baš zbog ove teme uvijek parkiram u ćizeLogovan wrote:
Ja se izvinjavam.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- arslanica
#19426 Re: "Majstori" parkiranja
- Raigor Stonehoof
#19427 Re: "Majstori" parkiranja
?duminjo wrote:Raigor Stonehoof wrote:neki dan sam prvi put u zivotu namjerno kljucem izgrebao idiota
morao ulazit kroz suvozaceva vrata, uvalio mi se na 5 cenata sa moje lijeve strane, a lijevo od njega metar praznog prostora.
- Logovan
#19428 Re: "Majstori" parkiranja
arslanica wrote: baš zbog ove teme uvijek parkiram u ćizeprema tome ... khm, khm
-
condy
#19429 Re: "Majstori" parkiranja
Ovaj sto grebe
ove na trotoarima izgrebi sledeci put 
- duminjo
#19430 Re: "Majstori" parkiranja
Tebi Jos upitnik iznad glave kada neko zakoluta očima jer si SE Pohvalio da si nekome NAMJERNO izgrebao Auto.Raigor Stonehoof wrote:?duminjo wrote:Raigor Stonehoof wrote:neki dan sam prvi put u zivotu namjerno kljucem izgrebao idiota
morao ulazit kroz suvozaceva vrata, uvalio mi se na 5 cenata sa moje lijeve strane, a lijevo od njega metar praznog prostora.
I tebi bi Garant bilo drago da ti neko NAMJERNO napravi stetu i da moraš mjesec dana Raditi zbog necijeg kurčenja i za dzaba.
-
kakavdanakneiskustvu
#19431 Re: "Majstori" parkiranja
Tebi Jos upitnik iznad glave kada neko zakoluta očima jer si SE Pohvalio da si nekome NAMJERNO izgrebao Auto.duminjo wrote:?Raigor Stonehoof wrote:Raigor Stonehoof wrote:neki dan sam prvi put u zivotu namjerno kljucem izgrebao idiota
I tebi bi Garant bilo drago da ti neko NAMJERNO napravi stetu i da moraš mjesec dana Raditi zbog necijeg kurčenja i za dzaba.[/quote]
pocelo je sa time da mu je neko,nicim izazvan, onemogucio normalan ulazak u njegpvo vozilo
- Raigor Stonehoof
#19432 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sigurno nikad necu utjerati auto na parking bez da autima pored obezbjedim normalan ulaz i izlaz. Kad imas taj stav "boli me kurac za druge", onda ti se ovakve stvari i dogode. POGOTOVO zato sto je s druge strane imao sasvim dovoljno prostora da obojica mozemo normalno pristupiti autu.duminjo wrote:
Tebi Jos upitnik iznad glave kada neko zakoluta očima jer si SE Pohvalio da si nekome NAMJERNO izgrebao Auto.
I tebi bi Garant bilo drago da ti neko NAMJERNO napravi stetu i da moraš mjesec dana Raditi zbog necijeg kurčenja i za dzaba.
Jesam, izgrebao sam, i opet bih.
-
avijon
#19433 Re: "Majstori" parkiranja
Ma on se prepo jer i on tako radiRaigor Stonehoof wrote:Ja sigurno nikad necu utjerati auto na parking bez da autima pored obezbjedim normalan ulaz i izlaz. Kad imas taj stav "boli me kurac za druge", onda ti se ovakve stvari i dogode. POGOTOVO zato sto je s druge strane imao sasvim dovoljno prostora da obojica mozemo normalno pristupiti autu.duminjo wrote:
Tebi Jos upitnik iznad glave kada neko zakoluta očima jer si SE Pohvalio da si nekome NAMJERNO izgrebao Auto.
- duminjo
#19434 Re: "Majstori" parkiranja
Slazemo se da je on Papak... Al si brate pretjero i to je to.Raigor Stonehoof wrote:Ja sigurno nikad necu utjerati auto na parking bez da autima pored obezbjedim normalan ulaz i izlaz. Kad imas taj stav "boli me kurac za druge", onda ti se ovakve stvari i dogode. POGOTOVO zato sto je s druge strane imao sasvim dovoljno prostora da obojica mozemo normalno pristupiti autu.duminjo wrote:
- amar1994
#19435 Re: "Majstori" parkiranja
10m nize patrola i naravno boli ih briga

jedno ih je 50 ovako doslo , stalo i otislo

jedno ih je 50 ovako doslo , stalo i otislo
- JavierBosnia
#19436 Re: "Majstori" parkiranja
Majstore, pogrijesio si, ispao si veci papak od njega.Raigor Stonehoof wrote:neki dan sam prvi put u zivotu namjerno kljucem izgrebao idiota
To je bilo slobodnog prostora pored njega kada si ti dosao, a kada je on dolazio, mozda je auto bio neki pored, pa se on jedva tu uglavio.
Nebitno kakva je situacija i bila, tako se ne postupa drug, oštetio si tudju imovinu, on tebe nije nikako.
Parking je to i uvijek ce biti tijesno i borba za mjesto posebno kod nas.
-
condy
#19437 Re: "Majstori" parkiranja
Pa nek u buduce pazi kako se parkira, nek druge ne blokira i nece ga niko grebat
- kloniran
#19438 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ako ces svojim parkiranjem blokirati nekog drugog nemoj onda ni parkirati tu, cuj mozda se jedva uglavio
Koga boli taki za to sto nije bilo mjesta, nije pod moranje da se na silu uvalis i blokiras nekog drugo.
Uostalom kako je on izasao ako nije bilo mjesta
Dobro je on prosao s tim grebanjem
Koga boli taki za to sto nije bilo mjesta, nije pod moranje da se na silu uvalis i blokiras nekog drugo.
Uostalom kako je on izasao ako nije bilo mjesta
Dobro je on prosao s tim grebanjem
- JavierBosnia
#19439 Re: "Majstori" parkiranja
Ama kupi sebi garazu, budi hadzija ili kupi si mjesto na parkingu i ne brini za to. Ovako javni parking moras ocekivati i biti pod rizikom prvo da te neko zagrebe, da te neko kucne, da te blokira...condy wrote:Pa nek u buduce pazi kako se parkira, nek druge ne blokira i nece ga niko grebat
Mozda je je pored bilo jos neko auto, pa se on jedva uglavio tu, zurio covjek negdje, ko zna kakva ga je sreca ili nesreca zadesila. Nebitno, sve i da nije frka nikakva, nasao je tu mjesto, uparkirao se nekako, nikog ostetio nije. Kasnije ovaj do njeg otisao, u medjuvremenu ovaj "grebač" dosao i napravio se kabadahija.
Ne branim stvarno ima likova koji brinu za svoju guzicu samo, ostale ko je.be, ali ovo nije nacin nikako.
- hekaton
#19440 Re: "Majstori" parkiranja
@JavierBosnia saburli insan. svaka cast
- Raigor Stonehoof
#19441 Re: "Majstori" parkiranja
haviere, nije bilo tako. isto auto iza njega je bilo tu i kad sam dolazio, a i kad sam odlazio. sve sto je bilo potrebno je jedan manevar u rikverc, i da se ispravi fino, pa bi obojica imali normalan pristup vozilu.
- JavierBosnia
#19442 Re: "Majstori" parkiranja
Drug, kako god, ja tvoj postupak ne opravdavam nikako.Raigor Stonehoof wrote:haviere, nije bilo tako. isto auto iza njega je bilo tu i kad sam dolazio, a i kad sam odlazio. sve sto je bilo potrebno je jedan manevar u rikverc, i da se ispravi fino, pa bi obojica imali normalan pristup vozilu.
I meni je takvih pun k, ali moras biti svjestan toga. Hajde da to radi svaki put i da je bezobrazan, ali ako je prvi..
Na javnom parkingu nemas nikakva prava, niti sigurnost, niti imas sta da zahtijevas.
Kao kad se oni po gradskom prijevozu zale sto je guuva, sto smrdi, sto se ljudi guraju, a dzabe se voze. Ako ti smetaju takve stvari, hoces nesto uredjenije, normalnije, plati taksi i budi gospodin, za tebe slicno vazi.
Uglavnom pozelio bih ti sto manje takvih da te zaje.bavaju, a tebi vise strpljenja haha, sa srecom drug i da tebe nikad niko tako ne doceka
-
noviclan
#19443 Re: "Majstori" parkiranja
Kud mu nije ventile odvnuo na gumama
- Dope_Man
#19445 Re: "Majstori" parkiranja
Iako sam to ne bi volio dozivjeti moram reci da odobravam ovo gore. Hladne glave to ne bih nikad uradio, ali mogu razumjeti situaciju i da te neko tako blokira da popizdis u trenu i izgrebes ga. Ko ga hebe, nek nauci parkirati. Ja ako vec idem u grad i trazim mjesto onda uvijek gledam da maksimalno ostavim prostora izmedju auta lijevo/desno da ne hebem nikog. Srecom do sad nisam imao situaciju da mi neko tako blokira, mada jesam par puta da stane ispred auta pa ne mogu izaci s mjesta dok ne dodje (obicno tu negdje u prodavnici/kladionici budu).
-
mishic
#19446 Re: "Majstori" parkiranja
Da njih brine šta će ko reči, napisati, uslikati, nebi ni parkirali tako.
Zato je naj efikasniji i oproban metod s k a l p e l.
Parnica neprimjetna a jako upozoravajuća.
Već probano u ulici u kojoj se bilo otelo živjeti.
Svi skontali da su oparani samo ONI koji krše pravila.
Zato je naj efikasniji i oproban metod s k a l p e l.
Parnica neprimjetna a jako upozoravajuća.
Već probano u ulici u kojoj se bilo otelo živjeti.
Svi skontali da su oparani samo ONI koji krše pravila.
-
kakavdanakneiskustvu
#19447 Re: "Majstori" parkiranja
da,sve to stoji,ali lako je nama pisati o tome a posve drugo je biti u takvoj situaciji,sta da sa suvozaceve strane takodje nije mogao uci?JavierBosnia wrote:Majstore, pogrijesio si, ispao si veci papak od njega.Raigor Stonehoof wrote:neki dan sam prvi put u zivotu namjerno kljucem izgrebao idiota
To je bilo slobodnog prostora pored njega kada si ti dosao, a kada je on dolazio, mozda je auto bio neki pored, pa se on jedva tu uglavio.
Nebitno kakva je situacija i bila, tako se ne postupa drug, oštetio si tudju imovinu, on tebe nije nikako.
-
kakavdanakneiskustvu
#19448 Re: "Majstori" parkiranja
Dope_Man wrote:Iako sam to ne bi volio dozivjeti moram reci da odobravam ovo gore. Hladne glave to ne bih nikad uradio, ali mogu razumjeti situaciju i da te neko tako blokira da popizdis u trenu i izgrebes ga. Ko ga hebe, nek nauci parkirati. Ja ako vec idem u grad i trazim mjesto onda uvijek gledam da maksimalno ostavim prostora izmedju auta lijevo/desno da ne hebem nikog. Srecom do sad nisam imao situaciju da mi neko tako blokira, mada jesam par puta da stane ispred auta pa ne mogu izaci s mjesta dok ne dodje (obicno tu negdje u prodavnici/kladionici budu).
ma moramo svi parkirati sto blize zeljenoj destinaciji,nedo bog parkirati malo dalje i prosetati se,sve neka ko fol zurba
- Dope_Man
#19449 Re: "Majstori" parkiranja
Normalno, gdje cu ja 20 metara prosetati da upale misica na nogama dobijem 
Da dodam na ovo ostecivanje gore. Nije pravljenje stete samo materijalno. Kad te neko blokira i on tebi cini stetu - psihicku, u rijetkim situacijama i vrijeme ti oduzima, ali u svakom slucaju to sto si zbog nekoga popizdio jeste steta koju je taj covjek napravio jednako kao sto je steta ogrebotina. (bez potrebe da sad uporedjujemo kolika duzina ogrebotine odgovara kojoj duzini stete). Dakle tim papanskim parkiranjima itekako cinimo stetu drugima hebavajuci im zivce.
Da dodam na ovo ostecivanje gore. Nije pravljenje stete samo materijalno. Kad te neko blokira i on tebi cini stetu - psihicku, u rijetkim situacijama i vrijeme ti oduzima, ali u svakom slucaju to sto si zbog nekoga popizdio jeste steta koju je taj covjek napravio jednako kao sto je steta ogrebotina. (bez potrebe da sad uporedjujemo kolika duzina ogrebotine odgovara kojoj duzini stete). Dakle tim papanskim parkiranjima itekako cinimo stetu drugima hebavajuci im zivce.
- arslanica
#19450 Re: "Majstori" parkiranja
ulazila sam ja i kroz gepek baš iz tog razloga ... toliko su obojica malo mjesta ostavili da je bilo nemoguće bilo sa bilo koje strane normalno ući u auto ... dakle, gepekkakavdanakneiskustvu wrote:da,sve to stoji,ali lako je nama pisati o tome a posve drugo je biti u takvoj situaciji,sta da sa suvozaceve strane takodje nije mogao uci?JavierBosnia wrote:Majstore, pogrijesio si, ispao si veci papak od njega.Raigor Stonehoof wrote:neki dan sam prvi put u zivotu namjerno kljucem izgrebao idiota
ali mi nika ne bi palo na pamet da nekome grebem auto ili, "Bože sačuvaj", da mu bušim gume ...