PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SmokingMan

#1951 Re: PlayStation 4 - all about

Post by SmokingMan »

Imam namjeru da na PC-u isprobam ovaj 7-day trial na PS now,a vjerovatno i pretplatim se na određen period.Da li je moguće da se iz BIH registrujem preko ovoga klijenta,budući da je registracija ograničena na svega nekoliko evropskih zemalja?
chockad

#1952 Re: PlayStation 4 - all about

Post by chockad »

Imam playstation 3, nisam ga ukljucivao 2 mjeseca, kad sam jutros probao da ga ukljucim, koju god igru da ubacim kaze da je potrebno skinuti i instalirati update 1.05.
Kad kliknem na ok nista se ne desi, jedino kada izbacim cd sa igrom PS vrati se na pocetni screen.
Ima li neka precica za skidanje i instaliranje tog update-a
typeOnegative

#1953 Re: RE: Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

SmokingMan wrote:Imam namjeru da na PC-u isprobam ovaj 7-day trial na PS now,a vjerovatno i pretplatim se na određen period.Da li je moguće da se iz BIH registrujem preko ovoga klijenta,budući da je registracija ograničena na svega nekoliko evropskih zemalja?
Ja nisam uspio, odbija mi karticu, ko zna možda tebi prođe :)

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
SmokingMan

#1954 Re: RE: Re: PlayStation 4 - all about

Post by SmokingMan »

typeOnegative wrote:
SmokingMan wrote:Imam namjeru da na PC-u isprobam ovaj 7-day trial na PS now,a vjerovatno i pretplatim se na određen period.Da li je moguće da se iz BIH registrujem preko ovoga klijenta,budući da je registracija ograničena na svega nekoliko evropskih zemalja?
Ja nisam uspio, odbija mi karticu, ko zna možda tebi prođe :)

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Us mislu da nije validna kartica.Šteta,to je bila jedina prilika da odigram last of us. :-?
typeOnegative

#1955 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

I ja sam htio zbog nje , ali kazem meni nije moglo , ne mora znacit da nece moci ni tebi . Ugl treba napravit UK PSN acc , stavit adresu od tamo i svoju karticu i podatke kad budes upisivao podatke u payment opcijama za account .Evo detaljno tu pa probaj , sretno :thumbup:

http://www.hcl.hr/game-special/kako-bes ... c-u-96968/

Ima neka sema preko entropay (virtualne kartice) pa cu mozda probat i to kad budem imao vremena .
missko

#1956 Re: PlayStation 4 - all about

Post by missko »

Koja je razlika Fifa 16 i 17 za ps 4

Gesendet von meinem SM-G935F
arnes_king

#1957 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Evo fora kako mozete Watch Dogs 2 od 3 sata free trial dobiti full igru ali bez mogucnosti online igranja :)

https://www.psxhax.com/threads/watch-do ... 3#comments
gilla

#1958 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

arelinho wrote:Ovih dana trebao bi uzeti sebi novu ps4 eh sada imam pitanje za vas. Hoću da odmah uzmem fifu 17 pa gdje bi mi preporučili da je uzmem?
Target,Creed ili neku treću radnju? :-D
Bilo gdje osim u targetu, smijesni su sa cijenama i uslugom.
Kao da je 2001 godina pa niko ne zna nista niti ima pristupa informacijama.
r_faruk

#1959 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

u targetu fifa 130KM, u imtec-u 99KM. jedni od drugih udaljeni sedam metara :)

nego, koju kameru izaberete kada igrate fife.... ova default mi daleko, koliko god zumiram, opet mi daleko.....
dinao

#1960 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

target su klosari zesci. mislio sam kod njih kupiti ps4, narucio, zavlacili me mjesec dana..
srecom nisu jedini!
P.Starck

#1961 Re: PlayStation 4 - all about

Post by P.Starck »

Dobri moji igraci moze par informacija da ne pretražujem forum?
Šta kupiti PS4 ili XBOX One? Čije igre su jeftinije? Ko ima veću zajednicu i mogu li mijenjati igre i sl.?
Čiji su džojstici jeftiniji jesu li i bolji i td. ;-)

Jel koristite originlane džojstike, ako ne koje onda i td.?
arelinho

#1962 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arelinho »

Ja napokon uzeo sebi ps4. Prvi utisci su fenomenalni. Igrao sam do sada u igraoni sa prijateljem, ali nije to to dok je ti sam "uzmeš" u ruke. :D
Sada par pitanja imam u vezi psn pretplate. Znam da se mora imati psn pretplata da bi igrao igre online.

Da pitam da li pored online igranja imam još neku pogodnost kada uzmem tu pretplatu?
Da li se može uzeti preko pika jer sam vidio da ima. Vidim da ima nekih pretplata koje su skupe, a kod jednog momka sam vidio 40 KM za čitavu godinu. Da li je sigurno kod njega uzeti to? Hvala unaprijed na odgovorima i ako imate još koju informaciju slobodno mi napišite.
r_faruk

#1963 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

arelinho wrote:Ja napokon uzeo sebi ps4. Prvi utisci su fenomenalni. Igrao sam do sada u igraoni sa prijateljem, ali nije to to dok je ti sam "uzmeš" u ruke. :D
Sada par pitanja imam u vezi psn pretplate. Znam da se mora imati psn pretplata da bi igrao igre online.

Da pitam da li pored online igranja imam još neku pogodnost kada uzmem tu pretplatu?
Da li se može uzeti preko pika jer sam vidio da ima. Vidim da ima nekih pretplata koje su skupe, a kod jednog momka sam vidio 40 KM za čitavu godinu. Da li je sigurno kod njega uzeti to? Hvala unaprijed na odgovorima i ako imate još koju informaciju slobodno mi napišite.
imas jos pogodnsosti u vidu da su ti neke igrice dosta snizene ako imas ps+ pretplatu, neke igrice dobijes dzaba (rijetko da valja) i to bi bilo to... posalji nam link gdje ima za 40KM godisnja pretplata (nekada prodaju account sa igrama pa znaju sniziti cijenu, al to je mac sa dvije ostrice)....
mozes se uvezati s nekim i dijeliti igrice sa accounta. jedan kupi, obojica igrate.... ima par stranica unazad objasnjeno...
arelinho

#1964 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arelinho »

r_faruk wrote:
arelinho wrote:Ja napokon uzeo sebi ps4. Prvi utisci su fenomenalni. Igrao sam do sada u igraoni sa prijateljem, ali nije to to dok je ti sam "uzmeš" u ruke. :D

imas jos pogodnsosti u vidu da su ti neke igrice dosta snizene ako imas ps+ pretplatu, neke igrice dobijes dzaba (rijetko da valja) i to bi bilo to... posalji nam link gdje ima za 40KM godisnja pretplata (nekada prodaju account sa igrama pa znaju sniziti cijenu, al to je mac sa dvije ostrice)....
mozes se uvezati s nekim i dijeliti igrice sa accounta. jedan kupi, obojica igrate.... ima par stranica unazad objasnjeno...
evo to je što sam govorio 40 KM pretplata za 12 mjeseci: http://www.olx.ba/artikal/24244834/ps4- ... seci-40km/

Šta misliš da je li je to sama pretplata ili je akaunt kako si naveo?

I još jedno pitanje. Kada bi uzimao pretplatu da li je ovo dvoje ista stvar:

ovo: http://www.olx.ba/artikal/21023925/psn- ... una-150kn/

i ovo: http://www.olx.ba/artikal/16018408/psn- ... -1-godina/

Da li je oboje pretplata ili je ovo prvo samo bon za kupovanje igri preko psn-a?
Mustang1

#1965 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Jedno je bon za kupovanje a drugo je psn plus. To sa pika sto si stavio dobijes account. Pisao sam vec o tome. Nasao sam stranicu odakle ovi sa pika uzimaju to sve.. Najskuplja igra je 25$ to je Fifa 17. BF1 cim je izasao ja uzeo za 22$.. Na svakom accountu se dobije i ps plus i jos neke igre.. Rizicno jeste ali ja nisam jos imao problema, a bolje ustediti 20ak KM ako ces uzimati vec sa pika, i oni nabavljaju na isti nacin, ovako se samo rjesavas posrednika.
Slao sam jos nekima sa foruma i uzimali su pa neka napisu je'l i kod njih sve ok.
Vertig0

#1966 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Mogu potvrditi ovo mustangovo.
gilla

#1967 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

arelinho wrote:
r_faruk wrote:

evo to je što sam govorio 40 KM pretplata za 12 mjeseci: http://www.olx.ba/artikal/24244834/ps4- ... seci-40km/

Šta misliš da je li je to sama pretplata ili je akaunt kako si naveo?

I još jedno pitanje. Kada bi uzimao pretplatu da li je ovo dvoje ista stvar:

ovo: http://www.olx.ba/artikal/21023925/psn- ... una-150kn/

i ovo: http://www.olx.ba/artikal/16018408/psn- ... -1-godina/

Da li je oboje pretplata ili je ovo prvo samo bon za kupovanje igri preko psn-a?
To od 40Km dobiješ account koj idodaš na ps4, i onda svi acounti na plejci imaju ps+ ( koji je potreban za online igranje).
Imaj na umu da sa ovim onda nemaš popuste na rasprodajama jer na taj account ne smiješ više ulaziti a popust je vezan za onaj račun koji prvbitno ima ps+.
Ja iskreno ne koristim ovo, nego na svom accountu kupujem ps+ radi popusta kod rasprodaja koja može biti veoma solidna. Ako ne misliš nikad ništa kupovati samo igrati mp onda nije loša opcija.

Bonovi su kao ultra dopuna, znači kupiš 20$ bon, ukucaš kod i možeš trošit taj iznos na storeu( igre i sl.)
Za usa kodove možeš probati pcgamesupply, uk ( game.co.uk) između drugih pomenutih...

edit- kupi sebi one kapice za gljive, obavezno
arelinho

#1968 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arelinho »

@gilla
Zbog čega da uzmem te kapice za analog? Čemu služe?
friskyoreo

#1969 Re: PlayStation 4 - all about

Post by friskyoreo »

Pozdrav. Imam pitanje vezano za ps4. Totalni sam noob...
Da ne citam 70 strana..
Moze li se ps4 chipovati, ili kako to vec ide u danasnje doba? Mislim da se koristi "alternativa" u odnosu na skupe originalne igre...
Moze i na pp ako se odgovor protivi pravilima foruma... :)
Hvala unaprijed. :)
dinao

#1970 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

Ne moze.

Sent from my 6039Y using Tapatalk
r_faruk

#1971 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Fifa 17 na us store-u 29.99 dolara, inace je 59.99 $
Ironmen

#1972 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironmen »

Zanima me koja je najbolja radnja za kupovinu ps4 u BiH i imali jos uvjek da se uzme konzola sa dodatkom GTA 5 ili su te zalihe istekle vidime da samo imaju sa novim igrama ?? Sto se tice ps+ citam da se dobije free 1 mjesec kada se uzima nova konzola e sada igre koje dobijem za taj mjesec jel mogu igrati kada istenkne ps+ ili moram produziti takodjer me zanima igre koje dobijem preko ps+ dali ostaju zauvjek na mom acc i za godinu dana dobijel se koji AAA naslov ili se samo dobijaju indie igre.
Dali preko ovoga foruma radi ko zamjenu igara i slicno.

Ako ima ko zivaca neka odgovori nemam bas vremena listati temu od pocetka :D
jasmind

#1973 Re: PlayStation 4 - all about

Post by jasmind »

Ironmen wrote:Zanima me koja je najbolja radnja za kupovinu ps4 u BiH i imali jos uvjek da se uzme konzola sa dodatkom GTA 5 ili su te zalihe istekle vidime da samo imaju sa novim igrama ?? Sto se tice ps+ citam da se dobije free 1 mjesec kada se uzima nova konzola e sada igre koje dobijem za taj mjesec jel mogu igrati kada istenkne ps+ ili moram produziti takodjer me zanima igre koje dobijem preko ps+ dali ostaju zauvjek na mom acc i za godinu dana dobijel se koji AAA naslov ili se samo dobijaju indie igre.

Za radnju nezz sta bih ti reka, za kes najpovoljnije imas po olx.ba dosta varijanti. Sa gta5 tesko, to je obicna verzija, sada je slim u opticaju. PS+ dzabni mjesec dobijes samo ako uneses karticu, a kartica mora bit iz amerike ako hoces americki store. Besplatne igrice mozes igrat dok ti je aktivan account, kad ti istekne jok, tako sam ja to skontao. U zadnje vrijeme su zaredali sa indie igricama, a u proslosti je bilo dobrih starijih naslova.
Ironmen

#1974 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironmen »

jasmind wrote:
Ironmen wrote:Zanima me koja je najbolja radnja za kupovinu ps4 u BiH i imali jos uvjek da se uzme konzola sa dodatkom GTA 5 ili su te zalihe istekle vidime da samo imaju sa novim igrama ?? Sto se tice ps+ citam da se dobije free 1 mjesec kada se uzima nova konzola e sada igre koje dobijem za taj mjesec jel mogu igrati kada istenkne ps+ ili moram produziti takodjer me zanima igre koje dobijem preko ps+ dali ostaju zauvjek na mom acc i za godinu dana dobijel se koji AAA naslov ili se samo dobijaju indie igre.

Za radnju nezz sta bih ti reka, za kes najpovoljnije imas po olx.ba dosta varijanti. Sa gta5 tesko, to je obicna verzija, sada je slim u opticaju. PS+ dzabni mjesec dobijes samo ako uneses karticu, a kartica mora bit iz amerike ako hoces americki store. Besplatne igrice mozes igrat dok ti je aktivan account, kad ti istekne jok, tako sam ja to skontao. U zadnje vrijeme su zaredali sa indie igricama, a u proslosti je bilo dobrih starijih naslova.

Znaci o PS+ racunu probni mjesec nista ??? E sada vidim ija skoro sve slim verzije, sta su prednosti a sta mane imajuli slim verzije probleme sa zagrijavanjem :?:
ifus

#1975 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

@Ironmen: Dva havera, rodjak i ja smo kupili kod ovog momka: http://ps3games.olx.ba/ - topla preporuka. Možeš uzeti i u paketu s igrom po želji, dodatnim dzojstikom itd.
Koliko znam, slim verzija nema problema s pregrijavanjem i sl. PS+ igre su uglavnom indie, zna biti dobrih, ali vise-manje su bezveze. Dok imas PS+ pretplatu mozes ih igrati. Ja imam PS+ samo jer drug s kojim dijelim profil igra online, inace ne bih uzimao, 60$ mozes bolje potrositi. Doduse, bude popusta za PS+ pretplatnike, ali ako ne igras online, ne pretplacuj se dzaba.
Post Reply