Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
KPNCTNJAH

#19426 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Trebao je za jednu utakmicu pozvati 10 novih igraca, sve ih staviti u prvih 11 i onda bi najbolje saznali ko je za reprezentaciju :-)
rekao je da ce igrati neki igraci koji inace ne dobijaju priliku i to je najbolje sto se moze uraditi u ovoj prijateljskoj utakmici... staviti jedno poluvrijeme Sehica na gol, dati priliku Zukanovicu od prve minute, Sunjic, Besic, Sesar, Svraka... to je 6 igraca koji bi trebali igrati bar po jedno poluvrijeme uz standardne igrace iz prvih 11 i Stevanovica, pa cemo vidjeti ko je tu da ostane, a ko ce biti izostavljen na sljedecem okupljanju... a jok, po vama treba zvati jos igraca, mozda i nekog forumasa na foru... koliko ste kukali za Zukanovica, covjek ga pozove i odmah predjete na sljedeceg, a ovo sto je dosad uradio najuspjesniji selektor u historiji reprezentacije vam ne valja ili se ne cijeni dovoljno...

krpimo se koliko-toliko, ali pored ostalih tu je i problem treceg napadaca... Vedad i Edin su u odlicnoj formi iako znamo kakvu minutazu ovaj drugi ima, ali tesko je reci ko bi mogao biti taj br.3... Bilbija jos uvijek nije igrac kakav se trazi... Djuric jos manje jer je on igrac koji se mora pitati loptama, krece se manje od Dzeke, dosta je spor, s loptom je tanak, a nema sanse da on moze biti u istoj postavi s Dzekom, na sta bi to licilo :D ostaje Muslimovic za kojeg mislim da jos uvijek moze uraditi nesto s klupe, ali izgleda da se zakacio s Papetom ili nekim drugim ko ima veze s pozivanjem igraca...

Prije smo znali odigrati prijateljsku sa selekcijom novinara, pa ne bi bilo lose u skorijoj buducnosti organizovati nesto tako ili jos bolje napraviti ekipu koju traze forumasi, pa da vidimo sta je sve promaklo Papetu...
Dead Man Walking

#19427 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

KPNCTNJAH wrote:Trebao je za jednu utakmicu pozvati 10 novih igraca, sve ih staviti u prvih 11 i onda bi najbolje saznali ko je za reprezentaciju :-)
Ne, pogresno si razumio. Mi koji zagovaramo da se isproba poneki novi igrac u stvari mislimo da treba otjerati sve ove koji su tu sad, pocevsi od Dzeke i Pjanica, i pozvati 22 nova igraca.
palermo

#19428 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Dead Man Walking wrote:
KPNCTNJAH wrote:Trebao je za jednu utakmicu pozvati 10 novih igraca, sve ih staviti u prvih 11 i onda bi najbolje saznali ko je za reprezentaciju :-)
Ne, pogresno si razumio. Mi koji zagovaramo da se isproba poneki novi igrac u stvari mislimo da treba otjerati sve ove koji su tu sad, pocevsi od Dzeke i Pjanica, i pozvati 22 nova igraca.
Ima li koji konkrezan prijedlog. Evo ja sve dumam, i pokušavam vidjetikoga treba zvati....i jedino mi , sad već čuveni Cocalić pada na pamet,ili Đurić (jes da igra u trećoj italijanskoj ligi, al k vragu) ili Bilbija (jes da je rezerva u Vojvodini, al haj)......stvarno koga se treba isprobati.

ja zaista nisam fan papetov......ali ovaj put nikako da se domislim koga je trebao još isprobati......
Dead Man Walking

#19429 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Pa i ne treba 10 novih, nego 2-3 ubaciti. Ima kandidata uvijek, nisam ja skaut pa opet znam 5-6 imena koja bi se trebala isprobati. Pored vec spominjanih Hajrovica, Cocalica, Bicakcica, Kolasinca, Bilbije i inih, tu su i : Anes Haurdic, Aidin Mahmutovic, Nedeljko Malic, Enis Nadarevic, pa i Enes Sipovic je sasvim dobro igrao za mlade. Ovo cisto na brzinu iz glave, sigurno ima jos kandidata. Nek samo 1 od ovih upadne i pojaca konkurenicju to je uspjeh, jer ja garantujem da Svraka (pa i Sesar) samo bez veze nekome zauzimaju mjesto i nikad nece zaigrati, uz neke cije je vrijeme svakako proslo tipa Ibricic. Ne znam stvarno sta mozemo izgubiti, a dobiti mozemo puno.
zlajapravaraja

#19430 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Dobar ovaj Kolasinac ljudi :shock: Igra pred 55 hiljada ljudi rutinski kao kakav veteran :dance:

Samo se nadam da ga Pape nije otjerao onom izjavom o dolasku "pjeske" :D
palermo

#19431 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Dead Man Walking wrote:Pa i ne treba 10 novih, nego 2-3 ubaciti. Ima kandidata uvijek, nisam ja skaut pa opet znam 5-6 imena koja bi se trebala isprobati. Pored vec spominjanih Hajrovica, Cocalica, Bicakcica, Kolasinca, Bilbije i inih, tu su i : Anes Haurdic, Aidin Mahmutovic, Nedeljko Malic, Enis Nadarevic, pa i Enes Sipovic je sasvim dobro igrao za mlade. Ovo cisto na brzinu iz glave, sigurno ima jos kandidata. Nek samo 1 od ovih upadne i pojaca konkurenicju to je uspjeh, jer ja garantujem da Svraka (pa i Sesar) samo bez veze nekome zauzimaju mjesto i nikad nece zaigrati, uz neke cije je vrijeme svakako proslo tipa Ibricic. Ne znam stvarno sta mozemo izgubiti, a dobiti mozemo puno.
halo, bolan, pa govorimo o A reprezentaciji.....ja za pola tih nisam ni čuo (haj jesam čuo, al bogami ništa vuše)
Dead Man Walking

#19432 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Da citiram Petra Kralja iz Boljeg Zivota: "Kolega, ja se nikad ne bih hvalio svojim neznanjem."

I usput, pola reprezentacije nam cine igraci za koje "niko nije cuo" pa tako imamo prestrasnog Zahirovica da je standardan, lijevog beka nemamo nikako, treceg napadaca nema nikako, stoperi nam debituju u kvalifikacijama, itd itd.
Frankyee

#19433 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

vec sve receno

1. treci napadac je .......... ali imamo prilike da isprobamo perspektivnog treceg golmana iz Borca,...

igramo kao tim koji ubacuje mnoge visoke lopte, glavom dajemo golove, to se treba uvjezbati sa trecim visokim napadacem,.... a Dzeko vec ima jedan zuti karton.

2. podmladak

Susic ima opcija da pronadje poboljsanje na poziciji zadnjeg veznog i lijevog beka. Da li ce nesto kombinovati sa ovim igracima koje ima pa da na primjer proba Lulica na lijevom beku koji to igra u klubu ili Zukanovica na DMC vidjecemo. Ostaje utisak da ne pokusava uvesti mnogo novih imena , iako je doduse nesto bolji po tom pitanju.

3 prociscenje klupe

Susis ne zove Muslimovica , kao nije perspektivan i ostavlja rupu na klupi ( pa zar nije bolji Zlaja kao rezervni napadac nego rupa,.. ) a drzi na klupi Ibricica koji je valjda poluspic ? Isto vec receno za golmana.
palermo

#19434 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Dead Man Walking wrote:Da citiram Petra Kralja iz Boljeg Zivota: "Kolega, ja se nikad ne bih hvalio svojim neznanjem."

I usput, pola reprezentacije nam cine igraci za koje "niko nije cuo" pa tako imamo prestrasnog Zahirovica da je standardan, lijevog beka nemamo nikako, treceg napadaca nema nikako, stoperi nam debituju u kvalifikacijama, itd itd.
Kako bolan nemamo lijevog beka, halo čovjek igra u Laziu, heeejjj velikom Laziu......čuj nemam trećeg napadača, pa imamo dvojicu vrhunske klase, i plus Stevanovića......šta će nam trećii, to k'o biva bit će visokačak :D pa može nosati torbe.

Mi imamo za ove kvalifikacije ekipu, nju čini 16-19 igrača nositelja, i nema šanse u ovom trenutku, osim neke iznimne kvalitete (koju ja u ovom trenutku ne vidim) da netko upadne. I jeste pametnije iskoristiti utakmicu protiv Alžira za eventualno isprobavanje razlitčitih taktičkih formacija, sa igračima koji će igrati. Dakle, igrati. A ne nosati torbe.

Opet, za ove kvalifikacije mi imamo tim.
Dead Man Walking

#19435 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Nisam znao da je Salihovic presao u Lazio, da je Stevanovic napadac... :? Moram malo poceti pratiti ovaj fudbal, nema mi druge.
palermo

#19436 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Dead Man Walking wrote:Nisam znao da je Salihovic presao u Lazio, da je Stevanovic napadac... :? Moram malo poceti pratiti ovaj fudbal, nema mi druge.
Bogami, men se čini da bi trebao
splend

#19437 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

Dead Man Walking wrote:Pa i ne treba 10 novih, nego 2-3 ubaciti. Ima kandidata uvijek, nisam ja skaut pa opet znam 5-6 imena koja bi se trebala isprobati. Pored vec spominjanih Hajrovica, Cocalica, Bicakcica, Kolasinca, Bilbije i inih, tu su i : Anes Haurdic, Aidin Mahmutovic, Nedeljko Malic, Enis Nadarevic, pa i Enes Sipovic je sasvim dobro igrao za mlade. Ovo cisto na brzinu iz glave, sigurno ima jos kandidata. Nek samo 1 od ovih upadne i pojaca konkurenicju to je uspjeh, jer ja garantujem da Svraka (pa i Sesar) samo bez veze nekome zauzimaju mjesto i nikad nece zaigrati, uz neke cije je vrijeme svakako proslo tipa Ibricic. Ne znam stvarno sta mozemo izgubiti, a dobiti mozemo puno.
jebote, gdje ih samo vadite :shock:
pola ovih sto si nabrojao nemaju nase drzavljanstvo. mene cudi sto pape ne zove groskrojca iz dortmunda. ili aignera iz frankfurta. treba mu i na njih skrenuti paznju.
pape da sutra pozove sve ove igrace, dosao bi neko treci i napisao: sve je to OK, al gdje je mali 'djidjimilovic' iz II austrijske lige, gdje je 'mehagic' iz malmea, gdje je 'nenadic' iz II lige svicarske, gdje je 'nunangic' iz vitesea... i tako u krug.
ultima_palabra

#19438 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Dead Man Walking wrote:Da citiram Petra Kralja iz Boljeg Zivota: "Kolega, ja se nikad ne bih hvalio svojim neznanjem."

Kako bolan nemamo lijevog beka, halo čovjek igra u Laziu, heeejjj velikom Laziu......čuj nemam trećeg napadača, pa imamo dvojicu vrhunske klase, i plus Stevanovića......šta će nam trećii, to k'o biva bit će visokačak :D pa može nosati torbe.

Mi imamo za ove kvalifikacije ekipu, nju čini 16-19 igrača nositelja, i nema šanse u ovom trenutku, osim neke iznimne kvalitete (koju ja u ovom trenutku ne vidim) da netko upadne. I jeste pametnije iskoristiti utakmicu protiv Alžira za eventualno isprobavanje razlitčitih taktičkih formacija, sa igračima koji će igrati. Dakle, igrati. A ne nosati torbe.

Ma nemamo tim... čudi me da ti tako rezonuješ. Imamo situaciju da Vranješ haman debituje protiv Grčke, i samo nevjerovatnom srećom nije skrivio gol koji bi nas miljama udaljio od prvog mjesta.

Nemamo širok izbor stopera, napadača... krila, zadnjih veznih i lijevih bekova haman nikako. Sve i da je ovaj kadar zakovan za ove kvalifikacije, treba razmišljati o budućnosti.
palermo

#19439 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ma nemamo tim... čudi me da ti tako rezonuješ. Imamo situaciju da Vranješ haman debituje protiv Grčke, i samo nevjerovatnom srećom nije skrivio gol koji bi nas miljama udaljio od prvog mjesta.

Nemamo širok izbor stopera, napadača... krila, zadnjih veznih i lijevih bekova haman nikako. Sve i da je ovaj kadar zakovan za ove kvalifikacije, treba razmišljati o budućnosti.
ne bih se složio da nemamo tim. Ako smo ga ikad imali, onda ga sada imamo. Znaš ono, odeš u neko zabito selo i pitaš dijete, haj mi reci tim BiH, a on k'o iz topa,Begović , Mujdža ..i d ane nabrajam dalje....to je tim.

nikada mi nećemo imati širok izbora napadača.....odnosno vrhunskih napadača, doduše možeš ti pozvati koga hoćeš i koliko hoćeš pa to zvati širokim izborom....

O budćnoszti u ovom tenutku treba razmišljati smao u kontekstu utakmice sa Grčkom....dobiti njih bi bila najbolja investicija za budućnost....u tom smislu, ako će pape iskoristiti utakmicu sa Alžirom za provejru nekih taktičkih formacij, tipa Zukanovićč na beku, Salihović u sreidni, Pjana i Medunjanin veza...lupam napamet, onda je menni to puno logičnije nego zvati igrače koji objektivno će nosati torbe.

Reci mi samo jednu ime koje treba pozvati.....(dobro, haj Cocalić :D, al još neko )
jeza u ledja

#19440 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

I ja ne kontam, majke mi.

Osim Cocalica, ovih nekoliko imena koji se spominju, a da valjaju, nemaju sredjene papire.

Ja sam ovo poodavno rekao - da odredjeni broj forumasa samo stanca imena bez ikakvog rezona. I onda kada se jedno od tih imena prekrizi, na njegovo mjesto dolazi novi. To sto se pozove neko "lijevi" koji nije bio na radaru vecine navijaca to se jelte ne pika.

Pozvan je mali Stevanovic, sad se svi kunu u njega, a malo ga je ko spominjao prije toga.
Pozvan je Zahirovic, jedno vrijeme je bio hit, sad ga se vec zeli "otjerati" (neciji citat od prije par dana).
Pozvan je Muhamed Besic, dze ko sta, malo se procuo nakon Meksika, nakon toga tropa.
Pozvan je Ognjen Vranjes, nakon Grcke smo mu jebali kopacke, nakon Litvanije mu skandira stadion.
Pozvan je Ibrahim Sehic, sta ko gdje, fali nam golman, ovaj je mlad, neka ga.
Pozvan je Toni Sunjic, sta ko gdje, treba nam branica, momak visok, stasit, hajmo ga probat.
Pozvan je Semir Stilic, poeme su pisane o njemu, rezali vene ljudi, danas tropa.
Pozvan je Damir Vrancic, spominjan nekad davno, danas ga niko ne spominje, igra u istom klubu kao i Bicakcic, igra i na poziciji defanzivnog veznog, sta ko gdje? Ubila ga lopta o celo.
Pozvan je i drugi Vranjes, momak osvojio titulu prvaka Rumunije ako se ne varam. Sta ko gdje? Sifra: Makazice
Pozvan je Zukanovic, rezu se vene, svrsava se na njegove golove, fali nam lijevi bek. Sta?
Pozvan je Muhamed Subasic, falio nam bek, eno ga sa u Cvajti. Dze ko sta? Ne valja?
Pozvan je Vrsajevic, promasaj, ali je pozvan, sta sad ne valja?
Vracen je Papac, jebiga tako je kako je ispalo.
Zavrsio sa Muratovicem, Mravcem, Muslimovicem.
Dao priliku Zecu jos par puta, pa nista.
Dao priliku igracima iz nase lige, Svraka, Sesar, ali jebiga sto nije pozvao Kvesica...

Mislim ja razumijem, uvijek ima JOS njih da se pozovu, ali ima neki limit valjda? Velika vecina tih igraca sto su pozvani su bili corci, sto je bilo i za ocekivati. Ima valjda neka granica? Postoji valjda neki balans izmedju UIGRAVANJA prve postave i ISPROBAVANJA novih igraca? Postoji valjda neki balans izmedju ISPROBAVANJA igraca i negubljenja od shlj ekipa tipa Alzir? Je li ikome palo na pamet da je sa Alzirom vjerovatno dogovoren susret izmedju najjacih selekcija, jer ovi u suprotnom ne bi platili? Je li ikome palo na pamet da mi nemamo uopste dovoljan broj prijateljskih utakmica da bi isprobali toliki broj igraca? Je li ikome palo na pamet da svaki igrac kosta da se dovede iz Ceske, Izraela, odakle vec? Je li ikome pada na pamet da u svijetu s kojim nas ocigledno porede postoji izgradjen sistem raznoraznih reprezentacija, trenera i skauta koji su debelo placeni da kontaktiraju i prate igrace na periferiji? Je li ikome palo na pamet koliko je to teze jednoj maloj zemlji koja crpi gro igraca iz stranih liga, pa ih je teze i upratiti kad ne znas ni da li imaju papire da igraju za nas?

Gotovo svaka stvar koja se predlozi na ovom forumu se proba. Probaj ovog igraca, ovaj ga dovede. Probaj ovog na lijevom boku, ovaj to proba. Probaj ovoga na krilu, ovaj to proba. Probaj ovoga na golu, ovaj proba. Probaj bez Misimovica, ovaj proba. Probaj bez Ibisevica, ovaj proba.

Jednostavno, desava se konstantna baraza prijedloga i kritika bez imalo zelje i znanja, (ili pameti?) da se uhafizaju neke osnovne stvari, ili bar pokusaju uhafizati, kako radi reprezentacija, koji je posao selektora, kako radi Savez, kako radi proces mijenjanja drzavljanstva. Sve je u svijetu kriticara moguce, zamislivo, lako ostvarljivo. Cijeli jedan mentalni sklop koji ne moze nikako da pojmi da su fudbalski svijet u kojem zive oni i fudbalski svijet u kojem zive selektor i igraci dva razlicita univerzuma, da ono kako oni zamisljaju logistiku u i oko reprezentacije nema nikakvog dodira sa stvarnoscu.

Ja ne zelim tako razmisljati. Imam i ja svojih "ideja". Recimo definitivno bih pozvao Cocalica, definitivno bih pozvao tog Mahmutovica, Ahmetovica, definitivno bih radio sve sto mogu da se zovnu Bicakcic, Kolasinac, Hadzic, Hajrovici. Definitivno ne bih stavio Salihovica na lijevi bek. Definitino ne bih drzao Zahirovica u igri. Itd, itd....
Ali isto tako vjerovatno ne bih zvao Stevanovica u prvi tim, ne bih zvao ni Vranjesa, a izbacio bih ga totalno nakon Grcke. Ne bi mi pao na pamet Sunjic (hu d fak?), kakav Sesar, kakva Svraka, ne bi ovo , ne bi ono...pa na kraju skontam vjerovatno bi mi sastav bio drukciji svaku utakmicu i gubio bi tekme 0-3. Da sam ja selektor...ih, gdje bi mi kraj bio...
luckylaka

#19441 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

palermo wrote:

:thumbup: :thumbup: Hvala Bogu
luckylaka

#19442 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:I ja ne kontam, majke mi.

Osim Cocalica, ovih nekoliko imena koji se spominju, a da valjaju, nemaju sredjene papire.

Ja sam ovo poodavno rekao - da odredjeni broj forumasa samo stanca imena bez ikakvog rezona. I onda kada se jedno od tih imena prekrizi, na njegovo mjesto dolazi novi. To sto se pozove neko "lijevi" koji nije bio na radaru vecine navijaca to se jelte ne pika.

Pozvan je mali Stevanovic, sad se svi kunu u njega, a malo ga je ko spominjao prije toga.
Pozvan je Zahirovic, jedno vrijeme je bio hit, sad ga se vec zeli "otjerati" (neciji citat od prije par dana).
Pozvan je Muhamed Besic, dze ko sta, malo se procuo nakon Meksika, nakon toga tropa.
Pozvan je Ognjen Vranjes, nakon Grcke smo mu jebali kopacke, nakon Litvanije mu skandira stadion.
Pozvan je Toni Sunjic, sta ko gdje, treba nam branica, momak visok, stasit, hajmo ga probat.
Pozvan je Semir Stilic, poeme su pisane o njemu, rezali vene ljudi, danas tropa.
Pozvan je Damir Vrancic, spominjan nekad davno, danas ga niko ne spominje, igra u istom klubu kao i Bicakcic, igra i na poziciji defanzivnog veznog, sta ko gdje? Ubila ga lopta o celo.
Pozvan je i drugi Vranjes, momak osvojio titulu prvaka Rumunije ako se ne varam. Sta ko gdje? Sifra: Makazice
Pozvan je Zukanovic, rezu se vene, svrsava se na njegove golove, fali nam lijevi bek. Sta?
Pozvan je Muhamed Subasic, falio nam bek, eno ga sa u Cvajti. Dze ko sta? Ne valja?
Dao priliku igracima iz nase lige, Svraka, Sesar, ali jebiga sto nije pozvao Kvesica...

Mislim ja razumijem, uvijek ima JOS njih da se pozovu, ali ima neki limit valjda? Velika vecina tih igraca sto su pozvani su bili corci, sto je bilo i za ocekivati. Ima valjda neka granica? Postoji valjda neki balans izmedju UIGRAVANJA prve postave i ISPROBAVANJA novih igraca? Postoji valjda neki balans izmedju ISPROBAVANJA igraca i negubljenja od shlj ekipa tipa Alzir? Je li ikome palo na pamet da je sa Alzirom vjerovatno dogovoren susret izmedju najjacih selekcija, jer ovi u suprotnom ne bi platili? Je li ikome palo na pamet da mi nemamo uopste dovoljan broj prijateljskih utakmica da bi isprobali toliki broj igraca? Je li ikome palo na pamet da svaki igrac kosta da se dovede iz Ceske, Izraela, odakle vec? Je li ikome pada na pamet da u svijetu s kojim nas ocigledno porede postoji izgradjen sistem raznoraznih reprezentacija, trenera i skauta koji su debelo placeni da kontaktiraju i prate igrace na periferiji? Je li ikome palo na pamet koliko je to teze jednoj maloj zemlji koja crpi gro igraca iz stranih liga, pa ih je teze i upratiti kad ne znas ni da li imaju papire da igraju za nas?

Gotovo svaka stvar koja se predlozi na ovom forumu se proba. Probaj ovog igraca, ovaj ga dovede. Probaj ovog na lijevom boku, ovaj to proba. Probaj ovoga na krilu, ovaj to proba. Probaj ovoga na golu, ovaj proba. Probaj bez Misimovica, ovaj proba. Probaj bez Ibisevica, ovaj proba.

Jednostavno, desava se konstantna baraza prijedloga i kritika bez imalo zelje i znanja, (ili pameti?) da se uhafizaju neke osnovne stvari, ili bar pokusaju uhafizati, kako radi reprezentacija, koji je posao selektora, kako radi Savez, kako radi proces mijenjanja drzavljanstva. Sve je u svijetu kriticara moguce, zamislivo, lako ostvarljivo. Cijeli jedan mentalni sklop koji ne moze nikako da pojmi da su fudbalski svijet u kojem zive oni i fudbalski svijet u kojem zive selektor i igraci dva razlicita univerzuma, da ono kako oni zamisljaju logistiku u i oko reprezentacije nema nikakvog dodira sa stvarnoscu.

Ja ne zelim tako razmisljati. Imam i ja svojih "ideja". Recimo definitivno bih pozvao Cocalica, definitivno bih pozvao tog Mahmutovica, Ahmetovica, definitivno bih radio sve sto mogu da se zovnu Bicakcic, Kolasinac, Hadzic, Hajrovici. Definitivno ne bih stavio Salihovica na lijevi bek. Definitino ne bih drzao Zahirovica u igri. Itd, itd....
Ali isto tako vjerovatno ne bih zvao Stevanovica u prvi tim, ne bih zvao ni Vranjesa, a izbacio bih ga totalno nakon Grcke. Ne bi mi pao na pamet Sunjic (hu d fak?), kakav Sesar, kakva Svraka, ne bi ovo , ne bi ono...pa na kraju skontam vjerovatno bi mi sastav bio drukciji svaku utakmicu i gubio bi tekme 0-3. Da sam ja selektor...ih, gdje bi mi kraj bio...
:thumbup: :thumbup: Jos jedan pametan :thumbup:
Dead Man Walking

#19443 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Od silnih isprobanih igraca dosli smo u poziciju da Vranjes na stoperu maltene debituje na najtezem gostovanju u kvalifikacijama (al eto, Bog nas je pogledao u Atini), da je Zahirovic standardan i bez alternative na zadnjem veznom, a kroz prijateljske pred kvalifikacije su te pozicije drzali zavaljeni Jahic i mladjani i perspektivni Rahimic, na lijevom beku caruje Salihovic, al eto barem se mozda tu Zukanovic nametne, a u spicu samo Boga moliti da Dzeku i Vedada zdravlje posluzi i kartoni zaobidju.
luckylaka

#19444 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote:Od silnih isprobanih igraca dosli smo u poziciju da Vranjes na stoperu maltene debituje na najtezem gostovanju u kvalifikacijama (al eto, Bog nas je pogledao u Atini), da je Zahirovic standardan i bez alternative na zadnjem veznom, a kroz prijateljske pred kvalifikacije su te pozicije drzali zavaljeni Jahic i mladjani i perspektivni Rahimic, na lijevom beku caruje Salihovic, al eto barem se mozda tu Zukanovic nametne, a u spicu samo Boga moliti da Dzeku i Vedada zdravlje posluzi i kartoni zaobidju.
Ovo si ponovio do sada sto put za Dzeku i Vedu.Covjek ti fino objasnjava da Stevanovic komotno moze igrati tu poziciju ali dzaba.I jos nesto.Pojedinci se ovdje ponasaju kao da PAPE vodi reprezenraciju na Bajramski turnir u Brazil.Cuj u reprezentaciju Torlaka,Kvesica(ma i ovu dvojicu Sesaru i Svraku ustvari i golmana Avduku)nogom u guzu i mrs.Dzaba jedu i piju sa ostalim nikakve fajde od njih.Rekoh onaj Sesar obecava bice igracina-hoce karina,Svraka-truba i to zesca.Ja ali ja bio pozvao onog zutog jeli Zola iz Zelje,dobar igraca ali da mu se iscupati iz Amarovih kandzi negdje na zapad.Ostalo u Premijer :-) (nesto za mlade)
JOHNNYJUVE

#19445 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JOHNNYJUVE »

luckylaka wrote:
Dead Man Walking wrote:Od silnih isprobanih igraca dosli smo u poziciju da Vranjes na stoperu maltene debituje na najtezem gostovanju u kvalifikacijama (al eto, Bog nas je pogledao u Atini), da je Zahirovic standardan i bez alternative na zadnjem veznom, a kroz prijateljske pred kvalifikacije su te pozicije drzali zavaljeni Jahic i mladjani i perspektivni Rahimic, na lijevom beku caruje Salihovic, al eto barem se mozda tu Zukanovic nametne, a u spicu samo Boga moliti da Dzeku i Vedada zdravlje posluzi i kartoni zaobidju.
Ovo si ponovio do sada sto put za Dzeku i Vedu.Covjek ti fino objasnjava da Stevanovic komotno moze igrati tu poziciju ali dzaba.I jos nesto.Pojedinci se ovdje ponasaju kao da PAPE vodi reprezenraciju na Bajramski turnir u Brazil.Cuj u reprezentaciju Torlaka,Kvesica(ma i ovu dvojicu Sesaru i Svraku ustvari i golmana Avduku)nogom u guzu i mrs.Dzaba jedu i piju sa ostalim nikakve fajde od njih.Rekoh onaj Sesar obecava bice igracina-hoce karina,Svraka-truba i to zesca.Ja ali ja bio pozvao onog zutog jeli Zola iz Zelje,dobar igraca ali da mu se iscupati iz Amarovih kandzi negdje na zapad.Ostalo u Premijer :-) (nesto za mlade)
kolika je zoletić perspektiva pokazao je kada je usao u utakmici Njemačka Bih na koševu ... covjek ne zna jel došao il pošao...
Iago

#19446 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Svaka čast, care! :thumbup:
belafonte

#19447 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

Šta je sa Bilbijom, Đurićem, deficitarni smo u napadu, posebno što se tiče target man-a... Đurić bi tu lego ko budali šamar, napokon bi došle do izražaja i sjajne duge lopte Begovića...nemaju oni šta tražiti više u mladoj.
Siniša će zvati ako neće Pape...
BHF80

#19448 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF80 »

Iago wrote:

Svaka čast, care! :thumbup:
U potpunosti se slazem sa tobom neka dodju momci pozove ih neka se samo vrte tu oko repke jer kad ti igracu napravis konkurenciju onda se i oni bore jer znamo koliko se njih prodalo preko repke.
ultima_palabra

#19449 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Da ne pominjem da je Jahić igrao desnog beka, stopera i šta već ne protiv Portugala... a prethodno nije bio nijednom pozvan otkako je Pape selektor.

@jež, u tome i jeste stvar... uradi on neke stvari koje se predlažu, ali nekih godinu dana kasnije. I to nakon što bude apsolutno natjeran na to od strane više sile. Dosad je Zukanović mogao imati 5-6 nastupa u prijateljskim utakmicama, slično i Vranješ... ali ne, bolje je isprobavati Rahimića i Papca :roll: Pa sa one utakmice protiv Poljske niko da dobije poziv poslije toga... zašto ne organizovati još koju utakmicu tog tipa.

Mladi odigrali odlične kvalifikacije i trebaju biti zaboravljeni poslije toga? Bilbija, Đurić, Grahovac, Sipović, Kvesić itd. zaslužuju šansu... pokazali su potencijal a igraju na nama deficitarnim pozicijama.
belafonte

#19450 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

Kvesić definitivno zaslužuje poziv, tikataka i Sesar mu nisu do koljena...čvrst u odbrani(mada ga je onaj Njemac ispišo uz aut liniju ccc)bar frajer može centrirat a ne ko Salihović svaki centaršut preko kurca...
Locked