prvo sam to skontaoBlack swan wrote:vidi one kuće na 5 katova
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Filter
#1951 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
- Thorgerson
#1952 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kako se i ovaj dio mogao lijepo urediti i da se spoji sa Dobrinjom da bude jedno prelijepo naselje, a gledaj stoke sta je uradila.
Isto ko da su se takmicili ko ce drugaciju kucu napravit, jedna dva sprata, druga cetiri, ona pet, okrenute u svim smjerovima...
I volio bih da mi neko objasni kakav je uzitak imati ovakvu kucu. Komsija tik do tebe, nemas 3m2 dvorista, prilaz ti nikakav. Ne kontam fkt.
Isto ko da su se takmicili ko ce drugaciju kucu napravit, jedna dva sprata, druga cetiri, ona pet, okrenute u svim smjerovima...
I volio bih da mi neko objasni kakav je uzitak imati ovakvu kucu. Komsija tik do tebe, nemas 3m2 dvorista, prilaz ti nikakav. Ne kontam fkt.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1953 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
cuj ne kontas ,pa urbana kasaba 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1954 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
najbolje je kad krenu sirotinja...
a zapravo je ko ugrabi gdje jeftino i pravi kućetinu
sirotinja u ovim slučlajevima jedino ako je neko kockar ili narkoman iz porodice pa povukao sve
a zapravo je ko ugrabi gdje jeftino i pravi kućetinu
sirotinja u ovim slučlajevima jedino ako je neko kockar ili narkoman iz porodice pa povukao sve
- Thorgerson
#1955 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A zna li se kakav je dalje plan gore prema Mojmilu, hoce li se one dvije trake nekada siriti za spoj sa IX transverzalom.
- trambusek88
#1956 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Eno raskopali su početak ceste prema Mojmilu. Vjerovatno početak gradnje kružnog toka.
- corvus_edin
#1957 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
bez rijeci
[QUOTE=MaxellSa;133192985]Biciklisticka staza na Pofalicima :bash: :ohno: :nuts:

upload image online
Iako su mu zabranili prikljucak na Stupsku petlju, lokalni kabadahija je napravio novu cestu i svoju zgradu spojio na drugi divlji prikljucak. :bash::ohno::nuts:

image hosting without account

adult image hosting[/QUOTE]
[QUOTE=MaxellSa;133192985]Biciklisticka staza na Pofalicima :bash: :ohno: :nuts:

upload image online
Iako su mu zabranili prikljucak na Stupsku petlju, lokalni kabadahija je napravio novu cestu i svoju zgradu spojio na drugi divlji prikljucak. :bash::ohno::nuts:

image hosting without account

adult image hosting[/QUOTE]
-
__Phoenix__
#1958 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Koldžo legenda, misli da je obavio posao oko biciklističke staze ako radnik crvenom bojom pošprica dio trotoara 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1959 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
kolko sam ja čuo lokalna kabadahija je iz arapske zemlje i to mu je kao hotel za mnogobrojne goste
samo ne znam što ga pored puta napravi
samo ne znam što ga pored puta napravi
- Logovan
#1960 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
__Phoenix__ wrote:Koldžo legenda, misli da je obavio posao oko biciklističke staze ako radnik crvenom bojom pošprica dio trotoara
Nevjerovatno.
-
mahalik
#1961 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Plavi zamak se širi a oni za nekoliko dana najavljuju pocetak izgradnje ceste kod Željinog stadiona
U narednom periodu u glavnom gradu naše zemlje očekuje se početak velikih infrastrukturnih radova koje najavljuju iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo. Međutim, u nevladinom sektoru naglašavaju da je to sve s ciljem presijecanja svečanih vrpci pred oktobarske izbore.
Po najavama iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, glavni grad dobija nove saobraćajnice. Radovi na A transverzali, od Aerodroma do Mojmila, započeti pred agresiju, bit će uskoro okončani. Nastavak izgradnje Južne longitudinale tek treba početi.
Na Grbavici - nova saobraćajna traka, od raskrsnice između naselja prema Pofalićima i raskrsnice za Hrasno i Tranzit. Tu je planiran kružni tok s pothodnikom za pješake.
Iako je osiguran kredit u iznosu od 16,5 miliona eura i izabran izvođač radova, odobreni iznos nije bio dovoljan i ušlo se u dodatno zaduženje.
“Na jednoj od narednih sjednica Predsjedništva BiH će se verifikovati sporazum o zajmu za dodatnih 6 miliona za nastavak izgradnje Južne longiitudinale, nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora s izvođačem radova - Euroasfaltom i ŽGP-om. Početak radova je planiran za sredinu juna”, kazao je kazao je Edin Išerić, stručni saradnik za informisanje u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo
Prva dionica 9. transverzale između Ali-pašinog Polja i Boljakovog Potoka, dužine 100 m, počinje se graditi čim se izabere izvođač radova. Izgradnja 1. transverzale, koja spaja centar Sarajeva i Vogošću, čeka odluku Vlade Kantona Sarajevo koja poddionica se prva gradi.
Išerić objašnjava da je u pitanju pet poddionica - od ulice Kranjčevićeva do Velešića, od Velešića do Bara, od Bara do tunela Kobilja glava, sam objekt tunel Kobilja glava i izlaz iz tunela Kobilja glava prema Hotonju.
Radovi i realizacija projekata je potrebna, naročito za ekonomski rast u državi. Međutim, masovna svečana otvorenja gradilišta, igrališta, cesta, pješačkih prelaza i ko zna čega sve ne, u nevladinom sektoru ocjenjuju kao predizborni populizam.
Tijana Cvjetićanin, iz Istinomjera, otvaranje 5 km autoputa poredi s otvaranjem svemirske stanice.
“To je ono što ja smatram problematičnim. U redu je pohvaliti se svojim rezultatima ako su ti rezultati dobri. Ako su to sve predstave, ako ćemo opet istu tu ulicu ponovo asfaltirati za 4 godine zato što nije dobro asfaltirana ili što je tanak sloj ili je tender bio loše proveden, onda je to problem”, kaže ona.
Oktobar je blizu. U drugim državama otvaraju se najduži tuneli i postavljaju novi standardi u gradnji, a u Sarajevu ćemo biti svjedoci pokretanja radova na izgradnji ceste dužine 100 metara. Više metara ceste sigurno ćemo dobiti u nekom novom izbornom ciklusu.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1689 ... rne-radove
- mayab
#1962 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Banda lopovska korumpirana nesposobna, ta dionica je po ranijim najavama trebala da se ovih dana privodi kraju, jebote , čak nisu ni lopate zemlje iskopali na mjestu početka gradnje zgrade umjesto one koja smeta na trasi
I ja sam vidio sta se radi kod Plavog zamka, moja teorija je da lik ima dobre insajderske informacije da barem do iduće godine nema nista od te tu gradnje, pa sredjuje baštu za predstojecu ljetnju sezonu, jbga, gdje mu se neće isplatiti, ljeto je pred nama, gosti, nema izdavanja računa itd. , sve se to isplati , pa da za godinu opet ruši...
banana republika
I ja sam vidio sta se radi kod Plavog zamka, moja teorija je da lik ima dobre insajderske informacije da barem do iduće godine nema nista od te tu gradnje, pa sredjuje baštu za predstojecu ljetnju sezonu, jbga, gdje mu se neće isplatiti, ljeto je pred nama, gosti, nema izdavanja računa itd. , sve se to isplati , pa da za godinu opet ruši...
banana republika
-
mario001
#1963 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Staza nema ni pocetak niti kraj...__Phoenix__ wrote:Koldžo legenda, misli da je obavio posao oko biciklističke staze ako radnik crvenom bojom pošprica dio trotoara
-
bumerangss
#1964 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dokle je dosla IX transverzala tj most i kružni u Boljakovom? Odnosno kad ce poceti? 
- man_464
#1965 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Komso saće nam belaj napraviti. Autoput spojiti u Safeta Zajke. I jos veću gužvu napraviti. Pa onda tek zakopati za kružni i most koji vodi od nas prema Alipašinom polju.
I sad su užasne gužve kako su napravili kružni tok u Buča potoku. Prije je bila manja gužva nego sad. Sad kad oko 6 i 45 uhvati kolona do 9 ne pušta. U 7 i 30 kolona bude sve do Boljakovog i ka Brijescu.
I sad su užasne gužve kako su napravili kružni tok u Buča potoku. Prije je bila manja gužva nego sad. Sad kad oko 6 i 45 uhvati kolona do 9 ne pušta. U 7 i 30 kolona bude sve do Boljakovog i ka Brijescu.
-
calculator
#1966 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Da li se radi na osposobljavanju industrijskog kolosijeka ili na pripremama za njegovo skidanje, na Čengić Vili, iza Kvadranta, pruga za Klas?
-
mario001
#1967 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mislim da je tender objavljen vecbumerangss wrote:Dokle je dosla IX transverzala tj most i kružni u Boljakovom? Odnosno kad ce poceti?
-
calculator
#1968 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije nova saobraćajnica, već novi parking prostor na staroj saobraćajnici. Ulica Grbavička, danas...

-
adv.K
#1969 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ovo su bas "strucno" napravili. Bit ce nalijetanja vozilima na skolsku djecu koja prelaze ulicu, a koju vozaci ne mogu blagovremeno uociti. A sama djeca ne vide automobile u pokretu od parkiranih auta zbog svoje visine. Svasta ce ovdje biti.calculator wrote:Nije nova saobraćajnica, već novi parking prostor na staroj saobraćajnici. Ulica Grbavička, danas...
A inace, vjerovatno je ovo iscrtavanje uvod u naplatu parkiranja na ovom dijelu. Ocekivano - nakon izbora. Ne crtaju oni parking mjesta tek tako.
-
calculator
#1970 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Potpuno ispravna pretpostavkaadv.K wrote:... vjerovatno je ovo iscrtavanje uvod u naplatu parkiranja na ovom dijelu. Ocekivano - nakon izbora. Ne crtaju oni parking mjesta tek tako.
- karanana
#1971 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
usudio bih se reci da ima mozda i stotinjak-150 mjesta jer ide skroz od samog pocetka grbavicke na raskrsnici sa zagrebackom.
-
kakaljin
#1972 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja sam cuo pricu da ce grbavicka ulica biti dvosmjerna kada se zavrsi cesta do as pekare i sredi zgrada koja se treba rusiti.
Pa me sada cudi da ocrtavaju parking, kao sto neko rece vjerovatno pred izbore da dobiju glasova jos.
Pa me sada cudi da ocrtavaju parking, kao sto neko rece vjerovatno pred izbore da dobiju glasova jos.
-
neki
#1973 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dok se sredi zgrada koja se treba rušiti ovo iscrtavanje će se nekoliko puta ponaviti..kakaljin wrote:Ja sam cuo pricu da ce grbavicka ulica biti dvosmjerna kada se zavrsi cesta do as pekare i sredi zgrada koja se treba rusiti.
Tu inicijativu za dvosmjernu grbavicku su pokrenuli stanovnici objekata kojima je izgradnjom nove raskrsnice za Vrace blokiran izlaz, pitanje je da li ce od toga ista biti..
- Thorgerson
#1974 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Meni nije ni jasno zasto je Grbavicka jednosmjerna ulica.
Ok, shvatam one male ulicice po Ilidzi, Dobrinji sto su jednosmjerne, jer su sa jednom trakom i ima ih mali milion i sve su nize zgrade.
Ali ovdje hrpa nebodera, nema zgrade ispod 4-5 spratova i oni ovako siroku ulicu napravili jednosmjernom.

Ok, shvatam one male ulicice po Ilidzi, Dobrinji sto su jednosmjerne, jer su sa jednom trakom i ima ih mali milion i sve su nize zgrade.
Ali ovdje hrpa nebodera, nema zgrade ispod 4-5 spratova i oni ovako siroku ulicu napravili jednosmjernom.
-
made_in_sarajevo
#1975 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ima li gdje karta, dokument, nestk gdje se moze vidjeti koja ulica je dvosmjerna, koja jednosmjera, jel ima parking, saobracajni znakovi i tako dallje?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk