Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
supercali wrote:Ja koliko znam psa rangira citroen kao "nizu" klasu pezo kao "visu" a ds kao neku vrstu premiuma
Nemaju oni pojma, tj. tako bi oni zeljeli, al' ne ide im to. Meni licno, citroen je uvijek bio ispred ostalih francuza, zbog njihovih tehnickih dostignuca i originalnosti.
Sent from my C6603 using Tapatalk
Ja da se pitam meni bi oni bili skoro isti rang a da citroen bude vise okrenut udobnosti i tim stvarima a pezo sportu
Napravi elize da pokrije ova slaba trzista a ds da pokrije visoku klasu i to je to
Ako hoce bas visoku ili bas nisku nek ozive talbota ili sl i nek guraju al da ne dodju u situaciju kao vw da je i audi i vw i skoda haman isto auto
E zato citroen bi se izdvajao jer bi imao hidrauliku sto pezo ne bi imao imao bi klinac palac sto pezo elize talbot i ostali ne bi imali itd
citroen xm wrote:Ma iskreno mene Golf ne zanima iako znam da je unutra kvalitetan. Dizel sa ovako solidnom opremom ne postoji kod konkurenata za taj novac.
Jedva čekam da vidim cjenovnik novog C3, nekako mi postaje sve interesantniji.
Ne mislim da ce se cijena nesto posebno promijeniti, a da je interesantan jeste, pogotovo ona wrc izvedba,[emoji106]
Prethodni modeli C3 su mi bili interesantni, pogotovo prvi, ali nekako je ipak bio više ženski nego muški autić. U ovom novom bih mogao i sebe zamisliti uz neku malo oakiju kombinaciju boja. [emoji106] Svidjela mi se tamno siva karoserija sa crvenim krovom i onim felgama kao na Kaktusu.
Almir_93 wrote:Pozdrav
Ide mi mali servis na C4, 2009, 1.6HDI dizel, 80KW pa su mi neki preporučili Divinol ulje 10W40
Da li neko ima iskustva sa njim ?
Ja ti to ne bi preporucio. Idi na provjereno ulje od totala, quartz 5w40, 5w30. Malo baci pogled u manual za taj auto i motor, vidi sta se preporucuje. Taj motor nece svasta podnijeti.
Almir_93 wrote:Gdje bih mogao otići da mi se to završi ?
Gledao sam par mjesta u Sarajevu ali sve je oko 180-190 KM
To ti je ta cijena, nema jeftinije
Tacno tako, to je cijena za puni mali servis, koji ukljucuje zamjenu svih filtera i minimum ulje 5w40.
Mozda i moze jeftinije, pokusaj kod gavrica u kotorcu. Ugradjuje comline filtere, koji su jeftiniji, ili da sam sve to pokupujes i sam sebi zamijenisg[emoji6]
Almir_93 wrote:Gdje bih mogao otići da mi se to završi ?
Gledao sam par mjesta u Sarajevu ali sve je oko 180-190 KM
Pitas nekog majstora da ti to zamijeni, a ti kupis dijelove. Okrenes par brojeva (moze i s telefona od firme, da ne trosis kredit), vidis gdje ima filtera jeftinih, gdje ima ulja jeftinog, i onda ti je lahko.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Slažem se, ali daleko od toga da je pogrešno staviti 10w40.
Deifinitivno je pogresno staviti 10w40 ulje u taj motor, jer taj motor ima problema i kad se u njega stavlja 5wXX ulje. Karbonizacija do koje dolazi, kao i dilutacija, su stvari protiv koje se 10w40 ulje ne moze izboriti jednako dobro kao kvalitetno ACEA C1/3 ulje u gradaciji 5w30.
johntra wrote:Sa popravkom mjenjača, ovo je jako dobro auto za kupiti...sumnjam da je neki četverocifreni kvar u pitanju...a i da jeste, opet je povoljno...
Deifinitivno je pogresno staviti 10w40 ulje u taj motor, jer taj motor ima problema i kad se u njega stavlja 5wXX ulje. Karbonizacija do koje dolazi, kao i dilutacija, su stvari protiv koje se 10w40 ulje ne moze izboriti jednako dobro kao kvalitetno ACEA C1/3 ulje u gradaciji 5w30.
Kad odes u servis, oni ne kazu tako. Cak i u servisnim knjigama je stavljeno da moze, al' i ja sam za opciju malo kvalitetnijeg ulja, jer razlika u cijeni i nije nesto povelika.
Kad odes u servis, oni ne kazu tako. Cak i u servisnim knjigama je stavljeno da moze, al' i ja sam za opciju malo kvalitetnijeg ulja, jer razlika u cijeni i nije nesto povelika.
Sent from my C6603 using Tapatalk
U servisima kazu sta god im qrcu cejf, samo da utrpaju i lovu iz tvog pretjeraju u vlastiti dzep. Ja ti govorim o tome da ovaj motor ima probleme u dizajnu koji se dodatno pogorsavaju koristenjem ulja niske specifikacije. A to sto bi neko za cenera da servisira vozilo koje je u nabaci kostalo 30k KM, to je sasvim druga stvar.