POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
muzicar_iz_parka
#1951 Re: POsao-Popis stanovnistva
Većina popisivača ni vojsku nije oslužila, besplatan rad neka bude alternativni način oduživanja državi. 
- Mračajski proto
#1952 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bit će pare do maja. 
-
muzicar_iz_parka
#1953 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ono kad se malo detaljnije pogleda, popisivači nisu dobro odradili posao, "popravni" će biti na slijedeći put tj 2023.Mračajski proto wrote:Bit će pare do maja.
- escobar__
#1954 Re: POsao-Popis stanovnistva
Info za popisivače i OI sa područja grada Tuzle:
c/p: RTV SlonPopisivači u Tuzli potpisuju radne listove
Iz Popisne komisije Općine Tuzla pozivaju se općinski instruktori i popisivači koji su bili angažovani na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Tuzla da dođu u prostorije Popisne komisije u SKPC „Mejdan“ Tuzla, Ul. Bosne srebrene bb Tuzla, radi potpisivanja radnih listova i evidencije troškova.
Potpisivanje će se vršiti 28. i 29.11. u periodu od 09:00 do 12:00 sati. Mole se općinski instruktori i popisivači da se odazovu pozivu jer potpisivanje gore navedenih dokumenata, prema zahtjevu Agencije za statistiku BiH predstavlja uslov za isplatu finansijskih sredstava za njihov angažman.
-
Potočna pastrmka
#1955 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja predao na ulaznom pultu gospodji kopiju računa i pitam treba li još nešto, nešto potpisivati, kaže ne treba ??
Općina Novi Grad.
Jel se mora potpisivati to "nešto" ?
Općina Novi Grad.
- perfect_guy
#1956 Re: POsao-Popis stanovnistva
u Novom Sarajevu su instruktori zaključili tabele sa popisanim brojem obrazaca po krugovima, i mi smo tu potpisali svako za svoj popisni krugPotočna pastrmka wrote:Ja predao na ulaznom pultu gospodji kopiju računa i pitam treba li još nešto, nešto potpisivati, kaže ne treba ??![]()
Općina Novi Grad.
-
Potočna pastrmka
#1957 Re: POsao-Popis stanovnistva
Meni je rekla žena preko telefona da dodjem u sobu 313 u općini, i ja pitam ženu za pultom gdje je ta soba, koji sprat i to, a ova mi kaže daj meni kopiju računa, rekoh treba li išta potpisivati, kaže ne i ja preko vrata. Sad nezz jesam li trebao ići u tu sobu na spratu ? Ili da ih zovnem da provjerim ?
-
Potočna pastrmka
#1958 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li se išta za Centar za brojanje u Lukavici, jer na stranici bhas nema ništa ? 
- perfect_guy
#1959 Re: POsao-Popis stanovnistva
sudeći po ostalim opštinama i vi bi to trebali potpisati, ali ko će više znati u ovom našem cirkusuPotočna pastrmka wrote:Meni je rekla žena preko telefona da dodjem u sobu 313 u općini, i ja pitam ženu za pultom gdje je ta soba, koji sprat i to, a ova mi kaže daj meni kopiju računa, rekoh treba li išta potpisivati, kaže ne i ja preko vrata. Sad nezz jesam li trebao ići u tu sobu na spratu? Ili da ih zovnem da provjerim?
-
rokan
#1960 Re: POsao-Popis stanovnistva
kako su slatkorječivo pozivali u kampanji pred popis da se svi nezaposleni prijave, ko eto im prilike da zarade koju marku, para ima jer su pare dali stranci, budžet je usvojen za ovu godinu tako da se mora sve isplatiti, ljutili se na one koji su pominjali da para neće biti prije marta i sve tako.
a vidi sad, nigdje nikoga da se oglasi, ni iz agencije za statistiku bih, ni iz federalnog zavoda ni iz zavoda rs-a a bogami ni iz eu.
svi šute, kao da je sve normalno iako su ljudi završili posao prije mjesec i po a ne da nema para nego niko više to i ne spominje.
zamislite da budžetlije ne dobiju platu mjesec i po? pa zapalili bi i vladu i parlament. a za ljude koji su radili na popisu para ima ali ne isplaćuju jer očito vrte s tim parama.
a svi šute kao da im je svejedno i kao da su radili volonterski. tako nam i treba, neka nas jebu kad smo stoka koja ne zna i neće da se bori ni za svoja osnovna prava.
a vidi sad, nigdje nikoga da se oglasi, ni iz agencije za statistiku bih, ni iz federalnog zavoda ni iz zavoda rs-a a bogami ni iz eu.
svi šute, kao da je sve normalno iako su ljudi završili posao prije mjesec i po a ne da nema para nego niko više to i ne spominje.
zamislite da budžetlije ne dobiju platu mjesec i po? pa zapalili bi i vladu i parlament. a za ljude koji su radili na popisu para ima ali ne isplaćuju jer očito vrte s tim parama.
a svi šute kao da im je svejedno i kao da su radili volonterski. tako nam i treba, neka nas jebu kad smo stoka koja ne zna i neće da se bori ni za svoja osnovna prava.
- perfect_guy
#1961 Re: POsao-Popis stanovnistva
još dva dana fore da izbace spiskove za Lukavicu
- Russki
#1962 Re: POsao-Popis stanovnistva
u pravu si ti brate, treba im ic jebat materrokan wrote:kako su slatkorječivo pozivali u kampanji pred popis da se svi nezaposleni prijave, ko eto im prilike da zarade koju marku, para ima jer su pare dali stranci, budžet je usvojen za ovu godinu tako da se mora sve isplatiti, ljutili se na one koji su pominjali da para neće biti prije marta i sve tako.
-
kakavdanakneiskustvu
- nermaa
-
Umalo popisivac
#1965 Re: POsao-Popis stanovnistva
Preko 5000 prijava doslo za tako kratko vrijeme.
A prima se 298 osoba. Sretno nam! 
P.S. Mada predosjecam da bi moglo biti puno odustajanja jer ovi ne placaju ni smjestaj ni prijevoz, tako da ovim van Sarajeva tesko da odgovara. Mada ni nama u Sarajevu bas nije nesto bogomdano al sta ces u ovakvoj situaciji.
P.P.S. A ima tu sigurno i puno duplih i troduplih prijava. Ja sam se prijavio za tri mjesta odjednom
a i mnogi drugi su isto tako.
P.S. Mada predosjecam da bi moglo biti puno odustajanja jer ovi ne placaju ni smjestaj ni prijevoz, tako da ovim van Sarajeva tesko da odgovara. Mada ni nama u Sarajevu bas nije nesto bogomdano al sta ces u ovakvoj situaciji.
P.P.S. A ima tu sigurno i puno duplih i troduplih prijava. Ja sam se prijavio za tri mjesta odjednom
-
rokan
#1966 Re: POsao-Popis stanovnistva
ko nema jaku štelu neka se ne nada poslu jer ako niste znali stranke prave spiskove ljudi koji moraju dobiti posao. zašto nemate posao bukvalno se zahvalite slijedećim:Umalo popisivac wrote:Preko 5000 prijava doslo za tako kratko vrijeme.A prima se 298 osoba. Sretno nam!
P.P.S. A ima tu sigurno i puno duplih i troduplih prijava. Ja sam se prijavio za tri mjesta odjednoma i mnogi drugi su isto tako.
1. Miloradu Dodiku i Zlatku Lagumdžiji - socijalističkim liderima kojima je socijalna pravda, jednakost, prava radnika i nezaposlenih na prvom mjestu.
2. Bakiru Izetbegoviću, Draganu Čoviću i Mladenu Bosiću - liderima antikomunističkih i narodnjačkih stranaka kojima je pojedinac (Bošnjak, Hrvat i Srbin) na prvom mjestu.
- perfect_guy
#1967 Re: POsao-Popis stanovnistva
hvala što si nam rekao, ne bismo to znali bez teberokan wrote: ko nema jaku štelu neka se ne nada poslu jer ako niste znali stranke prave spiskove ljudi koji moraju dobiti posao. zašto nemate posao bukvalno se zahvalite slijedećim:
1. Miloradu Dodiku i Zlatku Lagumdžiji - socijalističkim liderima kojima je socijalna pravda, jednakost, prava radnika i nezaposlenih na prvom mjestu.![]()
2. Bakiru Izetbegoviću, Draganu Čoviću i Mladenu Bosiću - liderima antikomunističkih i narodnjačkih stranaka kojima je pojedinac (Bošnjak, Hrvat i Srbin) na prvom mjestu.
-
foxy13
#1968 Re: POsao-Popis stanovnistva
U pravu si, znamo mi svi koliko je štele za sve potrebno u ovoj državi, pa za i sitnice, a posebno za posao, bilo koji. Ali ako ne predaš prijavu, nemaš se čemu ni nadati. Kao onaj što je molio za dobitak na lotu, a nije igraoperfect_guy wrote:hvala što si nam rekao, ne bismo to znali bez teberokan wrote: ko nema jaku štelu neka se ne nada poslu jer ako niste znali stranke prave spiskove ljudi koji moraju dobiti posao. zašto nemate posao bukvalno se zahvalite slijedećim:
1. Miloradu Dodiku i Zlatku Lagumdžiji - socijalističkim liderima kojima je socijalna pravda, jednakost, prava radnika i nezaposlenih na prvom mjestu.![]()
2. Bakiru Izetbegoviću, Draganu Čoviću i Mladenu Bosiću - liderima antikomunističkih i narodnjačkih stranaka kojima je pojedinac (Bošnjak, Hrvat i Srbin) na prvom mjestu.ovako bar postoji šansa nešto veća od nule da se uleti, šta bi bilo da nismo predali?
-
rokan
#1969 Re: POsao-Popis stanovnistva
ljudi znaju da štela radi ali mislim da ne znaju baš da stranke prave spiskove ljudi koji moraju biti primljeni. a šanse uvijek ima, pogotovo ako si u stranci.perfect_guy wrote:hvala što si nam rekao, ne bismo to znali bez teberokan wrote: ko nema jaku štelu neka se ne nada poslu jer ako niste znali stranke prave spiskove ljudi koji moraju dobiti posao. zašto nemate posao bukvalno se zahvalite slijedećim:
2. Bakiru Izetbegoviću, Draganu Čoviću i Mladenu Bosiću - liderima antikomunističkih i narodnjačkih stranaka kojima je pojedinac (Bošnjak, Hrvat i Srbin) na prvom mjestu.ovako bar postoji šansa nešto veća od nule da se uleti, šta bi bilo da nismo predali?
-
Umalo popisivac
#1970 Re: POsao-Popis stanovnistva
Stela ce biti, to je sigurno. Ali cisto sumnjam da ce biti stela za svih 298 osoba. A sta ces, moras pokusavati. Zelim posao i treba mi al mi je na kraju krajeva uvijek najbitnije da ja sve odradim sa svoje strane a ono sto nije u mojoj moci - nije i zbog toga se ne zivciram. 
-
alma88
#1971 Re: POsao-Popis stanovnistva
Danas su me zvali iz općine Hadžići da potpisem u vezi "isplate" novca... nadam se da ce isplata biti sljedeci mjesec... 
- aCme
-
XmaximusX
#1973 Re: POsao-Popis stanovnistva
U Novom Gradu mi HITNO tražili broj računa, ne znaju ništa o tim nalozima za isplatu, kažu sve je do FZS.
- perfect_guy
#1974 Re: POsao-Popis stanovnistva
zar to niste još na obuci dostavili?XmaximusX wrote:U Novom Gradu mi HITNO tražili broj računa, ne znaju ništa o tim nalozima za isplatu, kažu sve je do FZS.
-
lolol
#1975 Re: POsao-Popis stanovnistva
Tacno tako ... svaka cast isto mislimUmalo popisivac wrote:Stela ce biti, to je sigurno. Ali cisto sumnjam da ce biti stela za svih 298 osoba. A sta ces, moras pokusavati. Zelim posao i treba mi al mi je na kraju krajeva uvijek najbitnije da ja sve odradim sa svoje strane a ono sto nije u mojoj moci - nije i zbog toga se ne zivciram.