Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

155_mm

#1951 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.

jedini je kolega forumas seln casno stao na branik domovine ali je i on pokleknuo pred onih 264.000 evidentiranih boraca.
a bajraktar im je pantelija curguz sa vec legendarnim peskiricom na cuni kao barjakom.
stiv33

#1952 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by stiv33 »

AkHolic wrote: Srpska politika i nacionalizam u BiH ograničena je na teritorij manjega entiteta.Hrvatski nacionalizam također nije ekspanzionistički.Generator nestabilnosti zapravo je htjeli to Bošnjaci priznat ili ne,velikobošnjaštvo ponekad otvoreno ponekad pod krinkom bosanstva,građanske države ---
:thumbup:
The BEN10

#1953 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by The BEN10 »

Kad za 30 godina srbima ostane beogradski pasaluk. Od onakve ekspanzionisticke politike do gaca na stapu...

Sent from my C6603 using Tapatalk
kosava

#1954 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

155_mm wrote:kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.

jedini je kolega forumas seln casno stao na branik domovine ali je i on pokleknuo pred onih 264.000 evidentiranih boraca.
a bajraktar im je pantelija curguz sa vec legendarnim peskiricom na cuni kao barjakom.
Zar su imali 246 'iljada vojno sposobnih '92-ge?
Havatar

#1955 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

kosava wrote:
155_mm wrote:kako se niodkud pojavi onih 246 iljada evidentiranih boraca na temi ostadise samo kolege forumasi hafis, bodkin, radostan dan, exliberal, piplica i akholic da ubjeduju jedan drugog o opasnosti velikobosnjackog ultranacionalizma za mir u svijetu.

Zar su imali 246 'iljada vojno sposobnih '92-ge?
Vecinom kuhara i logisticara
kosava

#1956 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

a oni sto su gulili krompir ili nosali vodu :lol:
madner

#1957 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Znaci borbeni komplet x2 x 90.
huone

#1958 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

A pazi ovog skutora Hafisa sto se ulizuje ovim saloncima :lol:

Misli praznoglavac da ce Hrvatska biti na strani Srba ako pokusaju da se odvoje... :lol:

Jeste, Hrvatska jedva ceka da joj "Velika Servia" bude na 50km od Zagreba da bi "hb"-ovci odvojili svoju avliju u Hercegovini. :roll:
Last edited by huone on 29/12/2013 11:10, edited 1 time in total.
kosava

#1959 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Tolika sila a zadnje sto su "osvojili" Jajce carsija od dvije ulice . :lol:
huone

#1960 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Bodkin wrote:dedukcija ali sumnjivo je da je onaj bio pitje a ovaj titje ili kako vec :D i obojica turkofili i zagovaraju tenkovsko rjesenje :D
A evo i tu je redovni "bosanac" Bodkin da brani srbadiju... nema teme na kojoj nece drug Bodkin biti na strani srba protiv Bosnjaka.

Kad Dodik i ostala cetnicka pascadija prijeti secesijom, druga Bodkina nema da kaze koju protiv toga, ali kad Bosnjaci kazu da ce u slucaju pokusaja secesije doci do rata onda se on odma' uspali i ne gubi vrijeme da kaze da smo ludi i da smo nacionalisti... jel tako Bodkin?
Hafis

#1961 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Dobro je...izgleda da smo hin pacifizirali. Vraćaju se dijalogu :D
Hafis

#1962 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

huone wrote:A pazi ovog skutora Hafisa sto se ulizuje ovim saloncima :lol:

Misli praznoglavac da ce Hrvatska biti na strani Srba ako pokusaju da se odvoje... :lol:

Jeste, Hrvatska jedva ceka da joj "Velika Servia" bude na 50km od Zagreba da bi "hb"-ovci odvojili svoju avliju u Hercegovini. :roll:
Šta znaš punoglavac, politike i neprijatelji nisu vječni. Ako se nastavi bošnjačka radikalizacija možda im i bude odgovarala Srbija 50 km od Zagreba nego nešto dosad neviđeno na ovim prostorima.
huone

#1963 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Hafis wrote:Šta znaš punoglavac, politike i neprijatelji nisu vječni. Ako se nastavi bošnjačka radikalizacija možda im i bude odgovarala Srbija 50 km od Zagreba nego nešto dosad neviđeno na ovim prostorima.
"Bosnjacka radikalizacija" :lol:

Imaju kako vi kazete "pravi" Hrvati iz Hrvatske malo sire interese od vas skutora :lol:

Ali vazi, sacekaj bracu cetnike da stegnu muda vec jednom i da proglase referendum pa da vidimo sta ce reakcije Lijepe biti :D
155_mm

#1964 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

stiv33 wrote:
AkHolic wrote: Srpska politika i nacionalizam u BiH ograničena je na teritorij manjega entiteta.Hrvatski nacionalizam također nije ekspanzionistički.Generator nestabilnosti zapravo je htjeli to Bošnjaci priznat ili ne,velikobošnjaštvo ponekad otvoreno ponekad pod krinkom bosanstva,građanske države ---
:thumbup:
stvarno kolege i ja se pitam kako je to moguce. srbi se jadni ogranicili na manji entitet i tamo pale povratnicke kuce po zvorniku, prave crkve iznad potocara i na privatnim imanjima muslimana, hoce da ruse kucu gdje je zapaljeno 70 zivih visegradjana (vjerovatno bi i tu jedna crkvica mogla da se sazida), maltretiraju bosnjacku skolsku djecu u konjevic polju, mislim sve u nekoj normali. na drugoj strani hrvati sa zapadne obale bi samo malo da predju na istocnu obalu u mostaru. nikakav ekspanzija nije u pitanju nego cisto da se predje na drugu obalu. i onda se velikobosnjacki ultranacionalisti bune protiv ovoga sta rade srbi i hrvati. pa kako je moguce da su europa i amerika toliko slijepe i ne vide taj velikobosnjacki generator nestabilnosti. a 90% napacenih srba i hrvata u BiH to vidi. pa dokle ce se morati trpiti taj zulum velikobosnjackih ultranacionalista.
Hafis

#1965 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

huone
Bosnjacka radikalizacija" :lol:

Imaju kako vi kazete "pravi" Hrvati iz Hrvatske malo sire interese od vas skutora :lol:

Ali vazi, sacekaj bracu cetnike da stegnu muda vec jednom i da proglase referendum pa da vidimo sta ce reakcije Lijepe biti :D
Znači od tenkovskog blitzkriega i turske zračne podrške, opet glavni posao pao na Hrvatsku. Ambiciozno, nema šta.

A dobro znaš kako kažu u Mongoliji : ne vjeruj latinu :)
155_mm

#1966 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Dobro je...izgleda da smo hin pacifizirali. Vraćaju se dijalogu :D
pa sa 246 iljada registriranih boraca bi pacifiziro i ameriku a kamoli ne ovaj jad od velikobosnjackih ultranacionalista.
sudeci po placi direktora aluminija, sam aluminij bi moga da financira toliku vojsku najmanje godinu dana. tako da europa moze da mrno spava.
stiv33

#1967 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by stiv33 »

huone wrote:
"Bosnjacka radikalizacija" :lol:

Pa zna se. Rek'o Mesić još kad je predsjednik bio da u to slučaju na scenu stupa HV i siječe koridor. :D
huone

#1968 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Hafis wrote:Znači od tenkovskog blitzkriega i turske zračne podrške, opet glavni posao pao na Hrvatsku. Ambiciozno, nema šta.

A dobro znaš kako kažu u Mongoliji : ne vjeruj latinu :)
Ja samo tebi kazem da Hrvatima iz Lijepe nije toliko do bratimljenja sa cetnicima ko vama skutorima. Ali vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu... :D
Martinez_

#1969 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

155_mm wrote:
pa sa 246 iljada registriranih boraca bi pacifiziro i ameriku a kamoli ne ovaj jad od velikobosnjackih ultranacionalista.
sudeci po placi direktora aluminija, sam aluminij bi moga da financira toliku vojsku najmanje godinu dana. tako da europa moze da mrno spava.
Ma jel ti to želiš reći da će se mnogi od njih reaktivirati iz penzije, neki i iz groba, mnogi se vratiti iz inostranstva da bi uzeli učešća u ratu koji sledi?
Martinez_

#1970 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

seln wrote: Tako, brate, govori srpski da te ceo svet razume. Sta si se natakario tu "ako se srpski narod odrekne"...
reci lepo da se srpski narod nikad nece odreci otetog i teskim genocidom stecenog.
Nikakvog otimanja nema dok je sve to hvala Bogu deo Bosne i Hercegovine a na unutrašnju podelu su svi stavili potpis ima već 18 godina. No valjda se traži bolji održiviji model a ti odmah video priliku da ispostaviš maksimalistički zahtev pa ko mu oponira, on je četnoustaški otmičar koji, ako mu se ne dopadaju tvoje državničke zamisli treba fino da kupi prnje iz tvoje avlije:

seln wrote:
Sretan put. Ja vam svima zelim stalne boravisne vize i brz prijem u drzavljanstvo zeljenih drzava.

Joj joj.
seln wrote: Hajde, posavjetuj ih ti, kao osvjedoceni prijatelj Bosne. Ono sto Bosnjaci (ne samo politicari) ne smiju dozvoliti je da igraju kako sviraju srbi i hrvati.
Prijatelj hvala Bogu jesam, možda ne tvoj lični ali šta ćeš. Političkom Sarajevu: što bolje veze sa zapadom, Zagrebom i Beogradom, a Bošnjacima generalno da prouče dobro rast i razvoj srpskog nacionalizma pred rat
155_mm

#1971 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Hafis wrote: Šta znaš punoglavac, politike i neprijatelji nisu vječni. Ako se nastavi bošnjačka radikalizacija možda im i bude odgovarala Srbija 50 km od Zagreba nego nešto dosad neviđeno na ovim prostorima.
uz ovakav komentar ide i odgovarajuca slika.
Image

o cemu li sanjaju napacene duse na zapadnoj obali dok u tisinu noci dolinom neretve sa istocne obale odjekuje ezan.
a slijepa europa i amerika nista ne vide sta se dogadja.

nego hafize sta ce se ako se ta velikobosnjacka ultranacionalisticka govna ne radikaliziraju za tih 50 godina? ima li neki rezervni plan?
155_mm

#1972 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Martinez_ wrote:
155_mm wrote:
Ma jel ti to želiš reći da će se mnogi od njih reaktivirati iz penzije, neki i iz groba, mnogi se vratiti iz inostranstva da bi uzeli učešća u ratu koji sledi?
ma ne zelim ja nista reci samo sam citirao resornog ministra. sta se sad svi skocili na mene ko da sam ja kriv sto ih je toliko. :D
Martinez_

#1973 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

155_mm wrote: ma ne zelim ja nista reci samo sam citirao resornog ministra. sta se sad svi skocili na mene ko da sam ja kriv sto ih je toliko. :D
Pa nije jasno kaklvu vezu nalaziš između njihovog broja i nekog budućeg konflikta. Oni su pretnja budžetu RS i ničemu i nikom drugom.

To je kao da u razmatranju invazije na Hrvatsku ne brojiš njihove vojnike već registrovane branitelje :D koji bi pogazili čitavu Europu kad vidiš koliko ih je i koliko su glasni
155_mm

#1974 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

pa broj mogucih boraca sigurno ima veze sa nekim buducim konflitom. sigurno je da ni jedna strana nije u mogucnosti da mobilise onoliko ljudstva kao sto se moglo devedesetih. i to je pored dobrovoljacke/dragovoljacke spremnosti brace u susjedstu itekako bitna stvar. jer nije sala kad tisuce zagrebcana i hiljade beogradjana krene da gine za bosanska brda.

a u citavoj informaciji koju sam citirao jedino zanimljivo je oficijelna cifra od 246.000. i sigurno da to nema veze sa realnoscu na terenu. ali da je informacija sokantna, jeste.
Bodkin

#1975 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

huone wrote:
Bodkin wrote:dedukcija ali sumnjivo je da je onaj bio pitje a ovaj titje ili kako vec :D i obojica turkofili i zagovaraju tenkovsko rjesenje :D
A evo i tu je redovni "bosanac" Bodkin da brani srbadiju... nema teme na kojoj nece drug Bodkin biti na strani srba protiv Bosnjaka.

Kad Dodik i ostala cetnicka pascadija prijeti secesijom, druga Bodkina nema da kaze koju protiv toga, ali kad Bosnjaci kazu da ce u slucaju pokusaja secesije doci do rata onda se on odma' uspali i ne gubi vrijeme da kaze da smo ludi i da smo nacionalisti... jel tako Bodkin?

Obecavam da cu ti odgovoriti ako ne budes zenski spolni organ i kazes nam pravi nick ili onaj banovani

Sent from my Lumia
Locked