Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Quaresma

#19476 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Maharadza wrote: I onda neki laici i hejteri po drugim temama tvrde kako 'android tjera da uzimaš stalno najnoviji uređaj'. :lol:
jeste kad bi svi imali takvu podršku kao za G2 i slične
Adoni_ba

#19477 Re: Android OS

Post by Adoni_ba »

Sto je fina cijena za g3 590km nov 2 godine garancije
dileja

#19478 Re: Android OS

Post by dileja »

zna li neko od ovih vrlih stručnjaka zašto ova veoma dobra imitacija iphone/iOS caller dialer za android neće da ZVONI, ne čuje se zvono pri nečijem pozivu
sve ostalo ok

caller screen dialer
https://play.google.com/store/apps/deta ... sprite.coc
porobljeni

#19479 Re: Android OS

Post by porobljeni »

dileja wrote:zna li neko od ovih vrlih stručnjaka zašto ova veoma dobra imitacija iphone/iOS caller dialer za android neće da ZVONI, ne čuje se zvono pri nečijem pozivu
sve ostalo ok

caller screen dialer
Skini 2G to 3G konvertor možda pomogne :lol:
supercali

#19480 Re: Android OS

Post by supercali »

Porobljeni jesi papak za ovaj slucaj ide
ios to android converter
porobljeni

#19481 Re: Android OS

Post by porobljeni »

supercali wrote:Porobljeni jesi papak za ovaj slucaj ide
ios to android converter
Sorry do mene je :D
Maharadza

#19482 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:
Maharadza wrote: I onda neki laici i hejteri po drugim temama tvrde kako 'android tjera da uzimaš stalno najnoviji uređaj'. :lol:
Teško je naći smartphone koji nema 'podršku' na XDA. 8-)
Dzontra_Volta

#19483 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

SpecialOffer wrote:Evo jedno pitanje, zna li ko u cemu je problem da kad punim telefon samo mi iznenada poce pokazivati da ga punim ono kao kad pokazuje da punite preko racunara (USB) a punim ga preko originalnog punjaca koji je dosao uz telefon i samo ga iznenada poce puniti nevjerovatno sporo. Posudio USB od kolege i stavio na ovaj punjac i opet ga puni brzo. Izgleda da je problem u USB kablu ali ne kontam kako to da se desi. Valjda ako pregori taj kabal ne bi nikako trebao vise puniti preko njega :? :?
Imaš razliku između kabla koji služi samo za punjenje i data kabla koji je obično deblji i koji i puni i prenosi podatke sa mobitela na drugi medij.
SpecialOffer

#19484 Re: Android OS

Post by SpecialOffer »

Dzontra_Volta wrote:
SpecialOffer wrote:Evo jedno pitanje, zna li ko u cemu je problem da kad punim telefon samo mi iznenada poce pokazivati da ga punim ono kao kad pokazuje da punite preko racunara (USB) a punim ga preko originalnog punjaca koji je dosao uz telefon i samo ga iznenada poce puniti nevjerovatno sporo. Posudio USB od kolege i stavio na ovaj punjac i opet ga puni brzo. Izgleda da je problem u USB kablu ali ne kontam kako to da se desi. Valjda ako pregori taj kabal ne bi nikako trebao vise puniti preko njega :? :?
Imaš razliku između kabla koji služi samo za punjenje i data kabla koji je obično deblji i koji i puni i prenosi podatke sa mobitela na drugi medij.
A ma jedan kabal koji je dosao uz telefon i onaj adapter sto ide u struju. Ovo se samo iznenada pocelo desavati. Do cega je ne znam.
zateznistub

#19485 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Dzontra_Volta wrote:
razlika je davno nestala. Nekada je bilo razlike između kabla za punjenje (sa dvije zice) i data kabla.

Danas, radi ustede, isporucujujedan kabl sa usb ulazom na samom adapteru i kabl sluzi kako za punjenje tako i za povezivanje sa racunarom.

Special offer, postoji li mogucnost da je telefon nekao bio skopcan na "kineski" punjac?

Probaj restartovati telefon a ako to ne upali probaj hard reset a ako i to ne upali...servis...
dileja

#19486 Re: Android OS

Post by dileja »

dileja wrote:zna li neko od ovih vrlih stručnjaka zašto ova veoma dobra imitacija iphone/iOS caller dialer za android neće da ZVONI, ne čuje se zvono pri nečijem pozivu
sve ostalo ok

caller screen dialer
Maharadza

#19487 Re: Android OS

Post by Maharadza »

SpecialOffer wrote:
Dzontra_Volta wrote:
A ma jedan kabal koji je dosao uz telefon i onaj adapter sto ide u struju. Ovo se samo iznenada pocelo desavati. Do cega je ne znam.
Vrlo jednostavno; problem je što ti telefon nije oukitel, jer kod njega se to nikada ne bi desilo! :oops:

Oukitel možeš puniti i trofaznom direkt sa bilo koje HE/TE, i to bez kabla, sa 0 na 100% u stotinki, samo staneš ispod dalekovoda, digneš zvijer u zrak i kažeš magičnu riječ "ouki"! 8-)

Image

Slikoviti prikaz da znaš šta te čeka: pure epicness! 8-)
mufa1

#19488 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Ne pali vatru maharadza ebo te uoki...vidis da se budala taman smirila malo...
Quaresma

#19489 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Maharadza wrote:
Quaresma wrote:
Teško je naći smartphone koji nema 'podršku' na XDA. 8-)
ocemo li nabrajati sad

samsungu je sve slabija podrska zbog exynosa, recimo i huawei kojeg bi rado imao, kao mate s, p8, generalno za huawei je losa podrska
cyanogen za gore navedene ne postoji, a i ako postoji to jedva da radi i samo Bog zna koliko bi vremena trebalo developerima da to naprave kako spada

Od LG-a sam primjetio da samo flagshipi imaju dobru podrsku, slabije nisam ni gledao, jer uopste nemaju dobrog midrangera

Gledam ni nova Xperia Z5 nema neku zavidnu podrsku na Xda koja mi je u planu za sljedeci mobilni

ja mislim kaku su prije uredjaji imali dosta bolju podrsku na xda kako se android razvijao i postajao bolji, nekako u zadnje dvije godine mi stagnira

jer neki preseravaju sa svojim drm zastitama, kao sony, drugi recimo koji imaju vlastiti cpu, za njih je slabija podrska, jel zbog drivera ne znam tacno, kao sto rekog gore, huawei i samsung, a to ce isto biti ako se i lg i sony ukljuce u igru.

uredjaj koji definitivno ima najbolju podrsku je htc hd2, indestructible :D
Maharadza

#19490 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Sve te koje si nabrojao su noviji ili flagship uređaji za koje:

1. ne možeš ni očekivati custom ROM/kernel development nakon kratkog vremena, give it time,
2. realno većina i ne treba kuhane ROM-ove ako ćemo realno, barem od ovih novijih, jer su realno zvjerke, znači root sasvim dovoljan...zasad! :mrgreen:

Elem, poenta je, neko ima barem opcije da "oživi" uređaj i unaprijedi/promijeni/osvježi neke stvari, dok drugi mora mijenjati uređaj ako mu se nešto ne sviđa ili isti uspori i sl. XDA ti omogućuje da barem "odlažeš" kupovinu novog uređaja što više! :mrgreen:
Dzontra_Volta

#19491 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

zateznistub wrote:
Dzontra_Volta wrote:
razlika je davno nestala. Nekada je bilo razlike između kabla za punjenje (sa dvije zice) i data kabla.

Danas, radi ustede, isporucujujedan kabl sa usb ulazom na samom adapteru i kabl sluzi kako za punjenje tako i za povezivanje sa racunarom.

Special offer, postoji li mogucnost da je telefon nekao bio skopcan na "kineski" punjac?

Probaj restartovati telefon a ako to ne upali probaj hard reset a ako i to ne upali...servis...
Razlike itekako ima. Probaj kupiti jeftini kabl kod nekog od ovih što tuše mobitele, moći ćeš s njima uvrh glave napuniti mobitel, ali preko njega nećeš ništa moći prebaciti. Nije mi se jednom desilo.
febo_acm

#19492 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Malo je reci da to nije tacno... sto se tice punjenja tu adapter igra ulogu, a za prenos podataka je svejedno...
zateznistub

#19493 Re: Android OS

Post by zateznistub »

febo_acm wrote:Malo je reci da to nije tacno... sto se tice punjenja tu adapter igra ulogu, a za prenos podataka je svejedno...
Đaba nekima pisati i objašnjavati.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#19494 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Ja imam kabl s kojim mogu samo puniti telefon ali ne i prebacivati podatke.
zateznistub

#19495 Re: Android OS

Post by zateznistub »

suad-sarajevo wrote:Ja imam kabl s kojim mogu samo puniti telefon ali ne i prebacivati podatke.
Sa micro USB prikljuckom?
suad-sarajevo

#19496 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Da.
zateznistub

#19497 Re: Android OS

Post by zateznistub »

suad-sarajevo wrote:Da.
uz koji je to telefon doslo?
supercali

#19498 Re: Android OS

Post by supercali »

dileja wrote:
sve ostalo ok

caller screen dialer
ios to android dialer converter skini i sredit ce ti problem
suad-sarajevo

#19499 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

zateznistub wrote:
suad-sarajevo wrote:Da.
uz koji je to telefon doslo?
Nije doslo niti uz jedan telefon. Oba kabla su kupljena preko ebay-a. Ovaj crni moze i punjenje dok bijeli samo puni ali primjetno brze napuni mob i koristim ga u autu uglavnom. Za kucno punjenje koristim svoj originalni punjac i kabl za LG G2.

Napomena: oba ova kabla koristim kada spajam mob sa laptopom.
Image
zateznistub

#19500 Re: Android OS

Post by zateznistub »

to sam i mislio, kineka smeća. telefon ti ne moze brze puniti ako koristis isi punjac a razlicite kablove.
Od kako je uveden micro usb standard svi kablovi koji dolaze uz telefone su univerzalnog tipa i sluze i za punjenje i za prenos podataka
Post Reply