Sad procitah na facebook stranici ''spotted Sarajevo'' pa da kopiram ovdje i usput da pitam ima li ista novo u vezi ovog slucaja?
Prvo da zamolim da kopirate samo tekst koji zelim da podjelim sa svima, da sebi olaksam, i da ovo ostane anonimno jer prica koju cu napisati je nesto sto je bolno za mene i moju porodicu, i vec dovoljno medijski propraceno.. Hvala u naprijed...
Mogli ste u toku dana da procitate na nekim od portala tragicnu situaciju zene koja je brutalno zlostavljana, pretucena te poslije bacena sa mosta. Inace to je moja majka, i ovim putem zelim pojedinim bolesnim umovima da se obratim kao njen sin. Inace portali su plasirali 50% istine, ostatak je cista volja novinara koji se bavio ovim slucajem. Moja majka je veliki borac i zena koja je svoje postojanje posvetila meni i mojoj sestri, sada i svojim unucima. Zena koju zivot nikada nije mazio, vec samo zadavao udarce, i fizicke i psihicke. Za vrijeme rata radila je na Markalama i bila svjedok najstrasnijeg zlocina pocinjenog u Sarajevu, gdje je kupila djelove tijela svojih prijatelja i sugrađana, pri tome rizikovala svaki dan svoj zivot time sto nije nikada bila sigurna da li ce mene 9-o mjesecnu bebu vise ikada vidjeti u zivotu. Samo se pitam, da li ti monstrumi koji su je unakazili imaju majku, sestru, kcerku, bilo kakvu zensku osobu u familiji zbog koje bi izjedali svoj zeludac kada bi im se nesto dogodilo slicno. Da li mogu zamisliti svoje majke kako ih mucenicki tuku, zlostavljaju.. U ovakvim slucajevima vjera, nacija i bilo kakva pripadnost nemaju veze, tu ima veze stvorenje koje te je prvenstveno nosilo ispod srca 9 mjeseci, na grudi prvo sebi spustilo i podojilo, dojilo i odgojilo.. Nisu me zaboljeli komentari sujetnih, nesretnih, psihicki poremecenih osoba tipa :"mozda nije ocekivala da je udari s' prijeda".."Mozak na nivou djeteta".."Bila je drogirana, pijana..".. Svi oni koji ovo citaju, neka poslije pogledaju svoju majku ako je na Dunjaluku i bez razloga je zagrle jer je ziva i zdrava, ako je na Ahiretu neka joj dovu ili molitvu upute, jer sve ono sto je moja majka prozivjela u posljednja 3 dana, moze se desiti svakome.. I ja sam se vodio citatom da se svakome moze desiti, ali meni ne, e pa zapitajte se ko je i sta to stvorenje koje bezuslovno voli.. A ukoliko se nekim slucajem desi da ovaj tekst procitaju napadaci moje majke, samo cu da porucim, cuvajte svoje majke ako ih imate, jer covjek kad se poigra sa covjekom podigne se, Svevisnji kad se poigra sa covjekom zna se ko pobjeđuje..Hvala..