Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
animals

#1951 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

jeza u ledja wrote:Gdje god se pojavljuju useljenici tu ima I desnicara..
normal o da se domicilno stanovnistvo pocne osjecati ugrozeno.. tako je svuda u svijetu, a ne samo u Evropi..

hocu reci da tvoja tvdnja da se desnicari pojavljuju samo onda kad se pojave imigranti nije tacna. japan je primjer, a kao sto si i sam ustvrdio i bih je primjer.
ili ti ne znas ko su desnicari?[/quote][/quote]

Procitaj jos jednom sta sam ja napisao..
odakle si izvukao samo onda, ne znam..
ja nisam napisao, kako se gore vidi ono sto ti tvrdis..
ja sam napisao gdje god ima useljenika ima i desnicara..
a ne samo da se tada pojavljuju desnicari..
Ommadawn

#1952 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:Ma neka bude velicine kao kuca. I da se dobro crveni. Bas kao zastava nekadasnjeg SSSR-a.
Image

:zekzek:
Bas ovako :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1953 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

ultrasarajevo87 wrote:Mislim da je BiH br 1. zemlja po broju desničarskih partija.

U BiH apsolutno sve i jedna partija (pa i partije tzv ljevice) se vode desničarskom ideologijom koliko god bježali od toga.

Denis Bećirović, član SDP-a i bošnjački kandidat za člana predsjedništva BiH je čisti desničar po svom ponašanju, ideologiji itd. Mladen Ivanić također, desničar, a vodi se lafo ljevičarskom ideologijom.

Ne znam na kraju krajeva zašto ne počnemo od svog dvorišta. U BiH je najveći nacionalizam u Evropi, kad pogledaš suživot stanovnika. Tu nema suživota, to je jednostavno život "jedni kraj drugih", a ne "jedni s drugima".

Ovo je divlji Zapad kad uporedim sve zemlje u kojima sam bio, a velik' je broj.
ajd to objasni prosječnom forumašu :D
madner

#1954 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by madner »

Kada ljudi ne znaju sta je ljevica a sta desnica, logicno da mjesaju pojmove. Dakle imamo politike etnija, to ne postoji u modernoj skali. Sve politike koje su zasnovane na gradjanima, bile ljeve ili desne ce biti u opoziciji takvim.

Shodno tome ne mozemo koristiti modernu skalu za BiH, imamo arhaicne zaostale ideje koje jedan dio partija forsira, i onda imamo gradjanske partije koje bi se mogle podjeliti na desnicu i ljevicu.
Truba

#1955 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

ljevica treba reality check
a desnica više ljudskosti kako izgledom tako komuniciranjem

ali fala nebesima imamo brunu i zlatana
seln

#1956 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
sinuhe wrote:Provukao sam kroz google -kazu izbjeglice. Ili ono sto se u Jugoslaviji nazivalo politickom emigracijim ili cak neprijateljskom emigracijom u Svedskoj bi nazvali izbjeglicama.
Znaci ustase i cetnici, pricaj bre nas da cijeli svet razumije :D
Nisu svi imali stomak za preci u partizane
Od kada se muda zovu stomak?
insomnia78

#1957 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Pa jedino ako ti trebaju muda za prec 45-e iz cetnika.

Kad smo vec kod muda i partizana, sta nam to onda broj Muslimana u partizanima govori?
Truba

#1958 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

pisali ljudi pisma protiv odvođenja židova i srba
nisu imali vremena za borbu

to nam govori da je partizanština strana jednom narodu koji baštini sunitski islam
slično je i s hrvatima koji baštine katoličku vjeru
to je strano

ne možeš služiti dvama gospodarima
insomnia78

#1959 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Glede “stomaka”. Neki dan u Blicu tekst o liku koji je smislio i crto strip “Mirko i Slavko”. Frajer do 44-e bio u četnicima. Tamo crto strip “Mladi ravnogorci”. E sta mislis koliko je taj njegov transfer stvar “muda” ili pokajanja a koliko stvar “stomaka” jer se moglo u zraku namirisati kako ce se borba zavrsiti?
Truba

#1960 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

eh takvi su pisali povijest protiv hrvata ćetokomunisti

i onda ovdje pjene
odbijaju da su to sve goli banditi i partizani i ćete

nije da nije bilo zločinaca koje su činile "elitne" hrvatske postrojbe mnogo ih je bilo

ali većina hrvata su mobilizirani i većina je željela slobodnu hrvatsku a ne neke zajedenice

eto sada
Nadzornik

#1961 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

Black swan wrote:
ali većina hrvata su mobilizirani i većina je željela slobodnu hrvatsku a ne neke zajedenice

eto sada
Sad kad su slobodni,ne znaju sta ce sa tom slobodom pa odose za Irsku,Njemacku,Austriju itd... :?

Danke Deutschland
animals

#1962 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Nadzornik wrote:
Black swan wrote:

eto sada
Sad kad su slobodni,ne znaju sta ce sa tom slobodom pa odose za Irsku,Njemacku,Austriju itd... :?

Danke Deutschland
Uvijek se emigriralo sa ovi prostora..
koliko je Nijemaca emigriralo i jos uvijek idu za Ameriku.
jeza u ledja

#1963 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

animals wrote:
jeza u ledja wrote:Gdje god se pojavljuju useljenici tu ima I desnicara..
normal o da se domicilno stanovnistvo pocne osjecati ugrozeno.. tako je svuda u svijetu, a ne samo u Evropi..

hocu reci da tvoja tvdnja da se desnicari pojavljuju samo onda kad se pojave imigranti nije tacna. japan je primjer, a kao sto si i sam ustvrdio i bih je primjer.
ili ti ne znas ko su desnicari?
[/quote]

Procitaj jos jednom sta sam ja napisao..
odakle si izvukao samo onda, ne znam..
ja nisam napisao, kako se gore vidi ono sto ti tvrdis..
ja sam napisao gdje god ima useljenika ima i desnicara..
a ne samo da se tada pojavljuju desnicari..[/quote]

Gdje god zive ljudi tu ima i desnicara.
hAZNADAR

#1964 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

ultrasarajevo87 wrote:U BiH je narod desničarski orijentisan. U roku od 10 godina ćemo zasigurno imati jednu grupu stranaca iz zemalja Afrike i Azije, to je naša realnost i budućnost, jer BiH će biti druga zemlja 2028-e godine.

Odlazak stanovništva je ogroman, neko će morati popuniti tu prazninu.

Kada budemo imali hiljade i hiljade Arapa i Afrikanaca nacionalizam i rasizam u BiH će otići na viši nivo nego u zemljama koje sada kudimo.

U BiH ljudi ne mogu jedni s drugima (trećima). Dajem vam primjer iz Krajine. Baš sam bio u Bihaću nedavno. Pa tamo je mržnja prema imigrantima ogromna. A kako bi tek bilo da nisu muslimani...
Brkas ksenofobiju sa desnicom. Desnica je osim patriotskog naboja kojemu treba neprijatelj drzave i drustva(muslimani, migranti, tamnoputi,...) i mnogo drugih stvari. Zvuci mozda bizarno ali i za desnicu kod nas treba malo vise pameti i politickog iskustva - a to nemamo. Imamo etnicke i vjerske podjele, ksenofobiju i obicni nas primitivizam,... ali to nije niti ljevica niti desnica.

Srbi i Hrvati koji se kace na politicka iskustva matica imaju malko vecu sansu za desnicu. Imaju primjerice i nacionalizam bez kojeg je tesko zamisliti desnicu.
Bosnjaci su podijeljeni izmedju ljevice jugo tipa koji je daleko od prave ljevice i vjerskog busanja koje isto daleko od prave desnice.

Migranti danas su nesto slicno kao Siptari, Cigani,.. u bivsoj YU a imali smo pred rat i navalu Rumuna koji su prosjacili i krali pa nisu bolje kotirali.

Zato mirno spavaj - daleko smo mi od jacanja desnice - ovo sa migrantima je samo obicna ksenofobija potpomognuta stereotipima i tendencionizmom u medijima.
Bodkin

#1965 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Glede “stomaka”. Neki dan u Blicu tekst o liku koji je smislio i crto strip “Mirko i Slavko”. Frajer do 44-e bio u četnicima. Tamo crto strip “Mladi ravnogorci”. E sta mislis koliko je taj njegov transfer stvar “muda” ili pokajanja a koliko stvar “stomaka” jer se moglo u zraku namirisati kako ce se borba zavrsiti?
Jasta ba. Svi srbi iz cetnika u partizane 44e i onda pisali alternativnu historiju. To ti je kad znas
insomnia78

#1966 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

To se mene ne tice.
Bodkin

#1967 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Black swan wrote:eh takvi su pisali povijest protiv hrvata ćetokomunisti

i onda ovdje pjene
odbijaju da su to sve goli banditi i partizani i ćete

nije da nije bilo zločinaca koje su činile "elitne" hrvatske postrojbe mnogo ih je bilo

eto sada
Jadni hrvati. Ni krivi ni duzni opisani kao zlocinci. A njih natjeralo da genocid naprave
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1968 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by pici »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:Glede “stomaka”. Neki dan u Blicu tekst o liku koji je smislio i crto strip “Mirko i Slavko”. Frajer do 44-e bio u četnicima. Tamo crto strip “Mladi ravnogorci”. E sta mislis koliko je taj njegov transfer stvar “muda” ili pokajanja a koliko stvar “stomaka” jer se moglo u zraku namirisati kako ce se borba zavrsiti?
Jasta ba. Svi srbi iz cetnika u partizane 44e i onda pisali alternativnu historiju. To ti je kad znas

da je bilo najvise srba u partizanima to niTko ne spori al da ih je bilo vise u cetnicima e to je pitanje dana.. 44 od sake jada partizana sta ostade najedared tri armije se napravisHe
insomnia78

#1969 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Jbg do 44-e crtas mladog ravnogorca od 45-e Mirka i Slavka. Mos misliti kolko ti je do bratsva und jedinstva i zenice oka svoga. Vidili smo devedesetih. I kae kako ocevi i djedovi im partizani a oni cetnici.
Bodkin

#1970 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

pici wrote:
Bodkin wrote:

da je bilo najvise srba u partizanima to niTko ne spori al da ih je bilo vise u cetnicima e to je pitanje dana.. 44 od sake jada partizana sta ostade najedared tri armije se napravisHe
Ma ni jedan. To je lazna historija. Sve je to go cetnik bio
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1971 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by pici »

Bodkin wrote:
Ma ni jedan. To je lazna historija. Sve je to go cetnik bio
ako ti tako vellisH Tko sam ja da te sporim
Ommadawn

#1972 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

insomnia78 wrote:Jbg do 44-e crtas mladog ravnogorca od 45-e Mirka i Slavka. Mos misliti kolko ti je do bratsva und jedinstva i zenice oka svoga. Vidili smo devedesetih. I kae kako ocevi i djedovi im partizani a oni cetnici.
Ma ja, skoči u vodu pa se čudi što si mokar. Teško bilo zamijeniti simbole pa kasnije “Ko nas bWe zavadi”.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1973 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Nit su svi bili u partizanima iz idealistickih pobuda, a nit su bili u cetnicima ili bilo kojoj drugoj vojsci. Ljudi u borbi za golu egzistenciju idu linijom manjeg otpora i priklanaju se vecini.

To sto je nekome ovdje zabavno licitirati motivima ljudi o kojima zna malo do nimalo drugi je par cipela.
Cherry-Cherry

#1974 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Cherry-Cherry »

Pa ako su većinom bili u četnicima, pa 1944-e prešli u partizane, kako su onda partizani bili uspješniji pa se krajnji ishod već mogao naslutiti? Valjda je neko bio u partizanima od početka dok su pobjeđivali, pa četnici prelazili kod njih...
LBVIEW

#1975 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

Poslije sloma Uzicke republike, Srbija jeste bila vecinski cetnicka. Samo, umalo zaboravih, i oni su bili antifsisti, kako Srbi danas tvrde. :mrgreen:
Btw. , gde bre nestadose ti ideoloski ubedjeni partizani u zadnjem ratu ? Otkud srpski fasizam u "slobodarskim" krajevima poput Potkozarja? :oops:
Post Reply