SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drug_profi

#19451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Edin H. wrote:
drugi profil wrote:Majke mi cijeli dan gledam iste ovdje u naselju, rjesavaju parking, i zapravo su jako susretljivi i na usluzi obzirom da ih nisam vidio ni da jedu ni da piju ista, a dobro preko 8 sati su vec tu.
Svaka im cast. Samo da ovo sve dobro prodje.
Smrsace :shock:
Ovi su bili u sasvim dobroj formi. Vjerovatno se nesto mijenja nabolje u tom smislu.
Ukratko, nakon prolaska Pape kroz moje naselje i nakon sto sam pod prozorima vidio i policajce iz drugih kantona i specijalce iz RS, koji su svi zajedno odradili fantastican posao, mogu reci samo da mi mozemo sve kad hocemo, a kad skontamo da zajedno mozemo i cuda napraviti, onda mozda ima nade za buducnost.
lajkujMe

#19452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by lajkujMe »

Najmirniji grad na svijetu je danas bilo Sarajevo :D

Nego primjetih bilo je policija iz svih kantona, kako su se ponasali, snasli itd..?

I iz RS bilo policije?
uglavnomja

#19453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

"I stoga je najveća moguća pozornost posvećena sigurnosti Svetog Oca. Do šest tisuća pripadnika različitih policijskih, sigurnosnih i obavještajnih službi te oružanih snaga BiH angažirano je za potrebe osiguranja.

Na putu kojim se papa kreće gradom - zavareni su svi šahtovi, uklonjene su sve terase kafića i restorana, a od petka do danas u 18 sati zabranjeno je kretanje kamiona na cestama oko Sarajeva.

U operaciji osiguranja sudjeluju i snage reda iz Hrvatske, ali i Slovenije te Crne Gore."
drug_profi

#19454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote:Najmirniji grad na svijetu je danas bilo Sarajevo :D

Nego primjetih bilo je policija iz svih kantona, kako su se ponasali, snasli itd..?

I iz RS bilo policije?
Mislim da su iz RS bili specijalci. Sjede u vozilu spremni za izaci po potrebi.Tamno plavi VW kombi bez oznaka. Maskirne policijske uniforme, a oznake nisam vidio. Koliko znam federalni imaju crne, a ovi RS imaju maskirne.
Uz njih bio jedan kantonalni u golfu.
L u c i f e r

#19455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

drugi profil wrote:

I iz RS bilo policije?
Mislim da su iz RS bili specijalci. Sjede u vozilu spremni za izaci po potrebi.Tamno plavi VW kombi bez oznaka. Maskirne policijske uniforme, a oznake nisam vidio. Koliko znam federalni imaju crne, a ovi RS imaju maskirne.
Belćem da im onaj međed ne bi fasovo po pičci.
Freamon Lester

#19456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

drugi profil wrote:

I iz RS bilo policije?
SIPA ima takve uniforme..
O'zone
Globalni moderator

#19457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Oš'o Papa vratila se kolotečina

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150607025

Već drugi put u skorije vrijeme odrađuju pumpu kod OHR-a
vješalica

#19458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Freamon Lester wrote:
drugi profil wrote:

I iz RS bilo policije?
SIPA ima takve uniforme..
imaju i u rs-u ili pancire maskirne sa crnom/plavom uniformom ili kompet vojnu šaru
made_in_sarajevo

#19459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

drugi profil wrote:

I iz RS bilo policije?
Kanton Sarajevo ima maskirne uniforme, taj tamno plavo kombi isto vozaju, FMUP je sivi kombi,a direkcija su ove zadnje T serija kombija sa nekim felgama,crni sa malim rotacijama na krovu. sipa, ni oni sami ne znaju vise kakvih auta imaju :mrgreen:
Troll_Happens

#19460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Ode papa nasi odmah po starom da nadoknade izgubljene sate... Tugo moja. Umjesto da ih posalju da kopaju tunele oni trose snagu na medjusobno bubanje...
O'zone
Globalni moderator

#19461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Jel ga ovo nalemo onaj hrvač Ćosić?
Jer i on je iz Goražda.
O'zone
Globalni moderator

#19462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/u ... /150609115

Pa koliko metaka moraš hladnokrvno ispaliti u nekoga da te zatvore? Još će ovo ispasti klasični slučaj samoobrane
saja_dj

#19463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

O'zone wrote:http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/u ... /150609115

Pa koliko metaka moraš hladnokrvno ispaliti u nekoga da te zatvore? Još će ovo ispasti klasični slučaj samoobrane
Kako drugacije da zastrasi svjedoke nego sa slobode, moramo imati razumijevanja.
dosada_ziva

#19464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dosada_ziva »

Teška saobraćajna nesreća u centru Sarajeva. Po zadnjim informacijama dvoje je smrtno stradalih nakon što je vozilo udarilo u tramvajsku stanicu.
izvor TV1
thekupus

#19465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

dosada_ziva wrote:Teška saobraćajna nesreća u centru Sarajeva. Po zadnjim informacijama dvoje je smrtno stradalih nakon što je vozilo udarilo u tramvajsku stanicu.
izvor TV1
prestrasno, stari moj sad prolazio, kaze strahota, na trotoaru ih pokupio alfa romeo
Baltazar_khan

#19466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Baltazar_khan »

auuu ako je fakat istina da ima poginulih strašno fakat. pretpostavljam da se radilo o ljudima koji su čekali yebeni tramvaj :(

kakav debil treba da budeš pa da u samom centru grada voziš brzo
Baltazar_khan

#19467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Baltazar_khan »

thekupus wrote:
dosada_ziva wrote:Teška saobraćajna nesreća u centru Sarajeva. Po zadnjim informacijama dvoje je smrtno stradalih nakon što je vozilo udarilo u tramvajsku stanicu.
izvor TV1
prestrasno, stari moj sad prolazio, kaze strahota, na trotoaru ih pokupio alfa romeo
facebook stranica tv 1 editovala post.
23:48h - Teška saobraćajna nesreća u centru Sarajeva. Po zadnjim informacijama dvije osobe su u kritičnom stanju, čeka se izvještaj policije i hitne pomoći. Vozilo marke Peugeot udarilo u tramvajsku stanicu i pregazilo dvoje ljudi. Očevidci tvrde da se vozilo kretalo preko 100km/h. Uskoro više informacija!
Logovan

#19468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/novost/191292
:(
Freamon Lester

#19469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Da se gospodin pusti do sabaha cisto da ne bi kvarili statistiku. A i da se policija ako kako moze vrati sa kolektivnog godisnjeg... :izet:
Vitezanin

#19470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

Grad u kojem policija samo gleda kako se debili trkaju ili "samostalno" jure Titovom i ostalim bitnijim ulicama ne treba biti nimalo iznenađen ovim stvarima. Žalosno je što iz dana u dana ovo svi hladnokrvno gledamo svjesni da ne možemo ništa napraviti.

Papak-ubojica je zamjenica za riječ "vozač" za većinu ljudi za volanom u Sarajevu.
dezurni_ucenik

#19471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Je li i ovaj vozac iz "fine i akademske" porodice :oops:
trofej1921

#19472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by trofej1921 »

ko je vozio, dajte ime i prezime, dosta više inicijala!
haris0032

#19473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by haris0032 »

Komentari s lica mjesta da je momak fin i da je vozio 80.
Za nepovjerovat. Uzasno ovo izgleda, u pitanju su valjda strani drzavljani, zena je jos uvijek ispod auta, a drugi je prebacen u bolnicu.
AmirBaa

#19474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

Sad vidjoh negdje slike djevojke ispod tockova auta...strasno, uzasno. Necije dijete, necija djevojka cekala tramvaj da se vrati kuci i nema je vise. Zbog cega? seljacina, papaka kojih je 80% u ovom ruglu od grada. Pa svaki dan pucnjave, pljacke o kojima mediji vise ni ne pisu. Ali ovakve stvari zastanu u grlu i zapitas se koji mene ku*** majka rodi u ovom gradu. Strasno covjece...
todd_smith

#19475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by todd_smith »

Apsolutno nema izgovora kako je mogao tri mlade djevojke pokupiti NA TROTUARU

jeb`o on sebe, Boze me sacuvaj kakve sve budale drze vozacke dozvole danas

EDIT: nisam vidio je li se pisalo, potvrdili da je jedna djevojka podlegla povredama
Locked