Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JThomas

#19451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JThomas »

preseravanje. vidjela žaba gdje se konji kuju. da guzica vidi puta, a ako se nešto još i zguzi dobro i jeste...
It_is_a_Leclerc

#19452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by It_is_a_Leclerc »

Pojedincima niko nije kriv što svojim statusom, obrazovanjem i djelovanjem nisu zaslužili poziv ni za sindikalni prvomajski grah, pa ovdje rigaju vatru što su Damir, Sabina i mnogi, mnogi drugi iz BiH pozvani u London na seminar o mladima u politici ;)
VjecitiStudent

#19453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Taj seminar za nove lidere, kao...pa mislim da je to vec 5-6-7 put da organizuju, mozda i vise. Barem koliko sam upratio po poznanicima, i fb :D gdje su postavljali fotke sa tih sesija...i to ljudi od stranackih iz raznih opcija, do onih koji nisu u strankama.

Tako da ono... :D :run:
Da si ti živ i zdrav, odgoj "mladih lidera" je počeo još 1996. Koliko je svrhovit, možemo se uvjeriti svakog dana.
A stranke u ovoj turi nisu sve, već samo nove nade, od HDZ 1990, preko SBB-a, DF-a, ...
starisalko

#19454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by starisalko »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:Taj seminar za nove lidere, kao...pa mislim da je to vec 5-6-7 put da organizuju, mozda i vise. Barem koliko sam upratio po poznanicima, i fb :D gdje su postavljali fotke sa tih sesija...i to ljudi od stranackih iz raznih opcija, do onih koji nisu u strankama.

Tako da ono... :D :run:
Da si ti živ i zdrav, odgoj "mladih lidera" je počeo još 1996. Koliko je svrhovit, možemo se uvjeriti svakog dana.
A stranke u ovoj turi nisu sve, već samo nove nade, od HDZ 1990, preko SBB-a, DF-a, ...
Sto i odma ne spomenu
It_is_a_Leclerc

#19455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Denisa Sarajlić Maglić isto :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

E pa eto Vjeciti. Fulio sam 'malo' :D ...al' poenta je tu ista. Pun K tih seminara, skolovanja, svega i svacega. Samo se ture staranaka, i imena pojedinaca, mijenjaju. Znaci nista novo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Ako je to sav grijeh NS-a super je, Ipak, imaju ozbiljne greske i promasaje, Sad, kao glasac mogu to napisati i da bude kako @LIBERO voli reci "konstuktivna kritika", mada mi ova postapalica sa sastanaka CKSK nikada nije bila jasna. Naime, stice se utisak da NS od relacije Carsija-M. Dvor, niti je uradio niti ima namjeru uraditi puno. Dino Mustafic ponekad ima potpuno pogresne primjere kao dokaz nekoj tezi tipa da pravoslavni svecnik ne smije proci ulicom, alduirajuci na slucaj mentalno oboljele osobe kojaa je napala svecenika prije nekoliiko godina, a i ljecniicii na Sokocu su potvrdili dijagnozu. Ukoliko postoji diskriminacija bilo koga moraa se naci vjerodostojan i valjan argument. Povjerenik za Stari Grad je covjek takve prepotencije, samodopadnosti i arogancije prema gradjanima da odbjia. Danis Tanovic sa ponasanjem na ulici do ssumnjive doddjele loacije od Hrida do Mejtasaa ne ulijeva povjerenje, Rad u opini Centar je donio daljnje nelegalno uzurpiranje tudjih avlija i dvorista od strane Gasija. Ukratko, glas koji su dobili je prvenstveno radi Pedje i Haverrica, ostali moraju dobro zasukati rukave.
homega

#19458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homega »

KatarinaKosaca wrote:Ako je to sav grijeh NS-a super je, Ipak, imaju ozbiljne greske i promasaje... Ukratko, glas koji su dobili je prvenstveno radi Pedje i Haverrica, ostali moraju dobro zasukati rukave.
Šta su konkretno i "konstruktivno" pozitivno postigli Kojović i Haverić, sjedeći 4 godine u klupi Skupštine KS?
KatarinaKosaca

#19459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

homega wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ako je to sav grijeh NS-a super je, Ipak, imaju ozbiljne greske i promasaje... Ukratko, glas koji su dobili je prvenstveno radi Pedje i Haverrica, ostali moraju dobro zasukati rukave.
Šta su konkretno i "konstruktivno" pozitivno postigli Kojović i Haverić, sjedeći 4 godine u klupi Skupštine KS?
Reagirali su na svau nepavilnost, ukazivali na kriminal i korupiju, cak dali definiciju nepotizma i povezali sa stvarnoscu konkretnim primjerima, htjeli preuzti odgovornost, slusali glas gradjana itd...
Maystor

#19460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

homega wrote:Šta su konkretno i "konstruktivno" pozitivno postigli Kojović i Haverić, sjedeći 4 godine u klupi Skupštine KS?
Imali su ideja, ali je izostala podrška u skupštini. Prisjetimo se svemirske ideje o cijeni vode, koja ne bi trebala biti ista za bogate i siromašne. Po njihovom prijedlogu, gazda kafića koji vozi Audi Q7, ali je prijavio da zarađuje samo 300 KM mjesečno, ne bi plaćao vodu gotovo nikako, ali bi npr. bračni par gdje oboje rade u prosvjeti i zarađuju čak dvaput po milju, trebalo odrati.

Konkretno, pogurali su svojim glasovima i Ganića u njegovom pohodu da osnuje privatni medicinski fakultet (sa praktičnom nastavom u Državnoj bolnici).
homega

#19461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homega »

KatarinaKosaca wrote:
homega wrote:
Reagirali su na svau nepavilnost, ukazivali na kriminal i korupiju, cak dali definiciju nepotizma i povezali sa stvarnoscu konkretnim primjerima, htjeli preuzti odgovornost, slusali glas gradjana itd...

E da sam ranije znao da su ovako i ovoliko bili korisni našem društvu, obojicu bih birao na izborima :D

Nema prigovora, djelovali su konkretno i konstruktivno. Da njih ne bi, sad ne bismo imali definiciju nepotizma :lol:
KatarinaKosaca

#19462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

homega wrote:

E da sam ranije znao da su ovako i ovoliko bili korisni našem društvu, obojicu bih birao na izborima :D

Nema prigovora, djelovali su konkretno i konstruktivno. Da njih ne bi, sad ne bismo imali definiciju nepotizma :lol:
U usporedbi sa Mijanom Malic kojaa u 16.00 uzme tobu i aze odoh ja kuci adno vrijeme mi je gotovo, a i bolesna sam, Essom fenomenom, Cardjicm, Segmdinom Srnom, puno je. Po njjima nee bismo znali ni definiiju nepotizma. Pijanog Kozadru da i ne spominjem. Dakle, vidjeti okruzenje i uvjete djelovanja, pa see onda pitati, a ne izoliati ih iz okolnosti pa se sprdati kako, eto, nisu nista
Maystor

#19463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:
homega wrote:

U usporedbi sa Mijanom Malic kojaa u 16.00 uzme tobu i aze odoh ja kuci adno vrijeme mi je gotovo, a i bolesna sam, Essom fenomenom, Cardjicm, Segmdinom Srnom, puno je. Po njjima nee bismo znali ni definiiju nepotizma. Pijanog Kozadru da i ne spominjem. Dakle, vidjeti okruzenje i uvjete djelovanja, pa see onda pitati, a ne izoliati ih iz okolnosti pa se sprdati kako, eto, nisu nista
Katarina, mlatiš praznu slamu. Što nam ne kažeš svoje mišljenje o konkretnim učincima NS? Ja se sjećam ovog bisera sa vodom, takođe se sjećam da su za Gras predlagali stečaj. Ostalo je uglavnom bila šuplja priča, koju ti pokušavaj prodati pod "konkretne aktivnosti u mandatu".
Albin Zuhric

#19464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Katarina,

Naravno da nismo uradili mnogo pored Kantona Sarajevo, ali to je bilo poznato vec mnogo ranije. Ovi izbori su po meni trebali biti konacna konsolidacija stranke koja sada, bez rizika, po meni, moze krenuti u sirenje. Ideja da se 2010. izadje u toliko opstina u koliko smo bili prisutni je mozda simbolicno sjajna, ali tehnicki i organizaciono veoma losa. Meni ne smeta sto su mi mnogi prigovarali ignorisanje odredjenih regija gdje smo izlazili ranije. To je jednostavno bilo nemoguce ako smo htjeli poboljsati rezultat tamo gdje smo imali sanse, i bilo je nemoguce bez velikog rizika za dugorocnu finansijsku stabilnost stranke. Ja nisam bio spreman, ukoliko bi rezultat bio los, ostaviti narednom rukovodstvu dugovanja kojima bi se morali baviti narednih nekoliko godina. To se desilo meni, i znam kako je nemoguce u tim uslovima graditi bilo sta novo. Ono sto vam mogu obecati sada, nakon zavrsetka izbora, je da cu mnogo vremena posvetiti podizanju novih odbora u nekoliko regija u BiH prije narednih lokalnih izbora.

O kojoj NS potpomognutoj uzurpaciji javnih povrsina od strane Gasija govorite?

Ne znam zaista ni o kojem "povjereniku" govorite? Imamo funkcionalan odbor u Starom gradu koji je imao dva predsjednika otkako sam ja na ovoj poziciji. Ko god da je u pitanju, zao mi je sto tako mislite, ja takav utisak nemam o bilo kome od sjajne mladje raje koja je odbor preuzela u svoje ruke u posljednjih par godina.

Lijep pozdrav.
It_is_a_Leclerc

#19465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Može li meni neko reći šta bi konkretno, osim reagiranja i replika, mogle uraditi stranke u opoziciji ?!
romeomoraprezivjeti

#19466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

It_is_a_Leclerc wrote:Može li meni neko reći šta bi konkretno, osim reagiranja i replika, mogle uraditi stranke u opoziciji ?!
Mogu otici na kafu u aidu,metropolis,vatru i jos poneko mjesto gdje kahvenise elita,a nece biti puno udaljeni od radnog mjesta.:-D
madner

#19467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Stranke u opoziciji moraju konkretno raditi na sirenju svoje glasacke baze.

NS vise nije mlada stranka, taj dio posla jednostavno nisu uradili kako treba i zato su rezultati kakvi jesu. Imali su srecu da su u proslom savezu gotovo sve stranke bile u vlasti KS, pa su tako profitirali kod glasaca.

No kada je BPS i BOSS ozbiljnija stranka u drzavi, to je znak da nesto ne stima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

BOSS i BPS direktno idu na kupovinu glasova. Sto novcem u glasackom procesu, sto uposljavanjem u resorima i oblastima koje su dobili na upravljanje od SDA oformljene vecine.

NS ide na principe, ne prihvacanje takvih koruptivnih kompromisa...konkretne politike, i zato i jeste u stanju u kojem je.

Uzme li su u obzir i rezultat SDA, kao i dvije prije navedene stranke...uz SDP...narod ocito pristaje na politikanstvo, neki oblik klijentelizma...i na to se, u velikoj mjeri- najvecoj, svela nasa 'demokratija'.

A ove gluposti sta su to uradili dva (2) poslanika u KS, je smijesno. Samo je komicnije sto vecina tih koji to pitaju daju povjerenje onima koji su direktno ucesvovali u unistavanju KS i cijelog niza resorsa u kantonu. I opet ce za njih naci neki vid cirkuskog opravdanja, amnestirati ih, kasnije i glasom podrzati...al ce zato mrtvi hladni secirati ucesce u OPOZICIJI dva poslanika iz NS. :D
Ako nista drugo, u sklopu svojih kapaciteta, jako cesto, da ne kazem uvijek, su pokazali izrazitu dozu moralnosti i bavljenje politikom, ne politikanstvom.
No dobro, u zemlji gdje se izbori dobijaju na ublehe i klijentelizam, logicno je ne prepoznavanje rada i modusa kojim se vodi NS.

Da se razumijemo, i sam imam kritike na neke stvari vezano za NS, i njihov rad, ali za ove druge su olicenje morala, etike i odgovornog ponasanja u drustvenoj zajednici, da ne kazem politici.
madner

#19469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pored principa treba imati i ljude. Ispade da niko izvan 4-5 opstina KS ne zeli principe koje zastupa NS.

Mislim da su principi, felericni kakvi jesu, najmanji problem.

No dobro, vjerovatno su zadovoljni organskim rastom.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#19470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Trebas imati novac da bi mogao pokriti vise regiona, da ne kazem kantona. Ocito su procijenili da se baziraju na ovo sto su se bazirali.
Dobra ili losa odluka ? Nemam pojma. Lose bi bilo da im pametujem, jer bi kontrapitanje moglo biti, sto se nisi direktno ukljucio u sve to. Il nesto poput toga. :D

Vjerovatno misle da je ovo najbolji pravac u kojem trebaju ici, cim su donjeli takvu odluku.

Po meni, onaj period izmedju izbora, tu se dosta slabo radilo na tom kapilarnom stvaranju podloge i mreze na terenu. Ne mislim u KS jer tu je jos i solidna, da ne kazem dobra, situacija, nego u drugim gradovima i regijama. (Tu opet dolazi do pitanja nedostatka novca za to i sl.)

A odavno sam vec, ima 2-3 izborna, ciklusa bas na ovoj temi, pisao o tome da NS jednostavno ide u smijeru regionalne stranke, i da je ocito da ljudi eto u Zenici i Tuzli, gdje se sada pokusalo opet, ne prepoznaju njihov rad i principe. Jer jako je bitan momenat njihovo ponasanje i bavljenje POLITIKOM u skuptini KS, koji je u velikoj mjeri i donjeo ovaj rezultat. A to niti vide, niti imaju gdje da prate, samim tim ne mogu ni prepoznati kao alternativu, ljudi iz drugih dijelova BIH.

Kompleksnije je pitanje od onoga- a sta ste to vi uradili sa dva poslanika u KS. Da se ne ponavljam, i ne pisem odgovor na ovo opet, u prvom postu sam napisao.

Do organa NS je, a shvatam sta pises i koja je poenta tvog pisanja, Madner. :thumbup:
Novak20

#19471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Novak20 »

madner wrote:Pored principa treba imati i ljude. Ispade da niko izvan 4-5 opstina KS ne zeli principe koje zastupa NS.

Grlati desni nacionalisti potpomognuti strahom od drugog, još grlatiji lažni ljevičari trenutno su interesantniji narodu koji od stranke očekuje uhljebljenje, humanitaru pomoć ili šansu da šta zavrne. 20 godina ove vlasti natjeralo je narod da bleji u ograđenim torovima. Čobanima nije u interesu da se bilo šta mijenja.
Takva ti je politička scena kod nas.
Umjerena socijalno-liberalna opcija sa dobrim principima trenutno nije interesantna pojedincu koji hoće da postigne cilj preko noći a takvih je većina koji se bave politikom. Međutim, za približavanje EU, za razbijanje ovog vrzinog kola koje imamo, za stabilnost u budućim političkim i društvenim odnosima ipak je potrebna jedna ovako profilisana stranka.
U tom smislu pozdravljam i podržavam trud ljudi koji vode NS a negativne komentare ostavljam za vladajuće čobane.
madner

#19472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ako otvoris restoran, ne mozes se zaliti da je on najbolji no da ljudi vise vole cevape.

Naravno da ne treba ici protiv principa da se privuce klijentela, no kakva je to stranka koja ne moze svoju osnovnu djelatnost prosiriti za 8 godina. :roll:
zippoo87

#19473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

Novak20 wrote:
madner wrote:Pored principa treba imati i ljude. Ispade da niko izvan 4-5 opstina KS ne zeli principe koje zastupa NS.

Grlati desni nacionalisti potpomognuti strahom od drugog, još grlatiji lažni ljevičari trenutno su interesantniji narodu koji od stranke očekuje uhljebljenje, humanitaru pomoć ili šansu da šta zavrne. 20 godina ove vlasti natjeralo je narod da bleji u ograđenim torovima. Čobanima nije u interesu da se bilo šta mijenja.
Takva ti je politička scena kod nas.
Umjerena socijalno-liberalna opcija sa dobrim principima trenutno nije interesantna pojedincu koji hoće da postigne cilj preko noći a takvih je većina koji se bave politikom. Međutim, za približavanje EU, za razbijanje ovog vrzinog kola koje imamo, za stabilnost u budućim političkim i društvenim odnosima ipak je potrebna jedna ovako profilisana stranka.
U tom smislu pozdravljam i podržavam trud ljudi koji vode NS a negativne komentare ostavljam za vladajuće čobane.
kao da sam i sam pisao :thumbup:
Ako otvoris restoran, ne mozes se zaliti da je on najbolji no da ljudi vise vole cevape.

Naravno da ne treba ici protiv principa da se privuce klijentela, no kakva je to stranka koja ne moze svoju osnovnu djelatnost prosiriti za 8 godina.
@madner,meni se cini da ti ovdje dodjes samo da podmeces,tj.trolas...evo fino je gore sazeto

prvo,razlog za sporije sirenje je NOVAC,tamo gdje niko nije ubacen u skupstinu,tesko je to finansirati
a zamisli sada,da se pokrije recimo 20 gradova u BiH,koji su to izdaci a stranka se finansira iskljucivo od rezulltata,tj. od ljudi u skupstinama ,gdje stranke dobijaju odredjeni novac
prema tome,ne pisite ublehe ,ti @madner posebno...kontas,ali namjerno iskrivljujes sliku
da bude slikovitije,cijela kampanja NSa je kostala koliko mozda jedan dan kampanje SDA ili SDPa

drugi razlog je,kako ovaj povis napisa,to da stranka nije klijentilisticka ,znaci nema direktne koristi i sve se svodi na volontiranje i rad za ideju koju propagira NS,za svoj angazman neces dobiti platu...i odma to sporije ide,misijim koracima

trece,nacionalne politicke opcije GADE politiku,odvracaju cestite ljude od cestitie politike a privlace upravo ove drugo,najgore i spremne na sve,za saku para

a evo,Albin je napisao da ce raditi na prosirenju NSa na druge kantone,tj.tamo gdje ih zvanicno nije bilo
KatarinaKosaca

#19474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Albin Zuhric wrote:Katarina,

O kojoj NS potpomognutoj uzurpaciji javnih povrsina od strane Gasija govorite?

Ne znam zaista ni o kojem "povjereniku" govorite? Imamo funkcionalan odbor u Starom gradu koji je imao dva predsjednika otkako sam ja na ovoj poziciji. Ko god da je u pitanju, zao mi je sto tako mislite, ja takav utisak nemam o bilo kome od sjajne mladje raje koja je odbor preuzela u svoje ruke u posljednjih par godina.

Lijep pozdrav.
Govorim o tome da su nacelnik, insopektorica, kaoi sve stranke koje imaju vijenike u OV ukljucujuci i NS obavjestene o tome da su stanari jedne zgrade osvanuli u Gasijevom dvoristu (koje je oteo). Inspektorica je rekla da ne smije izai (jedina postena), nacelnik kao niti jedna stranka se nisu ocitovali. Nekoliko mjeseci kasnije Nacelnik ja mrtav hladan govorio na TV kako se radi o najboljoj opcini u BIH (????????) Vas povjerenik o kojem govorim je Darko Ivic , covjek koji je marsnuo dva starca
koji su ga ptali za NS. Da imam neprijatelja dala bih da mu Darko Ivic bude PR
madner

#19475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Taj problem sa novcem je minoran naspram problema koje trebaju rjesiti u politici. Ako nisu u stanju naci sponzore/povecati clanstvo onda cisto sumnjam da ce naci nacin da GRAS izadje iz dubioze ili da kanton nadje srestva za likvidaciju.

To je suprotni problem od Dine Grobara, isti je uspjesno nasao sponzore ali namjerno za svoju promociju nije solidno poslovao. NS bi rado radila po zakonu, no nije sposobna.

Sada sto ta istina nekome ne odgovara, nije moj problem.
Locked