Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Shmeker wrote:Po meni sva ovo prica oko Celika, Zenice, zenicana moze stat u par recenica. U gradu ima toliko problema od grijanja, nezaposlenosti, lutalica, zagadjenja, Celik i tako u nedogled. Svi sviraju kurcu za usi a jedino navijaci Celika se bore da se rijesi jedan konkretan problem. Ostali koje pogadjaju svi ovi problemi su svu energiju utrosili da oblate borbu momaka za Celik a za druge stvari za koje niko nije ni kurcem mrdnuo ispada i nisu problem.
I sad umjesto da imamo 6-7 interesnih grupa koje se bore za svaki od ovih problema mi imamo one koji su za i protiv Celika.
Malo grijesis ili ne pratis, pa pricas napamet.... Grupa za grijanje je osnovana prije 8-9 godina. Za lutalice postoje Sapa i Stop ugrizu godinama, dok za zagadjenje imas Ekoforum i stranku Zelenih (ne mislim na SDA). Ako si sve njih fulao sve ove godine...mozda je do tebe...
Ima i 20 000 udruzenja koja stite prava boraca ili misle da stite. Gdje je ta grupa za grijanje? Ko je vodi? Kakve aktivnosti poduzima? Sve te grupe koji si pobrojao zavise od jednog ili dva covjeka i njihovih aktivnosti. Stop ugrizu - Djulba, Ekoforum - Drljevic, Lemes, Alibegovic, Sapa - bila je Snezana ne znam je li jos uvijek itd. Niti jedno ovo udruzenje nije uspjelo da ostvari neku kvalitetniju organizaciju niti aktivnost clanstva. E sad je li do njih ili ljude te stvari toliko ne smetaju fakat ne znam.
I mozete pricati sta god hocete ali ovo sto radi NGG, Robija i simpatizeri Celika je skola demokratije u Zenici a i u BiH. Necemo ulaziti u to da li se trazi previse novca, je li taj novac mogao ici na nesto drugo itd. Fazon je da su politicari OBECALI da ce rijesiti pitanje Celika i sada kada zele da izbjegnu ono na sta su se DOBROVOLJNO obavezali ljudi ih pozivaju na ODGOVORNOST. To je ono sto jebe nas sistem demokratije na Balkanu.
Shmeker wrote:Po meni sva ovo prica oko Celika, Zenice, zenicana moze stat u par recenica. U gradu ima toliko problema od grijanja, nezaposlenosti, lutalica, zagadjenja, Celik i tako u nedogled. Svi sviraju kurcu za usi a jedino navijaci Celika se bore da se rijesi jedan konkretan problem. Ostali koje pogadjaju svi ovi problemi su svu energiju utrosili da oblate borbu momaka za Celik a za druge stvari za koje niko nije ni kurcem mrdnuo ispada i nisu problem.
I sad umjesto da imamo 6-7 interesnih grupa koje se bore za svaki od ovih problema mi imamo one koji su za i protiv Celika.
Malo grijesis ili ne pratis, pa pricas napamet.... Grupa za grijanje je osnovana prije 8-9 godina. Za lutalice postoje Sapa i Stop ugrizu godinama, dok za zagadjenje imas Ekoforum i stranku Zelenih (ne mislim na SDA). Ako si sve njih fulao sve ove godine...mozda je do tebe...
Ima i 20 000 udruzenja koja stite prava boraca ili misle da stite. Gdje je ta grupa za grijanje? Ko je vodi? Kakve aktivnosti poduzima? Sve te grupe koji si pobrojao zavise od jednog ili dva covjeka i njihovih aktivnosti. Stop ugrizu - Djulba, Ekoforum - Drljevic, Lemes, Alibegovic, Sapa - bila je Snezana ne znam je li jos uvijek itd. Niti jedno ovo udruzenje nije uspjelo da ostvari neku kvalitetniju organizaciju niti aktivnost clanstva. E sad je li do njih ili ljude te stvari toliko ne smetaju fakat ne znam.
I mozete pricati sta god hocete ali ovo sto radi NGG, Robija i simpatizeri Celika je skola demokratije u Zenici a i u BiH. Necemo ulaziti u to da li se trazi previse novca, je li taj novac mogao ici na nesto drugo itd. Fazon je da su politicari OBECALI da ce rijesiti pitanje Celika i sada kada zele da izbjegnu ono na sta su se DOBROVOLJNO obavezali ljudi ih pozivaju na ODGOVORNOST. To je ono sto jebe nas sistem demokratije na Balkanu.
Mozda je do tebe?
Ja sam samo ispravio tvoje krive navode. Nigdje nisam nista negativno rekao za NGG niti bitku za Celik. Sta li je tu do mene samo ti mozes reci, jel tako?
Shmeker wrote:
Mozda je do tebe?
Upravo to!
Zenica nema neku značajniju historiju (osim Kulina Bana)...Veći dio historije smo bili jebena kasaba, a kao grad smo se tek formirali industrijalizacijom i izgradnjom željezare i tu je nastao Čelik kao jedan od rijetkih simbola ovog grada. Ugasi li se Čelik to je zadnji ekser u sanduk grada koji već ubrzanim koracima zadnjih par godina napreduje prema kasabi.
Igracima i strucnom stabu sve cestitke na ovom rezultatu, Sportski dio je odradjen, ali jos nije gotovo. Sad su na potezu ostala tijela u klubu, ali i gradu...pa da vise nikad ne igramo LzO.
Ova priča o donacijama za spas Čelika (SC paušale, Duvnjak 1000 KM, Fudo obećanja...) mene podsjeća na onu epizodu 2,5 muškarca kad računovođa objašnjava kako je Čarli ostao bez para. Niko da začepi rupe kroz koje pare cure, nego samo daj još... Ima li kakav ekonomista da izračuna koliko para treba Čelik da zarađuje da ne mora stalno prositi?
Nevjerovatan prizor na Bilinom: porodica Huremović iz Lukavca kod Tuzle došla i uplatila donaciju Čeliku
Nevjerovatan prizor na Bilinom: porodica Huremović iz Lukavca kod Tuzle došla i uplatila donaciju Čeliku – Bilino polje je od jutros poprište neobičnih, zanimljivih i emotivnih scena. Kako je bilo i najavljeno, jutros u devet sati je počela akcija prikupljanja sredstava od strane navijača i simpatizera Čelika, da bi spasili voljeni klub. Odmah u devet sati prvi je donaciju od 1.000 KM Klubu, kako je obećao, uplatio veliki fan i dugogodišnji pomagač Čelika Jasmin Duvnjak, odnedavno predsjedavajući Skupštine ZDK.
Već iza 9 sati počeli su pristizati građani, donoseći po nekoliko KM. Bilo je tu penzionera, nezaposlenih, radnika… da bi u jednom trenutku stigla porodica iz Lukavca, Amer Huremović sa sinovima. Oni su, kako kažu, navijači Slobode i iskreni prijatelji Čelika. Maksuz su, kad su pročitali o akciji pomoći Čeliku, došli iz Lukavca da uplate svoju podršku. Svi u klubu, pa i navijači iz Zenice koji su se zatekli tu, ostali su bez riječi, osim izuzetne zahvale za ovaj gest.
[ČLANSTVO] Danas je Čelik u prva dva sata učlanjivanja dobio 18 novih članova. Posjetite nas danas do 20 h i postanite član naše porodice!
Jbmti na što se sve to svelo sa Celikom.
To za donacije da ne govorim. Ne volim Duvnajaka ma ni malo i da ja dođem u doniram isti iznos novca opet bi njegova donacija bila "veca" iako je moja plata nekoliko puta manja od njegove. Kad se donira to se odradi anonimno za svoj gušt a ne ovako.
Ne kažem pokrenut će se sa ovim "izazivanjem " ali "javne licnosti" moraju biti obazrivije.