Ukrajina

Post Reply
sumirprimus

#1951 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

aha,zan8imljiva teza,znaci zapravo rusi muntaju ukrajinsko proljece...figurativli spiking...
pa kad ih prodaju posto poto eu i naplate svoje dugove,onda ce ih za jedno 10 godina kad ovi nadodju u voznji i ekonomiji opet preuzeti..
kako se ovog niko prije nije sjetio,damn!!! :mrgreen:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1952 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Ovo je zvanicna podjela, daljem 2 mjeseca vremena do prvih oruzanih sukoba a onda sljedi macare u pola :D

Image
damskot

#1953 Re: Ukrajina

Post by damskot »

sumirprimus wrote:aha,zan8imljiva teza,znaci zapravo rusi muntaju ukrajinsko proljece...figurativli spiking...
pa kad ih prodaju posto poto eu i naplate svoje dugove,onda ce ih za jedno 10 godina kad ovi nadodju u voznji i ekonomiji opet preuzeti..
Prije par mjeseci kad sam rekao sta ceka Ukrajinu na forumu ljudi me pitase o cemu pricam sad vidite ..

Ko je jos sa ulazkom u EU ili sa pomocu iste nadosao sa Ekonomijom ?? De mi navedi jendu zemlju ?
madner

#1954 Re: Ukrajina

Post by madner »

Njemacka. :D
damskot

#1955 Re: Ukrajina

Post by damskot »

madner wrote:Njemacka. :D
jedina kojoj ide dobro ali ne bolje kao prije EU ..

naravno ne mozes racunati vremenski period i inflaciju ..
Last edited by damskot on 25/02/2014 10:44, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1956 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

i cemu rat,kako izgleda,njima je i rusija i eu maceha...
imaju samo jedni druge.. nesto poput nas,samo im treci fale... :D
sumirprimus

#1957 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

damskot wrote:
sumirprimus wrote:aha,zan8imljiva teza,znaci zapravo rusi muntaju ukrajinsko proljece...figurativli spiking...

Ko je jos sa ulazkom u EU ili sa pomocu iste nadosao sa Ekonomijom ?? De mi navedi jendu zemlju ?
pa dobro,nije daleko od istine..
stim da smo mi nekad bili "zapad"za pojedine drzave istocnog bloka..a sad... :skoljka:
sha_ba

#1958 Re: Ukrajina

Post by sha_ba »

sumirprimus wrote:i cemu rat,kako izgleda,njima je i rusija i eu maceha...
imaju samo jedni druge.. nesto poput nas,samo im treci fale... :D
i sejdici :mrgreen:
Zviz

#1959 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Pobjeze i ona kurvetina u Njemacku, zna, da ce doci do zescih sukoba, nego pitam se jel u 5 deka razlika izmedju tkz. ukrainskog jezika i matice ruskog? Hocel biti dvo jezicnih skola po istim krovom? Mozda i kantoni dodju u obzir? Ima da Svicarci udare patenat na sistem kantona, sve neke znj drzave ce to uvesti a jedva i za kifle imaju u drzavnom budzetu. :D
madner

#1960 Re: Ukrajina

Post by madner »

damskot wrote:

Ma daj. Njemackoj bukvalno ne moze biti bolje. Napravili su sistem da mogu uzeti sve sto valja iz drugih zemalja a iste se ne mogu braniti carinama.

Jedino sto malo buni jeste istocna Njemacka, ali to nema veze sa EU.
Alfons Kauders

#1961 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

damskot wrote:

ostavio je neko jucer fino graf na kojem se porede poljska i ukrajina... ista polazna tacka, od 1990 do danas... poljska 3.5 puta veci bdp...

ali eto

vjerovatno ce se naci neko da kaze kako je i to izmisljeno, kao i vile u koje su upali demonstranti (pa se sad kaze to je drzavna imovina :lol: yeah right)
madner

#1962 Re: Ukrajina

Post by madner »

Poljska nije nikad, nije nikad, dala kvislinga.
Zviz

#1963 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Vec u Hagu se spemaju za novu sezonu dinastije ko je kriv za sta... evo i potecialnih kandidata odnosno

THE CAST

Igraju:

Vitali Klitschko
Arseniy Yatsenyuk
Oleh Tyahnybok
Petro Poroshenko
Yuriy Lutsenko
Oleksandr Turchynov
Yulia Tymoshenko
Andriy Parubiy
Andriy Sadovyi
Ruslana Lyzhychko
Tetiana Chornovol
Dmytro Bulatov

Viktor Yanukovych
Mykola Azarov
Serhiy Arbuzov
Vitaliy Zakharchenko
Oleksandr Yefremov
Andriy Klyuyev
Hennadiy Kernes
Mikhail Dobkin
Viktor Pshonka
Olena Lukash
Yuriy Boyko
Leonid Kozhara

Hoce biti veselo :pisnuo: :pisnuo:
Alfons Kauders

#1964 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote:Vec u Hagu se spemaju za novu sezonu dinastije ko je kriv za sta... evo i potecialnih kandidata odnosno

THE CAST

Igraju:

Vitali Klitschko
Arseniy Yatsenyuk
Oleh Tyahnybok
Petro Poroshenko
Yuriy Lutsenko
Oleksandr Turchynov
Yulia Tymoshenko
Andriy Parubiy
Andriy Sadovyi
Ruslana Lyzhychko
Tetiana Chornovol
Dmytro Bulatov

Viktor Yanukovych
Mykola Azarov
Serhiy Arbuzov
Vitaliy Zakharchenko
Oleksandr Yefremov
Andriy Klyuyev
Hennadiy Kernes
Mikhail Dobkin
Viktor Pshonka
Olena Lukash
Yuriy Boyko
Leonid Kozhara

ako se zarati, ja mogu udomiti dvije ukrajinke... stan, hrana i pet stoja dzeparca mjesecno... pa bujrum
Zviz

#1965 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Alfons Kauders wrote:
Zviz wrote:Vec u Hagu se spemaju za novu sezonu dinastije ko je kriv za sta... evo i potecialnih kandidata odnosno

THE CAST

Igraju:

Vitali Klitschko
Arseniy Yatsenyuk
Oleh Tyahnybok
Petro Poroshenko
Yuriy Lutsenko
Oleksandr Turchynov
Yulia Tymoshenko
Andriy Parubiy
Andriy Sadovyi
Ruslana Lyzhychko
Tetiana Chornovol
Dmytro Bulatov

Viktor Yanukovych
Mykola Azarov
Serhiy Arbuzov
Vitaliy Zakharchenko
Oleksandr Yefremov
Andriy Klyuyev
Hennadiy Kernes
Mikhail Dobkin
Viktor Pshonka
Olena Lukash
Yuriy Boyko
Leonid Kozhara

ako se zarati, ja mogu udomiti dvije ukrajinke... stan, hrana i pet stoja dzeparca mjesecno... pa bujrum
Jesi velikog sreca :D Sto ne tri das svakoj po 350, manje ce imati raditi a ti ces imati jednu vise :pisnuo: :pisnuo:
Alfons Kauders

#1966 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote:
Alfons Kauders wrote:

THE CAST

Igraju:

Vitali Klitschko
Arseniy Yatsenyuk
Oleh Tyahnybok
Petro Poroshenko
Yuriy Lutsenko
Oleksandr Turchynov
Yulia Tymoshenko
Andriy Parubiy
Andriy Sadovyi
Ruslana Lyzhychko
Tetiana Chornovol
Dmytro Bulatov

Viktor Yanukovych
Mykola Azarov
Serhiy Arbuzov
Vitaliy Zakharchenko
Oleksandr Yefremov
Andriy Klyuyev
Hennadiy Kernes
Mikhail Dobkin
Viktor Pshonka
Olena Lukash
Yuriy Boyko
Leonid Kozhara

Jesi velikog sreca :D Sto ne tri das svakoj po 350, manje ce imati raditi a ti ces imati jednu vise :pisnuo: :pisnuo:
kroz posao sam naucio da je bolje imati manju, a bolje motivisanu radnu snagu... to se narocito primjetilo nakon sto smo otpustili trecinu firme prije par godina... :D jos uvijek niko ne primjeti da ih nema :D

mogu i 4 po 250, ali nece se trudit... a jedna za milju je vec too much - i nasih ima za manje pare, a znaju zavrnut pitu :D zato dvije po pet stoja sweet spot :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1967 Re: Ukrajina

Post by _BataZiv_0809 »

Alfons Kauders wrote:
damskot wrote:

ostavio je neko jucer fino graf na kojem se porede poljska i ukrajina... ista polazna tacka, od 1990 do danas... poljska 3.5 puta veci bdp...

ali eto

vjerovatno ce se naci neko da kaze kako je i to izmisljeno, kao i vile u koje su upali demonstranti (pa se sad kaze to je drzavna imovina :lol: yeah right)
Ti si ono druze Kauders pravnik? Kao takav trebalo bi da znas da je teret dokazivanja na onome ko nesto tvrdi. Za sada nema nikakvog dokaza da su slike luksuza, prije svega uopce nastale u Ukrajini. Ono moze biti vrlo lako i u Svici ili bilo kojoj drugoj zemlji sa slicnom florom i faunom. Kamoli da se dokaze da je to VLASNISTVO Viktora Janukovica. Koji je opet bio burzuj i prije politike.
Ne kazem da je covjek postenjacina, naprotiv ima mi facu broja 1 iz Alan Forda, ali mislim da je histericna propagandna masinerija izgubila kompas. Slave ovu Timosenko, a zena pravosnazno presudjena za visemilionski privredni kriminal. I ona heroj, a on lopov? Ma ko o cemu, Zapad o poštenju :D
Govorimo brate dragi jezikom cinjenica, a ne onim koji gura vodu na mlin nasih izabranih ideoloskih premisa 8)
Alfons Kauders

#1968 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:
Alfons Kauders wrote:
damskot wrote: jedina kojoj ide dobro ali ne bolje kao prije EU ..

ali eto

Ti si ono druze Kauders pravnik? Kao takav trebalo bi da znas da je teret dokazivanja na onome ko nesto tvrdi. Za sada nema nikakvog dokaza da su slike luksuza, prije svega uopce nastale u Ukrajini. Ono moze biti vrlo lako i u Svici ili bilo kojoj drugoj zemlji sa slicnom florom i faunom. Kamoli da se dokaze da je to VLASNISTVO Viktora Janukovica. Koji je opet bio burzuj i prije politike.
Ne kazem da je covjek postenjacina, naprotiv ima mi facu broja 1 iz Alan Forda, ali mislim da je histericna propagandna masinerija izgubila kompas. Slave ovu Timosenko, a zena pravosnazno presudjena za visemilionski privredni kriminal. I ona heroj, a on lopov? Ma ko o cemu, Zapad o poštenju :D
Govorimo brate dragi jezikom cinjenica, a ne onim koji gura vodu na mlin nasih izabranih ideoloskih premisa 8)
:lol: :lol: :lol: :lol:

e

da nije mozda slikano na stojcevcu il poljinama? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1969 Re: Ukrajina

Post by _BataZiv_0809 »

e

Dokazi da nije :lol: Nisu davno slike bugarskih policajaca u subarama kako hapse neke studente potpisane sa Caracas, Venezuela :D
prometheus

#1970 Re: Ukrajina

Post by prometheus »

_BataZiv_0809 wrote:

e

Dokazi da nije :lol: Nisu davno slike bugarskih policajaca u subarama kako hapse neke studente potpisane sa Caracas, Venezuela :D
:mrgreen:
udar 99

#1971 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

Bugarski policajci u Caracasu :lol:
ima tih provala jos i sa CNN i BBC i Fox news masa !
evo i FEMEN se javlja

sada protestiraju u toplesu naravno :D i Femenke , u Parizu
za Ukrajinu koja nije slobodna , kako tvrde i Janukovich i Timoshenko su Putinove lutke

http://www.demotix.com/news/4024591/nak ... ia-4024586
Zviz

#1972 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

udar 99 wrote:Bugarski policajci u Caracasu :lol:
evo i FEMEN se javlja

za Ukrajinu koja nije slobodna , kako tvrde i Janukovich i Timoshenko su Putinove lutke

One topless ukraine ja bi to sve pozatvaro i dobro dobro naprenderico a oni im crncugu ulavi sa od metar i po pa nek ih busi do mile volje. Najgora nacija u Europi. Obicna ciganija. Trebaju to ruci vec jedno zagazit i red dovesti. Njemacki nacizam je mala maca kakve oni tam ekstermicare imaju. Lud narod skroz na skroz. Tacno se vidi tamo gdje upravljaju rusko govorei standard je znatno jaci i veci nego u zapadnom dijelu ukraine. Bio sam naivan kad sam prvi put tamo bio - nije mi uopste islo u glavu da Liviv obicna rasulo od grada a dole Krim otok i istocni dio razijeniji 100% Nisam nikakav ljubitelj rusa, ali u primjeru Ukraije ih podrzavam.
ljetna kiša

#1973 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Руске власти на Криму почињу са издавањем пасоша по убрзаној процедури, преносе украјински медији, позивајући се на посланика Државне думе РФ Леонида Слуцког, који је стигао у посету Симферопољу.

„У случају да се Крим обрати Русији са молбом о прикључењу, Русија ће врло брзо размотрити то питање“, написао је симферопољски новинар Олег Крјучков.

Леонид Слуцки није потврдио ову информацију, али је истакао да ће у најскорије време бити утврђене мере заштите руског становништва у Украјини.

„Треба разумети да ми нећемо издати нашу браћу у Украјини“, рекао је посланик.
spreca

#1974 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Zviz wrote:
udar 99 wrote:Bugarski policajci u Caracasu :lol:
evo i FEMEN se javlja

One topless ukraine ja bi to sve pozatvaro i dobro dobro naprenderico a oni im crncugu ulavi sa od metar i po pa nek ih busi do mile volje. Najgora nacija u Europi. Obicna ciganija. Trebaju to ruci vec jedno zagazit i red dovesti. Njemacki nacizam je mala maca kakve oni tam ekstermicare imaju. Lud narod skroz na skroz. Tacno se vidi tamo gdje upravljaju rusko govorei standard je znatno jaci i veci nego u zapadnom dijelu ukraine. Bio sam naivan kad sam prvi put tamo bio - nije mi uopste islo u glavu da Liviv obicna rasulo od grada a dole Krim otok i istocni dio razijeniji 100% Nisam nikakav ljubitelj rusa, ali u primjeru Ukraije ih podrzavam.
Nista gluplje ne procitah na ovoj temi od tvog posta............cime se to ti odlikujes od ovih koje napadas :-) ......idi ba zenise prohlupaces do kraja :lol:
spreca

#1975 Re: Ukrajina

Post by spreca »

ljetna kiša wrote:Руске власти на Криму почињу са издавањем пасоша по убрзаној процедури, преносе украјински медији, позивајући се на посланика Државне думе РФ Леонида Слуцког, који је стигао у посету Симферопољу.

„У случају да се Крим обрати Русији са молбом о прикључењу, Русија ће врло брзо размотрити то питање“, написао је симферопољски новинар Олег Крјучков.

Леонид Слуцки није потврдио ову информацију, али је истакао да ће у најскорије време бити утврђене мере заштите руског становништва у Украјини.

„Треба разумети да ми нећемо издати нашу браћу у Украјини“, рекао је посланик.
Kad su kosovski srbi trazili ruske pasose ,rusi odjebase a ovim ce mozda dati...nije to posteno do kosovskih srba
Post Reply