TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ek

#1951 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ek »

Da ponovim isplati li se ovo?
ek wrote:Je li iko ovo vidio:
LG LCD LED ULTRA HD TV 49UF852V webOS 2.0 smart TV 3D technoshop snizio sa 2569 na 1499.
Vrijedi li ovo kupiti?
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 852v-1885/
zomri

#1952 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

ek wrote:Da ponovim isplati li se ovo?
LG LCD LED ULTRA HD TV 49UF852V webOS 2.0 smart TV 3D technoshop snizio sa 2569 na 1499.
Vrijedi li ovo kupiti?
pa i ne baš. istina imaš 4k rezoluciju ali ćeš malo toga moći s njom jer em je dijagonala pomala da vidiš benefite slike (imam 55'' pa slika nije vidljivo bolja od hd), em nemaš hdmi2.1a priključak da možeš poslije nakačiti uhd player. dakle što se tiče 4k ograničen si na streaming servise (youtube, netflix, amazon) i puštanje sa usb-a putem usb3.0 priključka. ovi modeli što su sniženi su vjerovatno preostali modeli sa izloga tako da ako se odlučiš na kupovinu prvo provjeriš da li imaju zapakovanih u skladištu.

bottom line: ja bih rađe za ovaj novac išao na neki full hd model drugog proizvođača (sony, samsung).
zippoo87

#1953 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

pozdrav
treba mi preporuka za model TVa do 1000 KM

evo sada znam i budzet za TV,imam 1000 KM na raspolaganju i naravno zelio bih da dobijem sto vise za ove novce
i bitno je da bude sto veci,48-50 inca i pozeljno bi bilo smart (moze i malo manji ako nudi vise)

sta mislite o ovom sony-ju https://www.mobilmedia.ba/tv-sony-kdl-4 ... rettyPhoto
model je star 2 godine vec sada,kakav mu je smart hub ,moze li se to koristiti ,malo youtube i tako to,ne vjerujem da cu sada nesto pretjerano to i koristiti,kada ima racunar
ako mi mozete predloziti neke modele koji ulaze u ovu cijenu,pa da malo pogledam gdje ih ima...kada se odlucim koji cu model uzeti ili kada suzim izbor,onda cu obici radnje i pogledati sliku uzivo
i bitno mi je da ima garanciju,jer je poznato da sada elektronika macak u vreci,isti model zna davati osjetno losiju sliku
sve sugestije i prijedlozi su dobrodosli ,hvala
zomri

#1954 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Za te pare teško da možeš bolje.
Neka ti forumaš FAP mašina objasni smart opcije, on ga ima i zadovoljan je.
zippoo87

#1955 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

zomri wrote:Za te pare teško da možeš bolje.
evo naleti na piku,slican ovom modelu ,samo sekundu veci ,polovan,koristen godinu dana
http://www.olx.ba/artikal/22759330/led- ... r-50-inca/
ovaj je jeftiniji ali nema tacan model da provjerim na netu kakav je
petljanija je danas sve kupiti :D
zomri

#1956 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

zippoo87 wrote:
zomri wrote:Za te pare teško da možeš bolje.
evo naleti na piku,slican ovom modelu ,samo sekundu veci ,polovan,koristen godinu dana
http://www.olx.ba/artikal/22759330/led- ... r-50-inca/
ovaj je jeftiniji ali nema tacan model da provjerim na netu kakav je
petljanija je danas sve kupiti :D
bolji je ovaj novi, neka je manji. ta 2 inča svakako i ne primjetiš.
ek

#1957 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ek »

zomri wrote:
ek wrote:Da ponovim isplati li se ovo?
Vrijedi li ovo kupiti?
pa i ne baš. istina imaš 4k rezoluciju ali ćeš malo toga moći s njom jer em je dijagonala pomala da vidiš benefite slike (imam 55'' pa slika nije vidljivo bolja od hd), em nemaš hdmi2.1a priključak da možeš poslije nakačiti uhd player. dakle što se tiče 4k ograničen si na streaming servise (youtube, netflix, amazon) i puštanje sa usb-a putem usb3.0 priključka. ovi modeli što su sniženi su vjerovatno preostali modeli sa izloga tako da ako se odlučiš na kupovinu prvo provjeriš da li imaju zapakovanih u skladištu.

bottom line: ja bih rađe za ovaj novac išao na neki full hd model drugog proizvođača (sony, samsung).
Hvala na odgovoru. Mislio sam da umjesto hdmi2.0a (pretpostavljam da je greška 2.1a) služi HDMI 4K 60p.
Veličina mi je na osnovu veličine sobe taman, a ne znam kako provjeriti jel uređaj otpakivan.
zomri

#1958 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

ek wrote: Hvala na odgovoru. Mislio sam da umjesto hdmi2.0a (pretpostavljam da je greška 2.1a) služi HDMI 4K 60p.
Veličina mi je na osnovu veličine sobe taman, a ne znam kako provjeriti jel uređaj otpakivan.
Upravu si, 2.0a je hdmi i služi za prenos slike ultrahd rezolucije i proširenog color spectra (HDR).

Veličina TV-a se ne gleda u odnosu na veličinu sobe, nego u odnosu na rezoluciju i udaljenost gledanja. Za ovaj TV ćeš na udaljenosti većoj od 1m prestati razlikovati HD od ultra HD slike.

Pitaj prodavače da li je tv otpakivan, ako su normalna radnja reći će. Možeš vidjeti i uvidom u stanje kutije - selotejp je loš znak. Možeš ih pitati u radnji da uđu u servisni meni tv-a i da pokažu broj radnih sati. Samo pazi, određeni broj sati tv odradi u fabrici kako bi se vidjelo da nema grešaka. Sve preko 50radnih sati je znak za uzbunu.
zippoo87

#1959 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:pozdrav
treba mi preporuka za model TVa do 1000 KM

evo sada znam i budzet za TV,imam 1000 KM na raspolaganju i naravno zelio bih da dobijem sto vise za ove novce
i bitno je da bude sto veci,48-50 inca i pozeljno bi bilo smart (moze i malo manji ako nudi vise)

sta mislite o ovom sony-ju https://www.mobilmedia.ba/tv-sony-kdl-4 ... rettyPhoto
model je star 2 godine vec sada,kakav mu je smart hub ,moze li se to koristiti ,malo youtube i tako to,ne vjerujem da cu sada nesto pretjerano to i koristiti,kada ima racunar
ako mi mozete predloziti neke modele koji ulaze u ovu cijenu,pa da malo pogledam gdje ih ima...kada se odlucim koji cu model uzeti ili kada suzim izbor,onda cu obici radnje i pogledati sliku uzivo
i bitno mi je da ima garanciju,jer je poznato da sada elektronika macak u vreci,isti model zna davati osjetno losiju sliku
sve sugestije i prijedlozi su dobrodosli ,hvala
ja sam se odlucio za ovaj model,izgleda da je best buy za ove pare
recenzije i komentari su uglavnom pozitivni,kaze da daje odlicnu sliku ,nadam se da se necu zeznuti,jer ga necu moci pogledati uzivo ,nego cu naruciti preko neta da mi dovuku
je li mi ovaj metod dobar ,model je stariji,pa ne vjerujem da ga neko drzi u radnji da ga vidim
ek

#1960 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ek »

zomri wrote:
ek wrote: Hvala na odgovoru. Mislio sam da umjesto hdmi2.0a (pretpostavljam da je greška 2.1a) služi HDMI 4K 60p.
Upravu si, 2.0a je hdmi i služi za prenos slike ultrahd rezolucije i proširenog color spectra (HDR).

Veličina TV-a se ne gleda u odnosu na veličinu sobe, nego u odnosu na rezoluciju i udaljenost gledanja. Za ovaj TV ćeš na udaljenosti većoj od 1m prestati razlikovati HD od ultra HD slike.

Pitaj prodavače da li je tv otpakivan, ako su normalna radnja reći će. Možeš vidjeti i uvidom u stanje kutije - selotejp je loš znak. Možeš ih pitati u radnji da uđu u servisni meni tv-a i da pokažu broj radnih sati. Samo pazi, određeni broj sati tv odradi u fabrici kako bi se vidjelo da nema grešaka. Sve preko 50radnih sati je znak za uzbunu.
Hvala.
Da li HDMI 4K 60p mijenja HDmi 2.0?
zomri

#1961 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

ek wrote:
zomri wrote:

Hvala.
Da li HDMI 4K 60p mijenja HDmi 2.0?
To i jest HDMI 2.0 samo ti za gledanje HDR sadržaja sa UHD playera ili sat.receivera treba hdmi2.0a. To u ovom trenutku nije neka mana ali budući da tv kupujemo za 3-4-5 godina pa i više, moglo bi prouzročiti glavobolju u budućnosti.
channel10

#1962 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Imate li neku preporuku za tv koji bi se gledao sa dva metra :)? Mislim da ne treba vec od 32 inca (slazete li se ?), da je fhd i eto jos nesto ako bi trebao imati i da je sto jeftiniji (mada mislim da je cijena u 50 KM svih tv u ponudi). Ima li neki sto se izdvaja od vecine u ponudi?

edit: zvao technoshop u vezi ovog 32w705 i pitao da li je izlozbeni i dobio potvrdan odgovor. Vrlo vjerovatno je da su im svi sa finalne rasprodaje izlozbeni modeli.

edit 2: sta mislite, https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... rettyPhoto ili
https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... rettyPhoto
Last edited by channel10 on 21/09/2016 16:34, edited 2 times in total.
AmirBaa

#1963 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AmirBaa »

Eh da se i ja javim :) napokon sam kupio TV :D u dr technu uzeo Vivax 43" i po meni je odlican. Pored njega u radnji upalio Teslu 43" i Samsung 40" i pustio novi mad max 1080 snimak. Slika na tesli mi se nije svidjela nikako, mislim da samo oko 60HZ ima, dok je na Vivaxu 300 HZ. Samsung je naravno imao najbolju sliku ali ne toliko bolju od vivaxa da je skuplji za 200 km i jos manji, tako da sam se odlucio za Vivax. Sinoc igrao novi Tomb Raider na njemu i uzivao, jedva cekam veceras fifu demo da probam. Postavim sliku ubrzo, legao je iznad 2 monitora odlicno :D
zlo zlo

#1964 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

chanal 40 je bolje :D . evo ima u konzumu opet od jutros neki fullhd tv 40 za 400 para, 3god garancije,daljinski s tastaturom itd.,
fortaleza

#1965 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by fortaleza »

zlo zlo wrote:chanal 40 je bolje :D . evo ima u konzumu opet od jutros neki fullhd tv 40 za 400 para, 3god garancije,daljinski s tastaturom itd.,
Link?

Da nije Bauhn tv o kojem smo raspravljali na nekoliko stranica, isto 3g garancije, 400 KM?

Pogrešno su mu navedene specifikacije da ima sve tunere S2, T2, a tv ima samo analogni tuner i to me odbilo da ga kupim.
taureg71

#1966 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by taureg71 »

kakav je vivax LED od 32 inca ?? valja li sta ??
zlo zlo

#1967 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

fortaleza wrote:
zlo zlo wrote:chanal 40 je bolje :D . evo ima u konzumu opet od jutros neki fullhd tv 40 za 400 para, 3god garancije,daljinski s tastaturom itd.,
Link?

Da nije Bauhn tv o kojem smo raspravljali na nekoliko stranica, isto 3g garancije, 400 KM?

Pogrešno su mu navedene specifikacije da ima sve tunere S2, T2, a tv ima samo analogni tuner i to me odbilo da ga kupim.
mislim da je taj, imaš na katalogu na zadnjoj strani

http://snizenja.veza.ba/home/konzum-kat ... 28-09-2016
zlo zlo

#1968 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

taureg71 wrote:kakav je vivax LED od 32 inca ?? valja li sta ??

imam 2 komada različitih na ormaru :lol: cini se sasvim pristojni. bili 20 maraka na obnovi ugovora, pa uzeli a sad nam ne trebaju.
40 i 55 je ipak bolje :mrgreen:
channel10

#1969 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ma gdje ću 40 inča u trpezariju širine 2,25? Vjerovatno bi išao na zid i gledao bi se sa dva metra i manje. Mislim da bi to bilo preveliko za te sobe i udaljenosti. Ima li igdje w705 ili h6400 ispod 700KM?
zlo zlo

#1971 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

ja prezadovoljna s njime, doduše većinu opcija ne koristim jer mi spojen na oba kompa i s njeg puštam filmove itd :D tako da bi mi bio ok i da nema pola tih opcija :lol: isto tako imam home tv pa ni antene ne koristim
N.N.

#1972 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by N.N. »

Moze li se kako provjeriti da li je TV vec radio, npr u radnji ?

Stari uzeo TV u Tehno Mag, na akciji ovaj https://www.mobilmedia.ba/televizori/lc ... awxxh.html , ali je vec bio na nekoj vitrini otpakovan. Nije na zidu i to, ali me nesto kopka i mislim da je radio :D

Mislim TV radi ok, nista mu ne fali, samo me zanima to da li je on vec nabrao radnih sati :-D
channel10

#1973 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Vrlo vjerojatno je bio izložen u radnji. U Techno shopu su ovi televizori koji su na akciji izložbeni.
zlo zlo

#1974 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

http://tampatec.blogspot.ba/p/service-m ... rands.html

vidi koji ti je tv i provjeri ovdje koji ti ulaz u service mod gdje to možeš provjerit. oko 50 sati je ok, to tvornička testiranja.
taureg71

#1975 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by taureg71 »

zlo zlo wrote:
taureg71 wrote:kakav je vivax LED od 32 inca ?? valja li sta ??

imam 2 komada različitih na ormaru :lol: cini se sasvim pristojni. bili 20 maraka na obnovi ugovora, pa uzeli a sad nam ne trebaju.
40 i 55 je ipak bolje :mrgreen:

preveliko za daljinu gledanja u mene, kakva je slika, ton ?
Post Reply