danas trebalo biti hrpa dobrih zadataka, ipak je ponedjeljak..
fazon je da ti bonuse uplacuju danima poslije, ono ulogujes se i vidis par dolara vis ena racunu
-
Adriatic20
#1963 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ima sad dobar ovaj task - Find the Quantity and Price for Items! (Walgreens and Duane Reade)
Ima ga na Clixu plaća se 4 centa i na Eliteu mislim 5 centi.. vjerojatno ga ima i na Neobuxu, jednostavno daju veliku sliku računa s kojeg praktički samo treba prepisati 2 broja, i to u svakom zadatku samo 2 računa a ne po 4 kao u ostalim takvim zadatcima.. Ne plaća se nešto strašno ali od tog tipa zadataka uvjerljivo najlakši i daju rješavati više puta, pa dok se čekaju jači zadatci nije loše za dizanje acca...
Ima ga na Clixu plaća se 4 centa i na Eliteu mislim 5 centi.. vjerojatno ga ima i na Neobuxu, jednostavno daju veliku sliku računa s kojeg praktički samo treba prepisati 2 broja, i to u svakom zadatku samo 2 računa a ne po 4 kao u ostalim takvim zadatcima.. Ne plaća se nešto strašno ali od tog tipa zadataka uvjerljivo najlakši i daju rješavati više puta, pa dok se čekaju jači zadatci nije loše za dizanje acca...
-
Adriatic20
#1964 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Kad vi to sve stignete spucat do 100.. meni 95% taskova nakon 2-3 odmah udara You've done maximum pa se jebi
I to najčešće ove što imam 100% što kao dobro radim, odma blokiraju.. A neke one od 14 centi npr sa keywordsima su mi puštali a zadatak glup da ne može bit gluplji, a ove di barem nešto radiš i to čak dobro napraviš, nedaju dalje.. a plaćaju se manje.. tko je tu lud ja ne znam
I to najčešće ove što imam 100% što kao dobro radim, odma blokiraju.. A neke one od 14 centi npr sa keywordsima su mi puštali a zadatak glup da ne može bit gluplji, a ove di barem nešto radiš i to čak dobro napraviš, nedaju dalje.. a plaćaju se manje.. tko je tu lud ja ne znam
- babaroga1x
#1965 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
lupaš F5 do iznemoglosti kad ti tako kaže..... pa da vidiš kako se pojavljujuAdriatic20 wrote:Kad vi to sve stignete spucat do 100.. meni 95% taskova nakon 2-3 odmah udara You've done maximum pa se jebi![]()
-
Adriatic20
#1966 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Hvala na savjetu, probat ću
Stigao ovaj Judge the summary, plaća se 13 centi na Clixsense, daju ga rješavati puno a lagan zadatak. Samo morate napisati zašto vam je taj prvi summary bolji od drugog i obrnuto, u par rečenica. Lakše to nego dušu iskilavit tražeć nekog Johna Woodsa na LinkedIn-u za 1 cent haha
- Lunetina
#1967 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ja uradih 2, ali onaj zadatak gdje su se tražili finansijski direktori ili nešto u tom fazonu, uglavnom glavni i odgovorni za finansije. Uspjela sam naći dvojicu sigurno (a moguće i trećeg, ne mogu se sjetiti), ali sam se smorila radeći... Međutim, ako se plaća ovako kako kažeš, onda nije ni to loše. Trud se isplati...Slo Burner wrote:Imas dvije vrste.uvijek_ista wrote:meni taj Find Ceo bla bla nista nije jasanSlo Burner wrote:Tamko danas totalno, ne mogu dolar jos da uhvatim.
-
punotoga
#1968 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
pozdrav svima! imam jedno pitanje ako bi neko mogao da odgovori. registrovao sam se na klixsense i otvorio mi se prvi zadatak i kada ga probam otvoriti odvodi me na stranicu crowdflower gdje se moram logovati ali mi ne prihvata login i sifru. istovremeno ako u drugom prozoru otvorim crowdflower mogu se bez problema logovati. i onda opet, kada sam probao zatraziti pomoc od crowdflower u vezi ovoga kada kliknem na helpdesk ponovo mi se otvori da se logujem na crowdflower ali opet ne prihvata login i sifru. pokusavam se logovati putem user email a ne facebooka, ima li to neke veze? fala unaprijed ako neko zna o cemu je rijec.
- babaroga1x
#1969 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
pozdrav punotoga, dobrodošaopunotoga wrote:pozdrav svima! imam jedno pitanje ako bi neko mogao da odgovori. registrovao sam se na klixsense i otvorio mi se prvi zadatak i kada ga probam otvoriti odvodi me na stranicu crowdflower gdje se moram logovati ali mi ne prihvata login i sifru. istovremeno ako u drugom prozoru otvorim crowdflower mogu se bez problema logovati. i onda opet, kada sam probao zatraziti pomoc od crowdflower u vezi ovoga kada kliknem na helpdesk ponovo mi se otvori da se logujem na crowdflower ali opet ne prihvata login i sifru. pokusavam se logovati putem user email a ne facebooka, ima li to neke veze? fala unaprijed ako neko zna o cemu je rijec.
koraci:
1. registriraš se na clixsensu, neobuxu ili gdje već - napravio si
2. odeš na task / job i baci te na stranicu od crowdflowera gdje traži tvoju šifru i login... ne ukucavaš podatke sa clixsensa nego napraviš novi account na crowdfloweru...
bez obzira preko kojeg site-a ideš raditi (žnjbux, neobux, clixsense, superbux, megabux itd), na clowdflower stranici upisuješ svoj jedisntveni login preko kojeg te prate, daju ti levele, bonuse i vrše isplatu na tvoj site gdje radiš
taj dio nisi napravio
Pozdrav
Baba
- mikrozadatak
#1970 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Pazite se na ovom tasku. Meni su ga upravo flagovali. Dobio sam minor flag, oduzeli levele pa ih vratili ... pojma nemam zasto. U tri taska nisam nasao nijednog zaposlenog na funkcijama koje su trazili ... vjerovatno drugi jesu pa im nesto sumnjivo.Lunetina wrote: Ja uradih 2, ali onaj zadatak gdje su se tražili finansijski direktori ili nešto u tom fazonu, uglavnom glavni i odgovorni za finansije. Uspjela sam naći dvojicu sigurno (a moguće i trećeg, ne mogu se sjetiti), ali sam se smorila radeći... Međutim, ako se plaća ovako kako kažeš, onda nije ni to loše. Trud se isplati...
Sad cu vjerovatno danima cekati da skinu flag.
-
punotoga
#1971 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Nisam siguran oko ovoga. Napravio sam account na crowdflower uporedo sa onim na clixsense i mogu se bez problema logovati kada idem direktno na crowdflower ali ne mogu kada me prebaci sa clixsense a jednako tako mi iznova zatrazi login i sifru kada sa vec ulogovanog accounta podjem zatraziti pomoc od crowdflower helpdeska. u oba slucaja otvori mi se identicna stranica koja trazi login i sifru za crowdflower ali ne prihvata postojecu, iako vec imam account na crowdlfower i cak iako sam vec ulogovan.babaroga1x wrote: pozdrav punotoga, dobrodošao
koraci:
1. registriraš se na clixsensu, neobuxu ili gdje već - napravio si
2. odeš na task / job i baci te na stranicu od crowdflowera gdje traži tvoju šifru i login... ne ukucavaš podatke sa clixsensa nego napraviš novi account na crowdfloweru...
bez obzira preko kojeg site-a ideš raditi (žnjbux, neobux, clixsense, superbux, megabux itd), na clowdflower stranici upisuješ svoj jedisntveni login preko kojeg te prate, daju ti levele, bonuse i vrše isplatu na tvoj site gdje radiš
taj dio nisi napravio
Pozdrav
Baba
-
punotoga
#1972 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
ovde definitivno nesto nije u redu sa crowdflower. experimentisao sam pa sam se odlogovao sa crowdflower i zatrazio da mi posalju novu sifru na email, kao da sam je zaboravio, i kaze sifra je poslana ali nista ne dolazi a ja sada ne mogu pristupiti accountu jer mi treba ta nova sifra. budalastinja.
- mikrozadatak
#1973 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Koliko sam shvatio, registrovao si se na elite.crowdflower.com
Zatim uđeš na clixsense, kliknes na neki task i on ti otvori stranicu tasks.crowdflower.com Pazi sad, ovdje se moraš posebno regati, neovisno od elite.crowdflower.com, tu ce ti username biti mail adresa.
Javi jel pomoglo
Zatim uđeš na clixsense, kliknes na neki task i on ti otvori stranicu tasks.crowdflower.com Pazi sad, ovdje se moraš posebno regati, neovisno od elite.crowdflower.com, tu ce ti username biti mail adresa.
Javi jel pomoglo
-
punotoga
#1974 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
bas tako. samo sto mi kada kliknem neki task ne otvara tasks.crowdflower.com nego login page i tu mi znaci nije prihvatalo login i sifru od elite crowdflower. probao sam cak vec ranije da kreiram novi account, medjutim ne dozvoljava mi, bez obzira sto ispunim trazena polja i zatrazim registraciju jednostavno se nista ne dogadja, sve stoji kako stoji. nesto nije u dure sa njima. dok mi ne dolazi ni mail sa novom sifrom za elite crowdflower.mikrozadatak wrote:Koliko sam shvatio, registrovao si se na elite.crowdflower.com
Javi jel pomoglo
-
punotoga
#1975 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
nisam se registrovao preko fejsa ali jesam probao napraviti drugi account posto postojeci login i sifru nije prihvatalo kada sam zelio raditi taskove, vidjecemo hoce li to biti problem. ali bezze mi sto sam se mogao logovati na crowdflower a nisam mogao raditi taskove niti im poslati upit za pomoc jer su mi iznova trazili sifru koju nisam imao a nisu prihvatali postojecu. i sad moram cekati novu sifru da se smiluju da posalju. ako posalju. znate li koliko im treba da posalju novu sifru?