Admir_1984 wrote:tvsabina wrote:
Zbilja sam pokušala da shvatim post ali nisam uspjela. Zavirila sam i u srednjoškolski udžbenik "Logika"...ali bezuspješno. Od 2010 do danas SDP je napravio neko veliko.....NIŠTA , to što ti to svoje ništa nazivaš "rezultatom" je tvoja privatna stvar jer ja vjerujem surovoj realnosti i težini života danas u Sarajevu i Bosni i Hercegovini a ne tvojim pisanjima....ti "rezultati" se ne zaslužuju ni napisati kao rezultati a kamo li mjeriti.....
Ako ti djelovanja zastupnika NS-a u SKS nazivaš "ćutanjem" , pitam se da li si se probudio tek nakon izobra jer su valjda ti zastupnici NS-a upravo zahvaljujući "ćutanju" i "neaktivnosti" ostvarili ponajbolji rezultat NS-a u historiji...da budem preciznija "razvalili" su SDP u gradu Sarajevo...gotovo za duplo....
apsolutno netačno. kontrola bh neba, autoput, pripajanje rudara elektroprivredi i modernizovanje mehanizacije. rudarima povećani prihodi, a svima su oni simbol radničke klase, teškog hljeba i slično. a ako je već neko za njih uradio neke dobre stvari, onda se to treba i istači, a ne pisati jedno veliko ništa
sdp u kantonu nije bio dugo na vlasti ako se dobro sjecam

Da....ali je život realno mnogo teži , skupoća je ogromna , plate su manje a penzije gotovo upitne , privreda nestaje , ne sankcionišu se silne malverzacije u svim oblastima , velika zaduženja , obezvrijeđivanje Univerziteta i štancanje diploma radi tatinih i maminih sinova , broj nezaposlenih rekordan , broj nepismenih rekordan.....u moru loših stvari ti si izvukao one koje bi sistemski trebale funkcionisati. Ako su nabavljena sredstva za put , zašto ne graditi put ? Ako su rudnici jedino rentabilni vezanjem uz Elektroprivredu , zašto to ne učiniti ? Dakle to su stvari koje samo trebaju ići svojim tokom a ne potencirati se kao rezultat....rezultat je napredak a napretka nema zapravo živimo mnogo gore i lošije nego 2010 a da ne pominjem 2006 ili 2002 godinu...
SDP je dugo bio uzdanica građanske misli i građanskih prava. SDP je bio posljednja nada ove zemlje da nas ne progutaju Izetbegovići i Radončići. Svi smo svjesni šta to znači...MRAK , apsolutni i ideološki a tek životni , zapravo teško nama....
Ne znam da li su ljudi koji vode SDP bili svjesni svoje važnosti pogotovo u poslijeratnom periodu. Činjenica je da su sve to odbacili zarad ličnog interesa...totalno ih je bolila neka stvar za bilo kime u ovoj zemlji...samo su gledali svoje pozicije i toliko su bili slijepi da su im pred očima napravili potez sa vrbovanjem njihovog najistaknutijeg člana Željka Komšića...
Nama je svakako loše i ne žalimo za njima jer ni oni ne žale za nama i našim životima....moramo se boriti protiv mraka koji dolazi a zasada makar kod nas u Sarajevu , to je jedino stranka na čijoj temi pišemo (uz pojedine nevladine organizacije) .......nadam se da će neki novi i reformisani SDP pomoći da se izvučemo iz govana u kojim jesmo...
Pozdrav.