Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
em11r

#1951 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

vukojebina wrote:o jebem ti tito majku, dodje frajer iz banovica da palamudi na forumu kako ga zaboli dupe sta komsije misle o njemu i njegovom autu, a taj isti frajer na facebook-u kao cover okacio sliku citroena, i to sliku postavio da se vide kromirane rore (mada prije bi se reklo da su plasticne).. sledeca slika kako sljasti instrument tabla citrosa u mraku...

popusta ba freajeru malo...juce si oso u Kuvajt, doso malo do nekih parica i mislis da si ufatio Boga za onu stvar...znas i sam ko si i sta si, i sta si prije bio i sta si vozio...i da si u sarajevo dolazio dvaput godisnje, do zeljine cevabdzinice, i opet pravac nazad Banovici...
plasticne plasticne :)

Ko sam i sta sam znam, i sve sto sam vozio, nije mi babo kupio :)

Dolazio sam nekad i 3 puta :)
johntra

#1952 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

@vukojebina..Kakve veze ima to na koji je način frajer zaradio pare, ako ih je zaradio na pošten način? To kao neka sramota raditi u Kuvajtu? otkud ti znaš je li emko, ili peti, deseti imao para prije rata? hoću li ja to sad tebe prozivati što u Austriji živiš i radiš, a ne u BiH?
emko1234

#1953 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

joj lika, stvarno mi nisi jasan.
boli mene bolan odakle ti, tebi, tvojima i gdje si zaradio.
ti mislis da je moj babo zaradio preko stranke, i to me zaboli.
mislis da mi je on kupio audija, i to me zaboli. ko treba da zna, zna. nikogovici s foruma kosto si ti il 530i@ su apsolutno nebitni. ako si ti svoje pare zaradio vani, to je tvoja stvar. al moj ti babo nije uzeo posao. nego tvoja nesposobnost u svim kontekstima.
i prodje se mene i mog babe jednom za sva vremena. nije mi babo kupio audija, niti nosim gucci naocale.
ne vozis auto da ti selo moze zavidit, al se falis na sva usta po forumu da imas para? super, bas onako logicno.
stredi gorivo i pare, i mozda skupis za tog famoznog c6 od 30 000 maraka.
ta krava koja tebi ne moze sazvakat te pare, to je izgleda neka il mala krava il krava bez zuba, il tebe u kovanicama placaju? i kovanice su pare.
em11r

#1954 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

johntra wrote:@vukojebina..Kakve veze ima to na koji je način frajer zaradio pare, ako ih je zaradio na pošten način? To kao neka sramota raditi u Kuvajtu? otkud ti znaš je li emko, ili peti, deseti imao para prije rata? hoću li ja to sad tebe prozivati što u Austriji živiš i radiš, a ne u BiH?
stipu ga ba vidis da je neki hejter haman cim me zna ... smeta mu moj citroen ... sta bi tek da sam kupio audija ...

ili je neki od bh chuning matematicara kojem sam ko zna sta slozio na kamaru prije nego su me banovali :)
em11r

#1955 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

emko1234 wrote:joj lika, stvarno mi nisi jasan.
boli mene bolan odakle ti, tebi, tvojima i gdje si zaradio.
ti mislis da je moj babo zaradio preko stranke, i to me zaboli.
mislis da mi je on kupio audija, i to me zaboli. ko treba da zna, zna. nikogovici s foruma kosto si ti il 530i@ su apsolutno nebitni. ako si ti svoje pare zaradio vani, to je tvoja stvar. al moj ti babo nije uzeo posao. nego tvoja nesposobnost u svim kontekstima.
i prodje se mene i mog babe jednom za sva vremena. nije mi babo kupio audija, niti nosim gucci naocale.
ne vozis auto da ti selo moze zavidit, al se falis na sva usta po forumu da imas para? super, bas onako logicno.
stredi gorivo i pare, i mozda skupis za tog famoznog c6 od 30 000 maraka.
ta krava koja tebi ne moze sazvakat te pare, to je izgleda neka il mala krava il krava bez zuba, il tebe u kovanicama placaju? i kovanice su pare.
ja na 2 mjesta spomenuo da imam para da malo slikovito objasnim tvoju i goranovu logiku da samo oni koji imaju para kupuju vw i audi i premium oktaviJu ... a ti na svakoj temi guras svog audija od (sad odjednom ... do neki dan je bio 20 manje) 90 hiljada i ja papak :)

Ja cu c6 kupiti kad bude 15 hiljada onda mi nece biti zao da stoji u garazi, ovako imam vec 2 auta koja stoje u garazi koje vozam sve zajedno 40 dana u godini ... sto ce mi i trece ... crna vremena dolaze ne treba se razbacivat :) jedan dan zbog takvih ko ti ce opet zapucat pa valja ostat bez svega
vukojebina

#1956 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

johntra wrote:@vukojebina..Kakve veze ima to na koji je način frajer zaradio pare, ako ih je zaradio na pošten način? To kao neka sramota raditi u Kuvajtu? otkud ti znaš je li emko, ili peti, deseti imao para prije rata? hoću li ja to sad tebe prozivati što u Austriji živiš i radiš, a ne u BiH?

nikakve apsolutno veze nema, nit sam to bilo gdje spomenuo..hvala Bogu da je zaradio, na bilo kakav nacin..i nikakva sramota nije sto je to u kuvajtu ili bilo gdje drugo...jos jednom kazem, draze mi je milion puta da solidno zivi, i on ili bilo ko drugi...ali prozivat nekog, koga predpostavljam ne zna, i plus optuzivat da mu je babo kupio auto, ukradenim, ilegalno stecenim, nemoralno stecenim parama, ili generalizovati da svako ko vozi vw, skodu, audija je kockasta glava, gucci cvike, seka aleksic...da je auto kupljeno radi komsiluka...a ovamo 48 slika na coveru citrosa u svim mogucim pozama, pa par slika zeninog auta...pa malo enterijer...pa malo pistolji, pa malo kockaste celave glave..pa malo trubaci.. pa poserem se na tu elitu i becku sto vozi citroena, ako je to to...

nisam hejter nikakav, i ne poznajem lika, slucajno sam naletio na profil, imamo jednog zajednickog prijatelja, pa mi izbacilo sa strane...i nije tesko povezat i skontat, kod frajera je sve na izvolite, samo jos kupoprodajni ugovor citroena fali...al bice i to, neka, nek se zna, nek vidi komsiluk...
em11r

#1957 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

vukojebina wrote:

nikakve apsolutno veze nema, nit sam to bilo gdje spomenuo..hvala Bogu da je zaradio, na bilo kakav nacin..i nikakva sramota nije sto je to u kuvajtu ili bilo gdje drugo...jos jednom kazem, draze mi je milion puta da solidno zivi, i on ili bilo ko drugi...ali prozivat nekog, koga predpostavljam ne zna, i plus optuzivat da mu je babo kupio auto, ukradenim, ilegalno stecenim, nemoralno stecenim parama, ili generalizovati da svako ko vozi vw, skodu, audija je kockasta glava, gucci cvike, seka aleksic...da je auto kupljeno radi komsiluka...a ovamo 48 slika na coveru citrosa u svim mogucim pozama, pa par slika zeninog auta...pa malo enterijer...pa malo pistolji, pa malo kockaste celave glave..pa malo trubaci.. pa poserem se na tu elitu i becku sto vozi citroena, ako je to to...

nisam hejter nikakav, i ne poznajem lika, slucajno sam naletio na profil, imamo jednog zajednickog prijatelja, pa mi izbacilo sa strane...i nije tesko povezat i skontat, kod frajera je sve na izvolite, samo jos kupoprodajni ugovor citroena fali...al bice i to, neka, nek se zna, nek vidi komsiluk...
nek si prostudirao sve :) ljubi ga deda :)

a emko ima valjda dovoljno mozga da mu ne treba advokat u vidu tebe i tvoje (ne)sposobnosti.

i sto nisi rekao da imaju slike i passata!
Edisontije

#1958 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

vukojebina wrote:o jebem ti tito majku, dodje frajer iz banovica da palamudi na forumu kako ga zaboli dupe sta komsije misle o njemu i njegovom autu, a taj isti frajer na facebook-u kao cover okacio sliku citroena, i to sliku postavio da se vide kromirane rore (mada prije bi se reklo da su plasticne).. sledeca slika kako sljasti instrument tabla citrosa u mraku...

popusta ba freajeru malo...juce si oso u Kuvajt, doso malo do nekih parica i mislis da si ufatio Boga za onu stvar...znas i sam ko si i sta si, i sta si prije bio i sta si vozio...i da si u sarajevo dolazio dvaput godisnje, do zeljine cevabdzinice, i opet pravac nazad Banovici...
Potpisujem kralju: Znaš koliko je u gradu ovakvih likova?
Više nego Sarajlija. :mrgreen:
A citroen ko citroen i ja sam ga zagledo. NIje loš. Al vw j vw :run:
530i

#1959 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Šta ima veze odakle je ko....evo ja sam na primjer iz Međeđe...šta fali.
covjek1

#1960 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

Gost1515 wrote:
citroen xm wrote:Pare ne čine čovjeka, a niti grade stil i ukus. Džaba seljaku armani odijelo, on je opet seljak. Gospodin može biti i u vunenim čarapama i farmerkama.

Nie stvar šta mislim da sam već je stvar šta bi vozio da imam ne znam koje pare, a ako ti to ne možeš skontati to je tvoj problem.
reci bar fino bez uvijanja u celofan: "ja sam cool neshvaćeni umjetnik, a vi ste mainstream papci ..." :-)

što ne mogu hipstera ...
@citroen - prva tvoja pametna ovdje

@gost1515 - uzeo si mi rijeci iz usta, bas ovi hipsteri imaju potrebu da namecu drugima svoje misljenje. niko ne trazi od tebe da volis vw,audia, ili sta ja znam, ali ne mozes pricati da ti isti ne valjaju kad sve cinjenice ukazuju na suprotno.

Sto se tice cijene golfa, ona je dobra sve dok prodaju vise auta od konkurencije. I citroen i renault bi stavili tu cijenu za svoje modele kad bi mogli prodavat, ali i ovako muku muce da ih prodaju sa ovakvim cijenama.
em11r

#1961 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

Edisontije wrote:

Potpisujem kralju: Znaš koliko je u gradu ovakvih likova?
Više nego Sarajlija. :mrgreen:
A citroen ko citroen i ja sam ga zagledo. NIje loš. Al vw j vw :run:
Pa prvi on nije iz sarajeva sta ce on kome govoriti :) A Sarajevo mi i nije neka mjera ... nekad je Sarajevo bilo carsija a sad ...
BISCANIN2

#1962 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

Decki stvarno nema potrebe da vrijeđate jedni druge i da se proziva ili vrijeđa Goran ,Emko ili emir , ja licno nemam para i teško radim dva posla da bi sebi i familiji omogucio neke gušte a između ostalog da vozam i održavam auto koje zelim jeep-a .Ja sam svog jeep-a platio nesšt manje od 15 k a za te pare mogao sam kakva fino polovno vozilo od vw kupiti ali nisam ,i kad budem imao 100 k za potrošiti to ce biti opet jeep-a koji vrijedi 100 k .Recimo između jeep wranglera sa novim penta star motorom od nekih 30k dolara i audija 6 sa 3.0 motorom od 40 k dolara naravno jeep bez dileme.
citroen xm

#1963 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

covjek1 wrote:
@citroen - prva tvoja pametna ovdje

@gost1515 - uzeo si mi rijeci iz usta, bas ovi hipsteri imaju potrebu da namecu drugima svoje misljenje. niko ne trazi od tebe da volis vw,audia, ili sta ja znam, ali ne mozes pricati da ti isti ne valjaju kad sve cinjenice ukazuju na suprotno.

Sto se tice cijene golfa, ona je dobra sve dok prodaju vise auta od konkurencije. I citroen i renault bi stavili tu cijenu za svoje modele kad bi mogli prodavat, ali i ovako muku muce da ih prodaju sa ovakvim cijenama.
Ovo je diskusija o automobilim i vidim svi iznosimo različita mišljenja. Ja ne namećem uopšte svoje mišljenje drugima već ga samo iznosim. Ako ja namećem mišljenje drugima šta treba reći za Gorana i njemu slične. Samo njegova priča se poklapa sa vašom pa je on cvjećka.

Mene ne interesuje cijena, ne interesuje me ni cijena post prodaje, niti gubitak cijene kroz godine. Mene interesuje uživanje u onome što kupim za svoje pare. U svom vozačkom vijeku sam imao mnogobrojna auta od njemačkih proizvođača do francuski i talijanskih. I svako auto koje sam prodavao sam i prodao. Istina VW najbrže, ali i na njima sam gubio što je logično. A imao sam može se slobodno reći i "raritetnih" primjeraka polovnjaka starih 20 godina i gle čuda i oni su se prodali čak za cijenu koju ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti. Tako da za mene vaš jedini argument apsolutno ne važi. Možemo se ovako ubjeđivati do sutra. Ja mogu samo reći da kada vidim neku Alfu, Lanču ili Citroena osjećam se kao beba kada joj poklone zvečku. Još ako ga vozim i posjedujem, da ne priam .... Dok kada vidim neki VW ili Audi ne osjećam apsolutno ništa i uopšte ne shvatam kako takvo bezidejno i skupo auto može neko kupiti ako mu glavni cilj nije postizanje cijene posle 10 godina. Ali neka voze ljudi bilo šta, mene ne zanima sve dok to ne utiče na moju slobodu ili šteti meni. Samo nemoj ovde da se prosipaju šuplje priče.
covjek1

#1964 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

citroen xm wrote:
Ja mogu samo reći da kada vidim neku Alfu, Lanču ili Citroena osjećam se kao beba kada joj poklone zvečku. Još ako ga vozim i posjedujem, da ne priam .... Dok kada vidim neki VW ili Audi ne osjećam apsolutno ništa i uopšte ne shvatam kako takvo bezidejno i skupo auto može neko kupiti ako mu glavni cilj nije postizanje cijene posle 10 godina.
Pa eto vidis tako se neko osjeca kad vidi Audi ili VW, jel ti to tesko da shvatis ?????????????????????????????????????
I nemoj misliti da si pametniji od nekog zato sto se tebi svidja manje popularno auto ! I sad ces reci da ne mislis, a mislis tako jer prica ti je takva.
citroen xm

#1965 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

OK, može mu se svidjeti. Ali priznaćeš je i sam čovjek bezidejan kada mu se sviđa neko potpuno bezlično auto poput Golfa.
Pričam ono što mislim, ali stvarno ne vidim gdje se iz moje priče može naslutiti da ja govorim kako sam pametniji od drugih.
goran16v

#1966 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

em11r wrote:
Pa prvi on nije iz sarajeva sta ce on kome govoriti :) A Sarajevo mi i nije neka mjera ... nekad je Sarajevo bilo carsija a sad ...
Nek ti je kisla glova mjera...
em11r

#1967 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

goran16v wrote:
em11r wrote:
Nek ti je kisla glova mjera...
ma ljubi dedo ... kupice dedo za bajram jos koji burago autic da dopunis kolekciju ... da imas na osnovu cega biti eminentni strucnjak iz oblasti automobilizma i skoda fObija 1.2 htp
ChipyChips

#1968 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

530i wrote:Šta ima veze odakle je ko....evo ja sam na primjer iz Međeđe...šta fali.
Pa nista...osim sto ti je međedsko ponašanje :lol:
em11r

#1969 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

citroen xm wrote:OK, može mu se svidjeti. Ali priznaćeš je i sam čovjek bezidejan kada mu se sviđa neko potpuno bezlično auto poput Golfa.
Pričam ono što mislim, ali stvarno ne vidim gdje se iz moje priče može naslutiti da ja govorim kako sam pametniji od drugih.
mah i ti mjesas kruske i jabuke ....

neko voli taj njihov dizajn i mozda mu je lijepo tako dizajnirano auto.... jer ono kazu ljepota je u ocima posmatraca tako nekako ... medjutim ovdje se svo vrijeme spocitava da na osnovu te precjenjenosti ustvari se dobija i kvalitet i "bolje" auto sto cinjenica nije ...

to sto citroen pravi dizajnerski smjela i radikalna auta koja su ugodna skoro svacijem oku ne znaci da smo ti i ja nesto bolji od ostalih i imamo vise smisla za dizajn i sta ja znam ... ali isto tako ne znaci ni da je moj citroen trunku losiji od nekog vaga koji je skuplji 30%
ChipyChips

#1970 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

em11r wrote:

Jel ti kisla gl00va kad si dolazio???
covjek1

#1971 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjek1 »

citroen xm wrote:OK, može mu se svidjeti. Ali priznaćeš je i sam čovjek bezidejan kada mu se sviđa neko potpuno bezlično auto poput Golfa.
E jesi tezak. Zbog cega je golf bezidejno auto, sta ti uopce znaci to ? Golf nije ni pravljen da se bas nesta istice, jer je to auto iz nize klase, namijenjeno sto siroj masi i prema tome je i takav kakav jeste. I to je odlicna kombinacija i zbog toga se i prodaje kako se i prodaje.
A maloprije si rekao da je i Audi bezidejan. Za mene je savrsenstvo, pocevsi od dizajna koji nema premca, nema te nagrade za dizajn koju Audi nije dobio. Pa dalje do kvaliteta i svega ostalog. A citroen mi puca od ideja, sve ko nesta pokusavaju da izmisle a nista im ne polazi za rukom. E to se moze nazvati bezidejnost. Audi je svojim idejama dosao na poziciju gdje i jeste, a citroen jos nema tih ideja kojim bi se doveli tu gdje je Audi. Ovo je samo primjer.
em11r

#1972 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

ChipyChips wrote:
em11r wrote:

Jel ti kisla gl00va kad si dolazio???
Reko bi ti sta je kislo, ali mozes se uvrijediti :)
citroen xm

#1973 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

em11r wrote: mah i ti mjesas kruske i jabuke ....

neko voli taj njihov dizajn i mozda mu je lijepo tako dizajnirano auto.... jer ono kazu ljepota je u ocima posmatraca tako nekako ... medjutim ovdje se svo vrijeme spocitava da na osnovu te precjenjenosti ustvari se dobija i kvalitet i "bolje" auto sto cinjenica nije ...

to sto citroen pravi dizajnerski smjela i radikalna auta koja su ugodna skoro svacijem oku ne znaci da smo ti i ja nesto bolji od ostalih i imamo vise smisla za dizajn i sta ja znam ... ali isto tako ne znaci ni da je moj citroen trunku losiji od nekog vaga koji je skuplji 30%
Ma ljudi ja nikada nisam rekao da sam bolji ili gori od nekoga zbog auta koje vozim. Šta vam je koji klinac. Čovjek je čovjek i auto ga ne može ni popraviti ni pokvariti. Može samo da ukaže na njegov stil, ukus i način života.
A što se tiče Citroena, on nikada nije pravio auta koja su se većini sviiđala i zbog toga ga i volim.
covjek1 wrote: E jesi tezak. Zbog cega je golf bezidejno auto, sta ti uopce znaci to ? Golf nije ni pravljen da se bas nesta istice, jer je to auto iz nize klase, namijenjeno sto siroj masi i prema tome je i takav kakav jeste. I to je odlicna kombinacija i zbog toga se i prodaje kako se i prodaje.
A maloprije si rekao da je i Audi bezidejan. Za mene je savrsenstvo, pocevsi od dizajna koji nema premca, nema te nagrade za dizajn koju Audi nije dobio. Pa dalje do kvaliteta i svega ostalog. A citroen mi puca od ideja, sve ko nesta pokusavaju da izmisle a nista im ne polazi za rukom. E to se moze nazvati bezidejnost. Audi je svojim idejama dosao na poziciju gdje i jeste, a citroen jos nema tih ideja kojim bi se doveli tu gdje je Audi. Ovo je samo primjer.
Bezidejno zanči da ljudi nemaju neku stvar da oprobaju malo drugačiji dizaj. Bezidejno je to što zadnje 3 generacije Golfa imaju promjenjene štopke. Što lupam, otvor za ventilaciju mora biti četvrtast, što felga mora imati 5 krakova ili slično. Auto od početka dizajnirano da ga svare široke narodne mase. Auto koje nit smrdi, nit miriše.
Citroen trenutno ne puca od ideja, nije ni blizu onoga što je nekada bio, a opet izbace DS5 ili C6. A o realizovanim idejama kroz istorijat fabrike Audi može samo da sanja, mada nisam siguran da može i to. Pogledaj Audi, svaki je sličan ko jaje jajetu. Ništa novo da ubace, ništa da promjene. Pogledaj koliko se mijenjaju iz generacije u generaciju. Nijanse su u pitanju. Za mene hladno i bezidejno. Nisam rekao nekvalitetno jer to nema veze sa dizajnom. I nemojte samo spominjati prodaju majke vam, jer to je toliko otrcano.
Last edited by citroen xm on 10/12/2012 23:30, edited 1 time in total.
ChipyChips

#1974 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

Kisla ti je gl00va,pa si post'o pametan.I tako pametnog su te angazovali u Kuvajtu da šuštiš na tv programu poslije 24 sata :lol:

Mislim nije to svakakvo šuštanje,ono obično,to je specifično šššššš :lol:
em11r

#1975 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

ChipyChips wrote:Kisla ti je gl00va,pa si post'o pametan.I tako pametnog su te angazovali u Kuvajtu da šuštiš na tv programu poslije 24 sata :lol:

Mislim nije to svakakvo šuštanje,ono obično,to je specifično šššššš :lol:
Mene angazovali u Kuvajtu sta cu, a sto se tvog angazmana tice, moli Boga da emko ne jede graha, jer ako prne izletit ces ko chep.
Post Reply