Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
todd_smith wrote:Apsolutno nema izgovora kako je mogao tri mlade djevojke pokupiti NA TROTUARU
jeb`o on sebe, Boze me sacuvaj kakve sve budale drze vozacke dozvole danas
Kako ba nema izgovora,mozda je covjeka spucalo srce,mozdani....
ne mora odmah bit da je bio pijan,drogiran...
mada nam je to uvijek na 1 mjestu ali ne mora znacit.
dezurni_ucenik wrote:I kazu nemoj mrzit papke i cobane.Ma mrs u picku materinu, idi vratite se odakle ste dosli mamu vam je..m
Izvinjavam se na prostaklucima.Ali ne znam kako bih drugacije opisao ovo stanje u kojem se nalazimo.
Ovakvim i slicnim izjavama ces sigurno nesto promjenit,doprinjet necem boljem....
Ona debilcina ubila onog Bajricu nece da ga zatvore,niko nista ne poduzima,samo se glumi mangupluk po forumima...
todd_smith wrote:Apsolutno nema izgovora kako je mogao tri mlade djevojke pokupiti NA TROTUARU
80 na sat ici onom cestom...normalno da je debil
konta 12 sati nema saobracaja sta fali, fuj
reci porodici te djevojke nesto sad, uzasno
Koliko je iso nemam pojma,samo sam odreagovao na ovo tvoje nema opravdanja...
na zalost ima ako se vozacu nesto lose desilo.
dezurni_ucenik wrote:I kazu nemoj mrzit papke i cobane.Ma mrs u picku materinu, idi vratite se odakle ste dosli mamu vam je..m
Izvinjavam se na prostaklucima.Ali ne znam kako bih drugacije opisao ovo stanje u kojem se nalazimo.
Ovakvim i slicnim izjavama ces sigurno nesto promjenit,doprinjet necem boljem....
Ona debilcina ubila onog Bajricu nece da ga zatvore,niko nista ne poduzima,samo se glumi mangupluk po forumima...
Komentarisanjem na forumu necu nista promjeniti.
Izigravanjima finih ljudi pogotovo necemo nista promjeniti, cak sta vise - najebacemo.
Last edited by dezurni_ucenik on 10/06/2015 01:46, edited 1 time in total.
Sta da se radi druze? Reci, predlozi nesto i odmah cu te podrzati ako ima smisla.
Ocigledno da mnogi ne zele bolje,cekaju da se njima nesto desi slicno pa ce onda tek nesto kao pokusat al ne shvataju da ce mozda bit kasno....
Grad treba blokirat dok se ubice i oni koji ih pustaju na slobodu ne zatvore.Previse smo se opustili i dopustili sljamu da kolo vodi.
Samo nista od toga bit nece previse govana je u igri valja to ocistit...
Ljakan wrote:Ocigledno da mnogi ne zele bolje,cekaju da se njima nesto desi slicno pa ce onda tek nesto kao pokusat al ne shvataju da ce mozda bit kasno.... Grad treba blokirat dok se ubice i oni koji ih pustaju na slobodu ne zatvore.Previse smo se opustili i dopustili sljamu da kolo vodi.
Samo nista od toga bit nece previse govana je u igri valja to ocistit...
Grad je bio blokiran i kad je ubijen Denis pa onda onaj momak nedugo poslije toga. Svi su mislili da je kap prelila čašu, a vidimo da nije bilo tako. Tad se policija nešto kao angažirala i onda opet tišina. Ako se ne varam incidenti poput ovog su u Sarajevu u porastu.
Drugo nista ne mozes jer oni koji su odgovorni posalju svoje ljude da naprave belaj onda jadnu policiju da kao reaguje....
Na kraju se vazda na isto svodi policija i građani,niko kriv a dovedeni u situaciju da idu jedni na druge.
Govna opet nedodirljiva i nastavljaju sa igrom....
Zelimo betonske ili celicne barijere na svim stajalistima pustite se vise pranja para sa ovim inoxom i Europlakatom malo malo se neko zabije u stajaliste i samo proleti kroz isto. Vratite one prijeraten zastite od zeljeza. Hocemo sigurnost kad nam je ne mogu pruziti organi reda.
Dakle armiranibeton i celik da se postavi vec sutra na svim stajalistima.
Zalim sa porodicama nastradalih.
Neka na sada na ulici protestuju svi oni koji nisu glasali na izborima kao i oni koji su glasali za ove retarde od SDA te svi oni koji su nas nazivali huliganima kada smo iznjeli svoje misljenje o vladajucim u Kantonu Sarajevo i kada smo "zarili i palili" te oni koji su nam se smijali sto danima stojimo na ulici kod Alipasine dzamije ili na protestima za JMBG.
Last edited by jalijas74 on 10/06/2015 02:09, edited 1 time in total.
Eto na zalost ako je ovo istina jos jedno ubistvo koje ide na dusu vozacu i ovim sto ih ne sankcionisu i oslobađaju.Hvala glasacima(vecini)koji iz godine u godinu biraju ove sto su gori od cetnika.20 godina nas jebu.....
Djevojka je nazalost preminula!
Dok je trajao uvidjaj bila je pod autom i po riječima vatrogasca izuzetno potresna scena.
Od grupice momaka koji su bili u blizini mogle su se čuti priče kako je vozač dobar čovjek, nije vozio prebrzo i ostali oblici pravdanja!
a portal klix još ništa ne objavljuje... legli novinari ranije da spavaju
znam da možda nije primjereno da ovo komentarišem usljed ove teške tragedije
ali imam nagon da nešto komentarišem, a o samoj tragediji više ne znam šta da kažem, a da nisam rekao već više stotina puta povodom više stotina sličnih tragedija
alphonse kauders wrote:U Sarajevu nema rješenja za ovakve stvari osim ograničenja brzine na 50km/h ( u citavom gradu, uz usklađivanje semafora) i hebenog radara svakih 500 metara. Ne mozes ti majci, furati non stop ako ti u tri trake mile auta 50 km/h, a radar te blica čim iole uhvatiš brzine.
Ali, jok, kod nas 2 radara od Čaršije do Neđarića (Kampus, RTV), gdje svi uspore na 60 km/h, a ostatak (pri tome ne isključujem ni sebe) dionice se uglavnom vozi više od dozvoljenog.
Ja ne znam šta je tu posebna filozofija, smanjile bi se ovakve nesreće barem za 80% (uvijek ima delegata, kojima je saobraćajni propis samo slovo na papiru).
Momak je svjestan da je kriv (prekoračenje brzine, malo manje vozačkog iskustva), ali ne treba biti licemjeran i praviti se da je on izuzetak, jer ovakvih kao on na cesti ima mnogo, a ja ovdje ne pričam o indijancima koji rizikuju živote (i svoje i tuđe) čim se pojave o cesti, već o "regularnim" (tj. stalnim) vozačima kojima je vozačka disciplina popustila usljed nedostatka sankcija i labavih saobraćajnih propisa, pa si daju oduška i voze 20-ak km/h više od dozvoljenog.
Da se ne lažemo, momak je imao peh (vjerovatno ovo znači i zatvor, ali haj ga ti znaj kod nas), djevojke mi je neizmjerno žao, ali mi u glavama nemamo tu disciplinu da se držimo propisa, osim kada nas na to natjeraš, a to se može nažalost ovdje samo stalnom i dosadnom kontrolom, sa hiljadu radara i bliceva, pa da vidiš kako Bošnjo odjednom postaje Švabo na cesti.
Fakat, ne znam šta je problem:
- uvesti radare svakih 500 metara, i staviti ograničenje na 50 km/h na nivou grada (šta, trebaće do grada 12 umjesto 10 minuta)?
- staviti 20 policajaca kod pješačkih prelaza (odabranih na dnevnoj bazi slučajnim uzorkom) i surovo kažnjavati vozače koji se ne zaustave pješacima;
- zaposliti 20 ljudi da 3x dnevno obiđu naselje za koje ih zaduže i prikače kaznu svakom ko je parkirao mimo propisa, a 1x/2x mjesečno organizovati noćne racije u 2h, i svim koji su preko noći ostavili ljubmice na trotoaru, trgu ili bilo kakvom drugom pogodnom mjestu (da im je na oku), ostaviti čestitku...
Meni se čini jednostavno, ali izgleda da je u praksi naučna fantastika.
I dalje ne vidim druge solucije nego ove koju sam napisao nakon što je poginula cura na Dolac Malti.
Jbg, valjalo je biti fin onaj jedan dan, sad valja nadoknaditi. Uostalom, i tuzilastvo daje za povoda da se radi sta hoce. Uhapsi ga, onda ga pusti i poslije po raznim osnovama nema razloga za zadrzavanje. Ma jebo ti ovo, daj Boze samo da se ne nadjes na putu kakvoj budali sto je umislio da vozi raketu ili ovim kaubojima. Mozes samo glavu izgubiti ili, jos gore, ostati teski invalid, a nikakve zastite niti satisfakcije. Bitno je da smo mi izgledali kao drzava prilikom posjete pape, dalje ni ne treba. Anarhija all over Bascarsija!