Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#19476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

madner wrote:Taj problem sa novcem je minoran naspram problema koje trebaju rjesiti u politici. Ako nisu u stanju naci sponzore/povecati clanstvo onda cisto sumnjam da ce naci nacin da GRAS izadje iz dubioze ili da kanton nadje srestva za likvidaciju.

To je suprotni problem od Dine Grobara, isti je uspjesno nasao sponzore ali namjerno za svoju promociju nije solidno poslovao. NS bi rado radila po zakonu, no nije sposobna.

Sada sto ta istina nekome ne odgovara, nije moj problem.
ti opet po svome i bog
naci sponozre = prodati se i dati "guzice" a to nije politika NSa
meni je zao sto ti ne mozes skontati da NISU SVI ISTI,zato se i vrtis stalno u krug na ovoj temi
Albin Zuhric

#19477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Katarina,

Ne znam kako snosimo odgovornost za nesto sto inspektorica ili nacelnik nisu uspjeli rijesiti, osim sto prihvatam da smo trebali reagovati ostrije kada se to desilo. Znam da ima dosta slucajeva gdje nismo reagovali, ali vjerujte da se takve stvari desavaju na dnevnoj bazi, i da jednostavno ne stizemo baviti se svim problemima. Desetine ljudi nam svake sedmice udje u centralu stranke i donesu dokumentaciju kao dokaz za diskrimnaciju i bezakonje koje trpe. Ako nas upozorite na takva desavanja, a nase reakcije jos nije bilo, ja cu se potruditi da vijecnici obrate paznju, dobiju sve informacije i javno reaguju. Pokrijemo sto stignemo, ostalo zaista nije do nasih zelja da pomognemo svima.

Darko Ivic nije povjerenik NS u Starom gradu, niti je to ikada bio koliko se ja sjecam. Reformisani odbor od 2012 su vodili Vibor Handzic, a onda Emir Pobric nakon sto je Vibor postao opstinski i gradski vijecnik i prepustio svoju funkciju.

madner,

Stranka je osnovana prije 6, ne 8 godina, i mislim da je pogresno predstavljati rad stranke u jednom kontinuitetu. Velike su se promjene desavale nakon rezultata 2010. god. Rezultat je bio los, clanstvo se prepolovilo, stranka ostala u dugovima, ljudi izgubili entuzijazam, iako znam da je i prethodnom rukovodstvu bilo veoma tesko raditi u uslovima kakve smo imali. 2012. nam je pomogla da se vratimo na noge, rezultat na ovim izborima nam omogucava da se sirimo po BiH i radimo vise i bolje. Da provedete par sedmica sa nama, bilo bi vam jasno da je ovaj posao, razvoj organizacije, mnogo tezi nego sto izgleda sa strane. Nemojte shvatiti pogresno, ne zalim se ni jednog trenutka, nema ideje u koju bih radije ulagao trud.

Lijep pozdrav
Innovation

#19478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Glavni odbor Naše stranke djeluje kao tijelo za koordinaciju aktivnosti Naše stranke, povezivanje lokalnih i regionalnih odbora.

Glavni odbor čine Samir Fazlić (predsjednik Glavnog odbora), Varja Nikolić, Aida Murtić, Anton Rajić, Suad Pita, Narcisa Pojskić, Darko Ivić, Vesna Hadžiosmanović, Vedran Grebo, Amela Topuz, Ajla Šišić, Barbara Peleš Stroil, Ališer Sijarić, Želimir Bukarić, Samir Imamović, Elvis Vreto, Suad Slipčević, Indira Pašović, Hisam Jusufović, Elvir Rožajac, Rifet Mrkanović, Admir Bešić, Zikrija Ahmedbegović, Jasmin Isabegović, Nataša Ibrahimagić i Dennis Gratz.

romeomoraprezivjeti

#19479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

Innovation wrote:

Glavni odbor Naše stranke djeluje kao tijelo za koordinaciju aktivnosti Naše stranke, povezivanje lokalnih i regionalnih odbora.

Glavni odbor čine Samir Fazlić (predsjednik Glavnog odbora), Varja Nikolić, Aida Murtić, Anton Rajić, Suad Pita, Narcisa Pojskić, Darko Ivić, Vesna Hadžiosmanović, Vedran Grebo, Amela Topuz, Ajla Šišić, Barbara Peleš Stroil, Ališer Sijarić, Želimir Bukarić, Samir Imamović, Elvis Vreto, Suad Slipčević, Indira Pašović, Hisam Jusufović, Elvir Rožajac, Rifet Mrkanović, Admir Bešić, Zikrija Ahmedbegović, Jasmin Isabegović, Nataša Ibrahimagić i Dennis Gratz.

Jasno!!!!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Naapisah prije par mjeseci da cu poslije izbora napisati primjedbe i evo, sam ih napisala. Ne umanjuje to moj glas za NS, ali prvenstvno radi pk i Haverica. Liove Ivica ili mesara iz SBK koji odbija doci na medddijski termin javnog emitera, dakle dzabni kao i ovu glupu floskulu "Nemamo vremena svima odgovoriti" hitno ukinite. Sasvim dobronamjerno i objektivno
homega

#19481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homega »

-LIBERO- wrote:... ove gluposti sta su to uradili dva (2) poslanika u KS, je smijesno. Samo je komicnije sto vecina tih koji to pitaju daju povjerenje onima koji su direktno ucesvovali u unistavanju KS i cijelog niza resorsa u kantonu. I opet ce za njih naci neki vid cirkuskog opravdanja, amnestirati ih, kasnije i glasom podrzati...al ce zato mrtvi hladni secirati ucesce u OPOZICIJI dva poslanika iz NS.

Ja sam pitao šta su konkretno produktivno postigla dva poslanika NS u SKS? Da, i zašto ponižavaš moje pitanje, je li to tabu tema?

Niko od poslanika SKS ne može i ne smije biti izuzet od srozavanja politike upravljanja Kantonom, niti to smiju biti Kojović i Haverić. Obojica su učesnici i kreatori situacije u kojoj jesmo, neovisno što su opozicija i što su manjina. Obojica su manje-više, svoje pozicije očuvali demagoškim raspravama i klimajući glavom na raznorazne interesne odluke. Ako su već opozicija, mogli su i morali su djelovati drastično energičnije, žustrije, oštrije, mogli su se pozivati na pravne norme, na podršku svojih birača, na simpatije ostalih i na nezadovoljstva rivalskih političkih stranaka. A takvih ima...
homega

#19482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homega »

Novak20 wrote:...Umjerena socijalno-liberalna opcija sa dobrim principima trenutno nije interesantna pojedincu koji hoće da postigne cilj preko noći a takvih je većina koji se bave politikom..

Ja ne znam principe "umjerene socijalno-liberalne" opcije, bi li ih objasnio?
Novak20

#19483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Novak20 »

homega wrote:
Novak20 wrote:...Umjerena socijalno-liberalna opcija sa dobrim principima trenutno nije interesantna pojedincu koji hoće da postigne cilj preko noći a takvih je većina koji se bave politikom..

Ja ne znam principe "umjerene socijalno-liberalne" opcije, bi li ih objasnio?
Nisam član stranke ni učitelj a nisam ni nagodan za diskusiju. Izvini.

Pažljivo pro/čitaj šta sam napisao pa googlaj značenje riječi: umjereno, socijalna politika, liberalizam i princip. Biće ti jasnije.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

homega wrote:
-LIBERO- wrote:... ove gluposti sta su to uradili dva (2) poslanika u KS, je smijesno. Samo je komicnije sto vecina tih koji to pitaju daju povjerenje onima koji su direktno ucesvovali u unistavanju KS i cijelog niza resorsa u kantonu. I opet ce za njih naci neki vid cirkuskog opravdanja, amnestirati ih, kasnije i glasom podrzati...al ce zato mrtvi hladni secirati ucesce u OPOZICIJI dva poslanika iz NS.

Ja sam pitao šta su konkretno produktivno postigla dva poslanika NS u SKS? Da, i zašto ponižavaš moje pitanje, je li to tabu tema?

Niko od poslanika SKS ne može i ne smije biti izuzet od srozavanja politike upravljanja Kantonom, niti to smiju biti Kojović i Haverić. Obojica su učesnici i kreatori situacije u kojoj jesmo, neovisno što su opozicija i što su manjina. Obojica su manje-više, svoje pozicije očuvali demagoškim raspravama i klimajući glavom na raznorazne interesne odluke. Ako su već opozicija, mogli su i morali su djelovati drastično energičnije, žustrije, oštrije, mogli su se pozivati na pravne norme, na podršku svojih birača, na simpatije ostalih i na nezadovoljstva rivalskih političkih stranaka. A takvih ima...
Odgovorio sam ti fino, skoro pa detaljno. Ti ako ne prepoznajes razlicitost bavljenja tematikama u KS, bez politikanstva i trgovine, glasovi za pozicije i privilegije, odnos bez kompromisa spram precizno definisanim temama-problemima i prema tome stavovima NS...ja ti ne mogu crtati. I ne umanjuj mogucmost, zapravo nemogucnost, da dva poslanika ista konkretno mogu promijeniti, sve dok 18 ruku ne bude u vazduhu za neki njihov prijedlog, pa koliko god on bio dobar i precizno definisan.

Ne ponizavam ti pitanje, al ne shvatam kako ne primjecujes poentu. Razlika je ogromna.

Zato sam i napisao, bva poslanika su dva poslanika, sa extremno limitiranim opcijama zbog cinjenice da su ih dbojica samo. A sta cemo za ove predhodne 4godine sa dvije razlicite parlamentarne vecine, i razlicite Vlade?

Koja je njihova odgovornost, ako vec seciras odgovornost NS sa dva, cijele 4godine, opoziciona poslanika?

A mislim da je u tome poenta. :thumbup:
homega

#19485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homega »

LIBERO, snaga i moć javnosti snažnija je od svih zastpničkih ruku, pa taman ih po obje svi dizali. Nisi ti shvatio moju misao, ne radi se o matematičkim veličinama u Skupštini KS, cilj je iznijeti dobre ideje, konstruktivne i napredne za Kanton, za društvo, ekonomski i socijalni bolji status, za privredu.

Zašto i Kojović i Haverić nisu izlazili među ljude, u naselja, u stanove, zašto nisu organizirali prostorije mjesnih zajednica, tražili češći medijski prostor, i promovirali svoje ideje, tražili otvoreno od svih stanovnika podršku za svoje inicijative i stajališta. Mogli su, i danas to mogu, mogu svi... I dobili bi ih, budi siguran, jer su im stajališta potpuno ispravna, jer su avangardni prema retrogradnim svih ostalih lešinara i parazita u SKS.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

homega wrote:
Zašto i Kojović i Haverić nisu izlazili među ljude, u naselja, u stanove, zašto nisu organizirali prostorije mjesnih zajednica,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The BEN10

#19487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

madner wrote:Stranke u opoziciji moraju konkretno raditi na sirenju svoje glasacke baze.

NS vise nije mlada stranka, taj dio posla jednostavno nisu uradili kako treba i zato su rezultati kakvi jesu. Imali su srecu da su u proslom savezu gotovo sve stranke bile u vlasti KS, pa su tako profitirali kod glasaca.

No kada je BPS i BOSS ozbiljnija stranka u drzavi, to je znak da nesto ne stima.
:thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ok, moze i to. Alternativniji odnos i aktivnosti. Mozda Pedja odgovori na taj drugi pasos tvog posta. Il ga preformulisi k'o pitanje, da odgovori. :D
VjecitiStudent

#19489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Ok, moze i to. Alternativniji odnos i aktivnosti. Mozda Pedja odgovori na taj drugi pasos tvog posta. Il ga preformulisi k'o pitanje, da odgovori. :D
:shock:
Gracija, selfiji, blogovi iz fensi gradova ... zar nije već dovoljno alternativno?
DaffyDuck

#19490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by DaffyDuck »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:Ok, moze i to. Alternativniji odnos i aktivnosti. Mozda Pedja odgovori na taj drugi pasos tvog posta. Il ga preformulisi k'o pitanje, da odgovori. :D
:shock:
Gracija, selfiji, blogovi iz fensi gradova ... zar nije već dovoljno alternativno?
Vjencanje u NY :D
baxul

#19491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

teško je biti stranka pozicionirana u bh društvo na taj način da će ti se i pogrešno napisan zaraz zamjerat dok druge stranke uzimaju lopatom i ne pitaju :D al neka tako i treba tita mi... napravit će ovaj forum jednu čestitu stranku od NS :D dok svaku individualnu karakteristiku, u svojim glavama predstavljenu kao falinku, ne ispipamo... evo da doprinesem... vala mogo je u havrića malo milozvučniji glas bit, 'vako odbija određene glasače :D
VjecitiStudent

#19492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Ako vam ne valja ovakva ciljna publika, uvijek se možete prebaciti na podjelu predizbornih paketića :oops:
baxul

#19493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

VjecitiStudent wrote:Ako vam ne valja ovakva ciljna publika, uvijek se možete prebaciti na podjelu predizbornih paketića :oops:
ma neee nisam to rekao... nego ciljana publika kao da vazda traži razlog zašto i za NS ne glasat... a pedjin i albinov angažman na forumu smatram vitalnim za njihove daljenje političke angažmane jer ovdje su izdrilani više nego u intervjuima i u skupštinskim klupama...
sad što se nekad prećera u zakeranju za stvari za koje ni oni lično ni stranka ne treba da se sikiraju je drugi par opanaka... rasparava je uglavnom legitimna, ali kad im se zamjera nešto iz ličnog života a pored njih prolaze stotine radeljaša na svim nivoima (iako je radiljaš arguably the only one) malo bude jbga glupo.
zippoo87

#19494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

baxul wrote:
VjecitiStudent wrote:Ako vam ne valja ovakva ciljna publika, uvijek se možete prebaciti na podjelu predizbornih paketića :oops:
ma neee nisam to rekao... nego ciljana publika kao da vazda traži razlog zašto i za NS ne glasat... a pedjin i albinov angažman na forumu smatram vitalnim za njihove daljenje političke angažmane jer ovdje su izdrilani više nego u intervjuima i u skupštinskim klupama...
sad što se nekad prećera u zakeranju za stvari za koje ni oni lično ni stranka ne treba da se sikiraju je drugi par opanaka... rasparava je uglavnom legitimna, ali kad im se zamjera nešto iz ličnog života a pored njih prolaze stotine radeljaša na svim nivoima (iako je radiljaš arguably the only one) malo bude jbga glupo.
:thumbup:
VjecitiStudent

#19495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

baxul wrote:
Ako vam ne valja ovakva ciljna publika, uvijek možete preći na kupovinu glasova :oops:

Ako neko na istom mjestu predstavlja i vlastite političke ideje i postavlja slike iz privatnog života, zašto onda očekivati od javnosti da pravi razliku?
baxul

#19496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

VjecitiStudent wrote:
Ako vam ne valja ovakva ciljna publika, uvijek možete preći na kupovinu glasova :oops:

Ako neko na istom mjestu predstavlja i vlastite političke ideje i postavlja slike iz privatnog života, zašto onda očekivati od javnosti da pravi razliku?
:D
come on... čuj ako neš vako onda kupuj... pa valjda se na neke haj ad hominem opaske može odgovorit da su ad hominem bez da se ide u drugu krajnost maika mu stara...
slažem se da ih treba drilat jer su se postavili kao likovi koji hoće da budu izdrilani, odnosno sami su napravili direktnu komunikaciju sa publikom, ali postoje stvari koje su mi monty python... ovamo prolaze zakoni o zaštiti životinja jednoglasno pa se sve ponovo potopi, a u međuvremenu se desi epidemija pasa lutalica, u tome NS ne učestvuje i onda im se svali da su oni nekako krivi, a nit luk jeli nit ga mirisali. isto tako to što sabina ima tih selfie, hipsterskih furki se nekako dovodi sa njenim političkim angažmanom koji nije još ni počeo i o kom još ne možemo ni dati sud... opet kažem drill baby drill jer su sami tako tražili. tako prizemljeni i mogu dobiti realna pitanja realnih ljudi o realnim problemima sa realnim zamjerkama u realnom životu u realnom vremenu... samo dopusti da neko kaže i da nije uredu nešto što nije uredu...
Banksy

#19497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

madner wrote:
Stranke u opoziciji moraju konkretno raditi na sirenju svoje glasacke baze.
NS vise nije mlada stranka, taj dio posla jednostavno nisu uradili kako treba i zato su rezultati kakvi jesu.
Biće da im je ovo što imaju - uhljebljenje šačice fgr, upravo ono što su i planirali, željena mjera i opseg.
Da se želi više, za ovih 6 godina bi se steklo.
madner

#19498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ja ipak mislim da je to manjak znanja, ne zelje.
omar little

#19499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by omar little »

Banksy wrote:
madner wrote:
Stranke u opoziciji moraju konkretno raditi na sirenju svoje glasacke baze.
NS vise nije mlada stranka, taj dio posla jednostavno nisu uradili kako treba i zato su rezultati kakvi jesu.
Biće da im je ovo što imaju - uhljebljenje šačice fgr, upravo ono što su i planirali, željena mjera i opseg.
Da se želi više, za ovih 6 godina bi se steklo.
nije to manjak zelje nego znanja. kroz svo vrijeme svog postojanja, a pratim ih, oni su ponajvise konzistentni u politickom diletantizmu i amaterizmu. i nesto ne vidim da kolicina takvih poteza drasticno opada.

sabina ne silazi sa fgr high horsa, kritizira non stop, a kad se nju prozove za imovinu upitnog porijekla onda ona pise statuse i kmeci o mobingu. mislim, wtf. sta mislis, da se sve druge moze jebavati po novinama i prozivati, razvlaciti bracne probleme, a ti ne dizes glasa. sad kad je tebe opaucilo kuku lele, kuda ide ovaj svijet. na kraju zakljucujem da tu nije stvar principa nego skale. oni su pokrali i nelegalno stekli boga oca a ja samo od babe prostor, sta ima mene da vataju.
zippoo87

#19500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

moze li mi neko reci sta je Sabina "ukrala","dobila" ili sta je vec sporno ovdje ?
nisam upucen...je li to nesko frisko ili od prije se nesto vuce ?
kakve nekretnine su u pitanju ?
Locked