nema tu previse pametovanja. ne pomaze ni klasicna karadzicevsko-milosevicevska medijska hajka
i sisija i njegove generale i baradeia i njegove nalogodavce treba pred sud zbog ovih zlocina
http://www.advance.hr/vijesti/muslimans ... stitucija/omega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
nema tu previse pametovanja. ne pomaze ni klasicna karadzicevsko-milosevicevska medijska hajka
i sisija i njegove generale i baradeia i njegove nalogodavce treba pred sud zbog ovih zlocina
Nezavisna tamam toliko koliko je bila i JNA.omega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
Nezavisna od politicke vlasti?vatrogasac wrote:Nezavisna tamam toliko koliko je bila i JNA.omega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
Koja bi ovo po redu bila zabrana djelovanja MB? Bili su ih puni zatvori i prije. Predaleko je sve ovo otišlo da bi baš tako nestali, a o tome je bilo u dvije analize Al Jazeere što sam sinoć postavio ovdje (ne kontam razlog što je moderacija obrisala).Kikibombona wrote:http://www.advance.hr/vijesti/muslimans ... stitucija/omega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
Što nije bila neovisna kada su bile anti Mursi demonstracije? Ipak je u ovoj priči riječ o političkoj poziciji i opoziciji.Kikibombona wrote:Nezavisna od politicke vlasti?vatrogasac wrote:Nezavisna tamam toliko koliko je bila i JNA.omega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
Sta vam nije jasno?
Generalu Sisiju niko iz egipatske vlasti ne izdaje naredjenja.
Tako smo i mi pucali iz bolnica pa nas je karadzic ni kriv ni duzan morao gadjatiKikibombona wrote:http://www.advance.hr/vijesti/muslimans ... stitucija/omega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
Mani se nakaradnih komparacija...omega369 wrote:
Tako smo i mi pucali iz bolnica pa nas je karadzic ni kriv ni duzan morao gadjati![]()
mislim, zar je tolika mrznja prema jednoj skupini da ste u stanju sve progutati?! ne kontam, koliko bolestan neko mora biti da opravdava ovo sto se radi u egiptu. nevjerovatno
Kako ja vidim tebe nesto muci, a sta je to samo Allah subhane wa ta `alla zna.505sCrtom wrote:@mujke82: zalosti moja.
Mursijevo odbijanje dijaloga sa opozicijom jeste iz nase vizure pogresno ali ni u kojem slucaju nije i ne moze biti ni razlog ni opravdanje za masakre koje vojska nakon vojnog udara svakodnevno cini.Tu nema nikakve rasprave.Koristiti SBBKBB logiku da pravdas sadanju situaciji je upravo to sto meni imputiras-protivno logici.Ne mozes SBBKBB situaciju (izbijanje gradjanskog rata da je legalno i legitimno izabrani predsjednik ostao na vlasti) za koju niko ne zna da li bi se odigrala koristiti kao opravdanje i objasnjenje danasnje stvarne situacije masakriranja politickih neistomisljenika za koje svi znamo da se iz dana u dan desavaju.Kikibombona wrote:U prva dva pasusa zakljucno sa boldanom recenicom kontriras logiciCo0l wrote:
Ti izgleda ne shvatas koliko je besmisleno tvoje stalno osudjivanje Bratstva i okrivljavanje njih za danasnja desavanja jer,eto,nisu uvazili nezadovoljstvo navodno miliona koje je trajalo jako kratko prije nego je izvrsen vojni udar a sa druge strane ti je normalno sto evo vec sedmicama ista ta vojska koja je srusila prvu demokratski izabranu vladu ne samo da ne mari za proteste miliona nego ih nemilosrdno i brulatno ubija na stotine,ako ne i hiljade.
Mursija se moze osuditi sto nije pokusao ostvariti neki dijalog sa opozicijom kada su poceli izlaziti na ulice,to svakako,ali traziti njegovu odgovornost za danasnja desavanja je suludo.Pa ni u tzv. zapadnim demokratijama vlade ne padaju tako lako kada izadju protestanti na ulice a kamoli da se to u Egiptu promptno desi.Sve i da je htio sici na vlast zbog toga imao je odgovornost i prema milionima koji su ga izabrali pa ako ne zbog sebe,nije zbog njih mogao tek tako lako da ode.
P.S.Ne bih se upustao u paralele sa Sirijom jer puno vise ima razlika sa tamosnjom situacijom nego slicnosti,barem po mom misljenju koje ne mora biti tacno..
Da se Mursi upustio u dijalog sa opozicijom do svega ovog ne bi ni doslo.
i ne citam. idealistic piece of thrush. ali zalim kad vidim ljude ispranih mozgova kojima su cak zabranili i da misle svojom glavom. to je ono sto mene muci. to je najfundamentalnije pravo svakog ljudskog bica, koje je nazalost tebi uskraceno.mujke82 wrote:Kako ja vidim tebe nesto muci, a sta je to samo Allah subhane wa ta `alla zna.505sCrtom wrote:@mujke82: zalosti moja.
Nemoj da citas ako ti je tesko.
505sCrtom wrote:i ne citam. idealistic piece of thrush. ali zalim kad vidim ljude ispranih mozgova kojima su cak zabranili i da misle svojom glavom. to je ono sto mene muci. to je najfundamentalnije pravo svakog ljudskog bica, koje je nazalost tebi uskraceno.mujke82 wrote:Kako ja vidim tebe nesto muci, a sta je to samo Allah subhane wa ta `alla zna.505sCrtom wrote:@mujke82: zalosti moja.
a sta ako 'islamisti' imaju isto misljenje kao ti? mogu li imati ista prava koja ti ocekujes i zahtjevas? imaju li oni pravo da se pobune prtiv tvoje pive i kratke suknjice? ili je demokratija samo ono sto tebi i slicnima odgovara? ne kontam, moras mi to pojasnitiKikibombona wrote:Mani se nakaradnih komparacija...omega369 wrote:
Tako smo i mi pucali iz bolnica pa nas je karadzic ni kriv ni duzan morao gadjati![]()
mislim, zar je tolika mrznja prema jednoj skupini da ste u stanju sve progutati?! ne kontam, koliko bolestan neko mora biti da opravdava ovo sto se radi u egiptu. nevjerovatno
Da bi shvatio, ako zelis shvatiti, uzet cu primjer BiH...
Mogu pripadnici SDA biti islamisti u svojoj kuci, ali ne mogu nametati islamske zakone svakom gradjanu drzave. Meni nije problem zivjeti pod vlascu 'islamista' sve dok slobodno mogu cugati pivu ispred zgrade, izaci sa djevojkom koja preferira kratke suknjice, slusati muziku kakvu zelim i tako dalje i tako dalje. Ako neko pokusa ugroziti moje osnovne slobode, moj nacin zivota, pobunit cu se, nece me zanimati ni demokratija, ni legalitet, ni legitimitet. Pobunit cu se ako budem imao dovoljno istomisljenika da uspijemo sa pobunom. Ako ne, sigurno bih se iselio.
Ovo vjerski fanatici nikako ne mogu ili ne zele shvatiti.
(SDA ne smatram islamistickom strankom. Cisto hipoteticka postavka.)
Da ovo potkrijepim najnovijom izjavom nervoznog Tajipa:Challenger__ wrote:- Iako rizkujem da na sebe navučem gnjev (uglavnom čestitih, ali neupućenih) emotivaca, želim da kažem sljedeće: i MB i AKP su prozapadnjačke, masonske, kriptocionističke tvorevine;
- Obično članstvo koje strada na ulicama o ovome zna malo ili nimalo;
- MB se uništava u Siriji, zabranjuje u Egiptu, a zapad, kome su kriptocionisti Erdogan i Mursi dali dušu i zemlju, po njemu "prstom ne mrdaju". Zato je nervozan, očekuje da upregnu sve kapacitete (Izrael, SAD i NATO), jer u protivnom, Turska je sljedeća na redu.
Zato je Erdogan nervozan.
Turski premijer Erdogan: "Egipat vrši državni terorizam, Sisi i Assad su isti"
Zasto bi se bunili? Ne bunim se ni ja protiv dzamije, hidzaba, ezana i tako dalje. Vjernici imaju svoj - ovi drugi svoj zivot.omega369 wrote: a sta ako 'islamisti' imaju isto misljenje kao ti? mogu li imati ista prava koja ti ocekujes i zahtjevas? imaju li oni pravo da se pobune prtiv tvoje pive i kratke suknjice? ili je demokratija samo ono sto tebi i slicnima odgovara? ne kontam, moras mi to pojasniti
mujke82 wrote:Kako ja vidim tebe nesto muci, a sta je to samo Allah subhane wa ta `alla zna.505sCrtom wrote:@mujke82: zalosti moja.
Greska odma, serijat je neodvojivi dio ustavno-pravnog poretka u Egiptu, i kad je Mubarak bio, i Sadat i Nase, malo bolje procitaj npr. o tome za sta se Naser predstavlajo, za vodju koje 3 strane u tadasnjems svijetuKikibombona wrote:Njihova prva greska je nametanje islamizma i uvodjenje serijata na mala vrata. Erdogan je Mursiju porucio, 'Ja sam predstavnik sekularne drzave, nadam se da ce i Egipat biti sekularan'. Erdogan je islamista, al to nije problem dok islam i islamske zakone/moralne norme primjenjuje na sebi. Turska je slicna Egiptu. Nametanje bilo cega u takvim zemljama vodi ka nasilju. To zna Erdogan, Mursi ne.

kada ljudi izađu na demonstracije jedine snage sigurnosti koje trebaju da osiguravaju takav skup jeste policija..Kikibombona wrote:Uopste nije cinizam. Ne znam kako si razumio komentar na koji si se osvrnuo.udrch wrote: čovječe koji cinizam..nisam to očekivao od tebe..
u istoj rečenici spominješ vojsku, policiju, ekstremiste i nevine žrtve..ali ispadne tako da su ekstremisti ovi što su ubijeni, jer vojska i policija je na pravom putu..
zapamti da je Mubarak bio tri puta jači i organizovaniji od ovoga, pa mu je narod sudio..
ista sudbina čeka i Sisonju i sve one koji su mu pomogli..
Baradej je stari lisac..nije on odstupio što mu je žao Egipćana, već što želi da sačuva svoj život i sigurnost svoje porodice..
MB su rasformirali davno, ali ne možeš uništiti nešto što živi u narodu..
čak i da njih sve unište, ostaće puno onih koji neće zaboraviti ove masakre..
Da sutra izadjemo na proteste u zelji da skinemo nasu vlast, da li bi stajao rame uz rame sa 'demonstrantima' naoruzanim vatrenim oruzjem? Vec sam jednom rekao, od takvih protesta bih odmah odustao, jer je jasno cemu to vodi i kako ce na to odgovoriti vojska i policija.
Ne opravdavam vojsku i policiju, vjerujem da su pojedinci neodgovorno postupili, sto radi straha - sto iz nekih drugih razloga.
Ocekivati od vojska i policije da ne zapucaju na skupinu medju kojim ima naoruzanih ljudi je suludo. Svaka vojska bi pucala.
Najvecu krivicu za masakr snose..
1. Bratstvo
2. Naoruzani ekstremisti
3. Vojska i policija
Dakle, ovi treci su zadnji u lancu nasilja.
u Britaniji, Australiji, SAD-u poslije svakih izbora imaš skoro polovinu ogorčenih koji pripadaju istoj političkoj opciji, a i u svim ostalim zemljama je taj broj veći od trećine, ali to ne znači da država treba da se uređuje prema njihovim željama, već željama većine koja je dobila izbore..to je demokratija, volja većine..vremenom se ogorčenje smanjuje, a stavovi približavaju, razlike umanjuju..za Egipat je sve to sljedećih 20 godina daleko, osim ako ovaj vojni udar uspije..onda će volju narod čekati duže onoliko koliko vojna hunta bude na vlasti..Procjenili su da je za Egipat najbolje rjesenje uklanjanje stranke koja se svojim radom ostro konfrontira najmanje trecini Egipcana. Imati u drzavi trecinu ogorcenih je glavni preduvjet za stalne nemire i sukobe.
Cuj Sud . pa sto nisu sudili Gadafiju . Metak u celo bez sudjenja , zasto trositi pare na zivotinje poput Sisija ,Asada, Karadzica , Mladica . Oni ne pripadaju ljudskom rodu , reci da pripadaju ljudskom rodu je zlocinomega369 wrote:e moja pameti. cuj nezavisna vojska?!![]()
![]()
ovo sam napisao u drugačijem tonu..samo da kažem da nikakve zabrane i nekakva rasformirnaja neće ugušiti i uništiti MB..m_l wrote:Jeste li sigurni? I na pocetku su neki (zna se ko) mislili kada ubiju vodju(Hasan el-Benna) ubili su pokret, ali su se prevarili.udrch wrote:MB su rasformirali davnoKikibombona wrote:
Bratstvo treba zabraniti i rasformirati.
Sta su sve ti ljudi prosli! Nove generacije, nova iskusenja.