SDA-All about

Post Reply
oakville

#19426 Re: SDA-All about

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:neonko zaboravlja kako mu je partija, na celu s babom, u predgradja sarajeva i tuzle preselila pola istocne bosne, podrinja i semberije

tad im je trebala glasacka masinerija, pa im nije palo na pamet da neko mora ostati i na selu, praviti djecu i proizvoditi hranu...

Junior trezor Izetbegović će svakako popraviti demografsku strukturu sela u Norveškoj i predgradjima Saint Louisa. Babo mu je započeo taj projekt pa će on to nastaviti.
oakville

#19427 Re: SDA-All about

Post by oakville »

Mister Yes wrote:
Evropskim zemljama nedostaju stotine hiljada kvalifikovanih radnika, mladih i zdravih. Evropa će nam dati IPA fondove, ali će nam uzeti ono što je daleko vrednije, u šta smo mi uložili mnogo više.
Bošnjaci će morati ponovo braniti svoju vjeru, ali ovaj put ne od agresivnog ateizma, već od nasilnog ekstremizma koji se poziva na islam. Taj ekstremizam remeti međunacionalne i međudržavne odnose u regiji Balkana. Do njegove pojave nikada niko od muslimana u BiH nije učinio ništa slično onome što je učinjeno povratničkoj hrvatskoj porodici u Konjicu, što je učinjeno terorističkom akcijom u Bugojnu, ili terorističkim napadom na ambasadu SAD-a u Sarajevu“, kazao je Izetbegović.

Novoizabrani predsjednik SDA smatra da pojava ekstremizma u BiH očigledno nije izraz spontanog procesa, nego izraz organizovanog djelovanja i finansiranja s ciljem da se u BiH krivnja za međunacionalne tenzije i narušavanje sigurnosti prebaci na Bošnjake, te da ideolozi koji rade protiv opstojnosti države Bosne i Hercegovine dobiju opravdanje za svoje stavove i utjecaje.
Izetbegović je prokomentarisao i odnose Bošnjaka i Srba riječima da ta dva naroda stotinama godina žive zajedno i da će se to i nastaviti.
On je jučer kazao i da je u Bosni i Hercegovini sazrela kritična masa utjecajnih srpskih političara koji žele mir, stabilnost, bolji život svih građana
Hrvati su najmalobrojniji narod u BiH. Spremni smo raditi na kreiranju posebnih mehanizama kojim bi se njihova prava zaštitila. Neodgovornost i greške pojedinih ljevičarskih stranaka, koje su koristile brojnije bošnjačko ili srpsko biračko tijelo kako bi Hrvatima izabrali predstavnike u državnim institucijama, ne smiju se ponoviti i trebaju biti sistemski onemogućene.
:bih: :kiss:
Fino funkcionira ovaj bošnjački Fatah pod imenom SDA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19428 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Sto rece jedan moj dobar drug: "Jebe mi se za ovaj narod od onog trenutka kad sam vidio da je Bakir Izetbegovic osvojio ubjedljivo najveci broj glasova u opcinama najvise pogodjenim majskim poplavama".
madner

#19429 Re: SDA-All about

Post by madner »

Dakle obracun sa vehabijama.

Samo da ne bude opet potpisivanje nekog sporazuma, ako se pocnu braniti. :D
eifel

#19430 Re: SDA-All about

Post by eifel »

_BataZiv_0809 wrote:Sto rece jedan moj dobar drug: "Jebe mi se za ovaj narod od onog trenutka kad sam vidio da je Bakir Izetbegovic osvojio ubjedljivo najveci broj glasova u opcinama najvise pogodjenim majskim poplavama".
Ne možeš ni tako. Narod koji vjeruje u vampire ili moć hodžinih zapisa i nije neki narod na nivou a niti izbori u Bosni nisu isto što i izbori u Americi. Fali previše toga.

Najbolje je te stranke posmatrati izolirano a pogotovo treba pojedince pratiti u korak.
Siguran sam da će SDA prije propasti sa Izetbegovićem nego sa bilo kojim drugim na čelu. Pa dobra im sreća.
Lakat Jebić

#19431 Re: SDA-All about

Post by Lakat Jebić »

Realno bezze gundjate na ovu s poljoprivredom, to je cak jedna od smislenijih. S tim da stoji ovo sto je alfons napisao
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19432 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote:Sto rece jedan moj dobar drug: "Jebe mi se za ovaj narod od onog trenutka kad sam vidio da je Bakir Izetbegovic osvojio ubjedljivo najveci broj glasova u opcinama najvise pogodjenim majskim poplavama".

SDA je u jednomu pravu, a time i Lokman i HM, da samo SDA zna s kim ima posla i u skladu sa tim se i ponaša.

Na ovom kongresu se u najmanju ruku očekivao neki akcioni plan za 100.000 radnih mjesta, a dobila se nova ubleha u vidu dekleracije o tužbi protiv Svrbije :roll: što je toliko debilno da nije ni za smijanja.

Zato samo SDA, jer je to mjera ovog naroda! a mi moremo seruckat do šjutra kolko to ne valja :(
madner

#19433 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sitne duse i stoka sitnog zuba protiv Baketa. Jasno je ko to pobjedjuje. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19434 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Ma i sama "nespretna" konstrukcija recenice je dovoljno indikativna. Cuj SDA ce podrzati povratak mladih u selo. Valjda treba reci da ce se zalagati za to kroz institucije sistema. Ali jok. Drzava to sam ja.
Chisum

#19435 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Znaci to je bio taj magicni plan zaposljavanja i podizanja opljackane i unistene ekonomije... Hajde vi lagano na selo, koji cete kurac ovdje po gradu... :lol: :lol:

Samo jos ne rece koje je selo u pitanju? Eno se naod skupio, ceka jos samo tu informaciju, pa da nagrne. :lol:

Da ne bude da su generacije mladih uzalud zavrsavale fakultete i sanjale, svaka visokoskolska diploma moci ce se zamijeniti za vrecu krompira, kukuruza, ili sjemena neke od popularnih mahunarki, a sve to na simpaticno rijesenim punktovima, na ulazu u SDA feude, da bi se izbjegle guzve.

Mislim da se nesto gluplje, a bezobraznije od ove babine podrumske picketine, nije rodilo na ovim prostorima.
VjecitiStudent

#19436 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Kažu da se Efendić već preselio i da će iz rodne Orahovice upravljati Novim Gradom do kraja mandata.
hrastov žižak

#19437 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Očekivano, mora se Arapima naći neko pri ruci da im kosi travu, čisti kuće, pere noge itd.
100 000 + selo = Bjelašnica, Poljine, Pazarić, itd.
čito bake tebe i bambi na kafetinu :D
Banksy

#19438 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

hrastov žižak wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Očekivano, mora se Arapima naći neko pri ruci da im kosi travu, čisti kuće, pere noge itd.
100 000 + selo = Bjelašnica, Poljine, Pazarić, itd.
čito bake tebe i bambi na kafetinu :D
šta sam sad lupala ... :D
SmokingMan

#19439 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Alfons Kauders wrote:neonko zaboravlja kako mu je partija, na celu s babom,u predgradja Sarajeva i Tuzle,preselila pola istocne Bosne,Podrinja i Semberije.

Tad im je trebala glasacka masinerija,pa im nije palo na pamet da neko mora ostati i na selu,praviti djecu i proizvoditi hranu...
Including Wahhabi movement,as cruacial part of voting machinery among bosniaks,since 1995... :D
razonoda

#19440 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

_BataZiv_0809 wrote:Ma i sama "nespretna" konstrukcija recenice je dovoljno indikativna. Cuj SDA ce podrzati povratak mladih u selo. Valjda treba reci da ce se zalagati za to kroz institucije sistema. Ali jok. Drzava to sam ja.
Realno i jeste. Kakav god je , sto bi narod rekao --NAS JE-- . Nema konkurencije.
Chisum

#19441 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

VjecitiStudent wrote:Kažu da se Efendić već preselio i da će iz rodne Orahovice upravljati Novim Gradom do kraja mandata.
Pa samo kad bi nazad na selo nagrnula prva postava SDA glasacki im aparat koji su mu on i babo navukli u gradove, stvorile bi se guzve k'o usred spice negdje u Los Andjelesu... Ali cisto sumnjam da je mislio na njih. Prije ce biti da babino podrumche sanja da se rijesi i ovo malo gradskog stanovnistva sto je ostalo, pa da ih raspodjeli po SDA feudima, da mu ne smetaju i ne petljaju mu se oko nogu, kad sa Sekom izadje u shopping.

Nego, nastranu sve, nadam se da neko skuplja ove aforizme glupog Avgusta, cisto da ostane da se raja ima cemu smijati jednog dana. Ako prezivi.
Last edited by Chisum on 27/05/2015 17:13, edited 1 time in total.
Banksy

#19442 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

madner wrote:Dakle obracun sa vehabijama.
Dakle, predstava i pokoja riječ za goste kongresa.
Cherry-Cherry

#19443 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Alfons Kauders wrote:neonko zaboravlja kako mu je partija, na celu s babom, u predgradja sarajeva i tuzle preselila pola istocne bosne, podrinja i semberije

tad im je trebala glasacka masinerija, pa im nije palo na pamet da neko mora ostati i na selu, praviti djecu i proizvoditi hranu...
Al trebat će mu opet ta mašinerija. Možda konta da ih sad nekako ravnomjerno rasporedi.
casica

#19444 Re: SDA-All about

Post by casica »

jesu li ovo krajišnici opet dobili go..... :?
HM 2011

#19445 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

E pošto se nadam da su mnogi završili sa negativnostima, mene interesuje ko od vas očekuje da pročita :

Programsku deklaraciju, i
Rezoluciju o osnovnim ciljevima ekonomske politike i politike razvoja

To bi bio dobar materijal za čitanje.....
Chisum

#19446 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Image

Dovoljno je samo vidjeti ovu sliku, i ove dvije-tri face, i nista vise covjeku ne treba. Sudbina ovog naroda i ove zemlje je sasvim jasna.
dezurni_ucenik

#19447 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

HM 2011 wrote:E pošto se nadam da su mnogi završili sa negativnostima, mene interesuje ko od vas očekuje da pročita :

Ti ko vrli sda-ovac objasni nama nepismenima sta to znaci...
Cherry-Cherry

#19448 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Mračnjaci.
HM 2011

#19449 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

dezurni_ucenik wrote:
HM 2011 wrote:E pošto se nadam da su mnogi završili sa negativnostima, mene interesuje ko od vas očekuje da pročita :

Programska deklaracija je deklaracija kojoj je cilj erga omnes predstavljanje specfičnih aktivnosti stranke i stranačkih kadrova u bližoj budućnosti - tj. prioriteti stranke...

Ista je dopunjena rezolucijom o osnovnim ciljevima ekonomske politike i politike razvoja.....

Ne govorim ja džaba PODRŽATI SAMO SDA, NA SVIM NIVOIMA, POKAZATI ODGOVORNOST, TRAŽITI ODGOVORNOST.....
dezurni_ucenik

#19450 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

HM 2011 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Programska deklaracija je deklaracija kojoj je cilj erga omnes predstavljanje specfičnih aktivnosti stranke i stranačkih kadrova u bližoj budućnosti - tj. prioriteti stranke...

Ista je dopunjena rezolucijom o osnovnim ciljevima ekonomske politike i politike razvoja.....

Ne govorim ja džaba PODRŽATI SAMO SDA, NA SVIM NIVOIMA, POKAZATI ODGOVORNOST, TRAŽITI ODGOVORNOST.....

Ti si veca trolcina i od hize ramidovica.
Post Reply