salik79 wrote:
Da ponovim. Autoprojiciras. Doduse, mozda ti i nadjes nekoga ko i kritikuje, ja ne. Ja govorim o apsolutnoj vecini, kojoj je Islamska republika svetinja, kao i njen Lider.
Stice se dojam da ti nije jasno znacenje rijeci “autoprojekcija”.
Rekao si da ce “Iranci kritikovati sve osim rezima”. Nisi koristio brojcane klasificikacije tipa “vecina”. O kojoj se brojci radi to mozemo nagadjati, ali sigurno se radi o znacajnoj brojci.
Ja do sad nisam upoznao Iranca koji nije kritikovao bar nesto u vlasti, a vecina je kritikovala upravo rezim. Znaci od ekipe Iranaca koji su mi popravljali krov na kuci do akademika i djece ajatolaha, do velike grupe ljudi na okupljanju oko vjencanja usred Teherana.
Tebi pak usi filuju propagandisti i aparatciki koji rade za drzavu ili oni koji od nje imaju haira.
Covjek bio direktni ucesnik revolucije, neka fela, zesci vjernik, pa samo sve najgore o mulama.
Al ne, dodje salik pametnica kaze nije to tako.
Postoji spektar nezadovoljstva u Iranu. Od onih sto su nezadovoljni odvozom smeca, do onih sto bi skinuli glavu svima. Vrlo je tesko tu govoriti u apsolutnim brojevima jer nezadovoljstvo jednim cesto slijedi nezadovoljstvo necim vecim.
U svakom slucaju, svako ima nesto da kritikuje. salik pak - nema nista. Od hiljada i hiljada postova o Iranu, nije rekao nijednu losu rijec. Nije mu nikad palo na pamet da se pozabavi nekim problemima, ne moraju imati nikakve veze sa medjunarodnim odnosima ili uopste rezimom. Znaci neke najosnovnije stvari koje se ticu zivota Iranaca. Nista. Ali zato ovdje danonocno prodaje ublehu o zemlji meda i mlijeka.