Javi se ovom liku http://www.pik.ba/artikal/8553938/amd-r ... 4x3-6-ghz/nOrMaLaC wrote:Ja sam pošten, tako da Vas neću izraditi![]()
Ako ikome treba sportsko biciklo neka se javi na pp
Prevaranti na PIK-u
- Averus
#1951 Re: Prevaranti na PIK-u
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1952 Re: Prevaranti na PIK-u
E ja sam prvi put imao relativno negativno iskustvo, prodavao HDD za desktop, i ja dodjem na dogovoreno mjesto, cekam momka pola sata, trosim kredit zovuci ga da pitam hoce li brzo i kada dodje pita "sta ti je to?"respo wrote: prvi put da direktno preko pika nesto prodajem i super sam zadovoljan
da je vise ovakvih ne bi razmisljao ni sekunde da posaljem bilo sta i bez avansa
eto nije bas u skladu teme jer nije prevarant
Pa HDD, kao sto smo se i dogovorili, vidio si slike, i speedtest, i sve, i onda kaze: "pa sto je toliki"?
Svi HDD-ovi za PC su ovoliki, a on: "pa zar nije hdd za laptop"
OMGGGGGGG
Lijepo mu pisalo da je za Desktop racunar, vidio je i slike i velicinu diska i onda on meni tako kaze...
Ono ostalo je bilo udure, sacekam, dodje, prodam artikač, stigne kuci, proba sve, ostavi dojam i tako...
-
Muuky
#1953 Re: Prevaranti na PIK-u
eh ovako momak je iz Tz ,i hajde ja naručim nešto od njega i on to pošalje poštom i da ja platim kad preuzmem ,medjutim ja platim i kad otvorih :O imam šta i videt ,nije poslao sve što mi je trebalo :S:S i ja mu se javim reko tako i tako nisi poslao ,kad jesam ha hhu,pa rek govorim ti da nisi i de mi posalji uplatio sam sve kao necu ti poslat sta cu ti ja :SLopov-eliminator wrote:Mozes li samo objasniti konkretno po cemu je prevarant? Nije dovoljno samo napisati da je prevarant i to je to, da tako ide mogao bi svako svakoga optuzivat bez obzira na osnov. Takodjer, bilo bi pozeljno da se to potkrijepi nekim dokazima (sa cenzurom gdje treba) da ga eventualno i mi sa foruma mozemo prijaviti.Muuky wrote:evo vam još jednog prevaranta , MILE MU ******* http://www.pik.ba/profil/eddzoR/
-
Mehemed
#1954 Re: Prevaranti na PIK-u
ZA NE ZAMISLITI!
Prodajem ja artikal za 2KM i on mene pita jel moze sa mojom postarinom... pa kakvih sve nema pacijenata na ovom pik-u...
Prodajem ja artikal za 2KM i on mene pita jel moze sa mojom postarinom... pa kakvih sve nema pacijenata na ovom pik-u...
-
Lopov-eliminator
#1955 Re: Prevaranti na PIK-u
Još bi on da mu ti platiš da bi on kupio artikal od tebe (tako ispadneMehemed wrote:ZA NE ZAMISLITI!
- mO k3
#1956 Re: Prevaranti na PIK-u
Mehemed wrote:ZA NE ZAMISLITI!
Trebo si mu reci moze drug ,saljem ti odma pa nek se naceka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1957 Re: Prevaranti na PIK-u
Mehemed wrote:ZA NE ZAMISLITI!
a drugi pokazuje zainteresiranost ali mu se ne miče iz sobe da se nađemo da mu to prodam
- mO k3
#1958 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni je jedan ljetos nudio kozu u zamjenu
mislim da je to vrh,vrha
-
rapptor
#1959 Re: Prevaranti na PIK-u
Kupujem ja od lika motor...ode moja zena, jer nisam u Bosni.Kad tamo, nije ni M od tog motora, i jos napadne moju zenu i mog kuma, ma haos je bio. Dodjem ja na odmor, sjednem u auto i zapucam sa kumom 230 kilometara. Dodjem kod lika, razbijem i njega i motor u njegovoj avliji. Dobijem kaznu 430 km da platim, i mirna Bosna. Njega vise i nema na PIK-u. Gotovoooo..
- van helsing
#1960 Re: Prevaranti na PIK-u
Prejakorapptor wrote:Kupujem ja od lika motor...ode moja zena, jer nisam u Bosni.Kad tamo, nije ni M od tog motora, i jos napadne moju zenu i mog kuma, ma haos je bio. Dodjem ja na odmor, sjednem u auto i zapucam sa kumom 230 kilometara. Dodjem kod lika, razbijem i njega i motor u njegovoj avliji. Dobijem kaznu 430 km da platim, i mirna Bosna. Njega vise i nema na PIK-u. Gotovoooo..
Tapatalk 2
- chudjenhe
#1961 Re: Prevaranti na PIK-u
treba premjestiti u temu vicevi, ionako tamo nema nista za nasmijativan helsing wrote:Prejakorapptor wrote:Kupujem ja od lika motor...ode moja zena, jer nisam u Bosni.Kad tamo, nije ni M od tog motora, i jos napadne moju zenu i mog kuma, ma haos je bio. Dodjem ja na odmor, sjednem u auto i zapucam sa kumom 230 kilometara. Dodjem kod lika, razbijem i njega i motor u njegovoj avliji. Dobijem kaznu 430 km da platim, i mirna Bosna. Njega vise i nema na PIK-u. Gotovoooo..![]()
Tapatalk 2
- Averus
#1962 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/profil/Amel2012/
E baš kontam da li bi ovaj mogao biti prevarant...
Mislim, prodaje čovjek iPhone Android
A dojmovi ravnomjerno podijeljeni na 6 korisnika
E baš kontam da li bi ovaj mogao biti prevarant...
Mislim, prodaje čovjek iPhone Android
A dojmovi ravnomjerno podijeljeni na 6 korisnika
- van helsing
#1963 Re: Prevaranti na PIK-u
A nisi vidio iPhone da radi android na njemu ?
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- iceman ze
#1964 Re: Prevaranti na PIK-u
Poslao liku pouzecem, molio me do neba da mu posaljem. Uglavnom platio sam postarinu, on nije preuzeo robu u roku i meni se artikal vratio. Kako onda da poslujem izuzev neposredno ili avansno?
- Averus
#1965 Re: Prevaranti na PIK-u
van helsing wrote:A nisi vidio iPhone da radi android na njemu ?
Tapatalk 2
Moja greska, nisam do kraja procitao oglas
Svejedno je sumnjiv do daske sa dojmovima... I "tač radi na toplinu prsta"
-
Schlauf2
#1966 Re: Prevaranti na PIK-u
Licno je najbolje ali kad ne mozes licno ni preko nekog posrednika onda moras dostavom. Tesko je, ali se moze. Ako posaljes unaprijed bez avansa rizikujes da ti se desi ovo sto ti se desilo. Ako on iskesira sve prvo unaprijed onda on rizikuje da ga ti ispalis i ne posaljes. Rizik se ne moze eliminisati ali se moze smanjiti.iceman ze wrote:Poslao liku pouzecem, molio me do neba da mu posaljem. Uglavnom platio sam postarinu, on nije preuzeo robu u roku i meni se artikal vratio. Kako onda da poslujem izuzev neposredno ili avansno?
Pisao sam ovo vec ali evo opet. Ja sam tu napravio kompromis, kupac plati 20 KM avansno, ostatak kuriru kad mu dodje na adresu, troskovi dostave su na kupcu.
Npr. prodajem telefon 250 KM, on plati prvo 20 KM, zatim preostalih 230 i troskove dostave kad mu dodje na adresu. Trazim bas 20 KM zato sto to nije velika lova pa je lakse rastati se od 20 na nevidjeno nego od 250, posto cak i u najgorem scenariju 20 nije neko ostecenje a 250 je prilicna steta. S druge strane, to govori da je kupac ozbiljan, da se nije zezao iz dosade il neceg drugog nego je stvarno kupac,i da je mogucnost odbijanja da preuzme artikal minimalna (realno, malo ko ce odbiti da primi ono sto je vec donekle i platio jer je tih 20km dio cijene artikla). Najgori scenario za prodavaca je da mu se artikal vrati, ali i da se vrati troskove moze platiti iz avansa od 20 km koji je dobio ranije, tako da su troskovi u slucaju povrata smanjeni za tih 20 km ili u potpunosti eliminirani ako su sveukupno ispod 20km.
Ovo inace primjenjujem ako kupac ne stoji dobro na Piku, jakim Pikovcima se moze slati bez avansa.
Ovako sam prodao ne znam ni ja koliko stvari i nikad problem nisam imao ni ja, ni moji kupci.
-
quarterback
#1967 Re: Prevaranti na PIK-u
ne znam hocete li vjerovati ali ja danas prodadoh nesto od 170 KM na piku a da mi covjek nije nudio punjac za nokiju, teglu ajvara i celave zimske gume za golfa dvojku 
-
Mehemed
#1968 Re: Prevaranti na PIK-u
Da ti nisi to sanjao?quarterback wrote:ne znam hocete li vjerovati ali ja danas prodadoh nesto od 170 KM na piku a da mi covjek nije nudio punjac za nokiju, teglu ajvara i celave zimske gume za golfa dvojku
Ja u to ne vjerujem, jer nisam vidio svojim ocima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1969 Re: Prevaranti na PIK-u
a šta si ti prodao da mi je znatiquarterback wrote:ne znam hocete li vjerovati ali ja danas prodadoh nesto od 170 KM na piku a da mi covjek nije nudio punjac za nokiju, teglu ajvara i celave zimske gume za golfa dvojku
ja ne mogu strip za 3 marke
- Averus
#1970 Re: Prevaranti na PIK-u
ma dešava se 
Ja sam RayBan naočale prodao za 150KM čo'eku iz Tuzle. Čovjek me nazvao, dogovorili se. Ja poslao, on platio. Sve super
Prodao sam i grafičku neki dan, momak došao sat vremena nakon što smo se dogovorili i uzeo je, keš u ruke.
Naravno da ima normalnih osoba na PIK-u, samo ih treba isfiltrirati.
Ja sam RayBan naočale prodao za 150KM čo'eku iz Tuzle. Čovjek me nazvao, dogovorili se. Ja poslao, on platio. Sve super
Prodao sam i grafičku neki dan, momak došao sat vremena nakon što smo se dogovorili i uzeo je, keš u ruke.
Naravno da ima normalnih osoba na PIK-u, samo ih treba isfiltrirati.
-
Mehemed
#1971 Re: Prevaranti na PIK-u
1 normalan na 100 ili mozda cak na 1000 korisnikaNenjiA wrote: Naravno da ima normalnih osoba na PIK-u, samo ih treba isfiltrirati.
- zagorkara
#1972 Re: Prevaranti na PIK-u
Skoro sam prodavao sat za 180KM i dogovarao sa kupcem da mu pošaljem. Međutim on se nije javljao 4-5 dana (i nije bila finalizirana prodaja), a ja u međuvremenu prodam artikal. Nakon nekoliko dana ja na račun dobijem 180KM. Uplatio onaj prvi.
Odem u banku i vratim mu novac
Odem u banku i vratim mu novac
-
Mehemed
#1973 Re: Prevaranti na PIK-u
I sta sam mu mogao drugo odgovoriti?
Ne zna ni procitati detaljan opis prije nego sto postavi pitanje...
Hoce li proci ijedan dan a da mi se neki pacijent ne javi?

Ne zna ni procitati detaljan opis prije nego sto postavi pitanje...
Hoce li proci ijedan dan a da mi se neki pacijent ne javi?

- nOrMaLaC
#1974 Re: Prevaranti na PIK-u
Ehh da se meni javi iko za moje sportsko biciklo što prodajem

-
Mehemed
#1975 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.pik.ba/artikal/8465214/renau ... 1-214-972/
Pise
"RENAULT LAGUNA CONCORDE 2.0 PLIN SEKVENT
1998 G.P.
U ODLICNOM STANJU