dresdener78 wrote: Ovo je baš iz grada gdje je štampana moja knjiga o vašim tramvajima (Zlín, Češka):
![]()

dresdener78 wrote: Ovo je baš iz grada gdje je štampana moja knjiga o vašim tramvajima (Zlín, Češka):
![]()

narod je bio zadovoljan i sretan, nije li to najvažnije?trambusek88 wrote:Centrotrans je tada upao bez ikakvog rješenja i bez adekvatnih autobusa na linije Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. Niko im nije odobrio da tu voze!
A ko su čelni ljudi Centrotransa? Pa "ugledni" članovi te iste SDA.johntra wrote:znači, najveći grobar GRAS-a je SDA, koja tim preduzećem vedri i oblači decenijama nakon rata i koja je vlast u Kantonu decenijama isto...nije vam CTS kriv za raspad sistema...a ni radnici se nisu nešto plaho bunili kad je bilo masla za sve, kad je nestalo masla, svi su krivi osim GRAS-a...i Vlada i ministasrvo i konnkurencija i općine, bla, bla, bla...trambusek88 wrote:Bila je obezbjeđena donacija iz Italije, Kanton je trebao dati manji dio. Ima u arhivi članak iz 2006 kako za 15-tak dana kreće obnova kontakt mreže za Vogošću.
Bilo je još uvijek dovoljno vozila. Odjednom je to stopirano.
Najveći grobar GRAS-a su kantonalne vlade i skupštine, oni su određivali neekonomske subvencije za povlaštene kategorije, oni su postavljali uprave, nadzorne odbore. Oni su dužni GRAS-u 180 miliona, a sad se priča da se povlači tužba GRAS-a.
Riba smrdi od glave.
Ko je produžavao mandat Bimi? Skupština KS!
Ko ga je otjerao? Radnici!
Samo nakon njega su došli još gori koji su višestruko veće gubitke napravili!
To sto je nesto bilo najavljeno, ne znaci i da JESTE bilo OBEZBJEDJENO... Kao sto vidimo, nije bilo obezbjedjeno, jer da jeste napili bi se ti isti Talijani krvi politicarima u Kantonu oko toga...Donacija bila obezbjeđena, najavljivao se početak radova za nekoliko sedmica?
Mogu i ja uzeti kombi i prevoziti raju za marku, narod bi bio zadovoljan i sretan.Streptokok wrote:narod je bio zadovoljan i sretan, nije li to najvažnije?trambusek88 wrote:Centrotrans je tada upao bez ikakvog rješenja i bez adekvatnih autobusa na linije Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. Niko im nije odobrio da tu voze!
Pa sta cekas ?trambusek88 wrote:Mogu i ja uzeti kombi i prevoziti raju za marku, narod bi bio zadovoljan i sretan.Streptokok wrote:narod je bio zadovoljan i sretan, nije li to najvažnije?trambusek88 wrote:Centrotrans je tada upao bez ikakvog rješenja i bez adekvatnih autobusa na linije Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. Niko im nije odobrio da tu voze!

Važno je da su bogalji u GRASU i njihove familije sretni. Narod, po običaju, ko jebe...Streptokok wrote:narod je bio zadovoljan i sretan, nije li to najvažnije?trambusek88 wrote:Centrotrans je tada upao bez ikakvog rješenja i bez adekvatnih autobusa na linije Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. Niko im nije odobrio da tu voze!
dakle jebo narod.trambusek88 wrote:Mogu i ja uzeti kombi i prevoziti raju za marku, narod bi bio zadovoljan i sretan.Streptokok wrote:narod je bio zadovoljan i sretan, nije li to najvažnije?trambusek88 wrote:Centrotrans je tada upao bez ikakvog rješenja i bez adekvatnih autobusa na linije Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. Niko im nije odobrio da tu voze!
mk ultra wrote:Svaka boca pod pritiskom je istaTESLA_EDISON wrote:Grasovi autobusi koriste CNG koji je "opasniji" od LPG-a kada su ove situacije u pitanju. Spremnik CNG-a se nalazi na krovu i sačinjen je od metala a u nekim slučajevima koristi se duroplast (jako tvrda plastika). Kod ovakvih požara, brzina širenja je ogromna i da je plinski bus bio u blizini, od ekspolzije bi popucala sva stakla na zgradama Miljacka.
Prijemjer je CNG boca koja (u zavisnosti od veličine) može uništiti osrednju petokatnicu. Zamislite sad eksploziju ovolikog rezervoara kod buseva a da ne govorim o više njih ili o simultanim eksplozijama u najgorem mogućem scenariju.
P.S. Ovi busevi imaju fabrički ugrađen CNG spremnik.
GRP boce kod nas rijetko viđam, bilo je nekih CO2 na aerodromu, zna biti i za CNG ali uglavnom CO2 ja viđam
Imas sigurnosni ventil, ispusni, i revizioni otvor ako je boca veca
Detonacija boce je rijetko moguca, jedino ako ima problema sa stjenkom boce
Sigurnosni ventil prvi otvara, i radi na 10% visem pritisku od maksimalnog radnog pritiska boce
I desi se ko na videu, plin izlazi pod pritiskom i gori a ne detonira
Svi grasovci(koji su vezani za plinase) su prosli obuku o zapaljivim tekucinama i gasovima, kao i bocama pod pritiskom
Sodom1 wrote:mk ultra wrote:Svi grasovci(koji su vezani za plinase) su prosli obuku o zapaljivim tekucinama i gasovima, kao i bocama pod pritiskom![]()
![]()
![]()
Hahhaha ne podmeci u svoje ime hahhahaStreptokok wrote:narod je bio zadovoljan i sretan, nije li to najvažnije?trambusek88 wrote:Centrotrans je tada upao bez ikakvog rješenja i bez adekvatnih autobusa na linije Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. Niko im nije odobrio da tu voze!
da li ja u bilo kojem svom postu branim CTS? ne branim i sve stoji što si napisao, da i njima vlada SDA...znači, dvije struje SDA postoje, jedna za GRAS iz kojeg je iscijedila sve što se može i druga struja koja muze CTS, a GRAS im predstavlja problem...zašto su se radnici dozvolili uvući u to, da njima vlada SDA...pa nisu htjeli da diraju zlatnu koku koja im je davala dobre plate za smiješan rad...dok su se kupovale metle od 400 maraka, svi su šutili, niko Bimi ništa javno nije rekao, sve pet...gdje je tad bio sindikat da kaže da će se sa takvom rastrošnosti ubiti GRAS, što se danas i dešava?trambusek88 wrote:
A ko su čelni ljudi Centrotransa? Pa "ugledni" članovi te iste SDA.
Predsjednik OO SDA Vogošća, izvršni direktor u Centrotrans Eurolinesu Kerla.
Ministar saobraćaja KS Fišo, 26 godina radio u Centrotransu, bio direktor PGS-a. Šaćko isto ima neku funkciju u SDA.
Zašto je obustavljena izgradnja trolejbuske linije na profitabilnom pravcu na koji Centrotrans godinama ima pik?
Donacija bila obezbjeđena, najavljivao se početak radova za nekoliko sedmica?
Kerla je jednom govorio protiv uvođenja trolejbusa, da su trolejbusi prevaziđeni i neefikasni.
Stvarno neko misli da nema njihovog masla i lobiranja u uništenju GRAS-a?
Što se tiče radnika, mislim da ih niko nema pravo osuđivati "što se nisu bunili dok im je bilo dobro", jer 98% svih ovih što to govore isto bi ih baš bilo briga dok kaplje lova, i najviše što bi moglo biti je da interno pljuju po direktorima.