Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
rajvosa1

#1951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Postovani MMM1977,

ne zelim se uclanjivati niti podrzati stranku cija je potpredsjednica u koaliciji sa Radeljasem. Tacka i kraj.
palermo

#1952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:
Sin asistent na fakultetu gdje je ona profesor (sjeti se samo familije repovac koje smo horski prozivali, i povezivali, sa NS i sve to nepotizmom proglasavali... ;-) )
Decko predlozen u UO TV SA, zakocilo je, ali nije i propalo...procedura je jos u toku, sa velikim postotkom sanse da decko i prodje na to mjesto.
Kcerka doticne profesorice, 8 dana nakon njenog 18. (i kljucnog) glasa u KS za SDA-SDU-Radeljas-Backovic :roll: parlamentarnu vecinu, cura dobija mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH.

Puno je buraz, puno je koincidencija i (kao) sticaja okolnosti, cak i za neki filmski scenarijo, da se ne poveze 2+2.

Il' cemo halaliti i presucivati jer su "nasi" ;-) (da, ja sam se odavno deklarisao kao neko ko zeli sve najbolje ovoj stranci)

Ja opet kazem, ja zelim da vjerujem, ZELIM, da ce DF, pa i ZK smoci snage i rascistiti u samom startu sa likovima kao sto je Vajzovicka, jer je licemjerno prozivati logiku poslovanja (upravo poslovanja) drugih stranaka, naravno opravdano prozivati, a u samom vrhu svoje stranke imati jednu osobu koja vec godinama bastini nepotizam i usku licnu korist, kao matricu politickog/drustvenog angazmana.
Kako će dobiti mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH? Je'l imala kakve reference, kakve škole...bilošta ? Mislim, ja do prije par dana nisam ni znao za Hanku, al sad vidim, moćna brate....

A stvarno pitam ovo za kćerku.

Mislim,ima tu jedan problem, onako generički, šta ćemo mi sa djecom političara, uglednih ljudi i slično.......imaju li oni pravo na karijeru, želje, snove...ili javna djelatnost podrazumjeva da se djeca žrtvuju za tebe...ako to podrazumjeva, bojim se da će malo poštenih i sposobnih da se bavi javnom politikom

......zato i pitam, jel cura imala kakvih reference za posao što je dobila,ili je pak samo što je Hankina kćer
rajvosa1

#1953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

palermo wrote:
-LIBERO- wrote:
Sin asistent na fakultetu gdje je ona profesor (sjeti se samo familije repovac koje smo horski prozivali, i povezivali, sa NS i sve to nepotizmom proglasavali... ;-) )
Decko predlozen u UO TV SA, zakocilo je, ali nije i propalo...procedura je jos u toku, sa velikim postotkom sanse da decko i prodje na to mjesto.
Kcerka doticne profesorice, 8 dana nakon njenog 18. (i kljucnog) glasa u KS za SDA-SDU-Radeljas-Backovic :roll: parlamentarnu vecinu, cura dobija mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH.

Puno je buraz, puno je koincidencija i (kao) sticaja okolnosti, cak i za neki filmski scenarijo, da se ne poveze 2+2.

Il' cemo halaliti i presucivati jer su "nasi" ;-) (da, ja sam se odavno deklarisao kao neko ko zeli sve najbolje ovoj stranci)

Ja opet kazem, ja zelim da vjerujem, ZELIM, da ce DF, pa i ZK smoci snage i rascistiti u samom startu sa likovima kao sto je Vajzovicka, jer je licemjerno prozivati logiku poslovanja (upravo poslovanja) drugih stranaka, naravno opravdano prozivati, a u samom vrhu svoje stranke imati jednu osobu koja vec godinama bastini nepotizam i usku licnu korist, kao matricu politickog/drustvenog angazmana.
Kako će dobiti mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH? Je'l imala kakve reference, kakve škole...bilošta ? Mislim, ja do prije par dana nisam ni znao za Hanku, al sad vidim, moćna brate....

Mislim,ima tu jedan problem, onako generički, šta ćemo mi sa djecom političara, uglednih ljudi i slično.......imaju li oni pravo na karijeru, želje, snove...ili javna djelatnost podrazumjeva da se djeca žrtvuju za tebe...ako to podrazumjeva, bojim se da će malo poštenih i sposobnih da se bavi javnom politikom

......zato i pitam, jel cura imala kakvih reference za posao što je dobila,ili je pak samo što je Hankina kćer
Niko toj djeci ne smije braniti da se bave cim zele i prave karijere ako zaista to zasluzuju, ali ako je poslije stvaranja koalicije Hanka=Radeljas doslo do svega toga, kao i da je u postenoj konkursnoj proceduri Bakirova zena, Hankin koalicioni partner, postala direktorica Vojne bolnice... Mislim, sta reci. Uostalom, neka Hanka javno kaze sta misli o Radeljasu, Sebiji, stavljanju svoga sina u TVSA, veoma je lako. Pozovi novinare i daj izjavu. A morat ce i Zeljko, i to brzo
MMM1977

#1954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Jedino sto ti onda preostaje je da kukas po forumima. Ja sam u slicnoj poziciji kao i ti, imam svoju firmicu i solidno zivim ali hocu pokusati da moja djeca ne zive u ovoj barustini u kojoj zivimo mi.

Ako ovaj projekat ne uspije onda se lijepo hvatam noge i put Beca ili Stambola dok mi se djeca nisu vezala za ovu zemlju onoliko koliko sam se vezao ja.

Sent using Tapatalk2
Krushna mrva

#1955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

palermo wrote: Kako će dobiti mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH? Je'l imala kakve reference, kakve škole...bilošta ? Mislim, ja do prije par dana nisam ni znao za Hanku, al sad vidim, moćna brate....

skoro da se usudjujem naslijepo odgovoriti da nije imala nikakve reference, iako nista ne znam o njoj
travnik

#1956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

palermo wrote:
-LIBERO- wrote:

Koliko znam, kćerka od HV je magistrirala ekonomiju (negdje van BiH), a sada je doktorski kandidat na nekom ekonomskom fakultetu, ali ne znam točno kojem. Također, opet koliko sam čuo, radi već jako dugo u CB, pa tako da sigurno posjeduje reference. Da li je i to što je kćerka od HV utjecalo na napredak u karijeri...ne znam ...
palermo

#1957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

rajvosa1 wrote:
Niko toj djeci ne smije braniti da se bave cim zele i prave karijere ako zaista to zasluzuju, ali ako je poslije stvaranja koalicije Hanka=Radeljas doslo do svega toga, kao i da je u postenoj konkursnoj proceduri Bakirova zena, Hankin koalicioni partner, postala direktorica Vojne bolnice... Mislim, sta reci. Uostalom, neka Hanka javno kaze sta misli o Radeljasu, Sebiji, stavljanju svoga sina u TVSA, veoma je lako. Pozovi novinare i daj izjavu. A morat ce i Zeljko, i to brzo
Ček, ja pitah, jel ta cura (njena kćerka) imala kakve reference, škole, ovo, ono....da bi je izabrali za zamjenicu direktora centralne banke (heeeeeejjjj, čoječe, velika je to dužnost) ili je to bilo pala cura sa neba....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

@ rajvosa, shvatam tvoju logiku, nisam ni ja daleko od nje..ali hajde da im damo jos malo vremena. Eto izbori su tek slijedece godine, imamo vremena da vidimo kako ce se sve ovo razvijati. Nije posteno da ih prekrizimo, a ljudi zvanicno postoje tek par dana. :D

A ovo sve sto sam napisao, zaista stoji. ZK i DF rade veliku gresku, i daju si autogol u startu..a utakmica tek u 2. minuti :D

Mogu se izvaditi, situaciju preokrenuti...nadam se da hoce. ;-)

Pored Vajzovicke, tu je i ministar u KS Damir Marjanovic. O njemu vecina gradjana KS ima pozitivno misljenje, barem za sada. I preko njega mozemo pratiti politicku logiku po kojoj bi mogli ocijeniti ozbiljnost i kapacitet DF...narocito zbog toga sto covjek ima ministarsko mjesto.
Ja i dalje zelim da vjerujem da je ovo samo pocetna greska, i da ce doci do konsolidacije predsjednistva DF. ;-)
palermo

#1959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Krushna mrva wrote:
palermo wrote: Kako će dobiti mjesto zamjenice guvernera Centralne banke BiH? Je'l imala kakve reference, kakve škole...bilošta ? Mislim, ja do prije par dana nisam ni znao za Hanku, al sad vidim, moćna brate....

skoro da se usudjujem naslijepo odgovoriti da nije imala nikakve reference, iako nista ne znam o njoj
E to je pravi odgovor :D
Hajvan

#1960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:moj Ahmo so pogledaj imena asistenata i na medicini i na stomatologiji....ti ce sutra doktore i zubare uciti :-)

kad to vidiš ovi drustvenjaci tipa Hanke i sina ti dodju bezzee
Meni je najsmesnije sto svi seru kako su privatni fakulteti za kurac, stamparije diploma... A u isto vrijeme drzavni fakulteti su fakticki privatizovani, i kako je krenulo oni ce uskoro biti sinonim za kurac od fakulteta. Tu se vracamo na ono o cemu sam maloprije pricao, o unistenoj generaciji.

Sad imamo dvadesetogodisnjake stasale u unistenim osnovnim i srednjim skolama, u kojima vaze ista esnafska pravila. Vrlo brzo ce i fakulteti, puni zasluznih sinova i kcerkica jos zasluznijih profesora i profesorica, poceti stancati nove kadrove... I onda cemo lijepo popravljati zube u Hrvatskoj ili Crnoj Gori. :D
eis?!
O'zone
Globalni moderator

#1961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

rajvosa1 wrote:@libero,

hvala ti na tom postu. Jedino sto zaista vise ne vjerujem ni Zeljku zbog HV. Pa nije ni glup ni nepismen ni neinformiran da ne zna ovo sto ti sad navodis. Meni se cini da je njemu jedina vizija postala napakostiti Slucajnom Prolazniku, pa i po cijenu da ova stranka niti gdje ide niti sta novo nudi. Dno dna sam mislio jer sam ZAISTA duboko razocaran onim sto je vidjeno. Dno dna zato jer fakat vise na politickoj sceni nema nikakve nade.
Ako je Željko osnovao stranku samo da bi napakostio SDP (a nadam se da nije) i postao još jedan klon tipa NS i SDU-a kojim je bitnije šuknuti jednu bivšoj stranci nego što je stanje ovako kakvo jeste nije se trebao ni truditi i rado ću mu to reći u lice imenom i prezimenom i nadam se da ću ako Bog da uskoro i imati priliku.

Što se tiče učlanjenja htio sam čak sam imao priliku da razgovaram i sa Željkom lično ali me iskreno toliko moram se ovako izraziti sjebao taj krug ljudi koji se ugurao oko njega da sam bio totalno iznenađen.

Neću dići ruke od DF-a jer sam mišljenja da je Željko jedina osoba koja može popraviti stvari koliko-toliko ali se to nikad neće desiti sa prva dva safa na osnivačkoj sjednici.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

palermo wrote: A stvarno pitam ovo za kćerku.
Cura je zavrsila fakultet na kojem joj je mama profesorica. Naravno, ima reference, a da te pitam..ima li reference Seka Izetbegovic :D ? Pa se svi opet mozemo sloziti (sem SDA bojovnika :D ) da se radi o nepotizmu i politickoj volji putem koje je dosla na poziciju na kojoj trenutno jeste.

Isto tako...raspored pozicija, ovih odgovornih i sefovskih, u Centralnoj banci BiH ide samo i sikljucivo po stranackoj pripadnosi, tako da se tacno zna koju kvotu i koja mjesta popunjava SDA, koju SNSD (Pale, Lukavica, BL), koju HDZ (Mostar, Hercegovina)....i tu nema zalutalih, i nema drugih nacina napredovanja ;-) .

Kcerka joj jeste radila u toj banci, ali isto tako, jako je simptomaticno da je dobila unapredjenje 8 dana od cina podrske njene majke parlamentarnoj vecini KS ..a svi znamo ciji je kadar, iz koje stranke, na celu Centralne banke BiH. Jer ako je samo do strucnosti, i licnih kapaciteta, zasto to mjesto nije dobila dok je Hanka bila dio SDP-a i druge parlamentarne vecine. ;-)

Mozemo se praviti slijepi i realtivizirati sve i svasta...ali.... ;-)
Last edited by -LIBERO- on 10/04/2013 00:22, edited 1 time in total.
mikasa

#1963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mikasa »

-LIBERO- wrote: Cura je zavrsila fakultet na kojem joj je mama profsorica. Naravno, ima reference, a da te pitam..ima li referense Seka Izetbegovic :D ? Pa se svi opet mozemo sloziti (sem SDA bojovnika) da se radi o nepotizmu i politickoj volji.
Isto tako...raspored pozicija, ovih odgovornih i sefovskih, u Centralnoj banci BiH ide samo i sikljucivo po stranackoj pripadnosi, tako da se tacno zna koju kvotu i koja mjesta popunjava SDA, koju SNSD (Pale, Lukavica, BL), koju HDZ (Mostar, Hercegovina)....i tu nema zalutalih, i nema drugih nacina napredovanja ;-) .
Kcerka joj jeste radila u toj banci, ali isto tako, jako je simptomaticno da je dobila unapredjenje 8 dana od cina podrske njene majke parlamentarnoj vecini KS ..a svi znamo ciji je kadar, iz koje stranke, na celu Centralne banke BiH. Jer ako je samo do strucnosti, i licnih kapaciteta, zasto to mjesto nije dobila dok je Hanka bila dio SDP-a i druge parlamentarne vecine. ;-)
Naravno, i sve po zakonu...
Krushna mrva

#1964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

posto je SDA i dalje realno najjaca, cinjenica je da bez slabljenja i razbijanja jezgra SDA apsolutno nema progresa za drustvo i drzavu.
rajvosa1

#1965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

@libero i @o`zone,

drago mi je da ima ljudi koji slicno razmisljaju kao ja, vodjeni slicnim argumentima. Jedino sto sam ja izgleda postao nakon svega mozda i depresivan nakon sto sam vidio onaj pokusaj od osnivacke skupstine i izbor Radeljaseve koalicione partnerice za potpredsjednicu. Uzas, konsternacija. A onda propali tajni agent Munja, koga je smijenio OHR zbog malverzacija, pa onda onaj duduk iz Krajine sto prica o prodaji javnih preduzeca... Ako ovako nastavi, mislim da ce Slucajni Prolaznik osjetiti veliko olaksanje. Ja stvarno ne vidim nikakav racionalan razlog za Hankinu, a to sada znaci DF podrsku Esedu Radeljasu, osim Zeljkove zelje da se napakosti Lagumdziji i Hankine da sredi svoju eknomsku i drustvenu situaciju do kraja zivota, ukljucujuci porodicu.Ima li iko ikakvo drugo pametno objasnjenje za koaliciju sa Radeljasem?
O'zone
Globalni moderator

#1966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Krushna mrva wrote:posto je SDA i dalje realno najjaca, cinjenica je da bez slabljenja i razbijanja jezgra SDA apsolutno nema progresa za drustvo i drzavu.
to jedino centralu SDA staviti u CERN-ov razbijač pa probati :mrgreen:
palermo

#1967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:
palermo wrote: A stvarno pitam ovo za kćerku.
Cura je zavrsila fakultet na kojem joj je mama profsorica. Naravno, ima reference, a da te pitam..ima li referense Seka Izetbegovic :D ? Pa se svi opet mozemo sloziti (sem SDA bojovnika) da se radi o nepotizmu i politickoj volji.

Pa uopšte ne relativiziram......samo pokušavam saznati što je istina.....a osnovno je pitanje, da li ta cura zna raditi posao, da li je sposobna, i da li može kvalitetno obavljati taj posao.

Jer, opet se vraćam na pitanje ili tezu iz moga posta, da li djeca ljudi koji se bave javnom politikom, imaju pravo da budu uspješni.Ili je zalog uspješnosti njihovih roditelja, njihova neuspješnost.

Kada bi bio pravi momenat da Hankina kćerka napreduje u karijeri, a da se zbog toga Hanka ne proziva?

Hanka je ovdje samo ilustrativan primjer, govorim više o načelima......
rajvosa1

#1968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

[quote="MMM1977"]Jedino sto ti onda preostaje je da kukas po forumima. Ja sam u slicnoj poziciji kao i ti, imam svoju firmicu i solidno zivim ali hocu pokusati da moja djeca ne zive u ovoj barustini u kojoj zivimo mi.

Ako ovaj projekat ne uspije onda se lijepo hvatam noge i put Beca ili Stambola dok mi se djeca nisu vezala za ovu zemlju onoliko koliko sam se vezao ja.

Hajde, onda kreni od sebe, kao neko od clanova osnivaca DF-a - da li podrzavas koaliciju potpredsjednice svoje stranke sa Esedom Radeljasem, da li odobravas imenovanje Sebije za direktoricu Vojne bolnice zato sto je to Hankin koalicioni partner, da li odobravas sve sto su Hanka i njena djeca stekla nakon stavljana na stranu SDA i Radeljasa. I ako moze odgovor na ista pitanja, ako ne od Zeljka, onda bar nekog iz prvog safa oko njega.

lp
kamen spoticanja

#1969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

O'zone wrote:
Krushna mrva wrote:posto je SDA i dalje realno najjaca, cinjenica je da bez slabljenja i razbijanja jezgra SDA apsolutno nema progresa za drustvo i drzavu.
to jedino centralu SDA staviti u CERN-ov razbijač pa probati :mrgreen:
Suljo bi opet prezivio :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

@Palermo, pa glupo je da ti opet na slican nacin odgovaram. Sta sam imao reci, i sta sam znao, to sam i napisao.

Ti ako mislis da se slucajno podudara odredjeno dobijanje unapredjenja sa politickom podrskom i 18. glasom za novu parlamentarnu vecinu..ja taj tvoj stav ne zelim cak ni pokusati promijeniti. Cisto sam napisao onako kako jeste, i kako se desilo par konicidencija, il' protuusluga...kako god ko zelio gledati na to. :lol: :D ;-)
shiljak

#1971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Image
palermo

#1972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:@Palermo, pa glupo je da ti opet na slican nacin odgovaram. Sta sam imao reci, i sta sam znao, to sam i napisao.

Ti ako mislis da se slucajno podudara odredjeno dobijanje unapredjenja sa politickom podrskom i 18. glasom za novu parlamentarnu vecinu..ja taj tvoj stav ne zelim cak ni pokusati promijeniti. Cisto sam napisao onako kako jeste, i kako se desilo par konicidencija, il' protuusluga...kako god ko zelio gledati na to. :lol: :D ;-)
Ma ok, poštujem.....

Svatko ima svoj stav, i razloge zašto neke ne prihvata ili prihvata....
O'zone
Globalni moderator

#1973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

rajvosa1 wrote:
MMM1977 wrote:Jedino sto ti onda preostaje je da kukas po forumima. Ja sam u slicnoj poziciji kao i ti, imam svoju firmicu i solidno zivim ali hocu pokusati da moja djeca ne zive u ovoj barustini u kojoj zivimo mi.

Hajde, onda kreni od sebe, kao neko od clanova osnivaca DF-a - da li podrzavas koaliciju potpredsjednice svoje stranke sa Esedom Radeljasem, da li odobravas imenovanje Sebije za direktoricu Vojne bolnice zato sto je to Hankin koalicioni partner, da li odobravas sve sto su Hanka i njena djeca stekla nakon stavljana na stranu SDA i Radeljasa. I ako moze odgovor na ista pitanja, ako ne od Zeljka, onda bar nekog iz prvog safa oko njega.

lp
Normalno da odobrava drug jer će njegova mala firmica uskoro preko tenderčića i konkurentskih da postane jaka i prosperitetna firma :wink:

Imam i ja firmu i vrlo rado ću da stanem iza svake boje i svakog programa koji mi obezbjedi ono što su oni obezbjedili sebi.

Jesam li kurva?! Ooooooo jesam jer skontah da nema više jebanog insana od poštenog insana ovako kad jebu daj da i ja nešto učolim :wink:
MMM1977

#1974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Nisam uz Sarajeva pa ne znam sve detalje ali vec jesam razgovarao sa nekim ljudima iz vrha na temu HV i rekao u principu ono sto i ti govoris. Sve i da je 100% ispravna, ovakva negativna atmosfera oko nje DFu ne treba.

Sustina je da je ona u inicijativnom odboru stranke tako da je tesko bilo za ocekivati da ne zauzme neku busiju u stranci. Problem je i kompletna frka oko OS pa se nije moglo ulaziti u bas svaki detalj.

Nemam dileme da ce kukolja biti samo se nadam da ce clanstvo biti takvo da taj kukolj prepozna i izbaci. Stoga i moj poziv za uclanjenje u stranku gdje ce se nas glas cuti.

Sent using Tapatalk2
MMM1977

#1975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Svaka cast. Pisati ovako o nekome o kome nista ne znas je pravi odraz kulture i odgoja. Srecom, firma je takva da sa tenderima i slicnim mutnim radnjama nemam i ne mogu imati nista.

Sent using Tapatalk2
Post Reply