Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EKSER1337 wrote: ↑04/10/2023 15:12
Na koliko se ugovor potpisuje?
Pozdrav @EKSER1337,
Ugovor možete potpisati na 12 ili 24 mjeseca. Uz potpis Ugovora na 24 mjeseca imate mogućnost da ostvarite benefite i pogodnosti. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav, da li neko ima problema sa eon aplikacijom koja na 2022 samsung qled tv, prekida i slabo se prebacuje kao da je dial up internet, YouTube radi normalno na 4k al aplikacija pocne štopat kad se prebacuju kanali, treba cekat minutu da prebaci kanal ?
titinho wrote: ↑04/10/2023 18:13
Pozdrav, da li neko ima problema sa eon aplikacijom koja na 2022 samsung qled tv, prekida i slabo se prebacuje kao da je dial up internet, YouTube radi normalno na 4k al aplikacija pocne štopat kad se prebacuju kanali, treba cekat minutu da prebaci kanal ?
Jeli taj TV na listi podržanih na Telemach stranici?
Jeste Q70b serija , do prije dvije tri sedmice je sve radilo ekstra
Pozdrav @titinho,
Zamolit ćemo Vas da Vaš TV uređaj spojite mrežnim kablom sa modemom. Ispravan rad EON Smart TV aplikacije ne možemo garantovati putem WiFi mreže. Ukoliko se poteškoća nastavi, zamolit ćemo Vas da obrišete cache memoriju EON Smart TV aplikacije, ili izvršite reinstalaciju iste, te također restartujete Vaš TV uređaj. Ukoliko i nakon svih navedenih koraka budu postojala odstupanja u radu Vaše EON Smart TV aplikacije, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
anex wrote: ↑04/10/2023 18:40
Svi skoro imamo taj problem...
Kod mene kao i kod nas ostalih par, bili su tehiičari i riješili problem ali...nakon evo 2-3 dana opet isto.
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege su potvrdile da će ponovo izaći na Vašu adresu i izvršiti detaljne provjere rada Vaših usluga. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Vec dolazili tehničari, nista nisu nasli, cak na aplikaciji eon ponekad i zaledi slika malo sto prije mjesec je bilo nezamislivo, Ako nas vec vise ima problem znaci nije do mene niti je problem do korisnika dok se telemach igra gluhih telefona
Izadjite i recite ima problem i ne mozemo napraviti a ne da nas levatite ko budale
Pozdrav @titinho,
Zamolit ćemo Vas da Vaš TV uređaj spojite mrežnim kablom sa modemom. Ispravan rad EON Smart TV aplikacije ne možemo garantovati putem WiFi mreže. Ukoliko se poteškoća nastavi, zamolit ćemo Vas da obrišete cache memoriju EON Smart TV aplikacije, ili izvršite reinstalaciju iste, te također restartujete Vaš TV uređaj. Ukoliko i nakon svih navedenih koraka budu postojala odstupanja u radu Vaše EON Smart TV aplikacije, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Sve je to isprobano 3 puta, cak vise nemam pravo aktivirati aplikaciju ako je obrišem jer sam prešao limit za ovaj mjesec, Brzina na tv je veća preko wifi nego kabla, youtube radi najnormalnije i onda predjes na eon I cekas 30 sekundi da prebaci kanal
I izgleda da ovo nije moj problem vec problem mnogih sto govori da je problem ili u aplikaciji ili vašem internetu
titinho wrote: ↑04/10/2023 19:03
Sve je to isprobano 3 puta, cak vise nemam pravo aktivirati aplikaciju ako je obrišem jer sam prešao limit za ovaj mjesec, Brzina na tv je veća preko wifi nego kabla, youtube radi najnormalnije i onda predjes na eon I cekas 30 sekundi da prebaci kanal
I izgleda da ovo nije moj problem vec problem mnogih sto govori da je problem ili u aplikaciji ili vašem internetu
Pozdrav @titinho,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljnu provjeru rada Vaše EON Smart TV aplikacije.
Dolazili prije 3-4 dana, nisam bio kuci, kaze žena radili fol nesto. Sad opet isto sve.
Pozdrav @Layne,
Vaši dolazni internet parametri su uredni. Izvršili smo podešavanje WiFi parametara i pružili podršku s naše strane. Dva uređaja koja su spojena na WiFi mrežu su poprilično udaljena od iste. Zamolit ćemo Vas da WiFi mrežu koristite isključivo u istoj prostoriji gdje se nalazi Home Gateway uređaj. Punu brzinu i stabilnu internet konekciju možemo garantovati isključivo uz spajanje računara ili laptopa mrežnim kablom sa modemom. Računar ili laptop trebaju posjedovati gigabitnu mrežnu karticu, a LAN kabal treba da bude standarda CAT5e ili novijeg. Ukoliko se poteškoće nastave, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Bukvalno sam na pola metra od routera.
Brzinu mi na telefonu pokazuje oko 270MB, ali aplikacije koje zahtjevaju internet, tipa livescore otvaram po pola minute.
Layne wrote: ↑04/10/2023 19:46
Bukvalno sam na pola metra od routera.
Brzinu mi na telefonu pokazuje oko 270MB, ali aplikacije koje zahtjevaju internet, tipa livescore otvaram po pola minute.
Pozdrav @Layne,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Odaziv aplikacija zavisi od udaljenosti i opterećenosti servera. Zamolit ćemo Vas da provjerite da li su poteškoće prisutne i pri otvaranju i pristupu drugim web stranicama i aplikacijama. Ukoliko se poteškoća nastavi, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona za detaljne provjere.
r_faruk wrote: ↑05/10/2023 10:38
Moze li neko objasniti zasto je ispravno funkcionisanje EON aplikacije uslovljeno kablom?
Sta je drugacije na EON aplikaciji u odnosu na ostale aplikacije? Zasto sve ostale aplikacije rade savrseno, a sa EON-om postoje problemi?
Pozdrav @r_faruk,
Ispravan rad EON Smart TV aplikacije možemo garantovati isključivo putem mrežnog kabla, s obzirom da na WiFi internet pristup utječu mnogi vanjski faktori. Najkvalitetniji prikaz slike i zvuka na TV kanalima je dostupan uz povezivanje Vašeg TV uređaja mrežnim kablom. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
r_faruk wrote: ↑05/10/2023 10:38
Moze li neko objasniti zasto je ispravno funkcionisanje EON aplikacije uslovljeno kablom?
Sta je drugacije na EON aplikaciji u odnosu na ostale aplikacije? Zasto sve ostale aplikacije rade savrseno, a sa EON-om postoje problemi?
Zato što je konekcija kablom jedina pouzdana konekcija, na koju ne mogu imati uticaj faktori koji utiču na bežičnu mrežu.
Da da, to mi je jasno. Ali i dalje ne znam sta je drugacije na EON-u pa tu aplikaciju moram koristiti preko kabla, a sve ostale uredno rade na wifi mrezi.
Jasno mi je da Telemach garantuje brzinu preko kabla i to je u redu.
Nego i dalje me zanima na kojem principu (a taj princip se ocigledno razlikuje od ostalih) radi EON, a na kojem netflix, youtube, hbo, amazon itd.
Nema potrebe da ponavljate da je najbolji signal preko kabla. Par komentara iznad je to isto napisano. Ali nije napisano zasto ostale aplikacije uredno rade na wifi mrezi i za njih ne treba kabl.
Zato što je konekcija kablom jedina pouzdana konekcija, na koju ne mogu imati uticaj faktori koji utiču na bežičnu mrežu.
Da da, to mi je jasno. Ali i dalje ne znam sta je drugacije na EON-u pa tu aplikaciju moram koristiti preko kabla, a sve ostale uredno rade na wifi mrezi.
Jasno mi je da Telemach garantuje brzinu preko kabla i to je u redu.
Nego i dalje me zanima na kojem principu (a taj princip se ocigledno razlikuje od ostalih) radi EON, a na kojem netflix, youtube, hbo, amazon itd.
Nema potrebe da ponavljate da je najbolji signal preko kabla. Par komentara iznad je to isto napisano. Ali nije napisano zasto ostale aplikacije uredno rade na wifi mrezi i za njih ne treba kabl.
Niko ne kaže da neće raditi kako treba i preko wifi. Samo se operater ograđuje zbog eventualnih reklamacija. Ljudi su ovdje pisali da im uredno radi i preko wifi. Drugi razlog je sigurno i što gledamo live sadržaj koji se ne buffer-uje na našem uređaju kao što to radi youtube i slične aplikacije i vidi se svaki prekid konekcije, što bi opet mi kao korisnici prijavljivali kao problem u radu servisa.
Jeste Q70b serija , do prije dvije tri sedmice je sve radilo ekstra
Provjeri stanje memorije, možda zakucaš sa tim 4K dostupni cache i još ako ne ugasiš aplikaciju YT kako treba, odrazi se na EON koji nema dovoljno prostora da radi kako treba. Ako pored toga YT radi po čitav dan, to je tek haos.
Opet isti problemi sa internetom, ima interneta, a ustvari nema interneta, pa nakon 20 sekundi otvori zadano. Evo ovo pisem sa 4G, nisam uspio forum otvoriti
AnonymousBIH wrote: ↑05/10/2023 13:43
Opet isti problemi sa internetom, ima interneta, a ustvari nema interneta, pa nakon 20 sekundi otvori zadano. Evo ovo pisem sa 4G, nisam uspio forum otvoriti
Pozdrav @AnonymousBIH,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege iz sektora napredne tehničke podrške će Vas pozvati u što kraćem roku i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
AnonymousBIH wrote: ↑05/10/2023 13:43
Pozdrav @AnonymousBIH,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege iz sektora napredne tehničke podrške će Vas pozvati u što kraćem roku i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
OK, hvala, iako nema potrebe da me zovu. Ono sto su u petak uradili neka ponove, do danas je sve savrseno radilo.
P.S. Vas serviser je vec na stubu, svaka vam cast.