PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
StupskaBitanga
#1951 Re: PROTESTI!!!
Ponavljam se svima njima se trese kavez jer ne može više ovo pod kožu stati
-
weredsf
#1952 Re: PROTESTI!!!
Ima li sanse da se ovo ostvari, demonstracije ispred Avaza??
https://www.facebook.com/pages/Tražimo- ... 3851254531
- guber90
#1953 Re: PROTESTI!!!
Doleti do Tuzle da te upoznam sa ljudima koji su zavrsili elektrotehniku pa nemaju posla.Havatar wrote:Sta je cudno u tome da streberi imaju dobre posloveBlack swan wrote:očekujete od štrebera koji imaju dobre poslove da prosvjeduju?
- Alfons Kauders
#1954 Re: PROTESTI!!!
meni nije nebitnoagnostic_front wrote:Pa nebitno Alfonse, mene da se pita, od države bismo imali sud, policiju i vojsku. Ali nije tako nažalost, imamo dosta države.Alfons Kauders wrote:onaj telecom babun u tuzli hoce u vladu, hajd da je barem krenuo od UO![]()
i sve nesto vidim da se prica o zaposljavanju, o mladima itd... ali ne vidim da se prica o tome kako se ta omladina treba zaposliti u privredi... zato sam u startu bio protiv zahtjeva u tuzli - mladi nezaposleni s biroa, nema posla bez stele itd... ima brate, samo sto nema za drzavu, a kod nas haman narod samo zanima posao u javnom sektoru
i zasto da se njima izadje u susret i da im se izmisle radna mjesta, dok u isto vrijeme podjednako kvalifikovani omladinci krv propisase da zarade pare van struke? jebi ga, to meni malcice lici na sjasi kurta da uzjase murta...
I šta sad, zato što su oni pravi poslovi koji doprinose ekonomiji u privatnom sektoru, onda nema veze što je ovamo korupcija i što nema sesau državnim firmama.
jer se zagovara kresanje javnog sektora, vec njegovo sirenje kako bi se izbjegao socijalni bunt i kako bi se uposlili ti mladi ljudi, mada realno nema potrebe za time.... naprotiv, upravo radi toga smo u ovoj situaciji, jer se to radi zadnjih 20 godina!!!
i to je razlog zasto ne podrzavam vecinu protesta kod nas - sve se uvijek vrti oko javnog sektora... gras blokira grad "podrzite nas"... profesorima skinu plate 2% "podrzite nas"
a kad nama u privredi oderu kozu s ledja, dje su ti silni sindikati, revolucionari i solidarnost javnog sektora... dosta vise jebem mu mater! ako je cilj protesta da se uhljebljuju ljudi radi socijale, bez ikakve potrebe i plana, i da onda opet budu necija glasacka masinerija, ja odo na ulicu, al s creasyem
- Fantassin
#1955 Re: PROTESTI!!!
Nego mozeli ko postati opis situacije sa ovim protestima za danas ?Jel se okupilo naroda ili nista od toga.
-
Nokian808
#1956 Re: PROTESTI!!!
Sarajevo, 9.2.2014. PROGLAS NARODNOG POKRETA
Danas ovdje stojimo mi, GRAĐANI SARAJEVA, bez imena, nacionalnosti ili stranačke pripadnosti, da u ovim mirnim protestima poručimo vladjućoj garnituri na čelu s Bakirom Izetbegovićem, Zlatkom Lagumdžijom i Nerminom Nikšićem da im neće uspjeti medijski spin o demonstrantima kao o razularenim narkomanima s 12 kg droge (izjava lažova Bakira Izetbegovića i Nermina Nikšića za FACE TV od 8.2.2014.), kao niti izjave o demonstrantima kao ubačenom elementu sa strane.
Mi, demonstranti, smo rezultat spontanog BUNTA naroda kojem je bilo dosta dvije decenije Vaših laži, Vaše pljačke i huškanja naroda BIH jednih protiv drugih. Obespravljeni narod je 20 godina pokušavao da izborima, mirnim protestima, štrajkovima glađu, šatorskim naseljima, koncertima i pjesmama postigne nešto i skrene pažnju na svoje probleme ali nije uspio jer ste SVI VI POLITIČARI ISTA ĐUBRAD koja zbog vlastitih grijeha nije spremna kopati po grijehovima vaših političkih protivnika. Takođe, medju vama, ĐUBRADI, vlada princip ne diraj ti moje neću ni ja tvoje, uz izraženu spremnost da se dogovarate o svemu do sudnjeg dana. Shvatamo da se Vama nikuda ne žuri jer ste savršeno svjesni da u uređenoj zemlji , članici EU, Vi ne bi bili na vlasti već u zatvoru. Organizovali ste vlastite stranke po uzoru na mafijaške organizacije i jasno podjelili interesne sfere gdje je dogovor moguć samo ako se radi o podjeli nekog novca od kredita koji će naša djeca i unuci vraćati. Da bi zacementirali svoje kriminalno carstvo proizveli ste golemi državni aparat koji koristite kao svoju glasačku bazu i koji prije svega služi vašem održanju na vlasti i uhljebljenju podobnih a ne sposobnih. Izgleda i da je čitav smisao Budžeta da podmiri vas, vašu zaposlenu rodbinu i pripadnike vaših mafijaških organizacija ili kako vi kažete stranki. Sada kada nedostaje sredstava u Budžetu ne pomišljate na racionalizaciju troškova prije svega smanjenjem vaših enormnih i nezasluženih plaća, raznih dodataka i povlastica već razmišljate samo kad će nova tranša od MMF, koju ćete firmu sledeću kriminalno privatizirati, koju novu akcizu i porez nametnuti, koje komunalne usluge poskupiti...
Narod jedino žali što su ovo ISTINSKI spontani protesti, bez vođe i jasne organizacije te stoga postoji više verzija zahtjeva od kojih su neki ne samo NEREALNI već i KONTRAPRODUKTIVNI po jedinstvo i opravdani BUNT naroda. Zahtjevi za ukidanjem entiteta, kantona, odnosno za sve za šta ne postoji saglasnost na nivou tri konstitutivna naroda štete ovom SOCIJALNOM BUNTU i vode nas samo u politizaciju i podjele koje odgovaraju samo našoj vladajućoj ĐUBRADI. Ostavke su mala pobjeda ali ona ne mjenja suštinu ako jedno đubre zamjeni drugo đubre. Zahtjevi moraju biti kratki i jasni, artikulisani i trebaju pružiti nadu u neku suštinsku promjenu.
Nakon dužeg razmišljanja 4 zahtjeva ispred našeg pokreta su se jasno iskristalisala:
1. Javno izvinjenje Izetbegovića i Niksića za laži koje su iznjeli na Face TV o protestantima s 12 kg droge i priznanje da se radi o buntu NARODA
2. Povećanje minimalne penzije na 400 KM
3. Prestanak daljnjeg zaduživanja kod MMF, rasta cijena komunalija i uvodjenja novih nameta – nedostajuća sredstva neka namire oduzimanjem nelegalno stečene imovine kroz reviziju privatizacije, ograničavanjem najviše plate budžetskih korisnika, ukidanjem nepotrebnih putovanja, smanjenjem broja kantona, reduciranjem voznog parka i drugim mjerama štednje.
4. Puštanje uhapsenih demostranata i prestanak fabrikovanja laži o istim s tim da oni pojedinci koji su iskoristili opravdani bunt za krađu i palež trebaju odgovarati.
Danas ovdje stojimo mi, GRAĐANI SARAJEVA, bez imena, nacionalnosti ili stranačke pripadnosti, da u ovim mirnim protestima poručimo vladjućoj garnituri na čelu s Bakirom Izetbegovićem, Zlatkom Lagumdžijom i Nerminom Nikšićem da im neće uspjeti medijski spin o demonstrantima kao o razularenim narkomanima s 12 kg droge (izjava lažova Bakira Izetbegovića i Nermina Nikšića za FACE TV od 8.2.2014.), kao niti izjave o demonstrantima kao ubačenom elementu sa strane.
Mi, demonstranti, smo rezultat spontanog BUNTA naroda kojem je bilo dosta dvije decenije Vaših laži, Vaše pljačke i huškanja naroda BIH jednih protiv drugih. Obespravljeni narod je 20 godina pokušavao da izborima, mirnim protestima, štrajkovima glađu, šatorskim naseljima, koncertima i pjesmama postigne nešto i skrene pažnju na svoje probleme ali nije uspio jer ste SVI VI POLITIČARI ISTA ĐUBRAD koja zbog vlastitih grijeha nije spremna kopati po grijehovima vaših političkih protivnika. Takođe, medju vama, ĐUBRADI, vlada princip ne diraj ti moje neću ni ja tvoje, uz izraženu spremnost da se dogovarate o svemu do sudnjeg dana. Shvatamo da se Vama nikuda ne žuri jer ste savršeno svjesni da u uređenoj zemlji , članici EU, Vi ne bi bili na vlasti već u zatvoru. Organizovali ste vlastite stranke po uzoru na mafijaške organizacije i jasno podjelili interesne sfere gdje je dogovor moguć samo ako se radi o podjeli nekog novca od kredita koji će naša djeca i unuci vraćati. Da bi zacementirali svoje kriminalno carstvo proizveli ste golemi državni aparat koji koristite kao svoju glasačku bazu i koji prije svega služi vašem održanju na vlasti i uhljebljenju podobnih a ne sposobnih. Izgleda i da je čitav smisao Budžeta da podmiri vas, vašu zaposlenu rodbinu i pripadnike vaših mafijaških organizacija ili kako vi kažete stranki. Sada kada nedostaje sredstava u Budžetu ne pomišljate na racionalizaciju troškova prije svega smanjenjem vaših enormnih i nezasluženih plaća, raznih dodataka i povlastica već razmišljate samo kad će nova tranša od MMF, koju ćete firmu sledeću kriminalno privatizirati, koju novu akcizu i porez nametnuti, koje komunalne usluge poskupiti...
Narod jedino žali što su ovo ISTINSKI spontani protesti, bez vođe i jasne organizacije te stoga postoji više verzija zahtjeva od kojih su neki ne samo NEREALNI već i KONTRAPRODUKTIVNI po jedinstvo i opravdani BUNT naroda. Zahtjevi za ukidanjem entiteta, kantona, odnosno za sve za šta ne postoji saglasnost na nivou tri konstitutivna naroda štete ovom SOCIJALNOM BUNTU i vode nas samo u politizaciju i podjele koje odgovaraju samo našoj vladajućoj ĐUBRADI. Ostavke su mala pobjeda ali ona ne mjenja suštinu ako jedno đubre zamjeni drugo đubre. Zahtjevi moraju biti kratki i jasni, artikulisani i trebaju pružiti nadu u neku suštinsku promjenu.
Nakon dužeg razmišljanja 4 zahtjeva ispred našeg pokreta su se jasno iskristalisala:
1. Javno izvinjenje Izetbegovića i Niksića za laži koje su iznjeli na Face TV o protestantima s 12 kg droge i priznanje da se radi o buntu NARODA
3. Prestanak daljnjeg zaduživanja kod MMF, rasta cijena komunalija i uvodjenja novih nameta – nedostajuća sredstva neka namire oduzimanjem nelegalno stečene imovine kroz reviziju privatizacije, ograničavanjem najviše plate budžetskih korisnika, ukidanjem nepotrebnih putovanja, smanjenjem broja kantona, reduciranjem voznog parka i drugim mjerama štednje.
4. Puštanje uhapsenih demostranata i prestanak fabrikovanja laži o istim s tim da oni pojedinci koji su iskoristili opravdani bunt za krađu i palež trebaju odgovarati.
-
registrovana onako
#1957 Re: PROTESTI!!!
nista od promjena onda"Moguće slanje postrojbi EU-a ako situacija eskalira"
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ocijenio je da bi, ako stanje u BiH bude eskaliralo, trebalo eventualno razmisliti i o trupama EU-a. "Razmotrit ćemo stanje u BiH u utorak, 11. veljače, u međunarodnom upravljačkom odboru. Austrija će povećati broj svojih vojnika u BiH. Ako stanje bude eskaliralo morat ćemo, eventualno, razmisliti o trupama EU-a, međutim, ne sada", rekao je Inzko.
On je za bečki Kurier ocijenio da je sadašnje stanje u BiH najgore od završetka rata, odnosno od Daytonskog sporazuma 1995. godine. Inzko je ocijenio da su protesti u BiH opravdani, ističući da je posebno socijalna neravnopravnost vodila prema nezadovoljstvu ljudi. "Dugo ljudi nisu protestirali jer im je mir poslije rata s više od 100.000 mrtvih bio važan. Nosioci prosvjeda su uglavnom Bošnjaci, muslimani. Sve je pošlo iz Tuzle, gdje radnici već godinu dana svake srijede demonstriraju, ali im se nije pridavala pažnja", pojasnio je Inzko.
On je naglasio da je djelomično uzrok kaosa i "državna konstrukcija koja ne funkcionira". "Daytonski sporazum je bio mirovni sporazum, koji je bio jako uspješan. Međutim, kao ustavni sporazum, on je suviše kompliciran. U Federaciji BiH postoji 11 vlada, 11 premijera, 11 ministara unutarnjih poslova. To je neefikasno i preskupo", naglasio je Inzko.
- Styling
#1958 Re: PROTESTI!!!
Nisi nam nista novo rekla. Svi mi ovo znamo.KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje. Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
-
Black111
#1960 Re: PROTESTI!!!
Ha ja.Alfons Kauders wrote:guber90 wrote:Zalosno je to sto moramo otici na strane portale da bi citali objektivna izvjestavanja.KatarinaKosaca wrote:
Mediji posebna tema, još jednom dokazano da nema neovisnih, uključujući i privatne, a o javnim emiterima da i ne govorim, ne zaslužuju više ni fening od naših para. Neka im plaćaju samo podobni i njihovi i Kebo i Zeljković, a može i brat Nermina Nikšića.
Ja licno nisam nijednog loseg clanka procitao o desavanjima u Bosni, nigdje niko nije rekao da su huligani palili, rusili i radili sto su radili, osim kod nas, kod nas je svaki medij u jednom trenutku ove ljude zvao huliganima.![]()
cudi me da niko fakat nije naveo ovo kao zahtjev... ftv je bukvalno prizivala mrtve, lagala da je bilo mrtvih u tuzli, zatim lagala da je demolirana omega itd...
ili neka se dovedu u red ili neka im onda plate placaju politicki sponzori...
i sto kaze katarina - ne zasluzuju vise ni fenig... dakle - ili neka se dovedu u red, ili neka fino propadnu, pa nek ih placaju neonko, lagumdzija i ostali cije su prljave poslove odradjivali...
-
Nokian808
#1961 Re: PROTESTI!!!
NAROD SE OKUPLJA I IMAMO PODRŠKU!
ALI TREBAMO KONKRETNE LJUDE NA ULICI A NE LAJKOVE!
Dođite ali BEZ NASILJA biće puno djece, žena i starijih osoba - samo mirno i dostojanstveno.
ALI TREBAMO KONKRETNE LJUDE NA ULICI A NE LAJKOVE!
Dođite ali BEZ NASILJA biće puno djece, žena i starijih osoba - samo mirno i dostojanstveno.
- Janjicar
#1962 Re: PROTESTI!!!
Sutra sastanak Skupstine TK sa udruzenjima i predstavnicima ovih firmi.agnostic_front wrote:Mene zanima šta se sad dešava u Tuzli, jesu li demonstranti povukli i čekaju izvršenje zahtjeva ili su na ulici, jer je sad postalo jasno da su mediji poklopljeni i od njih više nema koristi?
Ima 8 ili 9 zahtjeva koji ce zahtjevati medju njima i ukidanje bijelog hljeba, plate smanjiti na 2-3 radnicke prosjecne plate, ekspertna vlada ( u njoj nema osoba iz politickih partija koje su ranije ucestvovale na bilo kojoj funkciji) itd...
- Havatar
#1963 Re: PROTESTI!!!
Dobar je on , nije ko ovi korumpirani politicariweredsf wrote:Ima li sanse da se ovo ostvari, demonstracije ispred Avaza??
- guber90
#1964 Re: PROTESTI!!!
Lazes me, lazes nas, lazes sve, lazes se, TEBI JE vazno jer lazno je UBIJ SE.elma89_ wrote:
- Alfons Kauders
#1965 Re: PROTESTI!!!
kad ja doletim do tuzle upoznat cu te s ljudima koji uzimaju 1500-3000 mjesecno kao informaticari a nemaju fakultet niti rade za drzavu... sto opet nece dokazati nistaguber90 wrote:Doleti do Tuzle da te upoznam sa ljudima koji su zavrsili elektrotehniku pa nemaju posla.Havatar wrote:Sta je cudno u tome da streberi imaju dobre posloveBlack swan wrote:
očekujete od štrebera koji imaju dobre poslove da prosvjeduju?
nemojte sad te price molim vas, fakat vas molim...
nezaposlenost mladih je oko 60 posto... u spaniji je preko 50, u susjedstvu i komsiluku takodjer... nema zaposljavanja bez ekonomskog rasta - svako ko tvrdi da ima je u oblacima, ili misli da drzava treba zaposliti te ljude, sto je nemoguce... svako ko zagovara dodatni rast javnog sektora kao neko rjesenje problema nije nista bolji od ovih konja koje imamo sad
- Banksy
#1966 Re: PROTESTI!!!
Daj bože.vaučer wrote:
Incko prijeti vojskom.![]()
Sweet Jesus.
To bi bio početak otrježnjenja EU i Amerike glede BiH i alarm da se konačno, kroz ekonomsko - socijalno, počne rješavati i političko pitanje.
BiH nije samo siromašna i korumpirana zemlja, već i zemlja koja pod hitno treba na remont i reviziju ustava i kompletnog Daytona. 20 godina živimo u neodrživom provizoriju, pa je končano stiglo i vrijeme da se stvari preslože i konačno definiraju i zakucaju.
Ako su ovi nemiri bili okidač, odlično, bar neka korist.
- Paranoid
#1967 Re: PROTESTI!!!
Alfons, ja sam mišljenja da ti ideš predaleko sa tim "šta bi bilo, kad bi bilo".. Ovo su početci preobražaja društvenog i državnog poretka i trenutno niko ne zna kako će se završiti.
Vrlo moguće je da sve fotelje ostanu prazne i da nastane "praznina" koju neće htjeti niko da popuni. U tom slučaju se očekuje da MZ odradi svoj dio posla. Kako? Nemam pojma, ali su u velikom slučaju krivci za ovakvo stanje i ako žele haos na svom pragu NEKA IM TAKO I BUDE..
Vrlo moguće je da sve fotelje ostanu prazne i da nastane "praznina" koju neće htjeti niko da popuni. U tom slučaju se očekuje da MZ odradi svoj dio posla. Kako? Nemam pojma, ali su u velikom slučaju krivci za ovakvo stanje i ako žele haos na svom pragu NEKA IM TAKO I BUDE..
-
bjelave
#1968 Re: PROTESTI!!!
Ok, sad je jsano da iza svega stoji posteni patriota, sposobni privrednik, I veliki narodni tribun Radoncic koji ce nas povesti u bolju duducnost.Nokian808 wrote:Sarajevo, 9.2.2014. PROGLAS NARODNOG POKRETA
E pa, ako smo toliko glupavi onda bolje nismo ni zasluzili.
- Banksy
#1969 Re: PROTESTI!!!
Odlično, bar nešto konkretno.Janjicar wrote:Sutra sastanak Skupstine TK sa udruzenjima i predstavnicima ovih firmi.agnostic_front wrote:Mene zanima šta se sad dešava u Tuzli, jesu li demonstranti povukli i čekaju izvršenje zahtjeva ili su na ulici, jer je sad postalo jasno da su mediji poklopljeni i od njih više nema koristi?
Ima 8 ili 9 zahtjeva koji ce zahtjevati medju njima i ukidanje bijelog hljeba, plate smanjiti na 2-3 radnicke prosjecne plate, ekspertna vlada ( u njoj nema osoba iz politickih partija koje su ranije ucestvovale na bilo kojoj funkciji) itd...
-
Martinez_
#1970 Re: PROTESTI!!!
Banksy wrote:Daj bože.vaučer wrote:
Incko prijeti vojskom.![]()
Sweet Jesus.
To bi bio početak otrježnjenja EU i Amerike glede BiH i alarm da se konačno, kroz ekonomsko - socijalno, počne rješavati i političko pitanje.
BiH nije samo siromašna i korumpirana zemlja, već i zemlja koja pod hitno treba na remont i reviziju ustava i kompletnog Daytona. 20 godina živimo u neodrživom provizoriju, pa je končano stiglo i vrijeme da se stvari preslože i konačno definiraju i zakucaju.
Ako su ovi nemiri bili okidač, odlično, bar neka korist.
Znači full protektorat da ne kažemo okupaciona zona?
- Alfons Kauders
#1971 Re: PROTESTI!!!
kome nije bilo sporno? ja sam im jebao majku i tad i sad... fulo si adresu i to zestokoBlack111 wrote: Ha ja.A dok su peglali kako su HDZ-ovci sami sebi postavljali bombe pod auta, o "fasistickim divljanima" po Hercegovini, nazivanju sveg i svaceg lopovom, profiterom itd. ko ne drzi muda Zlatku... e onda nikom nista nije bilo sporno. Da, da... obilo se o glavu. Oce to.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1972 Re: PROTESTI!!!
niko ne zapali bh telecom, leglo kriminala i nepotizmaPicajzla wrote:Kako ti prodje u svemu ovome, zapalise li tvoje radno mjesto ?plain vanilla wrote:zapalili gradove da bi ustolicili Fahru, nisu mogli cekati izbore?
aferim za Fahraona, spreman je zapaliti drzavu da bi je se dokopao
elem, moje radno mjesto je zasad opstalo
- guber90
#1973 Re: PROTESTI!!!
Ko je rekao da ja pricam o informatickom smijeru?Alfons Kauders wrote: kad ja doletim do tuzle upoznat cu te s ljudima koji uzimaju 1500-3000 mjesecno kao informaticari a nemaju fakultet niti rade za drzavu... sto opet nece dokazati nista
nemojte sad te price molim vas, fakat vas molim...
nezaposlenost mladih je oko 60 posto... u spaniji je preko 50, u susjedstvu i komsiluku takodjer... nema zaposljavanja bez ekonomskog rasta - svako ko tvrdi da ima je u oblacima, ili misli da drzava treba zaposliti te ljude, sto je nemoguce... svako ko zagovara dodatni rast javnog sektora kao neko rjesenje problema nije nista bolji od ovih konja koje imamo sad
-
weredsf
#1974 Re: PROTESTI!!!
Nokian808 wrote:Sarajevo, 9.2.2014. PROGLAS NARODNOG POKRETA
Koji je ovo proglas po redu i koje organizacije???
- Reglan
#1975 Re: PROTESTI!!!
Ko ce zaposliti delikventa koji je izbacen iz srednje skole.Pa ja takvim ne bi dao ni da kopaju kanale.