Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#19476 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

trcicu trceci wrote:Na vijestima ftv-a: "Bivsi kosarkaski kapiten Mirza Teletovic...", ako covjek nije igrao jedan ciklus mislim da je ovo nekorektno, ili bar ga nisu trebali spominjati nikako kao kapitena

e nidje veze,cuj bivsi,svasta
It_is_a_Leclerc

#19477 Re: Mirza Teletovic all about

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa bivši. Dašta je.

Aktuelni kapiten košarkaške reprezentacije BiH je - Elmedin Kikanović.

Mirza će biti, ako ponovo ne bude želio upoznavati kojekakve gradove i ljude po Americi.
insaneinthebrain

#19478 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

sta, niko nije gledao mirzin fenomenalni nastup jutros :?
vec se pocelo odustajati :run:
strong69

#19479 Re: Mirza Teletovic all about

Post by strong69 »

trcicu trceci wrote:Na vijestima ftv-a: "Bivsi kosarkaski kapiten Mirza Teletovic...", ako covjek nije igrao jedan ciklus mislim da je ovo nekorektno, ili bar ga nisu trebali spominjati nikako kao kapitena
Bivši. Nego šta? Klasični smrad. Treba se ugledati na čovjeka i sportistu kao sto je Edin Dzeko koji je sve vrijeme bio sa timom i spreman da zaigra iako je Roma insistirala da ne dolazi nikako a kamoli da zaigra!

Ako mu Dzeko nije dovoljan onda bi mogao vidjeti sta su za svoj tim radili Novitzky, Parker, Gasol... Srbe koji igraju u NBA neću da spominjem.

I kakav li je Phoenix, Arizona?
Butmiran

#19480 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

bla bla bla ništa novo
nema me tamo

#19481 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Baca cigle, u odbrani loš.
relativno84

#19482 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

MT2 :izet: :D

Opet o ratu pricaju :lol:
nema me tamo

#19483 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Dan 3433434

Nije bio ofsajd. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
maraccana

#19484 Re: Mirza Teletovic all about

Post by maraccana »

OT u pola 7 :hitna:
relativno84

#19486 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

by Jdiddy701 » Today 4:44 am

Mirza lol he doesn't care where he's at. He just shoots
:lol:
Logovan

#19487 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Logovan »

maraccana wrote:19 poena, 12 skokova :) - http://moevideo.net/video/07701.03ae865 ... 2cb4e2a984
Majstor. :thumbup: :thumbup:
Logovan

#19488 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Logovan »

Image
Thorgerson

#19489 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Thorgerson »

Ko da se malo zdebljo i nekako mi je trom, ko da je brzi izbacaj imao u BKN.

Al dobro pripremne su tekme...

:bih:
dezurni_ucenik

#19490 Re: Mirza Teletovic all about

Post by dezurni_ucenik »

Pa sta bi na kraju, je li upoznao grad i kolege iz tima. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#19491 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Dok uhvati vremena, pa ce napisati na klixu objasnjenje forumasima. Sta, kako, gdje.... 8-) :oops:
Dick Wanker

#19492 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Dick Wanker »

Ovo ce biti njegova sezona.... :izet:
It_is_a_Leclerc

#19493 Re: Mirza Teletovic all about

Post by It_is_a_Leclerc »

dezurni_ucenik wrote:Pa sta bi na kraju, je li upoznao grad i kolege iz tima. :oops:
Nadamo se da je bivši kapiten upoznao ljepote američke pustinje, i da će sljedeći put imati malo razumijevanje i za potrebe reprezentacije BiH. :D
dezurni_ucenik

#19494 Re: Mirza Teletovic all about

Post by dezurni_ucenik »

It_is_a_Leclerc wrote:
dezurni_ucenik wrote:Pa sta bi na kraju, je li upoznao grad i kolege iz tima. :oops:
Nadamo se da je bivši kapiten upoznao ljepote američke pustinje, i da će sljedeći put imati malo razumijevanje i za potrebe reprezentacije BiH. :D
Ja sam ga prvi branio ovdje. Ali me razocarao kad se preko supruge prao od neigranja, izmisljajuci nekakve cifre za osiguranje, pa je onda lupio da je htio da upozna grad. Jebi ga, trebao se drzati jedne price. Ovako bas glup ispao. Smijesnije i od Djedovicevih " nisam znao da cu izgubiti bh drzavljanstvo" pravdanja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19495 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Sad ce Mirza, dok uhvati vremena od pripremnih utakmica, doci da pojasni stvari forumasima.
Ne moze se zavrsiti na ovom bezveznom objasnjenju zbog kojeg Mirza nocima ne moze da spava.
Valja da mu forumasi halale, inace nece imati napretka 7 narednih godina :D
silent hill

#19496 Re: Mirza Teletovic all about

Post by silent hill »

meni mirza nekako tanko čitavu ovu predsezonu...jest da ima prosjek 9 poena i 5 skokova ali to ga je uglavnom izvadila ona jedna tekma gdje je igrao bruku minuta i ispucavao se ko lud pa na kraju imao 19 poena 12 skokova

u svakoj tekmi je promašio prvi šut i onda još nekoliko, dok ne pogodi tamo iz nekog 4-5 pokušaja

u odbrani je znao imati dobrih trenutaka ali to je bilo samo na bljesak, generalno odbrana mu je i dalje loša, jako loša

nadam se samo da mu je ovo predsezonska forma, ali ne izgleda dobro
strong69

#19497 Re: Mirza Teletovic all about

Post by strong69 »

Tomahawk11 wrote:Sad ce Mirza, dok uhvati vremena od pripremnih utakmica, doci da pojasni stvari forumasima.
Ne moze se zavrsiti na ovom bezveznom objasnjenju zbog kojeg Mirza nocima ne moze da spava.
Sta je nerazumno u tome da oni koje sebe smatraju bosanskohercegovackim gradjanima i kojima je BiH domovina ocekuju da kapiten jedne selekcije igra za tu selekciju? Kao sportista, javna licnost i covjek sa uticajem na omladinu ima moralnu i drustvenu obavezu da igra za svoju reprezentaciju.

Hoce li on igrati ili nece to je njegova odluka i njegova odgovornost. To sto se dosta raja naljutilo na njega zbog ovog poteza njemu nece znaciti nista. Nece on losije spavati a jos manje ce se zbog toga brinuti. To samo pokazuju koliko postuje ovu zemlju i njene gradjane i koliko cijeni svoje kolege iz reprezentacije. Koliko je nama sport i reprezentacija znacajna govori i docek onih klinaca i brojnost ljudi na doceku.

I jos nesto da pitam, u cemu je razlika izmedju njega i Parkera, Gasola i Novitzkog? Zbog cega su oni toliko privrzeni reprezentaciji a on nije? Zbog cega su svi Srbi bili na prvenstvu osim Bobija Marjanovica koji je izostao iz istog razloga kao Teletovic?

Neka je njemu sa srecom u karijeri a sto se reprezentacije tice treba sacekati nove generacije i obrazovati ih i cuvati. Da ne budu kao Mirze, Nihadi i Jusufi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19498 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

strong69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Sad ce Mirza, dok uhvati vremena od pripremnih utakmica, doci da pojasni stvari forumasima.
Sta je nerazumno u tome da oni koje sebe smatraju bosanskohercegovackim gradjanima i kojima je BiH domovina ocekuju da kapiten jedne selekcije igra za tu selekciju? Kao sportista, javna licnost i covjek sa uticajem na omladinu ima moralnu i drustvenu obavezu da igra za svoju reprezentaciju.

Hoce li on igrati ili nece to je njegova odluka i njegova odgovornost. To sto se dosta raja naljutilo na njega zbog ovog poteza njemu nece znaciti nista. Nece on losije spavati a jos manje ce se zbog toga brinuti. To samo pokazuju koliko postuje ovu zemlju i njene gradjane i koliko cijeni svoje kolege iz reprezentacije. Koliko je nama sport i reprezentacija znacajna govori i docek onih klinaca i brojnost ljudi na doceku.

I jos nesto da pitam, u cemu je razlika izmedju njega i Parkera, Gasola i Novitzkog? Zbog cega su oni toliko privrzeni reprezentaciji a on nije? Zbog cega su svi Srbi bili na prvenstvu osim Bobija Marjanovica koji je izostao iz istog razloga kao Teletovic?

Neka je njemu sa srecom u karijeri a sto se reprezentacije tice treba sacekati nove generacije i obrazovati ih i cuvati. Da ne budu kao Mirze, Nihadi i Jusufi.
Nerazumno je zato sto se namece misljenje da je Mirza neki antipatriota i da je izostao zdrav-prav sa EP. Hajvan igrao kvalifikacije, a onda namjerno nije htio da igra EP :skoljka:
Ne znam zbog kojeg razloga Boban nije igrao za reprezentaciju (mozda upoznavao novu sredinu, ljude?!)
Nerazumno je zato sto se palite na neke kvazi prevedene tekstove nasih novinara.
Nerazumno je i zato sto je Mirza ipak bio ozbiljno bolestan. Naravno, mi smo mu i tu stali u kraj, pa smo dosli sa teorijom da mi nije bilo nista, da se posvadjao sa trenerom, da folira. Ko sto je uvijek i folirao.
Da te pitam, ko bi platio eventualno osiguranje za Mirzu koje bi, recimo, Sunsi trazili da je bio na EP? Mislis da bi njih boljela neka stvar sto je nas savez suplja kesa?
Neistina je da Mirza nije privrzen reprezentaciji. Gasol, Parker i Nowitzki nisu imali emboliju na kraju prosle sezone. Nije posteno prema Mirzi. Covjek je od odlaska u NBA uvijek igrao za reprezentaciju. Ovaj put nije, a ja sam siguran da ima opravdane razloge. No, njemu ce nasi ljudi uvijek naci nesto zamjeriti, zaboraviti ko je i sta Mirza u reprezentaciji.
Ja se necu odreci Mirze u reprzentaciji, isto kao sto ti hoces. Neka ga, nek upravo on saceka perspektivne nove generacije i da im vjetar u ledja da budu ekipa koja ce biti vise od pukih ucesnika na prvenstvima.
relativno84

#19499 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

strong69 wrote:

Ako je cilj da se Mirza pokaze kao izdajnik ove zemlje zbog toga sto nije odigrao jedno prvenstvo onda se pitam kako bi se trebali odnositi prema ljudima koji su iz raznih razloga napustili ovu zemlju kad je pocinjao rat? Ili je manji problem biti dezertet nego propustiti nekoliko tekmi?

Sitne duse nikako da nam otvore oci kako Mirzi treba oduzeti drzavljanstvo jer daje los primjer ostalima :-) sram ga bilo, valjda je do sada zaradio dovoljno, zasto je tako sebican(ok 80% nas koji ga pljujemo bi rado nastavili zivot negdje vani ali to je vec nasa licna stvar) jad, tuga i cemer.
strong69

#19500 Re: Mirza Teletovic all about

Post by strong69 »

Sta je, problem je imati suprotno misljenje? Je li Mirza izjavio da je odlucio da ne igra za reprezentaciju jer se zeli upoznati sa gradom i saigracima ili su nasi novinari to pogresno preveli?
Post Reply