Ukrajina
- DaysleepeR
#194701 Re: Ukrajina
Ja sam rekao da ne treba nikog kriviti što neće da ratuje.
A tu priču ostavite kad i ako opet zapuca ovdje.
Lako je sad bit gazija.
To vam govori neko ko je preživio 4 godine rata u Sarajevu.
Opet, ko nije htio i mogao da ode, ja ga ne krivim.
A tu priču ostavite kad i ako opet zapuca ovdje.
Lako je sad bit gazija.
To vam govori neko ko je preživio 4 godine rata u Sarajevu.
Opet, ko nije htio i mogao da ode, ja ga ne krivim.
-
zigzag
#194702 Re: Ukrajina
Izgleda da si džaba bio.
Ne treba nikog kriviti i zato je morala biti prava mobilizacija, kad ostaviš da svako radi šta hoće onda je to krdo a ne država.
Ne treba nikog kriviti i zato je morala biti prava mobilizacija, kad ostaviš da svako radi šta hoće onda je to krdo a ne država.
- DaysleepeR
#194703 Re: Ukrajina
Previše vi sebi dozvoljavate ovdje.
Ukrajinci će na kraju uraditi šta budu odlučili za svoju državu.
Ako se budu borili opstaće, a ako ne budu htjeli, nestaće im država.
A to je njihov i samo njihov izbor.
Ja shvatam da su neke perspektive prevelika mentalna gimnastika za neke, ali svijet i život je mnogo kompleksniji nego što mislite.
Što se tiče našeg rata, ova država kakva je ispala, nije vrijedna nijednog života koji je položen za nju.
Dakle ja govorim o državi, ne o zemlji. Možda je i to prevelika mentalna gimnastika.
-
zigzag
#194704 Re: Ukrajina
Pa da bi imao imao zemlju moraš imati i državu.
I taj neki liberalizam je malo degute.
Daj ti meni sva moja prava ali ja ne dam svog komfora. Ako mi to ne daš, ja odoh u njemačku. (tamo se odjednom sve moguće obaveze prema njemačkoj državi počnu ispunjavati)
Tako se nekako ljudi ponašaju.
Što se tiče ukrajinaca, to je tačno. Kako se budu trudili tako će imati. Ali to ne sprječava vlast da mobiliše sve koji bi cuclali nargilu u Lavovu.
I taj neki liberalizam je malo degute.
Daj ti meni sva moja prava ali ja ne dam svog komfora. Ako mi to ne daš, ja odoh u njemačku. (tamo se odjednom sve moguće obaveze prema njemačkoj državi počnu ispunjavati)
Tako se nekako ljudi ponašaju.
Što se tiče ukrajinaca, to je tačno. Kako se budu trudili tako će imati. Ali to ne sprječava vlast da mobiliše sve koji bi cuclali nargilu u Lavovu.
Last edited by zigzag on 20/02/2024 14:48, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#194705 Re: Ukrajina
Ljudi imaju puno pravo da biraju šta će uraditi sa svojim životom.
Država je ta koja je dužna ljudima da pruži uslove za egzistenciju, a ne obratno.
Lončići su pobrkani.
Država je ta koja je dužna ljudima da pruži uslove za egzistenciju, a ne obratno.
Lončići su pobrkani.
-
zigzag
#194706 Re: Ukrajina
A ako te napadne druga država s ciljem uništenja tvoje države i tebe kao pripadnika tog naroda, onda ti nemaš ništa s tim. Kriva je vlast što ti nije obezbijedila egzistenciju.
-
CrveniKuk
#194707 Re: Ukrajina
Ja napisah….ili da se borimo svi ili bježimo svi…
-
Armin2013
#194708 Re: Ukrajina
Ja bi svima koji su pobjegli dao rok da se vrate i priključe vojsci ili bi im zabranio povratak, ako su sposobni, ili na neki drugi način da pomažu vojsku iz vana, recimo finansijski. A vojno sposobne mušakrce mobilizirao, nema tu hoću neću, državu si dužan da braniš i svoj narod.
- DaysleepeR
#194709 Re: Ukrajina
Imaš puno pravo da nemaš ništa s tim.
Država je fiktivna kategorija.
Ja sam rođen u državi koja više ne postoji.
Preglupa priča o bitnosti države.
Život je bitan. Ništa više.
I matere ti mani mi se pametovanja o ratovima, stradanjima i žrtvama.
Ja sam to već sve proživio i doživio.
Ko nije nek se loži dok ne zapuca.
Pa se tipkamo ti iz Njemačke a ja odavde opet bezbeli.
Nagledao sam se ja "gazija" u životu.
Hajd sad vozdra.
-
zigzag
#194710 Re: Ukrajina
Eto mi ostali nismo. Bili u diznilendu 1992. Ali jebeš ga, nit me je sramota niti mislim da je bilo pogrešno. Najgore je kad žrtva priča o " važnosti života" a zločinac i dalje na sva usta hvali kako je dobro odradio.
Ne kažem da nemaju pravo pobjeći ali i država ima pravo da mobiliše i staro i mlado.
Ne kažem da nemaju pravo pobjeći ali i država ima pravo da mobiliše i staro i mlado.
Last edited by zigzag on 20/02/2024 15:08, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#194711 Re: Ukrajina
Država u kojoj živiš više nema pravo da mobiliše.
U zakonu imaš prigovor savjesti.
Nema više naslijeđenih YU zakona.
Ukrajina je isto u tranziciji pa ima mobilizaciju.
Ali ovdje u BA, nema više niko pravo nikog da mobiliše.
Niti će imati.
Jako me nervira to podmuklo, hinjsko, imputiranje.
Mene nije stid sekunde provedene u ratu.
Samo imam malo šira shvatanja, pa ne uzimam sebi za pravo da za tastaturom glumim nekakvu silu da određujem ljudima šta će uraditi sa svojim životom.
Nemaš ni ti to pravo, samo ne razmišljaš šta tipkaš.
U zakonu imaš prigovor savjesti.
Nema više naslijeđenih YU zakona.
Ukrajina je isto u tranziciji pa ima mobilizaciju.
Ali ovdje u BA, nema više niko pravo nikog da mobiliše.
Niti će imati.
Jako me nervira to podmuklo, hinjsko, imputiranje.
Mene nije stid sekunde provedene u ratu.
Samo imam malo šira shvatanja, pa ne uzimam sebi za pravo da za tastaturom glumim nekakvu silu da određujem ljudima šta će uraditi sa svojim životom.
Nemaš ni ti to pravo, samo ne razmišljaš šta tipkaš.
-
zigzag
#194712 Re: Ukrajina
A internet je.
Sve je dozvoljeno tipkati.
Sve je dozvoljeno tipkati.
- DaysleepeR
#194713 Re: Ukrajina
Nemoj se onda trigerovati na moje upise.
-
zigzag
#194714 Re: Ukrajina
Ovo ja radi omladine. Da ne pomisle da treba bježati u Njemačku
Jer i švabo se naoružava, a to će im smetati egzistenciji
Jer i švabo se naoružava, a to će im smetati egzistenciji
- DaysleepeR
#194715 Re: Ukrajina
Omladina: povedi nas o zigzaže
-
zigzag
#194716 Re: Ukrajina
Ma samo ne treba biti pihtija u životu.
Al hajd da tema dođe sebi.
Al hajd da tema dođe sebi.
- Čitalac
#194717 Re: Ukrajina
Apropo mobilizacije, na drugi nacrt zakona u Verhovnoj Radi podneseno je više od 1300 amandmana.
Na prijedlog zakona o mobilizaciji podneseno je više od 1300 amandmana. Trebat će vremena za obradu prijedloga u nadležnom odboru Verhovne Rade, tako da je malo vjerojatno da će se razmatranje dokumenta u dvorani održati ovaj tjedan, izjavila je Iryna Friz, zastupnica iz stranke Europske solidarnosti.
Registracija amandmana završava 21. veljače, nakon čega ih još treba razmotriti povjerenstvo. Drugi član odbora za sigurnost, zastupnik iz "Sluge naroda" Yehor Chernev, kaže da će za razmatranje amandmana u odboru biti potrebno tjedan dana.
"Sutra je posljednji dan za podnošenje amandmana, tek nakon toga predsjedavajući mora zakazati sastanak Odbora za razmatranje amandmana, neću sada reći koja je točna brojka, ali definitivno više od 1300, pa će to trajati, mislim, tjedan dana, ništa manje. I tek nakon toga će se moći razgovarati o iznošenju u dvoranu. 1300 amandmana, treba ih razmatrati jedan po jedan..."
- Dupli_skalp
#194718 Re: Ukrajina
Čitalac wrote: ↑20/02/2024 15:20 Apropo mobilizacije, na drugi nacrt zakona u Verhovnoj Radi podneseno je više od 1300 amandmana.
Na prijedlog zakona o mobilizaciji podneseno je više od 1300 amandmana. Trebat će vremena za obradu prijedloga u nadležnom odboru Verhovne Rade, tako da je malo vjerojatno da će se razmatranje dokumenta u dvorani održati ovaj tjedan, izjavila je Iryna Friz, zastupnica iz stranke Europske solidarnosti.
Registracija amandmana završava 21. veljače, nakon čega ih još treba razmotriti povjerenstvo. Drugi član odbora za sigurnost, zastupnik iz "Sluge naroda" Yehor Chernev, kaže da će za razmatranje amandmana u odboru biti potrebno tjedan dana.
"Sutra je posljednji dan za podnošenje amandmana, tek nakon toga predsjedavajući mora zakazati sastanak Odbora za razmatranje amandmana, neću sada reći koja je točna brojka, ali definitivno više od 1300, pa će to trajati, mislim, tjedan dana, ništa manje. I tek nakon toga će se moći razgovarati o iznošenju u dvoranu. 1300 amandmana, treba ih razmatrati jedan po jedan..."
a dotad će i druga mjesta doživjeti sudbinu avdivke i ostalih prije nje...
-
BlackRiver
#194719 Re: Ukrajina
War: a massacre of people who don't know each other for the profit of people who know each other but don't massacre each other.
- Dupli_skalp
-
samoTEgledam
#194721 Re: Ukrajina
Kratli pregled 47.
Nakon žestokih borbi na melitopoljskom pravcu, gdje su borci 47. odvojene mehanizovane brigade probili višeešalonsku odbranu i postavili ukrajinsku zastavu u Robotinu, prebačeni smo na avdijevski pravac.
Nije bilo dovoljno vremena za proučavanje područja, pa je u roku od nekoliko dana 47. OMbr krenula u bitku u rejonu Stepovoy, gdje su okupatori pokrenuli veliku ofanzivu.
Oktobar - novembar 2023
Ruski okupatori su rasporedili neviđenu količinu opreme i najmanje dvije borbene brigade. Njihov cilj je bio proboj na područje Stepovoye i Ocheretine. Za samo tri sedmice, vojnici 47. brigade, zajedno sa 110. i predsjedničkom brigadom, ostavili su okupatore bez sto tenkova, 250 jedinica druge oklopne tehnike, a eliminisali i ranili skoro 7.000 osvajača.
Novembar - decembar 2023.
Bombardovani ruski okupatori nisu prestajali da pokušavaju da dođu do Avdijevske koksare. Međutim, njihovi pokušaji su završili na ogradi, gdje su ih eliminisale naše ekipe Bradleyja, operateri FPV dronova i pješadija. U tom periodu ruska komanda je počela da čuva ostatke opreme. Onaj koji je otišao ostao je na bojnom polju.
Januar - početak februara 2024.
Okupatori su započeli masovne kasapske napade, hodajući preko leševa svojih "drugova". Više puta smo vam pokazivali ove snimke. I to ne može a da ne šokira civilizirano društvo. Osvajači nisu bili u mogućnosti da dođu do određenih položaja u oblasti Stepovoy, a još više da steknu uporište.
Sam grad Avdiivka, osim sjeverne periferije (koksokhim), nije bio područje odgovornosti 47. odvojene mehanizirane brigade.
Bitka se nastavlja!
47. odvojena mehanizovana brigada nastavlja da drži definisane granice!
Spoiler
Show
Nije bilo dovoljno vremena za proučavanje područja, pa je u roku od nekoliko dana 47. OMbr krenula u bitku u rejonu Stepovoy, gdje su okupatori pokrenuli veliku ofanzivu.
Ruski okupatori su rasporedili neviđenu količinu opreme i najmanje dvije borbene brigade. Njihov cilj je bio proboj na područje Stepovoye i Ocheretine. Za samo tri sedmice, vojnici 47. brigade, zajedno sa 110. i predsjedničkom brigadom, ostavili su okupatore bez sto tenkova, 250 jedinica druge oklopne tehnike, a eliminisali i ranili skoro 7.000 osvajača.
Bombardovani ruski okupatori nisu prestajali da pokušavaju da dođu do Avdijevske koksare. Međutim, njihovi pokušaji su završili na ogradi, gdje su ih eliminisale naše ekipe Bradleyja, operateri FPV dronova i pješadija. U tom periodu ruska komanda je počela da čuva ostatke opreme. Onaj koji je otišao ostao je na bojnom polju.
Okupatori su započeli masovne kasapske napade, hodajući preko leševa svojih "drugova". Više puta smo vam pokazivali ove snimke. I to ne može a da ne šokira civilizirano društvo. Osvajači nisu bili u mogućnosti da dođu do određenih položaja u oblasti Stepovoy, a još više da steknu uporište.
Sam grad Avdiivka, osim sjeverne periferije (koksokhim), nije bio područje odgovornosti 47. odvojene mehanizirane brigade.
Bitka se nastavlja!
47. odvojena mehanizovana brigada nastavlja da drži definisane granice!
- atmel
#194722 Re: Ukrajina
zigzag wrote: ↑20/02/2024 15:05 Eto mi ostali nismo. Bili u diznilendu 1992. Ali jebeš ga, nit me je sramota niti mislim da je bilo pogrešno. Najgore je kad žrtva priča o " važnosti života" a zločinac i dalje na sva usta hvali kako je dobro odradio.
-
CrveniKuk
#194723 Re: Ukrajina
Da, profit je u igri. Sve se vrti oko novca. Ono, malo se negira nečije postojanje, malo se ti ljudi pobiju, a ove budale sto ne žele da budu pod zemljom samo zato sto drugačije opredjeljuju uzeli su puške da bi ostvarili profit. Savršeni krug…BlackRiver wrote: ↑20/02/2024 15:31 War: a massacre of people who don't know each other for the profit of people who know each other but don't massacre each other.
- DaysleepeR
#194724 Re: Ukrajina
Online gazije

- black
#194725 Re: Ukrajina
CrveniKuk wrote: ↑20/02/2024 14:00
Ovakvih ravnodušnih je bilo i kod nas u ratu. Najbolji su bili oni sto kažu “ovo nije moj rat”. Radilo se o vojno sposobnim muškarcima. Doduše, oni su znali često pričati kako bi oni nešto boje uradili da su na prvoj liniji, kao vojnici, kao fol ovi koji su već bili na liniji nisu ništa znali. Takode, oni su obično najveću paniku, među djecom i ženama, u skloništima širili. Za ove ravnodušne, za koje nije ovo njihov rat, postoji dva rješenja: mobilizacija u vojsku ili radna obaveza, pa na kopanje rovova. Malo me i Ukrajinci nerviraju, mislim njihov politički i vojni vrh. U vanrednim situacijama, kada je rat, nema hoćeš li ili nećeš…ako nema tog pravila, onda je nepošteno da uvijek jedan te isti broj ljudi snose glavni teret rata. Ili se borimo svi ili bježimo svi…
nervira me i skakanje za vrat na svaku kritiku ukrajine, ne mislim na opancare i slicne, nego ljude koji podrzavaju ukrajinu ali sa punim pravom ponekad bace i kritiku...