Demokratska fronta Željko Komšić
-
zagor 19
#19426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna li mi neko pomoći, kako je od rata naovamo sa imenovanjima šefova službi u Opštinama/Općinama? DA li se imenuju po tzv. stranačkoj podijeli funkcija? Ima ih u DF-u sa jako zanimljivim biografijama a svi se deklariraju kao "apolitični", do pojave i stvaranja Demokratske fronte
- mirsek
#19427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koga nacelnik odabere taj je sef sluzbe.zagor 19 wrote:Zna li mi neko pomoći, kako je od rata naovamo sa imenovanjima šefova službi u Opštinama/Općinama? DA li se imenuju po tzv. stranačkoj podijeli funkcija? Ima ih u DF-u sa jako zanimljivim biografijama a svi se deklariraju kao "apolitični", do pojave i stvaranja Demokratske fronte
E sad da li tu ima stranackih dogovora ?
Mislim da nema, da je tu vise u pitanju licni interes nacelnika, sto finansijski, sto rodbinski a nekad i izborni za skupljanje glasova na izborima.
I on ima to neko, hajmo reci autonomno pravo da sebi bira saradnike mimo uputa iz stranke.
- cadburry
#19428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slobodan Soja je bio sef kabineta Nikoli Spiricu u VM. Dakle, nije bio drzavni sluzbenik niti je konkursom dosao, vec je to postao Spiricevoj odlukom. Isto ko sto je Radmanovicevom odlukom postao ambasador. A ko ne zna, na mjesto sefa kabineta idu ljudi od najveceg povjerenja. 
- kandelabar
#19429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije ni potpresjednik mala stvar nekad i on može da blokira neke stvari bitno je i tu kakviljudi dođu kao što je bio slučaj Budimir
- It_is_a_Leclerc
#19430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP radi opasnu stvar. Opasnu stvar po državu, po građane, po realan život.
SDP će raditi ono što je HDZ radio njima, a to je sitnim, rekao bih kokošarskim manirima poput ovog u Klubu Srba, spriječiti uspostavu vlasti u kojima ih nema. SDP, pak, ne zna da, kao ni HDZ-ova, ni diktatura proleterijata Pudarić - Šućur neće trajati zauvijek. Ova parlamentarna većina će, ne bude li u četvrtak podrške za DF-ovog kandidata g. Šoju, iznaći modalitete da se u skladu sa zakonom imenuju još 4 Srbina u Dom naroda, a onda - zbogom SDP-u.
Jer, zamislite kakvi, ja to moram reći, moralni, politički, ljudski patuljci morate biti da, kad vam DF kaže - Evo imenujte vi potpredjednika jer imate većinu u Klubu Srba, kažete - "Nećemo mi. Nismo dio većine", a onda blokirate pokušaje da tog potpredsjednika imenuju drugi.
SDP će raditi ono što je HDZ radio njima, a to je sitnim, rekao bih kokošarskim manirima poput ovog u Klubu Srba, spriječiti uspostavu vlasti u kojima ih nema. SDP, pak, ne zna da, kao ni HDZ-ova, ni diktatura proleterijata Pudarić - Šućur neće trajati zauvijek. Ova parlamentarna većina će, ne bude li u četvrtak podrške za DF-ovog kandidata g. Šoju, iznaći modalitete da se u skladu sa zakonom imenuju još 4 Srbina u Dom naroda, a onda - zbogom SDP-u.
Jer, zamislite kakvi, ja to moram reći, moralni, politički, ljudski patuljci morate biti da, kad vam DF kaže - Evo imenujte vi potpredjednika jer imate većinu u Klubu Srba, kažete - "Nećemo mi. Nismo dio većine", a onda blokirate pokušaje da tog potpredsjednika imenuju drugi.
- lerdi
#19431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta si očekivao od njih drugo. Njihovo ponašanje u zadnje četiri godine pokazalo je da su spremni na sve tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. Isto su se ovako ponašali i prije mjesec u KS zajedno sa NS-om. Sve su to legalisti i zaštitinici interesa naroda al dok ih ima u priči. Kad ispadnu iz šeme onda pokažu pravo lice. Meni će iskreno najviše biti žao ako im se Peđa pridruži i u ovome jer nešto slično su radili u KS kod izbora organa skupštine. Nije mi jasno što mu treba da se sa njima valja po blatu ali eto svako ima neku svoju računicu pa i NS.
-
starisalko
#19432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ne lupetas bez veze zamoli Pedju da ti objasni sta se desavalo u klubu srba,a pogotovo kad je u sobu usao Suljagic i saopstio da RADELjAS trazi JOS milion za svoja dva glasa ( sta mu je DF prije obecao ne znam )lerdi wrote:Pa šta si očekivao od njih drugo. Njihovo ponašanje u zadnje četiri godine pokazalo je da su spremni na sve tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. Isto su se ovako ponašali i prije mjesec u KS zajedno sa NS-om. Sve su to legalisti i zaštitinici interesa naroda al dok ih ima u priči. Kad ispadnu iz šeme onda pokažu pravo lice. Meni će iskreno najviše biti žao ako im se Peđa pridruži i u ovome jer nešto slično su radili u KS kod izbora organa skupštine. Nije mi jasno što mu treba da se sa njima valja po blatu ali eto svako ima neku svoju računicu pa i NS.
Ostao sam ti duzan odgovor za Sanku pa evo ukratko. Z.K je licno doveo u centralu DF Sanku i Koku da potpisu pristupnice u DF'. Tad neki od prisutni clanova rukovodstva iskazuju svoje ne slaganje sa tom Zeljkovom odlukom.Radi mira u kuci postizu dogovor da se prijem prolongira do uspostave vlasti i da se izda saopstenje za javnost kako su netacne informacije koje su objavljene u vezi ove dvojice.
U pregovorima sa SDA oko ministarstava,prva dva na listi DF su zdravstvo i policija
Krajem decembra traze od SDA da se stavi moratorij na sva nova imenovanja i zaposljavanja dok se ne uspostavi vlast ili ce prekinuti sve pregovore.par dana su to bile glavne vjesti u svim medijima.
Polovinom januara Sanko postaje direktor KCUS,DF se ne oglasava
Zanimljivo je da SDA nema kandidata za direktora KCUS, tako da je Sanko jedini kandidat
- johntra
#19433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa i od ta četiri Srbina, postoji velika šansa da jedan ili dva budu iz SDP-a...lupate ko Maksim po diviziji...je li to vladajuća većina ne može pronaći boljeg Srbina od Šoje? kaže Podžić sinoć, Šoja je odličan kandidat jer je rođen na Vrelu Bosne...It_is_a_Leclerc wrote:SDP radi opasnu stvar. Opasnu stvar po državu, po građane, po realan život.
- lerdi
#19434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E čuj da ne lupetam.starisalko wrote:Da ne lupetas bez veze zamoli Pedju da ti objasni sta se desavalo u klubu srba,a pogotovo kad je u sobu usao Suljagic i saopstio da RADELjAS trazi JOS milion za svoja dva glasa ( sta mu je DF prije obecao ne znam )lerdi wrote:Pa šta si očekivao od njih drugo. Njihovo ponašanje u zadnje četiri godine pokazalo je da su spremni na sve tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. Isto su se ovako ponašali i prije mjesec u KS zajedno sa NS-om. Sve su to legalisti i zaštitinici interesa naroda al dok ih ima u priči. Kad ispadnu iz šeme onda pokažu pravo lice. Meni će iskreno najviše biti žao ako im se Peđa pridruži i u ovome jer nešto slično su radili u KS kod izbora organa skupštine. Nije mi jasno što mu treba da se sa njima valja po blatu ali eto svako ima neku svoju računicu pa i NS.
Ostao sam ti duzan odgovor za Sanku pa evo ukratko. Z.K je licno doveo u centralu DF Sanku i Koku da potpisu pristupnice u DF'. Tad neki od prisutni clanova rukovodstva iskazuju svoje ne slaganje sa tom Zeljkovom odlukom.Radi mira u kuci postizu dogovor da se prijem prolongira do uspostave vlasti i da se izda saopstenje za javnost kako su netacne informacije koje su objavljene u vezi ove dvojice.
U pregovorima sa SDA oko ministarstava,prva dva na listi DF su zdravstvo i policija
Krajem decembra traze od SDA da se stavi moratorij na sva nova imenovanja i zaposljavanja dok se ne uspostavi vlast ili ce prekinuti sve pregovore.par dana su to bile glavne vjesti u svim medijima.
Polovinom januara Sanko postaje direktor KCUS,DF se ne oglasava
Zanimljivo je da SDA nema kandidata za direktora KCUS, tako da je Sanko jedini kandidat
Dakle isti sistem je prebačen i u dom naroda FBiH. Ovo je klasični primjer opstrukcije formiranja vlasti a ti ga možeš nazvati kako god ti volja. Opet ponavljam meni je žao što NS i Peđa dopuštaju da ih SDP svuče zajedno sa sobom u blato ali odrasli su ljudi pa valjda su sposobni skonati isplatili se sa njima valjati.Pedja Kojovic wrote:...
Moj stav, i o tome sam dao nekoliko izjava, je da klub Srba u KS u ovom trenutku ima 5 clanova i da i Slavisa i ja smatramo da rukovodstvo Skupstine - a ne Kolegij - treba da oslikava parlamentarnu vecinu.
...
p.k.
Što se tiče Šanke nisi ti meni ništa ostao dužan jer sve oko Šanke što je rečeno, pa i ova tvoja teorija, je šuplja da ne može biti veča. Jedina istina je da se Šanko nudio okolo, vuko za rukav, plačao pića po Korzu pojednicima ali mu je slaba vajda od svega toga bila. Komšić, kao i mnogi drugi, nije bio kako za njega tako i za Kurteša pa su se ljudi morali snalaziti kako znaju i umiju. Stvar oko Šanke je toliko jednostavna da mene buni da neko ko imalo zna realno rasuđivati može se pecati na priču da ga je DF postavio na mjesto gdje još uvijek SDP ima apsolutni uticaj. Mislim koja je logika da DF postavlja direktora ustanove čiji upravni odbor sačinjavaju SDP kadrovi a ne može da završi mnogo bitniju stvar kao što je izbor podpredsjednika FBiH u klubu srba koji opet većinski drži taj isti SDP? Kako to da negdje mogu uticati a negdje ne? Umjesto da svi pljuju po SDP-u i Šanki koji koriste ovaj vakum da imenuju kadrove na vrlo važne funkcije priča se okrenula prema DF-u koji nit luk jeo nit luk mirisao. Allistar očito ima ugovor još uvijek jer je ovo ispinovao odlično.
P.S. DF je isti dan demantovao bilo šta vezano za imenovanje Šanke. Izguglaj ako meni ne vjeruješ ali nemoj lagati.
Last edited by lerdi on 20/01/2015 13:02, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#19435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanje je procedure i pokazivanja dobre volje. Ako SDP hoće da bude opstrukcijska snaga, centrifugalna sila u ovoj državi i da nastavi putem nestanka, onda može nastaviti opstuirati ovaj izbor, iako ne žele ponuditi svog kandidata, ali to je kratkog daha. Naći će se četvrti potpis.johntra wrote:pa i od ta četiri Srbina, postoji velika šansa da jedan ili dva budu iz SDP-a...lupate ko Maksim po diviziji...je li to vladajuća većina ne može pronaći boljeg Srbina od Šoje? kaže Podžić sinoć, Šoja je odličan kandidat jer je rođen na Vrelu Bosne...It_is_a_Leclerc wrote:SDP radi opasnu stvar. Opasnu stvar po državu, po građane, po realan život.
Gospodin Šoja je dobar, odličan kandidat. Bez mrlje u diplomatskom angažmanu, odradio dvije misije savršeno, dobio pohvale u akreditivu, intelektualac, saradnik na fakultetu. Šta biste vi još ?
- johntra
#19436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Novog kandidata ili je Federacija spala samo na nekadašnjeg Ekmečićevog asistenta?
- lerdi
#19437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad i gdje je Šoja bio Ekmečićev asistent? Interesuje me ovaj podatak pa eto ako znaš zamolio bih te da mi odgovoriš.johntra wrote:Novog kandidata ili je Federacija spala samo na nekadašnjeg Ekmečićevog asistenta?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To što Demokratska Fronta želi da dijeli vlast sa SDA i da sjedi na pozicijama sa istom je legitimna stvar Demokratske Fronte ali pitanje je da li takvu politiku podržavaju njeni glasači ?lerdi wrote:Pa šta si očekivao od njih drugo. Njihovo ponašanje u zadnje četiri godine pokazalo je da su spremni na sve tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. Isto su se ovako ponašali i prije mjesec u KS zajedno sa NS-om. Sve su to legalisti i zaštitinici interesa naroda al dok ih ima u priči. Kad ispadnu iz šeme onda pokažu pravo lice. Meni će iskreno najviše biti žao ako im se Peđa pridruži i u ovome jer nešto slično su radili u KS kod izbora organa skupštine. Nije mi jasno što mu treba da se sa njima valja po blatu ali eto svako ima neku svoju računicu pa i NS.
To što Naša Stranka ne želi da dijeli vlast sa SDA i da sjedi na pozicijama sa istom je legitimna stvar Naše Stranke a sigurna sam da takvu politiku podržavaju njeni glasači .
Proglašavati nažalost jednog od dvojice istinskih Srba u SKS (PK-NS) potencijalnim manipulantom je nedopustivo , pogotovo u situaciji kada je Naša Stranka za nosioca liste postavila - Srbina poslavši jasnu poruku....ne sumnjam da će Peđa raditi najbolje što može u interesu građana koji su ga izabrali , zatim u interesu srpskog naroda u KS odnosno u interesu Naše Stranke.
- Banksy
#19439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Projekat Demokratska fronta je najveća politička prevara poslijeratne Bosne i Hercegovine.
I to jeftina, jalijaška, šibicarska prevara s devet ćevapa u somunu.
Vrijeme će nam biti svjedok.
I to jeftina, jalijaška, šibicarska prevara s devet ćevapa u somunu.
Vrijeme će nam biti svjedok.
- Banksy
#19440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O ''Šoji'' je dovoljno rečeno,
Pravo pitanje je,
gdje su danas DF Srbi s osnivačke skupštine 07.04.2013?
potpredsjednik dr Milan Mandilović,
Konstantin Jovanović,
Savo Vlaški,
itd?
Šoja je rekao da nije član DF-a niti bilo koje druge stranke, ali da je prihvatio ponudu DF-a (ponuda je stigla 48 sati pred istek roka)
Slobodan Šoja, diplomatski savjetnik Predsjedavajućeg Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine Nikole Špirića u periodu od 2007-2008
2003
Ambasador BiH u Francuskoj Slobodan Šoja po svemu sudeci uživa bezrezervnu podršku svoga šefa Mladena Ivanica.
Iako je u MIP BiH vec odavno stiglo nekoliko kompromitirajucih dokumenata koji svjedoce o Šojinim mutnim finansijskim aranžmanima u Parizu (pored ostalog, Šoja je iznajmio stan po dva puta nižoj cijeni od one koju prikazuje MIP-u BiH), Ivanic ne namjerava pokrenuti istragu kako bi se utvrdila istinitost pristiglih prijava. Umjesto istrage, Ivanic je prilikom svog posljednjeg boravka u P .....
Pravo pitanje je,
gdje su danas DF Srbi s osnivačke skupštine 07.04.2013?
potpredsjednik dr Milan Mandilović,
Konstantin Jovanović,
Savo Vlaški,
itd?
- johntra
#19441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 9206.shtmllerdi wrote: Kad i gdje je Šoja bio Ekmečićev asistent? Interesuje me ovaj podatak pa eto ako znaš zamolio bih te da mi odgovoriš.
evo malo o njegovom divljenju Slobodanu Jovanoviću, članu Vlade Kraljevine Joglasvije u egzilu i čovjeku kojem je suđeno u isto vrijeme kad i Draži...vidi se da je Šoja bio nadahnut Ekmečićevom divljenju prononsiranom četi Jovanoviću...Slobodan Soja | 29/12/2009 19:32
Bio sam student prof. Milorada Ekmecica na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i postdiplomac kod prof. Radovana Samardzica pa mi je posebno drago sto se u ovom tekstu pominju njihova imena medju glavnim cuvarima Jovanovicevog nasljedja. I danas se zivo sjecam Ekmecicevih posebno nadahnutih recenica kad bi ga njegova siroka i ziva misao dovela u priliku da pomene Slobodana Jovanovica. A dolazio je naravno cesto jer su i on, kao i prof. Samardzic, bili duhovni istomisljenici koji su istoriju posmatrali istim prodornim ocima i to znali opisati nadahnutim i sintetickim stilom. Kakva je sreca bilo slusati Ekmecica i Samardzica citati Jovanovica! Zbog toga vrijedi zivjeti.
S druge strane, mozda niti jedna cinjenica ne govori bolje o nekom rezimu kao podatak da je taj rezim jednu velicinu cije rodjenje treba cekati nekoliko vijekova osudio na dvadeset godina zatvora. Ne ponovilo se.
Last edited by johntra on 20/01/2015 13:25, edited 1 time in total.
- lerdi
#19442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imenovanje zamjenika predsjedavajučeg skupštine iz reda srpskog naroda nema veze sa djeljenjem ili nedjeljenjem vlasti sa SDA. Cilj te funkcije je da svi klubovi naroda imaju svog predstavnika u organima skupštine. Izbor organa skupštine kreće od klubova naroda i ovo što si napisala je klasična zamjena teza jer za vlast ti treba večina u skupštini ali ne i u klubovima naroda. SDA da ima 18 zastupnika u skupštini i da su svi Bošnjaci po tvojoj i Peđinoj teoriji ne bi trebali biti u vlasti jer nemaju zastupnika u drugim klubovima naroda što je apsurd. Zna se šta je potrebno za vlast a šta za jednog od rukovodećih ljudi u skupštini. To su dvije sasvim odvojene stvari koje očito služe nekim da bi manipulisali. I da taj tvoj istinski Srbin (PK-NS) po vlastitom priznanju više se osjeća Bosancem ali eto iz principijelnih razloga se izjašnjava Srbinom što ja poštujem. Ipak ovo što radi zajedno sa Šućurom je klasična manipulacija ma koliko to tebi teško bilo za priznati ili razumjeti.tvsabina wrote:To što Demokratska Fronta želi da dijeli vlast sa SDA i da sjedi na pozicijama sa istom je legitimna stvar Demokratske Fronte ali pitanje je da li takvu politiku podržavaju njeni glasači ?lerdi wrote:Pa šta si očekivao od njih drugo. Njihovo ponašanje u zadnje četiri godine pokazalo je da su spremni na sve tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. Isto su se ovako ponašali i prije mjesec u KS zajedno sa NS-om. Sve su to legalisti i zaštitinici interesa naroda al dok ih ima u priči. Kad ispadnu iz šeme onda pokažu pravo lice. Meni će iskreno najviše biti žao ako im se Peđa pridruži i u ovome jer nešto slično su radili u KS kod izbora organa skupštine. Nije mi jasno što mu treba da se sa njima valja po blatu ali eto svako ima neku svoju računicu pa i NS.
To što Naša Stranka ne želi da dijeli vlast sa SDA i da sjedi na pozicijama sa istom je legitimna stvar Naše Stranke a sigurna sam da takvu politiku podržavaju njeni glasači .
Proglašavati nažalost jednog od dvojice istinskih Srba u SKS (PK-NS) potencijalnim manipulantom je nedopustivo , pogotovo u situaciji kada je Naša Stranka za nosioca liste postavila - Srbina poslavši jasnu poruku....ne sumnjam da će Peđa raditi najbolje što može u interesu građana koji su ga izabrali , zatim u interesu srpskog naroda u KS odnosno u interesu Naše Stranke.
- lerdi
#19443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj me zezati da si postavio komentar nekog lika koji se potpisao kao Slobodan Šoja na politikinom portalu za neki relevantan dokaz. Mogao se potpisati kako je htio. Fakat drug ali ovo je i ispod dna.johntra wrote:https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 9206.shtmllerdi wrote: Kad i gdje je Šoja bio Ekmečićev asistent? Interesuje me ovaj podatak pa eto ako znaš zamolio bih te da mi odgovoriš.
evo malo o njegovom divljenju Slobodanu Jovanoviću, članu Vlade Kraljevine Joglasvije u egzilu i čovjeku kojem je suđeno u isto vrijeme kad i Draži...vidi se da je Šoja bio nadahnut Ekmečićevom divljenju prononsiranom četi Jovanoviću...Slobodan Soja | 29/12/2009 19:32
Bio sam student prof. Milorada Ekmecica na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i postdiplomac kod prof. Radovana Samardzica pa mi je posebno drago sto se u ovom tekstu pominju njihova imena medju glavnim cuvarima Jovanovicevog nasljedja. I danas se zivo sjecam Ekmecicevih posebno nadahnutih recenica kad bi ga njegova siroka i ziva misao dovela u priliku da pomene Slobodana Jovanovica. A dolazio je naravno cesto jer su i on, kao i prof. Samardzic, bili duhovni istomisljenici koji su istoriju posmatrali istim prodornim ocima i to znali opisati nadahnutim i sintetickim stilom. Kakva je sreca bilo slusati Ekmecica i Samardzica citati Jovanovica! Zbog toga vrijedi zivjeti.
S druge strane, mozda niti jedna cinjenica ne govori bolje o nekom rezimu kao podatak da je taj rezim jednu velicinu cije rodjenje treba cekati nekoliko vijekova osudio na dvadeset godina zatvora. Ne ponovilo se.
Opet te pitam kada i gdje je bio asistent Ekmečiću. Ovaj tekst Dana ništa osim te ponovljene teze ne govori. Izgleda da svi znaju da jeste bio ali niko ne zna gdje i kad je bio asistent Ekmečiću. Nije valjda da niko ne zna tu informaciju?
- casica
#19444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je Šoja bio i šta je radio u ovih šest godina, u nekom kolektivnom centru ili tamo gdje i svi sarajevski profesori koji su Sarajevo napustili '91?Slobodan Šoja
Slobodan Šoja je istoričar i diplomata. Predavao je Svjetsku istoriju novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Sarajevu (do 1991. godine) i Istoriju Jugoslavije na Univerzitetu Pariz IV Sorbona (od 1997. godine). U bh. diplomatiji je od 2000. godine. Bio je ambasador BiH u Francuskoj i Egiptu.
- johntra
#19445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Filozofski fakultet, u vrijeme dok je Ekmečić bio tamo profesor...godinu tačnu ne znam, ali sumnjam da se ne može provjeriti na Filozofiji...lerdi wrote:[
Nemoj me zezati da si postavio komentar nekog lika koji se potpisao kao Slobodan Šoja na politikinom portalu za neki relevantan dokaz. Mogao se potpisati kako je htio. Fakat drug ali ovo je i ispod dna.
Opet te pitam kada i gdje je bio asistent Ekmečiću. Ovaj tekst Dana ništa osim te ponovljene teze ne govori. Izgleda da svi znaju da jeste bio ali niko ne zna gdje i kad je bio asistent Ekmečiću. Nije valjda da niko ne zna tu informaciju?
inače, što se tiče komentara, da, svako ga je mogao napisati, ali malo ima previše detalja koje bi znao samo neko ko je bio u bližem Ekmečićevom okruženju...Inače, Husnija Kamberović je dobro secirao Šoju u svojoj knjizi Historiografija BiH u službi politike....izguglaj, ima jedan dobar odlomak u kjnizi o Šojinim tekstovima u Oslobođenju i gdje se vidi njegovo srpstvo...
- MuaDib
#19446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smješna su ova pravdanja SDP i NS, kako oni imaju principe i kako oni ne blokiraju vlast, iako se svojim kolebanjem itekako mješaju u proces formiranja vlasti, stvarajući nelegitimnu opstrukciju. Što me ne čudi od SDP-a, jer ko gubi ima pravo da se ljuti, a usput opstrukcijama produžiti opstanak pojedinih kadrova koji mjesec više u vlasti. Posebno me nervira NS sa svojim politikanstvom, koje nevješto prikriva demagoškom kritikom i klasičnom zamjenom teza. Čitam Gratz se sablažnjava nad poplavljenim područjima i nebrigom vlasti. A kada treba preuzeti resore u vlasti, nestanu brzinom svjetlosti i prekidaju pregovore tezama da neće s onima za koje glasaju onih koji smrde. Da je vama stalo da mjenjate društvo tražili bi makar jedan jedini resor i radili na tome da ga dovedete u red. Ali ne najlakše je kritikovati i na sva zvona vikati sve je sran*e. Kao šlag na tortu argument postanu i naklapanja Avaza o KCUS-u i drugim ekskluzivnim kurozitetima, uz pomalo stidljivo podržavanje stavova SBB-a, koji se ne može pomiriti sa činjenicom da nije dio vlasti.
Na kraju samo mogu dati svoj komentar - Ako već nećete da preuzmete odgovornost, pustite onoga ko hoće.
Na kraju samo mogu dati svoj komentar - Ako već nećete da preuzmete odgovornost, pustite onoga ko hoće.
- JThomas
#19447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da se zaista SDP pitao šta sa direktorom KCUSa, ostao bi aganović. to je tako jednostavno, živi bili pa vidjeli.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po "mojoj teoriji" kao glasačicu Naše Stranke me interesuje pozicija iste u okviru Doma u kojem zauzima pozicije.lerdi wrote:Imenovanje zamjenika predsjedavajučeg skupštine iz reda srpskog naroda nema veze sa djeljenjem ili nedjeljenjem vlasti sa SDA. Cilj te funkcije je da svi klubovi naroda imaju svog predstavnika u organima skupštine. Izbor organa skupštine kreće od klubova naroda i ovo što si napisala je klasična zamjena teza jer za vlast ti treba večina u skupštini ali ne i u klubovima naroda. SDA da ima 18 zastupnika u skupštini i da su svi Bošnjaci po tvojoj i Peđinoj teoriji ne bi trebali biti u vlasti jer nemaju zastupnika u drugim klubovima naroda što je apsurd. Zna se šta je potrebno za vlast a šta za jednog od rukovodećih ljudi u skupštini. To su dvije sasvim odvojene stvari koje očito služe nekim da bi manipulisali. I da taj tvoj istinski Srbin (PK-NS) po vlastitom priznanju više se osjeća Bosancem ali eto iz principijelnih razloga se izjašnjava Srbinom što ja poštujem. Ipak ovo što radi zajedno sa Šućurom je klasična manipulacija ma koliko to tebi teško bilo za priznati ili razumjeti.tvsabina wrote:To što Demokratska Fronta želi da dijeli vlast sa SDA i da sjedi na pozicijama sa istom je legitimna stvar Demokratske Fronte ali pitanje je da li takvu politiku podržavaju njeni glasači ?lerdi wrote:Pa šta si očekivao od njih drugo. Njihovo ponašanje u zadnje četiri godine pokazalo je da su spremni na sve tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. Isto su se ovako ponašali i prije mjesec u KS zajedno sa NS-om. Sve su to legalisti i zaštitinici interesa naroda al dok ih ima u priči. Kad ispadnu iz šeme onda pokažu pravo lice. Meni će iskreno najviše biti žao ako im se Peđa pridruži i u ovome jer nešto slično su radili u KS kod izbora organa skupštine. Nije mi jasno što mu treba da se sa njima valja po blatu ali eto svako ima neku svoju računicu pa i NS.
Naša Stranka ima 3 zastupnika u SKS i sa ideološki bliskim strankama nema većinu da formira vlast u Kantonu Sarajevo.
To je izborna VOLJA GRAĐANA Kantona Sarajevo.
Isto tako Naša Stranka ne može , neće i ne treba da bude u bilo kakvoj koaliciji sa Strankom Demokratske Akcije - SDA i njenim vodonošama.
To je VOLJA i STAV glasača Naše Stranke.
Dakle Kanton je birao - neka uživa , to što nemamo dovoljan broj kandidovanih Srba pa nemamo dovoljan broj i izabranih Srba je rezultat rada svih stranka u SKS uključujući i Našu Stranku.
Jedini Srbin (ah taj Peđa ,prvo sam mislila da je Jugoslaven pa evo saznadoh da je Bosanac odsnosno "principjelno-izjašnjeni Srbin") iz Naše Stranke ne mora ne treba i ne smije biti upravo broj za popunjavanje odavno ugovorenih lezihljebovićkih fotelja koje će ovaj Kanton odvesti ravno u propast jer predviđeni bankrot itekako kuca na vrata....neka sami žanju ono što su napravili u prošlom mandatu (SDA) a ako im njihovi novi partneri (DF) ne mogu obezbijediti Srbe za popunu mjesta to nikako nije niti problem a još manje politika Naše Stranke....
Peđa - drž' se
-
starisalko
#19449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi
To sto sam ti napisao u vezi Sanke je istina i nema nikakvi teorija zavjera protiv DF,jer sam istom dao svoj glas osim za KS gdje sam dao glas NS.
Tacno je da Pedja nije kako kazes sveta krava pa da mu vjerujes,al je jedini na ovm forumu kome mozes postaviti pitanje.To sto ne zelis nije sto mu ne vjerujes nego te strah odgovora. Sve sto sam napisao za Suljagica i Radeljasa je istina.
ps. Svojim nastupom sve vise pocinjes liciti na onog HM
To sto sam ti napisao u vezi Sanke je istina i nema nikakvi teorija zavjera protiv DF,jer sam istom dao svoj glas osim za KS gdje sam dao glas NS.
Tacno je da Pedja nije kako kazes sveta krava pa da mu vjerujes,al je jedini na ovm forumu kome mozes postaviti pitanje.To sto ne zelis nije sto mu ne vjerujes nego te strah odgovora. Sve sto sam napisao za Suljagica i Radeljasa je istina.
ps. Svojim nastupom sve vise pocinjes liciti na onog HM
- lerdi
#19450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači bio asistent Ekmečiću prije rata i to mu se sada uzima kao neko zlo. Hajde onda da vidimo onda ko su njemu a i nekim drugim bili još asistenti. Siguran sam da ima zanimljivih imena. Što se tiče poklapanja isti komentar je mogao napisati bilo koji predratni student filozofije a i ne vjerujem baš, a mislim da i nije realno, da jedan čovjek kao što je Slobodan Šoja ostavlja ovakve komentare po politikinom portalu. Da je htio ovako nešto napisati vjeruj da bi mu Politika dala čitavu stranicu izdanja da iznese ovakav jedan stav.johntra wrote:Filozofski fakultet, u vrijeme dok je Ekmečić bio tamo profesor...godinu tačnu ne znam, ali sumnjam da se ne može provjeriti na Filozofiji...lerdi wrote:[
Nemoj me zezati da si postavio komentar nekog lika koji se potpisao kao Slobodan Šoja na politikinom portalu za neki relevantan dokaz. Mogao se potpisati kako je htio. Fakat drug ali ovo je i ispod dna.
inače, što se tiče komentara, da, svako ga je mogao napisati, ali malo ima previše detalja koje bi znao samo neko ko je bio u bližem Ekmečićevom okruženju...Inače, Husnija Kamberović je dobro secirao Šoju u svojoj knjizi Historiografija BiH u službi politike....izguglaj, ima jedan dobar odlomak u kjnizi o Šojinim tekstovima u Oslobođenju i gdje se vidi njegovo srpstvo...
Ja ne znam jesi li čitao tekst Šoje koji je Kamberović komentarisao? Ja jesam i nigdje isčitao nisam to velikosprstvo Šoje. Poruka teksta je trebala biti da ćemo državu početi praviti tek kada se svi počnemo dogovarati a ne praviti blokove jednih protiv drugih što se i dan danas dešava. Svi političari vuku na svoju stranu, predstavljaju se zaštitnicima naroda a država sve siromašnja narod sve jadniji i bolesniji. S druge strane oni su sve deblji i rumeniji a kao što Šoja reče u tom tekstu svaki od njih to duguje onom protiv koga se bori svim snagama.