Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gandalf

#19451 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Za ovaj stil igre koji preferira Klopp a koji se sastoji u bjesomučnom trčanju i beskompronisnoj borbi Liverpoolu jednostavno fali igračkog kadra.
Ranije su se ljudi pitali treba li klubu još jedno krilo ili napadač ili CB, ma sve im treba dok imaju ovakav stil fudbala koji objektivno više ne mogu ni igrati jer su preumorni da igraju sve utakmice na taj hiperaktivni način a igrački kadar tanak poprilično. Dakle, Klopu treba : krilo, napadač, CMF, DMF, dva beka, CB i golman, dakle jedno 8 igrača, ako uspije dovesti 4 igrača da valjaju, nečemu se može nadati, ako se bude pravio pametan a klub škrtario 7. mjesto je maximum - iskreno bolje im je da dovedu 8 igrača, jer u ovom timu u svim linijama ima igrača koji su škart roba. Klopp mora malo poraditi i na svojim taktikama kojih zapravo ni nema osim 433 i trči ko bizon po cijelom terenu, igrači mu često ne igraju ništa, jer su druge ekipe davno skontale kako protiv Kloppove uvijek iste taktike.
Mustang1

#19452 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Tvrdoglav je. Pogotovo ako mu na ljeto kazu da ima 40 miliona a ne recimo 80 ili 100.
missko

#19453 Re: RE: Re: Liverpool FC

Post by missko »

Mustang1 wrote:Tvrdoglav je. Pogotovo ako mu na ljeto kazu da ima 40 miliona a ne recimo 80 ili 100.
Ma nije on troskali nema on bas izgradjenu mrezu menadjera i ljudi koji vode transfer politiku. Dok je bio u Njemackoj njemu tusnu onog Jojica iz Partizana kao pojacanje a Buvacu ga sredio Miki Stevic. Tu juznoamerikanci imaju glavnu rijec u top transferima ili bar ta podrucja spanskog i talijanskog govornog podrucja vode glavnu rijec a Eenger je za Francuze kralj [emoji1] . Klop moze samo iz Njemacke sta dovest da valja

Gesendet von meinem SM-G935F
Mustang1

#19454 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa neka mene zaposle, kunem se da cu dovesti bolja pojacanja nego sto oni dovode :D
MyTao

#19455 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Solidan bod... nerjeseno je fer rezultat... Liverpool je imao vise sansi (dvije 100% sanse Firmina) ali I Chelsea je bio opasan I imali su finih sansi, jos promasili penal.

Do kraja godine imaju 15 tekmi, niko nije povrjedjen, nema drugih takmicenja... ocekujem snazan zavrsetak sezone i gotovo sam siguran da ce zavrsiti u top 3, mada su za mene favoriti za to drugo mjesto. Arsenal je kanta, Totenhem isto nije u formi plus imaju Europa Ligu... City ima LP a nisu u nekoj formi... United i ne brojim, oni imaju previse takmicenja i previse tekmi (FA cup, Europa Liga) plus oni nisu bili u top 4 vec 5 mjeseci... mislim da ce oni traziti LP preko Europa Lige kao Liverpool prosle godine.

Sve u svemu, bit ce ovo dobra sezona za Liverpool AKO izbore top 4... jer prije pocetka sezone niko ih nije ni racunao da mogu biti top 6 a za top 4 da i ne govorimo... Plus, ne vidim da ce neko od vaznijih igraca ici iz Liverpoola, imaju nekoliko kljucnih igraca na ljeto sa LP mogu dovesti finih pojacanja i tek onda mozemo vidjeti sta to oni mogu.

Klopp je jednostavno genije i za mene najbolji manager na svijetu... sa timom koji ima u tako kratkom vremenu biti u TOP 4 nakon sto su bili 8. a neki klubovi potrosili po 20x vise od njega ne moze svako.
Mustang1

#19456 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa zato i jeste tvrdoglav, kad je ovo uspio sa ovim igracima, sta bi uspio sa kvalitetnijim.
MyTao

#19457 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Pa polahko... doce i kvalitetniji igraci... ne moze se sve preko noci. Liverpool sada ima vise bodova posle 23 tekme nego u 23 sezone od zadnjih 25. A imali su strasne timove prije bar u poredjenju a trenutnim... Tako da to sve govori o kakvom se manageru radi.

Plus, ovo je prva godina jos od one sezone kada su se borili za titulu da nece izgubiti nekog vaznog igraca... imaju fin kostur ekipe u Matipu, Lallani, Coutinhu, Firminu i Maneu... Dovesti nekoliko igraca za prvu postavu i zamjeniti neke sa klupe i bit ce to jako dobar tim.
Mustang1

#19458 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Vala sinoc Matip odigrao katastrofalno. Firminho je vec odavno izgubljen jer ne zna koja mu je pozicija.
King_Kenny

#19459 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Bas je Matip sinoc bio los, citanje igre, 1:1, skok...
MyTao

#19460 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Firmino je imao jako losu realizaciju jer se nasao u dvije jako dobre prilike... ako po tome gledamo onda jeste odigrao lose, ali treba znati i naci se u tim prilikama... Firmino je jedan od najvaznijih igraca u Liverpoolu.

Matip je skrivio penal zbog Lovrenove greske... ali vec je pokazao da se radi o dobrom igracu i njega vidim kao kljucnog u odbrani u slijedecih nekoliko godina.

Treba jebeni golman. treba kreativac u sredini i treba napadac jer od Sturridga nema vise nista... Meni se Can ne uklapa u Kloppov system i ne vidim kako on moze igrati u buducnosti... treba ga se rijesiti ili ga pustiti da igra ono sto igra Henderson jer je prespor.

Sto se tice trenutne forme, Milner i Lallana izgledaju lose, posebno Milner... Ali sa vise treninga i vremena izmedju tekmi valjda ce i to doci na svoje.
Gandalf

#19461 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Najbolje po meni bi bilo da Can ako je već starter igra striktno zadnjeg veznog, naravno fokusiran na svoju polovinu terena, ispred njega kombinovati dva pokretnija veznjaka ( izbor između Lalane, Hendersona i Wijnalduma ) sa malo slobodnijom ulogom prema naprijed, Coutihno je strašna desetka i najbolji bi bio iza dva napadača ( izbor između Stua, Origia i Firmina ) ili da Cou i Firm igraju iza jednog napadača. Kloppova opsesija da su mu svi igrači krila je zaista zabrinjavajuća : Lalana nije krilo, fino se snalazi u roli nekog malo ofanzivnijeg veznjaka box to box igrač, Coutihnova magija je uništena na krilu, jer on NIJE krilo već 10-ka, a Firmihno je najbolji kao polušpic, lažna 9-ka, nikako jedini istureni napadač. Klopp može sastaviti dobar tim startera kada su svi zdravi, problem je prekratka klupa ali i Kloppovo taktičko forsiranje jednog te istog, kako 4 - 3 - 3 formacije, tako i pogrešno pozicioniranje jedno 5-6 igrača. Najveći problem nefunkcionisanja njegove 4 - 3 - 3 formacije jeste nepostojanje bekova (izuzev Clynea koji je ofanzivno loš, defanzivno odličan ), Milner nije bek, Moreno i TTA su u LFC-u samo zahvaljujući nevjerovatno sretnoj konstelaciji zvijezda i sazviježđa u svemiru.
zomri

#19462 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nekoliko nasumičnih misli od sinoć i danas:

-Čak i kad ima loš dan Firmino je jedan od 3 najbolja igrača u ekipi
-Uzeli smo 4 boda Chelseaju. Stanite, pa razmislite malo šta to znači.
-Conte je morao sinoć prvi put prilagoditi taktiku protivniku. https://www.theguardian.com/football/bl ... ol-chelsea
-Mi smo peti klub lige, ako ostanemo u top 4 do kraja biće to OGROMAN uspjeh na kome će se moći pravilno graditi strategija kluba.
-Klopp ozbiljno pokazuje znake brodgeritisa sa onim alanfordovskim izjavama sinoć. Nije još alarm za uzbunu, ni blizu, ali je zabrinjavajuće.
-Lovren i Mignolet nemaju budućnost u prvih 11 i pored tu i tamo neke dobre partije.
Gandalf

#19463 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Kod Kloppa me najviše plaši što me počesto podsjeti na onog nesretnika Brendana, nije on bio toliko loš, ali se jednostavno pogubio nakon nekog vremena i sve je krenulo nizbrdo, naročito nakon odlaska vjerovatno i najboljeg igrača ikada u LFC, Suareza. Ako bi Klopp uspio izvući iz neke anonimnosti igrača takvog kalibra, sve bi krenulo u boljem pravcu, pod uslovom da i sam Klopp skonta u dušu Englesku ligu i slabosti njenih timova.
AmiĐa_Idriz

#19464 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Guangzhou Evergrande want to sign Daniel Sturridge from Liverpool FC in tranfer fee £31m according to Independent.

:shock:

Zamotaj u novine i šalji.
Mustang1

#19465 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma jok, trazi 50. Ponudit ce!
Mustang1

#19466 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ne vjerujem da je neko ponudio ovoliko :lol: :lol:

http://store.liverpoolfc.com/lfc/liverp ... rton-away/

A pazi Lallane, sa malo blata 700 funti :oops:

AmiĐa_Idriz

#19467 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Mustang1 wrote:Ne vjerujem da je neko ponudio ovoliko :lol: :lol:

Moronov čist sa klupe 8-)

Ayre napusta klub krajem februara iako je prvobitno trebao krajem sezone....ko ce biti sljedeci...to bi mogao biti jedan od kljucnih momenata za buducnost kluba...
missko

#19468 Re: RE: Re: Liverpool FC

Post by missko »

AmiĐa_Idriz wrote:
Mustang1 wrote:Ne vjerujem da je neko ponudio ovoliko [emoji38] [emoji38]

Moronov čist sa klupe 8-)

Ayre napusta klub krajem februara iako je prvobitno trebao krajem sezone....ko ce biti sljedeci...to bi mogao biti jedan od kljucnih momenata za buducnost kluba...
Ovaj tip dolazi u TSV1860

Gesendet von meinem SM-G935F
Mustang1

#19469 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Hoce mene dovesti na njegovo mjesto? :D Imam hiljade i hiljade pregledanih utakmica i isto toliko odigranih na playstationu :D
Mustang1

#19470 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Koji supci jbt izgleda zabranili igracima da se potpisuju da bi mogli oni prodavati bolje, ja mislio ovi dresovi u humanitarne svrhe ili nesto, a oni sebi trpaju :D
Edin H.

#19471 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Mustang1 wrote:Koji supci jbt izgleda zabranili igracima da se potpisuju da bi mogli oni prodavati bolje, ja mislio ovi dresovi u humanitarne svrhe ili nesto, a oni sebi trpaju :D
Dobro si ovo upratio. :-)
zomri

#19472 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Mustang1 wrote:Koji supci jbt izgleda zabranili igracima da se potpisuju da bi mogli oni prodavati bolje, ja mislio ovi dresovi u humanitarne svrhe ili nesto, a oni sebi trpaju :D
"iskeširajte za igrača koliko traži" i "koji šupci" kad pokušaju zaraditi svaku funtu, ne ide nikako zajedno da hebe rak raka.
AmiĐa_Idriz

#19473 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Fudbalski Mocart u prvih 11. Spremite Lexiliume braćo napaćena.
King_Kenny

#19474 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Joj... Hajde da pokažemo unitedu kako se hullu ipak može dati makar jedan gol :)
Mustang1

#19475 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

zomri wrote:
"iskeširajte za igrača koliko traži" i "koji šupci" kad pokušaju zaraditi svaku funtu, ne ide nikako zajedno da hebe rak raka.
Ako ce im jebenih 10 hiljada pomoci da dovedu igraca onda neka stave katanac na Anfield.
Post Reply