Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kamberovica polje wrote:Nije problem u tome kakav je kraj, nego šlampav i neuvjerljiv način kojim se završila priča. Previše je rupa, nelogičnosti i nepotrebnih filler scena da se čovjek onda zapita šta su oni radili cijele 2 godine snimanje i pisanja.
Što je još strašnije, nijedna epizoda osim djelomično pete i treće nije opravdala dužinun od 1h i 15 min.
Upravo.
Kao sto neko rece "ne nervira me kraj, nerviralo me sto su Neda ubili u 1 sezoni odnosno radnja, ali imalo je smisla. Nervirao me red wedding odnosno radnja ali imalo je smisla. ali ova zadnja sezona nema smisla to me nervira, sama prica i filleri bez smisla, ne jer je poludila ili sto je bran kralj."
Just so.
Arija nije videla svog omiljenog brata 7-8 godina a nemaju 15 minuta razgovora sa Jonom.
Isto sa Gendrijem. Zdravo Gendri. Skini se Gendri. Zbogom Gendry.
Hound sa Sansom jedva 5 recenica razmeni i to posle bitke.
Deneris i Sansa bi sigurno imali vise razgovora. I Tirion sa Sansom.
I svi sa svima.
Kraj je odlican, Deni je poludela ko sto je maltene najavljivano od prve sezone, Arija je otisla istrazivati svet ko sto zeli od malena, Tirion vlada, Jon je slobodan, Sansa je kraljica............
Da si prve dve epizode ove sezone bile zadnje 2 prosle sezone (10 ukupno) i da je ova sezona imala 10 normalnih sa dobrom interakcijom likova ko sto je bilo na pocetku serije serija bi zavrsila brilijantno ko sto zasluzuje.
Nepošteno je da long night nije dobila posebnu sezonu za sebe... Imaju toliki manjak mašte da je to zastrašujuće kako se mogu zvati scenaristima
Za sve ostalo me zaboli, očekivao sam i u prošloj sezoni da će spalit KL odmah nakon što su joj uništili flotu i zarobili Grejdžojku i onu iz Dornea... Kad ono mrka kapa ne da joj Tyrion
Isto mislim.
Serija ovog kalibra nema šanse da se ponovo pojavi.
Odlične knjige na kojima je bazirana, svevremenska premisa prošarana elementima znanstvene fantastike, sijaset misterija i vjerna publika koja je u vidu fudbalskih navijača imala svoje favorite za osvajanje.
Sve ovo je GoT diglo na bar jednu stepenicu više u odnosu na ostale serije i stvarno je tragedija vidjeti kako je to sve bačeno kroz prozor i zbrzano bez ikakvog opravdanja u zadnjoj sezoni.
Besmisleno zbrzano,ako su DD morali napustiti projekt zbog SW kao de se nije moglo pronaci zamjenu.
Pa samo Veliki rat je trebao biti sezonu dug..al eto.
Zbog ove zadnje dvije sezone serija nece moci imati oreol neceg najboljeg jer zadnja sezona je to srozala toliko da onih prvih 5 to ne moze oprati..
Na HBO upravo ide dokumentarac Game of Thrones - Posljednja Straza, detalji sa snimanja zadnje sezone. Ima kad su glumci zajedno u sobi procitali scenario zavrsetka, Jon vidno iznenadjen, Varys cini mi se popizdio. Zajednicko je da stvarno nisu znali kraj do tog grupnog citanja.
kamberovica polje wrote:Isto mislim.
Serija ovog kalibra nema šanse da se ponovo pojavi.
Odlične knjige na kojima je bazirana, svevremenska premisa prošarana elementima znanstvene fantastike, sijaset misterija i vjerna publika koja je u vidu fudbalskih navijača imala svoje favorite za osvajanje.
Sve ovo je GoT diglo na bar jednu stepenicu više u odnosu na ostale serije i stvarno je tragedija vidjeti kako je to sve bačeno kroz prozor i zbrzano bez ikakvog opravdanja u zadnjoj sezoni.
Biće dobrih serija, šta vam je. Pa završeni su jedni Sopranosi, The Wire... Sada GOT.
Ovdje postoje dvije vrste zamjerke, zamjerka za kraj i zamjerka na samu izvedbu tog kraja. Serija ima previse fanova, previse je teorija stvoreno oko samog kraja i naravno da se ne moze ugoditi svima, i to je sasvim normalno, ali ako je neko ocekivao da Jon i Deneris vladaju sretno i veselo do kraja svog zivota ja onda ne znam sta su ti ljudi gledali svih ovih godina. Kraj u kojem Deneris osvaja Dubrovnik(bez paljevine i onog ludila) i udaje se za Jona i onda vladaju zajedno bi bio pun patetike i autori bi se jos vise popisali na sve ove godine stu su pravili, ljudi su od prve sezone postavili takva pravila da se glavni likovi nece provesti dobro. Negdje sam gledao intervju prije jedno 5-6 godina i u njemu Martin kaze da zna kako Branova prica zavrsaje. Ovo je vjerovatno i njegova zamisao i ljudi su ispostovali to, pa prvo poglavlje u knjizi pocinje sa Branom, i ja mislim da ce i knjigama Bran biti kralj.
Sto se tice same izvedbe ovog kraja eh tu su ga pravo sfuserili, zbrzali su ga ono momacki, bez uvoda u pricu vec daj samo nabacaj. Prve dvije epizode su ok, i stvarno su dobro uradjene(ona druga je najbolja epizoda u sezoni). Treca epizoda i ona bitka je ok uradjena samo bi mozda primjedba bila prikazali kako je dosta vosjke izginulo, a onda u kasnijim epizodama prikazuju kako Deneris ima bruku dotrakija i unsalida. Ljudi ovdje takodje imaju zamjerku kako Jon nije ubio NK i sto je to Arija uradila. Pa Arija je bila najbolji kandidat da ga smakne, najbolji ubica, istrenirana bolje i od Jona, zna se prisunjati necujno, vjerujem da ce i u knjigama takodjer biti isto(Arja je omiljeni lik Martinove zene). Cetvrta epizoda i tu pocinje sunovrat, Deneris ima bruku vojske, ako ima bruku onda nisu trebali prikazati da je dosta zaginulo ili su trebali mozda ubaciti neki dijalog kako nije sve dovela nego je ostavila nesto u Dragonstonu. Ono Regalova pogibija je stvarno lose uradjena i tu se vecina ljudi slaze. Poslije ove epizode su morali ubaciti jednu u kojoj nas uvode u Denerisovo ludilo, morali su nesto odraditi, razviti pricu, moglo se to u jednoj epizodi, kao tipa pati za Regalom, pati za Misandei, Jon nece da je j..., pa joj se sve sastalo i onda da gledaoci svate da je otisla u kurac i da kucku treba sto prije smaknuti, a vamo su trebali prikazati Cersei kako ima trudnicke bolove, kako jedva ceka svoje dijete, neku majka dijete pricu ubacit, da se narod sazali na nju i da priziva njenu pobjedu(ipak je ovo Game of Thrones, pada mi napamet kako su uradili onu Jaime-ovu ispovijest u onom djakuziju, kad je vecini gledaoca Jaime porastao u ocima). Onda su trebali prikazati Denerisovo paljenje Dubrovnika i jos uvjerljivije prikazati Jonovu razocarnost u samu Deneris, razviti tu pricu, tipa vidio kako je bruku djece spaljeno na jednom mjestu, kako vojnici siluju i ubijaju poslije kraja bitke, kako ova dotracka kucka zeli da zapali cijeli Westeros i tek onda da je smakne, ne mozes poslije jednog dijaloga sa Tirionom ubiti svoju kraljicu i pogaziti svoju rijec, a sve ove sezone prikazali Jona kao casnog lika, koji ne gazi svoju rijec. Trebali su snimiti 8 epizoda po nekih 50 minuta(onoj trecoj bi ostavio onu duzinu) i to je to.
HBO je ostavario svoj cilj, zgrnuli su pare i to je njima jedino bitno, da li su mogli bez ovih kritika proci, mogli su. Da su ova dvojica ozbiljnije pristupili sad bi mogli pricati kako je najbolja serija svih vremena i vodile bi se polemike je li ili nije, ali ovom izvedbom ove sezone su potvrdili da ce Breaking Bad, The Wire, Sopranosi(stavite redosljed ove tri serije kako hocete, i opet ce te biti u pravu) biti ispred GOTa i da se sav taj mukotrpan rad moze srusiti brzopletoscu i zeljom za profitom.
Sviđa mi se viđenje jednog jutjubera, koji smatra da je najveći gaf 8. sezone što se vrhunac, klimaks ili koji je već stručni izraz, dogodio već u 3. epizodi, a priča o ww gurnuta pod tepih.
Koliko bi intenzivnija priča bila, da je alijansa bila poražena od strane NK-a kod Winterfell-a, te da su se morali povući prema King's Landingu i Cersei zamoliti da ih primi kako bi se zajednički branili.
I da ih u toku te odbrane Cersei izda, pa da je Jamie na kraju teška srca smakne.
A da se za NK- ispostavi, da ga se ne može jednostavno dragon glassom/valyrian steelom ubiti, kao ostale ww, pa tako i Bran dobije neku svrhu, da mora dublje istražiti nastanak NK-a i njegove slabosti.
Zamislite samo scenu, kako more oko King's Landinga naglo zaledi, pa vojska mrtvih iznenadi Euron-a, a samim time uništi mogućnost bježanja brodovima.
Helem, Džordž obećao Winds of Winter do ljeta 2020.
Last edited by Idemedosumom on 27/05/2019 21:44, edited 4 times in total.
asker wrote:Na HBO upravo ide dokumentarac Game of Thrones - Posljednja Straza, detalji sa snimanja zadnje sezone. Ima kad su glumci zajedno u sobi procitali scenario zavrsetka, Jon vidno iznenadjen, Varys cini mi se popizdio. Zajednicko je da stvarno nisu znali kraj do tog grupnog citanja.
Emilija je znala, Kit nije. Svi glumci su dobili scenarije na čitanje ranije, samo što su neki kampanjci (lijeni?) pa nisu pročitali do zajedničkog čitanja u Belfastu.
Emilija je već ranije izjavila da je čitala kući i kad je pročitala samo je izašla iz kuće i satima tumarala.
banjaluka078 wrote:
Emilija je znala, Kit nije. Svi glumci su dobili scenarije na čitanje ranije, samo što su neki kampanjci (lijeni?) pa nisu pročitali do zajedničkog čitanja u Belfastu.
Emilija je već ranije izjavila da je čitala kući i kad je pročitala samo je izašla iz kuće i satima tumarala.
Meni ne izgledaju glumci toliko razočarani, nezz čemu takvi komentari, jesu iznenađeni jer su twistovi na pomolu ali ništa strašno.
Na papiru je vjerovano ova priča makar 900 puta bolja
Alternate “Game of Thrones” ending has gone viral online, and it’s substantially better than the real version.
Twitter user Khaled Comics posted a video of Bran turning into the Night King in the final moments of the show and revealing he waged into Daenerys before her slaughter of King’s Landing.
Honestly, it’s about a billion-and-a-half times better than the klix ending.
tuzlak1212 wrote:
Meni ne izgledaju glumci toliko razočarani, nezz čemu takvi komentari, jesu iznenađeni jer su twistovi na pomolu ali ništa strašno.
Nisam ni rekla da su bili razočarani, samo iznenađeni.
However the show ends, Kit Harington, who plays Jon Snow, is bound to be at the centre of it, somehow.
In an interview with Stephen Colbert, the actor admitted to getting emotional at learning the ending, saying, "At the very end I was very shocked and surprised at certain events, and then I blubbed my eyes out. I cried."
He added, "I had my theories. I had theories all along, and all of them were wrong. I'm quite glad I never told anyone. [Wife Rose Leslie] has guessed every single possible outcome bar the one that actually happens."
Alternate “Game of Thrones” ending has gone viral online, and it’s substantially better than the real version.
Twitter user Khaled Comics posted a video of Bran turning into the Night King in the final moments of the show and revealing he waged into Daenerys before her slaughter of King’s Landing.
asker wrote:Na HBO upravo ide dokumentarac Game of Thrones - Posljednja Straza, detalji sa snimanja zadnje sezone. Ima kad su glumci zajedno u sobi procitali scenario zavrsetka, Jon vidno iznenadjen, Varys cini mi se popizdio. Zajednicko je da stvarno nisu znali kraj do tog grupnog citanja.
bas mu izgleda bi krivo sto je ubijen u seriji,hound odusevljen kad procitase da raya ubija night kinga
banjaluka078 wrote:
bas mu izgleda bi krivo sto je ubijen u seriji,hound odusevljen kad procitase da raya ubija night kinga
Na onaj set u areni, gdje proglasise Brana kraljem, doveli Jaqena i Waif da sjebu paparazze kako je Arja rahmetlija, pa i Jona, da zbune narod.
Zar ne bi s ovim sitnicama napravili mnogo jaču stvar, jest da bi onda izluđivanje Dany palo u vodu. Mada je ovo nemoguće, Bran ne može razumu osobu kontrolisati, ali to kroz seriju uopšte nije rečeno, tako da bi napravili veći pogodat i uboli srž GoT-a kada već bježe od GRR Martina i njegovih skica i šablona
bio do zadnjeg seta i to kad su jon i sivi crv se konfrontirali oko zarobljenih lanistera, bio sa jonom kao njegov strazar... vidim ga u posljednjoj strazi sav se rasplako na kraju ko i Kit
Scenarij nedostojan ovakve produkcije, da se najezis ljudi napravili citav grad za 7 mjeseci, snimali nocu tokom 11 sedmica, svaki detalj nacrtan i promišljen, samo onaj lazni snijeg, stimanje perika, sortirane maske po stepenu rana, koliko truda. D&D sramota.