Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#19451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pjesma za 8. januar
Ti voliš oca, voliš i majku,
Voliš i brata, sestru i baku.
Voliš i djeda i rodbinu blisku,
Al najviše voliš Republiku Srpsku.

Poštuješ njene institucije, prepune korupcije,
I RTRS voliš, jer se Turaka bojiš.
Kad lijekove u bolnicu nosiš,
Za Republiku Srpsku ti se boriš.

Radićeš samo ako uđeš u partiju,
Prezireš zapadnu demokratiju.
Al ti ne glasaš, niti se boriš,
Jer stabilnost Srpske voliš.

Plate su male i posla sve manje,
Al neće ni Sorošova vječno da traje.
Jednoga dana kad pobjedi pravda,
Socijaldemokratija će u njoj da zavlada.

Ti voliš Srpsku, al Srbija je mati,
I raduješ se kad Vučić svrati.
Patrijarha Srpska obožava,
Za njega mi smo država.

Dodik je najbolji, on ima viziju,
Majstor je da podigne i smiri tenziju.
Ustaješ kada se njegovo ime spomene,
Prezireš izdjanike iz Saveza za promjene.

Prezireš haške kazamete,
I znaš da nas stranci ne vole.
Istorija će nama da sudi,
Mi smo normalni, svi drugi su ludi.

Putin je gigant, a Grčku voli,
Za tebe Bosna ne postoji
Federacija tebi je mrska,
Ponosno podigni ta tri prsta.

I zato 9. januara
podigni glavu, nek vidi svako,
Kako se voli domovina,
Dok za Beč pakuješ kćerku i sina.
Hafis

#19452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

wonkaw wrote:padaju nasi columbijci :D

Image
https://www.klix.ba/vijesti/bih/citluk- ... 80108036#1
Nije to ništa.
Počeli su i ljude švercati vozilima
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180108044
Mostar: Muškarac oteo djevojku, nasilno je ugurao u automobil i pobjegao
Muškarac od ranije poznat policiji, kojeg se sumnjiči za više kriminalnih radnji, noćas je oko dva sata oteo djevojku u Mostaru i službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona intezivno tragaju za njim.
"Za sada se taj čin kvalificira kao prinudno odvođenje. Incident se desio u naselju Konjusi gdje je Aldin Š. presreo vozilo i iz njega izvukao djevojku. Nakon toga se s djevojkom u svom vozilu udaljio u nepoznatom pravcu", kazao je za Klix.ba Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

On je na južnom izlazu iz Mostara presreo automobil u kojem se nalazila A. F. koja je navodno bila njegova djevojka.

Kako saznajemo, prilikom prinudnog odvođenja, Aldin Š. je nekoliko puta udario djevojku i oborio je na tlo kako bi je nasilno uvukao u svoje vozilo.

Isti muškarac je privođen i prošle sedmice, a bio je osumnjičen za pucnjavu, pokušaj razbojništva i nekoliko krađa.
Auuu, greška. Ja mislio da se radi o UZP-ejcu, kad ono patriJota. Ali svejedno, ima veze s gornjim naslovom.
Hafis

#19454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

animus wrote:
Jeli ovo Hafis namamio Saru?
Nije to roba za mene. Ne bi omekšala da je u dvije vode prokuhaš.
Škobo Habu

#19455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

"Imamo alternatrivnu za svaki mogući rasplet situacije. Moje je da pokušam ugraditi izmjene i dopune Izbornog zakona BiH u narednom periodu. Realno je da se to ne desi, ali ja ću uraditi sve da dođe to toga", kazao je Čović.
Tipični Čović-"Nepopravljvi sam optimista, ali mislim da od toga nema ništa". :roll:

I opet to plašenje Hrvata Komšićem, koji je, u suštini, minoran politički lik, populista i suhoparni demagog.
Last edited by Škobo Habu on 08/01/2018 15:24, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#19456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Nije to roba za mene. Ne bi omekšala da je u dvije vode prokuhaš.
Ovo je baš seksistički tretman.

To ti tako u ordinaciji?
Hafis

#19457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote: I opet to plašenje Hrvata Komšićem, koji je, u suštini, minoran politički lik, populista i suhoparni demagog.
To jest. Ali jebi ti to, i takav minoran lik pa odrapi ni kriv ni dužan 8 godina k'o nekakav Hrvat u predsjedništvu.
Jebo ti američki sam prema ovome.
armin071

#19458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by armin071 »

Moj Hafise fino covjek rece na tecnom krvatskom, moje je da lazem da ce biti izmjenjen izborni zakon ali realno je da on nece biti izmjenjen. E naravno dodao je i onu prijetnju ako bude novi Komsic oho vam se ... :lol:

Kad god pomislim da je Bakir nesto najgluplje sto je uslo u politiku sjetim se ovog Draganceta i onda shvatim da moze i gluplje....
Hafis

#19459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

armin071 wrote:

Moj Hafise fino covjek rece na tecnom krvatskom, moje je da lazem da ce biti izmjenjen izborni zakon ali realno je da on nece biti izmjenjen. E naravno dodao je i onu prijetnju ako bude novi Komsic oho vam se ... :lol:

Kad god pomislim da je Bakir nesto najgluplje sto je uslo u politiku sjetim se ovog Draganceta i onda shvatim da moze i gluplje....
Choe se trudi biti nježan i ne stvarati paniku.
Što je trebao reći: dragi građani i građanke sve su prilike da se bošnjačka politika ne slaže sa mišljenjem Suda o konstitutivnosti, tako da smo džaba mrčili papir pišući prijedlog izbornog zakona, tako da sudeći po svemu izbori se neće moći implementirati. ali vi svakako izađite na njih...ako ništa malo have udahnuti i družiti se s komšijama u nedeljno jutro.
decembar2017

#19460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by decembar2017 »

Hafis wrote:
Škobo Habu wrote: I opet to plašenje Hrvata Komšićem, koji je, u suštini, minoran politički lik, populista i suhoparni demagog.
To jest. Ali jebi ti to, i takav minoran lik pa odrapi ni kriv ni dužan 8 godina k'o nekakav Hrvat u predsjedništvu.
Odkud sad to " k'o nekakav Hrvat" ??? Da li ti ili bilo ko drugi odlucujes ko je Hrvat a ko nije ?
Škobo Habu

#19461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: To jest. Ali jebi ti to, i takav minoran lik pa odrapi ni kriv ni dužan 8 godina k'o nekakav Hrvat u predsjedništvu.
Mislio sam na danas. Danas je on totalno politički potrošen. DF nema ništa novo da ponudi, baš kao ni SDP, ni ljude, ni program, niti viziju ove zemlje.

No, u vrijeme njegova presjednikovanja upravo su se iz latica izvukli slučajevi zločina nad Hrvatima od strane ABiH. Ne možeš reći da je on samo vukao na jednu stranu.
decembar2017

#19462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by decembar2017 »

Hafis wrote:
armin071 wrote:

Choe se trudi biti nježan i ne stvarati paniku.
Što je trebao reći: dragi građani i građanke sve su prilike da se bošnjačka politika ne slaže sa mišljenjem Suda o konstitutivnosti, tako da smo džaba mrčili papir pišući prijedlog izbornog zakona, tako da sudeći po svemu izbori se neće moći implementirati. ali vi svakako izađite na njih...ako ništa malo have udahnuti i družiti se s komšijama u nedeljno jutro.
Trebao je reci da se pro-srpska politika ne slaze sa misljenjem Suda o konstutivnosti jer vidi se da hdz nije zelio da glasa za prijedlog DF i SDP da se rijesi to pitanje. Da hdz zeli da rijesi to pitanje glasao bi za takav prijedlog ali vidi se da to ne zeli, tako da se izbori nece moci da implementiraju ali to je hdz i cilj. Pa ako hdz prizeljkuje pritisak MZ na one koji opstruisu implementaciju izbora mogli bi da se razocaraju zbog svojih zelja.
Last edited by decembar2017 on 08/01/2018 15:25, edited 1 time in total.
armin071

#19463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by armin071 »

Jedva cekam da vidim taj „rasplet“. Znaci bez promjene izbornog zakona nema implementacije izbora. :thumbup: Grohotom se smijem :lol:
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#19464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

''Moje je da pokušam ugraditi izmjene i dopune Izbornog zakona BiH u narednom periodu. Realno je da se to ne desi, ali ja ću uraditi sve da dođe to toga", kazao je Čović.

ono kad ne znas dal si pos'o il si dos'o :run:
video

#19465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by video »

Potpuni raspad politike UZP-a :run:

Povodom najave da će predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarovic lobirati za izmjene Izbornog zakona u BiH prilikom susreta sa Recepom Tayyipom Erdoganom, oglasio se predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić.

- Kolinda Grabar-Kitarović na svakom koraku pokazuje da Hrvatska nije i nema namjeru odustati od zločinačkog projekta Franje Tuđmana u Bosni i Hercegovini, projekta koji je pred mjerodavnim sudom UN-a proglašen zločinačkim. Usto, hrvatski Ustav u svojoj preambuli navodi sporazum Cvetković-Maček, odnosno formiranje Banovine Hrvatske od dijelova teritorije Bosne i Hercegovine jednim od izvora njene državnosti.

Da budem potpuno precizan, nesumnjivo je da je getoizacija muslimanskog stanovništva - i svih onih koji hoće da žive sa muslimanima, odnosno Bošnjacima - trajni je i strateški cilj Republike Hrvatske. Međutim, tražiti podršku u Turskoj za taj plan može samo neko ko je potpuno deluzivan, odnosno neko ko još uvijek živi u 1993. godini.

Drugo, pretencioznost političkog papanluka sa Pantovčaka koja se ugleda u namjeri da Grabar-Kitarović ide u Ankaru da tamo tobože pregovara o komadanju Bosne i Hercegovine, naprosto nema presedana. Ako je 1993. Turska morala da trpi Franju Tuđmana da bi zaustavila pokolj u Bosni i Hercegovini, niko sasvim sigurno neće imati razumijevanja za Tuđmana u suknji 2018. godine.

Na kraju, mislim da je krajnje vrijeme da Bakir Izetbegović zbog kontinuirane kampanje miješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovini ili uskrati gostoprimstvo ili barem otkaže sastanke tokom najavljene zvanične posjete Grabar-Kitarović Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Ne postoji nijedan razlog da trpimo hegemonističke ambicije jedne patetične neoustaške banana-republike. Neka se sa njom sastaju Mladen Ivanić i Dragan Čović: oni se svakako slažu s njom da je dobar musliman samo musliman iza bodljikave žice, stoji u saopćenju.

oslobođenje portal

Code: Select all

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/krajnje-je-vrijeme-da-izetbegovic-uskrati-gostoprimstvo-predsjednici-hrvatske
Ovaj je vec davno pokazao da "zna" sa zenama :D :izet:
Hafis

#19466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

armin071 wrote:Jedva cekam da vidim taj „rasplet“. Znaci bez promjene izbornog zakona nema implementacije izbora. :thumbup: Grohotom se smijem :lol:
Pa dobro. Na koji će način raspodjeliti mandate u F BiH Domu naroda ?
tandmand

#19467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Čović: Imamo jasno razrađen scenarij ako se u BiH ponovi slučaj "Željko Komšić"
Evo ga, još jedan redatelj iz Mostara.
armin071

#19468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by armin071 »

Hafis wrote:
armin071 wrote:Jedva cekam da vidim taj „rasplet“. Znaci bez promjene izbornog zakona nema implementacije izbora. :thumbup: Grohotom se smijem :lol:
Hafise sacekas poslije izbora i samo ce ti se reci osim ako Kolinda ne isposluje nesto drugo kod Brke, a s obzirom da Bake ne izlazi iz brkinog supka cisto sumnjam. A Dragance moze da prdi dan i noc. Svezao je zastavu sa Dodom i sad uzivajte. A bio je upozoren ali jok hoce on da glumi ugrozenost. E sad vise nece imati potrebe za glumom. Samo debil moze da ide na noge covjeku ko je na americkoj crnoj listi. Sve se to moglo dogovoriti jos sa Zlajom ali jok hoce Dragance da se kurci bez k.rca. Sreca je samo sto u biti hrvatski narod ne gubi nista jer je za zasticen ustavom, ali ce cirilicar da izgubi itekako..
Kejn

#19469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Izbori će se održati po važećem zakonu. Nije ovo jedina presuda Ustavnog suda koja nije ispoštovana.
Hafis

#19470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

armin071 wrote:
Hafis wrote:
Hafise sacekas poslije izbora i samo ce ti se reci...bla bla bla trandara bla bla
Znači nemaš pojma. Ostale tvoje opservacije me stvarno ne interesiraju.

Sestro, prozovite slijedeći slučaj.
seln

#19471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
arzuhal wrote:Hoće da provjeri na izvoru kakvu je to tursku Hrvatsku Slobo nudio Njofri...
Jedno je sigurno - ako ne bude hranila ribice, nešto je sredila.
Svoju ribicu moze uvijek nahraniti - i ovdje bi se naslo par dobrovoljaca.
Hafis

#19472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kejn wrote:Izbori će se održati po važećem zakonu. Nije ovo jedina presuda Ustavnog suda koja nije ispoštovana.
Po kojem važećem zakonu kad ga je sud izbacio dva poglavlja. Nema šanse. Pa nije nitko mahnit da prizna implementaciju izbora po zakonu koji je Ustavni sud proglasio nevažećim.
Lako se zajebavati s odlukom Suda o neustavnim nezivima kantona ili proslavama 9. januara, pošto su to stvari od kojih ne ovise nikakve procedure. Ovo je drugačije. Tko je taj delegat koji će narediti da se izbori implementiraju po nevažećem zakonu i hoće li ga itko htjeti poslušati.
seln

#19473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

arzuhal wrote:
512MB wrote:Erdogan je stari lisac, poslije sexa ce rec "ko ja? Kakav ba izborni, nist ja nisam reko". Iskustvo je to :D
Lažljivi, prevrtljivi osmanlija...Kako ih je samo Andrić čit'o...Šta čit'o, pis'o...
Jakov ce postati tata bez da je cunu izvadio.
Kejn

#19474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Hafis wrote:
Kejn wrote:Izbori će se održati po važećem zakonu. Nije ovo jedina presuda Ustavnog suda koja nije ispoštovana.
Po kojem važećem zakonu kad ga je sud izbacio dva poglavlja. Nema šanse. Pa nije nitko mahnit da prizna implementaciju izbora po zakonu koji je Ustavni sud proglasio nevažećim.
Lako se zajebavati s odlukom Suda o neustavnim nezivima kantona ili proslavama 9. januara, pošto su to stvari od kojih ne ovise nikakve procedure. Ovo je drugačije. Tko je taj delegat koji će narediti da se izbori implementiraju po nevažećem zakonu i hoće li ga itko htjeti poslušati.
Nije sud ništa izbacio samo ga je proglasio protuustavnim. Nešto kao i 9 januar ili naziv Kantona 10. Vidim koliko ljude uho boli za tim.
seln

#19475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
armin071 wrote:E cuj Kolindica ide Brki da se moli za nesto sto je direktor radnog logora Dragance vec zavrsio. Mozda ce brko da lobira kod Draganceta da deblokira FBiH jer su bosnjaci zbog njegove blokade pred izumiranjem... :-)
Tako je kume. Što bi mi ovdje rekli: Izdržo je Mujo i gore. 'Ta će buđet i folovi :)
Bukvalno jedini lik na budzetu i u politici na ovoj temi... Prijeti blokiranjem budzeta

Ne mogu... Kraljevi ste matere mi
Ocam', k'o da im je Hasan Cengic savjetnik.
Post Reply