SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Thorgerson

#19426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Joj tebe, pa evo ja na vils izadjem i od 100 djece njih mozda 20% ima kacige.

Nesrece se desavaju jeboga ti. Ti ovdje pricas ko da si bezgrijesan.

Dovoljan je mali trenutak nepaznje, kazes djetetu stavi kacigu, ono sad cu, samo jedan krug i hop ne do bog, lupi negdje. Sekunde su u pitanju.

Ti nemas pojma sta se ovdje desilo, ali i dalje nastavljas baljezgati. Ponavljam, nemas pojma sta je bilo. Ides tim rezonom da je otac uzeo djecu i stavio ih na pijesak. Nemam ni ja pojma sta je bilo, ali barem ne lupam.

:(
Not My Idea

#19427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Not My Idea »

kako vas nije stid?!

de nek neko kljuca ovo,jbte
Muhamed Đakmić

#19428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Dosta je više ove rasprave.

Postoji neko ko će utvrđivati krivicu, a to svakako neće biti forumaši klixa. Svaki naredni post na tu temu rezultirat će banom.
zateznistub

#19429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Hvala!
sha_ba

#19430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sha_ba »

zateznistub wrote:Hvala!
i od mene
riko-ga

#19431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by riko-ga »

"buba80"

Javi nam se molim te kad se vratis. Znam da nema utjehe toj blizoj i a i daljoj familiji, ali volio bih da znam da je bar dosta ljudi ispratilo male meleke u lijepi dzenet.

Vrato se.Tuga,tuga i samo tuga.Dzenaza bila ogromna.Veliki broj ljudi prisutan.Muk i tisina i samo jecaji sa svi strana.Ko je ikada isao na dzenazu zna da ovi sto ne staju u safove malo pricaju i uvijek se cuje taj zamor .Ovaj put ja nisam nigoga cuo.Potpuna tisina prilikom klanjanja dzenaze.

Tesko je sve to opisati.Nisam imao snage prici ocu.Svom ratnom drugu.Kada bi zaustavio suze i skupio hrabrosti da pridjem on nije bio u dobrome stanju.Tesko ga je vidjeti onakvoga.Potresen i polu pokretan.Skolski drugovi kcerke sa bijelim ruzama su sve rasplakali.Nisam do sada vidjao da Efendija tjesi nekoga na dzenazi,Ovaj put je bio stalno uz oca djece.Poslije dzenaze cak nije dopustao da ko prilazi ocu da izrazi saucesce.

Neka je vjecni rahmet malim melecima a rodeteljima sabur i snaga od Allaha da ovo prezive.
zateznistub

#19432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

riko-ga wrote:"buba80"

Javi nam se molim te kad se vratis. Znam da nema utjehe toj blizoj i a i daljoj familiji, ali volio bih da znam da je bar dosta ljudi ispratilo male meleke u lijepi dzenet.

Vrato se.Tuga,tuga i samo tuga.Dzenaza bila ogromna.Veliki broj ljudi prisutan.Muk i tisina i samo jecaji sa svi strana.Ko je ikada isao na dzenazu zna da ovi sto ne staju u safove malo pricaju i uvijek se cuje taj zamor .Ovaj put ja nisam nigoga cuo.Potpuna tisina prilikom klanjanja dzenaze.

Tesko je sve to opisati.Nisam imao snage prici ocu.Svom ratnom drugu.Kada bi zaustavio suze i skupio hrabrosti da pridjem on nije bio u dobrome stanju.Tesko ga je vidjeti onakvoga.Potresen i polu pokretan.Skolski drugovi kcerke sa bijelim ruzama su sve rasplakali.Nisam do sada vidjao da Efendija tjesi nekoga na dzenazi,Ovaj put je bio stalno uz oca djece.Poslije dzenaze cak nije dopustao da ko prilazi ocu da izrazi saucesce.

Neka je vjecni rahmet malim melecima a rodeteljima sabur i snaga od Allaha da ovo prezive.
Ne dao bog nikome... :(
buba80

#19433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by buba80 »

riko-ga wrote:"buba80"

Amin! :sad:

Jako je potresno ovo i procitati a mogu misliti kako je tek bilo licno ispratiti jadnu djecicu :(

Ne ponovilo se nikad nikome!
JanuaryJones

#19434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JanuaryJones »

Zdravlja i sabura roditeljima i familiji, da smognu snage i volje da prebrode ovu tešku tragediju :( :( :(
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... t-i-sestra
buba80

#19435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by buba80 »

JanuaryJones wrote:Zdravlja i sabura roditeljima i familiji, da smognu snage i volje da prebrode ovu tešku tragediju :( :( :(
Hvala za link, sad pogledah slike :( tuge, Boze dragi :( jadani roditelji.. Ove slike govore vise od rijeci, otac ocito jedva stoji na nogama, a i kako ne bi, tacno mozes osjetiti tu tisinu i tugu koju je riko-ga opisao.

nema rijeci utjehe osim ovog citiranog :(
Pasiflora

#19436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pasiflora »

Jadna djeca, jadni roditelji... Bože sačuvaj... :( :(
sha_ba

#19437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sha_ba »

strasno :( sabura roditeljima i lijepi dzenet andjelima
Naslovnica

#19438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

JanuaryJones wrote:Zdravlja i sabura roditeljima i familiji, da smognu snage i volje da prebrode ovu tešku tragediju :( :( :(
Haj ne pusti suzu...
:(
Ljakan

#19439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

Udaren biciklista u hrasnom kod amka :-)
prođoh tuda prije 20-tak minuta,sreca imo je kacigu,dobro ga je opalio.
Pryda

#19440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pryda »

Sad procitah na facebook stranici ''spotted Sarajevo'' pa da kopiram ovdje i usput da pitam ima li ista novo u vezi ovog slucaja?
Prvo da zamolim da kopirate samo tekst koji zelim da podjelim sa svima, da sebi olaksam, i da ovo ostane anonimno jer prica koju cu napisati je nesto sto je bolno za mene i moju porodicu, i vec dovoljno medijski propraceno.. Hvala u naprijed...
Mogli ste u toku dana da procitate na nekim od portala tragicnu situaciju zene koja je brutalno zlostavljana, pretucena te poslije bacena sa mosta. Inace to je moja majka, i ovim putem zelim pojedinim bolesnim umovima da se obratim kao njen sin. Inace portali su plasirali 50% istine, ostatak je cista volja novinara koji se bavio ovim slucajem. Moja majka je veliki borac i zena koja je svoje postojanje posvetila meni i mojoj sestri, sada i svojim unucima. Zena koju zivot nikada nije mazio, vec samo zadavao udarce, i fizicke i psihicke. Za vrijeme rata radila je na Markalama i bila svjedok najstrasnijeg zlocina pocinjenog u Sarajevu, gdje je kupila djelove tijela svojih prijatelja i sugrađana, pri tome rizikovala svaki dan svoj zivot time sto nije nikada bila sigurna da li ce mene 9-o mjesecnu bebu vise ikada vidjeti u zivotu. Samo se pitam, da li ti monstrumi koji su je unakazili imaju majku, sestru, kcerku, bilo kakvu zensku osobu u familiji zbog koje bi izjedali svoj zeludac kada bi im se nesto dogodilo slicno. Da li mogu zamisliti svoje majke kako ih mucenicki tuku, zlostavljaju.. U ovakvim slucajevima vjera, nacija i bilo kakva pripadnost nemaju veze, tu ima veze stvorenje koje te je prvenstveno nosilo ispod srca 9 mjeseci, na grudi prvo sebi spustilo i podojilo, dojilo i odgojilo.. Nisu me zaboljeli komentari sujetnih, nesretnih, psihicki poremecenih osoba tipa :"mozda nije ocekivala da je udari s' prijeda".."Mozak na nivou djeteta".."Bila je drogirana, pijana..".. Svi oni koji ovo citaju, neka poslije pogledaju svoju majku ako je na Dunjaluku i bez razloga je zagrle jer je ziva i zdrava, ako je na Ahiretu neka joj dovu ili molitvu upute, jer sve ono sto je moja majka prozivjela u posljednja 3 dana, moze se desiti svakome.. I ja sam se vodio citatom da se svakome moze desiti, ali meni ne, e pa zapitajte se ko je i sta to stvorenje koje bezuslovno voli.. A ukoliko se nekim slucajem desi da ovaj tekst procitaju napadaci moje majke, samo cu da porucim, cuvajte svoje majke ako ih imate, jer covjek kad se poigra sa covjekom podigne se, Svevisnji kad se poigra sa covjekom zna se ko pobjeđuje..Hvala..
insomnia78

#19441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Pa sto nam on ne rece ostatak istine?
Ovaj slucaj je bas "mutan" i ko zna sta je tu bilo u pitanju
Plus, cemu ovo spominjanje Markala?
DaysleepeR

#19442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

ma ovo je nekakav inception
O'zone
Globalni moderator

#19443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Kako je život okrutan..... :(
VjecitiStudent

#19444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Priča se da će najbrojnija policija Evrope, nakon neviđenih napora kojim su izloženi ovih par dana (neko ih je sve konačno natjerao da rade), odmah nakon papine posjete ići na vanredni kolektivni godišnji odmor u trajanju od barem mjesec dana ne bi li se nekako oporavili od ove traume.
Freamon Lester

#19445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

VjecitiStudent wrote:Priča se da će najbrojnija policija Evrope, nakon neviđenih napora kojim su izloženi ovih par dana (neko ih je sve konačno natjerao da rade), odmah nakon papine posjete ići na vanredni kolektivni godišnji odmor u trajanju od barem mjesec dana ne bi li se nekako oporavili od ove traume.
:lol:
O'zone
Globalni moderator

#19446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:Priča se da će najbrojnija policija Evrope, nakon neviđenih napora kojim su izloženi ovih par dana (neko ih je sve konačno natjerao da rade), odmah nakon papine posjete ići na vanredni kolektivni godišnji odmor u trajanju od barem mjesec dana ne bi li se nekako oporavili od ove traume.
Mjesec je malo a i odmor mora biti u Fojnici sa silnim terapeutima da ublaže silne upale mišića i istegnuća naglim pokretima hodanja van Golfova koje su se zadobile i koje će se zadobiti u toku ovih par dana.

Al što jes jes gaze ih ko Sanske koze :mrgreen:
drug_profi

#19447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Majke mi cijeli dan gledam iste ovdje u naselju, rjesavaju parking, i zapravo su jako susretljivi i na usluzi obzirom da ih nisam vidio ni da jedu ni da piju ista, a dobro preko 8 sati su vec tu.
Svaka im cast. Samo da ovo sve dobro prodje.
lijek-za-sve

#19448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by lijek-za-sve »

kako ti se vise da iz dana u dan .....pa ti bi sebi nasao hiljadu mana.....disi ba malo
Edin H.

#19449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

drugi profil wrote:Majke mi cijeli dan gledam iste ovdje u naselju, rjesavaju parking, i zapravo su jako susretljivi i na usluzi obzirom da ih nisam vidio ni da jedu ni da piju ista, a dobro preko 8 sati su vec tu.
Svaka im cast. Samo da ovo sve dobro prodje.
Smrsace :shock:
karanana

#19450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

vidim da su stigli iz razlicitih kantona. ovdje kod mene hercegovci neki debeli.
Locked