homega wrote:-LIBERO- wrote:... ove gluposti sta su to uradili dva (2) poslanika u KS, je smijesno. Samo je komicnije sto vecina tih koji to pitaju daju povjerenje onima koji su direktno ucesvovali u unistavanju KS i cijelog niza resorsa u kantonu. I opet ce za njih naci neki vid cirkuskog opravdanja, amnestirati ih, kasnije i glasom podrzati...al ce zato mrtvi hladni secirati ucesce u OPOZICIJI dva poslanika iz NS.
Ja sam pitao šta su konkretno produktivno postigla dva poslanika NS u SKS? Da, i zašto ponižavaš moje pitanje, je li to tabu tema?
Niko od poslanika SKS ne može i ne smije biti izuzet od srozavanja politike upravljanja Kantonom, niti to smiju biti Kojović i Haverić. Obojica su učesnici i kreatori situacije u kojoj jesmo, neovisno što su opozicija i što su manjina. Obojica su manje-više, svoje pozicije očuvali demagoškim raspravama i klimajući glavom na raznorazne interesne odluke. Ako su već opozicija, mogli su i morali su djelovati drastično energičnije, žustrije, oštrije, mogli su se pozivati na pravne norme, na podršku svojih birača, na simpatije ostalih i na nezadovoljstva rivalskih političkih stranaka. A takvih ima...
Odgovorio sam ti fino, skoro pa detaljno. Ti ako ne prepoznajes razlicitost bavljenja tematikama u KS, bez politikanstva i trgovine, glasovi za pozicije i privilegije, odnos bez kompromisa spram precizno definisanim temama-problemima i prema tome stavovima NS...ja ti ne mogu crtati. I ne umanjuj mogucmost, zapravo nemogucnost, da dva poslanika ista konkretno mogu promijeniti, sve dok 18 ruku ne bude u vazduhu za neki njihov prijedlog, pa koliko god on bio dobar i precizno definisan.
Ne ponizavam ti pitanje, al ne shvatam kako ne primjecujes poentu. Razlika je ogromna.
Zato sam i napisao, bva poslanika su dva poslanika, sa extremno limitiranim opcijama zbog cinjenice da su ih dbojica samo. A sta cemo za ove predhodne 4godine sa dvije razlicite parlamentarne vecine, i razlicite Vlade?
Koja je njihova odgovornost, ako vec seciras odgovornost NS sa dva, cijele 4godine, opoziciona poslanika?
A mislim da je u tome poenta.