Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
wasabi

#19401 Re: Zeničani

Post by wasabi »

Izgleda da je u planu teren Bilinog polja pretvoriti u poljoprivredno zemljiste posto su u isti ugradeni grijaci. Samo podignuti plastenike i zasaditi maline i eto nam uroda i u decembru/januaru.
notsure

#19402 Re: Zeničani

Post by notsure »

Znači, od danas se Arena zove TITOVA ARENA :)

Image

http://1.bp.blogspot.com/_vi9X3pVVD-g/R ... ajkeri.JPG
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#19403 Re: Zeničani

Post by gentoo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
gentoo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Gdje je veterinarska stanica u zenici?

Jel ti treba veterinar ili nesto "drzavno" ? Sto se tice veterinara imas prekoputa crkve na Mokusnicama (Weta), ima i Gladan u kuci odma 50-ak m ispod (ali samo popodne),imas na Piscu otprilike ispod onog mosta GGM-a tj. tamo gdje su nekad oni donneri bili.. Ovo ti je provjereno za pse,macke.. Ako hoces za kravu ima cini mi se negdje prema kamenolomu/babinu negdje sa lijeve strane (nemam pojma gdje tacno ali se sjecam da sam vidio neki znak). Isto mozes otici u Bosnavet gore prema Lukovom polju pa pitati kod njih mislim da oni dodsta toga znaju

Imas li slucajno broj tog Gladana?

Nemam fakat.. nekad davno sam njemu isao.. Doktorica Almira iz Poli Vet je skroz OK https://www.facebook.com/VETERINARSKA-S ... 997748070/ ako nije sta "ozbiljno" .. a ako jeste onda ti svakako preporucujem Sarajevo a Zenicu nikako
Warashii

#19404 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Poslao sam ti broj u privatne poruke
channel10

#19405 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sta ovo spominju JP parking i neke kazne koje će oni pisati umjesto policije? Za sta ce pisati kazne?
notsure

#19406 Re: Zeničani

Post by notsure »

channel10 wrote:Sta ovo spominju JP parking i neke kazne koje će oni pisati umjesto policije? Za sta ce pisati kazne?
One kandže što stavljaju na točkove - to više ne smiju raditi. Mislim nisu smjeli ni prije, ali ih je FK upozorio da za to nemaju uporišta u zakonu. Zato je FK zamislio da umjesto kandži pišu ceduljice i tako naplaćuju "kazne".
Kaznu smije pisati samo policija, ali ne i JP, pa će to ići nešto kao "komunalni redari" ili kako se to već zove, da bi bilo legalno.

A fakat su ovi iz JP glupi, kažnjavaju samo vozila parkirana na označenim mjestima (ako promaše koji minut onaj sat za markicu), a za neoznačena mjesta nisu nadležni. Mrsko im pozvati MUP da kazni ili pokupi te sa livada i trotara. Ne kontaju da je svaki auto parkiran izvan označenog ustvari marka manje njima za parking. Ovako je sad pred uglovnicom rusvaj jer je seljaku mrsko dati marku pa jašu jedan po drugom po tom besplatnom.

I danas se na vijeću niko ne sjeti da grad plaća 30.000 KM godišnje Bananoviću onaj parking na kamberoviću i da ne mora svaki gedžo u centar da parkira. To su odlučili prije par godina "iz ekoloških razloga" :)
clio_dci120

#19407 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Fakat bi trebalo uvesti neki sistem naplate parkinga kod shoping centra, npr. sa racunom da je besplatno parkiranje, inace ako nista ne kupis onda da plaxas parking.
kakavdanakneiskustvu

#19408 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

gentoo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="gentoo"

Jel ti treba veterinar ili nesto "drzavno" ? Sto se tice veterinara imas prekoputa crkve na Mokusnicama (Weta), ima i Gladan u kuci odma 50-ak m ispod (ali samo popodne),imas na Piscu otprilike ispod onog mosta GGM-a tj. tamo gdje su nekad oni donneri bili.. Ovo ti je provjereno za pse,macke.. Ako hoces za kravu ima cini mi se negdje prema kamenolomu/babinu negdje sa lijeve strane (nemam pojma gdje tacno ali se sjecam da sam vidio neki znak). Isto mozes otici u Bosnavet gore prema Lukovom polju pa pitati kod njih mislim da oni dodsta toga znaju

Nemam fakat.. nekad davno sam njemu isao.. Doktorica Almira iz Poli Vet je skroz OK https://www.facebook.com/VETERINARSKA-S ... 997748070/ ako nije sta "ozbiljno" .. a ako jeste onda ti svakako preporucujem Sarajevo a Zenicu nikako[/quote]

hvala
kakavdanakneiskustvu

#19409 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

channel10 wrote:Sta ovo spominju JP parking i neke kazne koje će oni pisati umjesto policije? Za sta ce pisati kazne?

mozda kao u neumu gdje jedna firma pise kazne koje ulaze u registar kazni
HardcoreMX

#19410 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

Je l' to tako teško prepisati sistem sa zapada, eu?!
enkoo83

#19412 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

Sta kolutas ocima koji kurac??Napokon se nesto pozitivno radi u klubu i nasao si sad nesto pametovat a ko picka si sutio dok su se krale pare jebo te Fudo a ti Fudu
cvijet s reverom

#19413 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

enkoo83 wrote:
Sta kolutas ocima koji kurac??Napokon se nesto pozitivno radi u klubu i nasao si sad nesto pametovat a ko picka si sutio dok su se krale pare jebo te Fudo a ti Fudu
Gdje su pare? Koga su poslali u zatvor ovi što sad tamo sjede? Kakve su pare oni donijeli? Kad će donijet? Dokad će im faliti još samo 100 hiljada?
enkoo83

#19414 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

cvijet s reverom wrote:
enkoo83 wrote:
Gdje su pare? Koga su poslali u zatvor ovi što sad tamo sjede? Kakve su pare oni donijeli? Kad će donijet? Dokad će im faliti još samo 100 hiljada?
Nisu oni ni sud nit tuzilastvo da nekog salju u zatvor.
cvijet s reverom

#19415 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Kako god.Ostaj mi zdravo.
Mustang1

#19416 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

AKo ne ispadnemo mozda se nesto i izmajmunise. Zato i jeste ovo odgodjeno vjerovatno. Ako se ispadne to je to..
clio_dci120

#19417 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ne vidim u cemu je frka, ne branim Dofua, smatram da je dobrim dijelom ublehas i da radi sve po principu SDA, ali obecao je 250.000 KM za Celik na godisnjem nivou (sto je i previse po mom misljenju u ovakvoj situaciji), a koliko sam skontao sada traze jos vise od toga, i onda ne valja kada nece da predje granicu koju je postavio.
Koliko sam skotnao sa tih jucerasnjih 75-77 hiljada dolazi se do kvote od 250.000KM, znaci u toku 2017. godine isplaceno je Celiku 250.000KM.
Ko vise od ovoga trazi ili je kranje bezobrazan i svijet oko nas gleda sa ruzicastim naocalama.
avenija

#19418 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote:Ne vidim u cemu je frka, ne branim Dofua, smatram da je dobrim dijelom ublehas i da radi sve po principu SDA, ali obecao je 250.000 KM za Celik na godisnjem nivou (sto je i previse po mom misljenju u ovakvoj situaciji), a koliko sam skontao sada traze jos vise od toga, i onda ne valja kada nece da predje granicu koju je postavio.
Koliko sam skotnao sa tih jucerasnjih 75-77 hiljada dolazi se do kvote od 250.000KM, znaci u toku 2017. godine isplaceno je Celiku 250.000KM.
Ko vise od ovoga trazi ili je kranje bezobrazan i svijet oko nas gleda sa ruzicastim naocalama.
Vidi ovo samo ukratko, on je dosao na celu jahajuci na prici Celik, cuke i kladionica.
Znaci to mu je prioritet bio. Sada on umjesto da uradi ono sto je obecao i spasi klub u ovoj presudnoj godini on jos uzima poslovne prostore ispod stadiona od Celika i od tih para planira dati tih 250 hiljada za Celik.
Znaci do sada je SDA davala i prostore , rentanje stadiona reprezentaciji + novac.
On je dosao kao spasioc potpisnim memoranduma , slike Celikove , protesti u salu, pozivao navijace na sastanke da ga podrze, sada kada je izabran on uskracuje i ono sto je Celik prije imao od prostora rentanja stadiona i slicno u cilju da sto prije ugasi Celik i preusmjeri novac u klub koji ce njegov jaran voditi . Toliko o ublehi koja jos ni cuke nije rijesila, da ne govorimo o pausalima , kladionicama , investitorima i ostalo.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#19419 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

clio_dci120 wrote:Ne vidim u cemu je frka, ne branim Dofua, smatram da je dobrim dijelom ublehas i da radi sve po principu SDA, ali obecao je 250.000 KM za Celik na godisnjem nivou (sto je i previse po mom misljenju u ovakvoj situaciji), a koliko sam skontao sada traze jos vise od toga, i onda ne valja kada nece da predje granicu koju je postavio.
Problem je idući:

Čeliku treba reprogram, ali i upravljanje poslovnim prostorima na stadionu Bilino polje. Trenutno pare od poslovnih prostora idu na izmirenje svih dugovanja i Fudo radi sljedeće: uzima poslovne prostore od kluba i kroz njih hoće da daje reprogram.

Znači uzima od tebe i daje ti, te pare su bile potrebne Čeliku no od toga nema ništa.
Nagradno otimanje...

A sve je jasnije da hoće da u Zenici ima neki novi klub kroz koji bi on i seljačina Perčo krčmili pare. Računalo se na sigurno ispadanje iz lige i eto...

Ma nema od Čelika ništa, na opšte zadovoljstvo većine građana kako mi se čini koji ne žele da njihove pare idu u rupu bez dna :)
Casual's

#19420 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jimmy McNulty wrote:
Problem je idući:

Čeliku treba reprogram, ali i upravljanje poslovnim prostorima na stadionu Bilino polje. Trenutno pare od poslovnih prostora idu na izmirenje svih dugovanja i Fudo radi sljedeće: uzima poslovne prostore od kluba i kroz njih hoće da daje reprogram.

Znači uzima od tebe i daje ti, te pare su bile potrebne Čeliku no od toga nema ništa.
Nagradno otimanje...

A sve je jasnije da hoće da u Zenici ima neki novi klub kroz koji bi on i seljačina Perčo krčmili pare. Računalo se na sigurno ispadanje iz lige i eto...

Ma nema od Čelika ništa, na opšte zadovoljstvo većine građana kako mi se čini koji ne žele da njihove pare idu u rupu bez dna :)
Koje većine ? Pusti ovo par forumaša, vazda kontra na ovom forumu.

Vidimo se sutra navečer ispred Bosanke. :thumbup:
Casual's

#19421 Re: Zeničani

Post by Casual's »

avenija

#19422 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ako to neka vlast TO ne moze gradjanima obezbjediti onda taj vlast mora biti ne godinama daleko od vlasti nego daleko sto godina od vlasti.
Shmeker

#19423 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Po meni sva ovo prica oko Celika, Zenice, zenicana moze stat u par recenica. U gradu ima toliko problema od grijanja, nezaposlenosti, lutalica, zagadjenja, Celik i tako u nedogled. Svi sviraju kurcu za usi a jedino navijaci Celika se bore da se rijesi jedan konkretan problem. Ostali koje pogadjaju svi ovi problemi su svu energiju utrosili da oblate borbu momaka za Celik a za druge stvari za koje niko nije ni kurcem mrdnuo ispada i nisu problem.

I sad umjesto da imamo 6-7 interesnih grupa koje se bore za svaki od ovih problema mi imamo one koji su za i protiv Celika.
belfy

#19424 Re: Zeničani

Post by belfy »

Shmeker wrote:Po meni sva ovo prica oko Celika, Zenice, zenicana moze stat u par recenica. U gradu ima toliko problema od grijanja, nezaposlenosti, lutalica, zagadjenja, Celik i tako u nedogled. Svi sviraju kurcu za usi a jedino navijaci Celika se bore da se rijesi jedan konkretan problem. Ostali koje pogadjaju svi ovi problemi su svu energiju utrosili da oblate borbu momaka za Celik a za druge stvari za koje niko nije ni kurcem mrdnuo ispada i nisu problem.

I sad umjesto da imamo 6-7 interesnih grupa koje se bore za svaki od ovih problema mi imamo one koji su za i protiv Celika.
Malo grijesis ili ne pratis, pa pricas napamet.... Grupa za grijanje je osnovana prije 8-9 godina. Za lutalice postoje Sapa i Stop ugrizu godinama, dok za zagadjenje imas Ekoforum i stranku Zelenih (ne mislim na SDA). Ako si sve njih fulao sve ove godine...mozda je do tebe...
avenija

#19425 Re: Zeničani

Post by avenija »

belfy wrote:
Shmeker wrote:Po meni sva ovo prica oko Celika, Zenice, zenicana moze stat u par recenica. U gradu ima toliko problema od grijanja, nezaposlenosti, lutalica, zagadjenja, Celik i tako u nedogled. Svi sviraju kurcu za usi a jedino navijaci Celika se bore da se rijesi jedan konkretan problem. Ostali koje pogadjaju svi ovi problemi su svu energiju utrosili da oblate borbu momaka za Celik a za druge stvari za koje niko nije ni kurcem mrdnuo ispada i nisu problem.

Malo grijesis ili ne pratis, pa pricas napamet.... Grupa za grijanje je osnovana prije 8-9 godina. Za lutalice postoje Sapa i Stop ugrizu godinama, dok za zagadjenje imas Ekoforum i stranku Zelenih (ne mislim na SDA). Ako si sve njih fulao sve ove godine...mozda je do tebe...
:lol: :lol:
Moze li ukratko pojasnjenje kako se zove ta grupa za grijanje i sta joj je cilj i isto pitanje za Sapu?
Sta su postigli za tih 9 godina? Sapa je utrostrucila broj pasa na ulici a ovi za grijanje ?
Post Reply